Pavydų sugyventinį ėmė teisinti pati sumuštoji
Įkelta:
2022-10-01
Nuotrauka
smurtas
Nuotraukos autorius:
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Aprašymas

 

 

Prieš šeimos narius smurtaujantys asmenys – dažniausiai vyrai – net ir pripažindami kaltę įvairiais būdais mėgina sušvelninti situaciją, pavyzdžiui, pradeda aiškinti, kad smūgio būta ne tokio ir stipraus. O kartu gyvenančios jų aukos ir pačios ima keisti parodymus. Būtent taip nutiko rugpjūčio 17-ąją Tauragės apylinkės teisme išnagrinėtoje byloje dėl sugyventinio smurto prieš moterį.

Vidurinio išsilavinimo, nedirbantis, kartą jau išsiskyręs I. Š. prieš teismą stojo po audringo santykių aiškinimosi. Verta paminėti, kad 2020-aisiais prieš jį taip pat buvo iškelta baudžiamoji byla dėl smurto, tačiau tyrimas buvo nutrauktas susitaikius. Teismo salė kaltinamajam turėtų kelti ir prisiminimus iš 1998 metų, kai jis buvo nuteistas už kyšininkavimą. Šįkart vyriškis turėjo atsakyti už sugyventinei suduotus smūgius. 

Nukentėjusioji ikiteisminio tyrimo pareigūnams iš pradžių pasakojo, kad liepos 4-ąją kartu su savo sugyventiniu I. Š. buvo nuėjusi į svečius pas kaimyną. Ten liejosi alkoholis. Apie 18 val. sugyventiniai grįžo į namus. Vos tik užvėrus namų duris I. Š. pradėjo priekaištauti moteriai, kad esą kaimynas daug į ją žiūrėjo ir šypsojosi. Nukentėjusioji atsakė, kad to tikrai nebuvo. Tarp jų kilo konfliktas. Kaip teigė nukentėjusioji, sugyventinis ją pastūmė, bet kaip ji griuvo, teigė neatsimenanti, nes atsipeikėjo jau gulėdama ant lovos. Moteris prisiminė, kad sugyventinis mušė ją gulinčią, ji tuo metu jautė didelį skausmą nugaroje ir dešiniajame šone. Moteris teigė pajutusi smūgį į veidą, jai buvo prakirsta viršutinė lūpa. Sumušęs sugyventinę I. Š. išėjo iš kambario, o nukentėjusioji telefonu iškvietė policiją. 

Moteris teigė, kad I. Š. prieš ją smurtavo ne pirmą kartą. Pasak sumuštosios, sugyventinis visada atsiprašo, pažada, kad daugiau taip nebus, tačiau vėliau smurtas vėl pasikartoja. 

Dėl smurto artimoje aplinkoje pareigūnai vyriškiui pareiškė įtarimus. I. Š. kaltę pripažino tik iš dalies. Kaltinamasis teigė, kad tik sudavė moteriai per veidą. Jis pasakojo, kad tą dieną, kai vėl pakėlė ranką prieš sugyventinę, jiedu nuėjo pas kaimynus, nes šie padovanojo trimerį, tad reikėjo jį „aplaistyti“. Girtavo ir sugyventiniai, ir vienas kaimynų. Trijulė „patvarkė“ 2 butelius degtinės. Anot I. Š., jam ir sugyventinei grįžus namo pastaroji buvo itin įkaušusi, o jis jautėsi „gana normaliai“. Pasak vyriškio, konfliktas kilo dėl namuose laikomų ir moteriai priklausančių šunų, o ne dėl kaimyno. Kaltinamasis dėstė, kad sugyventinė gyvūnus labai myli, jiems viską leidžia, o tai jam nepatinka. Anot I. Š., grįžęs namo jis išvarė šunis iš kambario, o sugyventinė dėl to pradėjo šaukti. Kaip kalbėjo kaltinamasis, moteris ant jo šaukė ir skeryčiodamasi jį puolė. I. Š. sakė, kad jam nepatiko, kad sugyventinė ant jo šaukia, todėl jai sudavė delnu vieną kartą į veidą. Anot vyriškio, smūgis tikrai nebuvo stiprus, bet nukentėjusiajai praskėlė lūpą. Kaltinamasis pripažino matęs, kad jai bėgo kraujas. Vyriškis teigė, kad daugiau tikrai nieko nedarė, o sugyventinė nenusiramino. Vyriškis paaiškino, kad nukentėjusioji vėliau pati nugriuvo virtuvėje, paskui nuėjo į kambarį ir ten vėl griuvo, vartėsi ant grindų. Esą taip įvyko dėl girtumo. Būtent taip, sakė I. Š., nukentėjusiosios nugara ar šonas buvo sužaloti. Jam teko atsakyti ir į klausimą, kodėl iškvietus policijos pareigūnus kaltinamasis mėgino pasišalinti. I. Š. teigė nenorėjęs likti namuose, nes sumuštoji vis šaukė. Tiesa, kaip kalbėjo ir pats kaltinamasis, išeiti jis nespėjo, nes pamatė, kad į kiemą atvažiavo policijos automobilis. 

Policija smurtautoją sulaikė, nuvežė į policijos komisariatą. Policijai jis paaiškino, kad buvo girtas, neišlaikė nervai, tai ir sudavė.

Vėliau nukentėjusioji ėmė keisti parodymus. Moteris paaiškino, kad I. Š. yra kaltas tik dėl to, kad jai vieną kartą ranka sudavė į veidą ir prakirto viršutinę lūpą. Pasak nukentėjusiosios, sugyventinis daugiau nieko nedarė. Ji kalbėjo, kad tą vakarą jie abu buvo neblaivūs, susipyko. I. Š. aiškino, kad iškvietusi policiją moteris pasakė, kad sugyventinis spardė ir sudavė smūgius į šonus, nugarą, nes buvo labai pikta. Nukentėjusioji aiškino pati virtusi. Be to, nukentėjusioji ėmė teisinti vyriškį ir aiškinti, kad jai suduotas smūgis nebuvo stiprus, į medikus ji nesikreipė, sveikata buvo gera. Sumuštoji kalbėjo pretenzijų I. Š. atžvilgiu nebeturinti, civilinio ieškinio nereiškianti. 

„Teismas tiki kaltinamojo paaiškinimais, nukentėjusiosios parodymais, kita rašytine bylos medžiaga ir laiko įrodytu, kad I. Š. 2022 m. liepos 4 d., apie 18.10 val., savo namuose, buitinio konflikto metu, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia vieną kartą ranka sudavė (nukentėjusiajai) į veidą, dėl ko jai buvo padarytas viršutinės lūpos sumušimas“, – rašoma teismo nuosprendyje. 

Teismas I. Š. atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažino tai, kad jis nusikaltimą padarė būdamas neblaivus ir ši aplinkybė turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui. 

Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Nomedas Metrikis už padarytą nusikalstamą veiką pasiūlė skirti kaltinamajam laisvės apribojimą 8 mėnesiams be intensyvios priežiūros įpareigojant pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje bei uždraudžiant vartoti psichiką veikiančias medžiagas. 

Teismas su tokiu prokuroro pasiūlymu sutiko. 

 

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 12 valandų
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.