Svetimu turtu recidyvistas sprendė savas finansines bėdas
Įkelta:
2022-07-16
Nuotrauka
teismas
Nuotraukos autorius:
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka

Anksčiau net 9 kartus už sukčiavimą, vagystes, dokumentų klastojimą teistą R. A. prispaudė finansinės problemos. Vyriškis ir vėl griebėsi nusikaltimo, atvedusio jį į teisiamųjų suolą. Tauragės apylinkės teisme birželio 8-ąją jam paskelbtas baudžiamasis įsakymas.

Bylos duomenimis, R. A. šių metų sausio 9-ąją, parduodamas kitam asmeniui bendrovei „Mogo LT“ priklausantį ir išperkamosios nuomos būdu išsinuomotą 4 tūkst. eurų vertės automobilį „Audi A3“, iššvaistė jo žinioje buvusį svetimą turtą. 

Pasirodęs teisme R. A. kaltę pripažino. Vyriškis paaiškino, kad nusikaltimą jis įvykdė susidūręs su finansinėmis problemomis. Už automobilio, priklaususio UAB „Mogo“, nuomą kas mėnesį jis turėjo mokėti po 206 eurus, išsimokėjimo terminas siekė 4 metus. Iki pardavimo automobilį R. A. vairavo maždaug pusantrų metų. Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad už automobilio nuomą jis jau buvo sumokėjęs 13 įmokų – apie 2,8 tūkst. eurų.

Kaltinamasis sakė vieną dieną internete rado skelbimą, kad kitas vyriškis supirkinėja automobilius. Kaltinamasis su juo susisiekė ir nusprendė automobilį parduoti. Tiesa, pirkimo-pardavimo sutarties jie nepasirašė. Kaip paaiškino R. A, ji nė vienai sutartį sudarančiai šaliai nebuvo reikalinga. 

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai buvo pareikšti ir automobilį nusipirkusiam G. J., tačiau galiausiai jie buvo panaikinti. Teisme vyras aiškino, kad jam per programėlę „Viber“ parašė nepažįstamasis, kuris norėjo parduoti automobilį, bei žinutėje rašė, kad automobilio kėbulas yra sugadintas, taip pat lyg ir užsiminė, kad automobilis priklauso „Mogo“ bendrovei. Automobilį vyras sakė įsigijęs už 600 eurų. Įdomu tai, kad automobilį nusipirkęs vyras teisme dėstė, jog nors kaltinamasis vienoje žinutėje parašė žodį „Mogo“, tačiau jis neatkreipė į tai dėmesio, esą net nežinojo, ką tai reiškia. 

Tą pačią dieną grįžęs namo naujasis automobilio savininkas sulaukė pažįstamo E. G., kuris, pamatęs įsigytą automobilį, paklausė, ar negalėtų jo įsigyti. Taigi transporto priemonė vėl buvo perparduota už 700 eurų. 

Į šią kriminalinio atspalvio istoriją įsivėlusiam E. G. teisėsauga taip pareiškė įtarimus, bet vėliau juos panaikino. E. G. kalbėjo, kad G. J. yra jo buvęs klasiokas, jie iki šiol bendrauja. Vyras sakė žinantis, kad jis užsiima automobilių pirkimu ir pardavimu, todėl būtent iš jo ir nusprendė nusipirkti automobilį, kad galėtų perparduoti. Ir šįkart pirkimo-pardavimo sutartis nebuvo pasirašyta. Iš automobilio dokumentų E. G. sakė supratęs, kad automobilis registruotas kito žmogaus vardu, tačiau automobilį pardavęs G. J. jam paaiškino, kad dokumentuose nurodytas žmogus jam automobilį tikrai pardavė, todėl esą jis nė nenutuokė, kad kažkas galėtų būti negerai. 

Po kurio laiko E. G. į skelbimų portalą autogidas.lt įkėlė skelbimą, kuriame nurodė, kad parduodamo automobilio kaina 1, 5 tūkst. eurų.  

Šių metų sausio 11-ąją už 1,4 tūkst. eurų E. G. automobilį pardavė vienai moteriškei, kuri jo atvyko pasiimti į Šilalę. 

Pati moteris jau sausio 12-ąją kreipėsi į policiją, nurodydama, kad norėjo priregistruoti minėtą automobilį VĮ „Regitra“, tačiau to padaryti nepavyko. Moteris mėgino susisiekti su E. G., tačiau šis neatsiliepė. Taigi ji nusprendė, kad yra apgauta. 

Ikiteisminį tyrimą vykdę Tauragės apskrities policijos pareigūnai aiškinosi perpardavinėtojų grandinę, kol atsekė iki R. A. Prokuratūra, surinkusi duomenis, kad vyriškis iššvaistė svetimą turtą, kreipėsi į teismą, prašydama procesą baigti baudžiamuoju įsakymu. 

Už padarytą nusikaltimą teismui svarstant skirti 1,8 eurų baudą kaltinamasis R. A. prašė leisti ją sumokėti per kuo ilgesnį terminą, kadangi gyvena itin sunkiai ir artimiausiu metu ketina išvykti į užsienį, ten dirbti ir per laiką užsidirbti baudos sumokėjimui.

Pripažinęs vyriškį kaltu teismas nurodė jam skirtą baudą sumokėti per 10 mėnesių. Teismo baudžiamajame įsakyme dėstoma: „nei Baudžiamojo proceso kodeksas, nei Bausmių vykdymo kodeksas nenumato galimybės išdėstyti nuteistajam nuosprendžiu (teismo baudžiamuoju įsakymu) paskirtos baudos vykdymą dalimis pagal nuteistojo prašymą, tačiau atsižvelgus į tai, kad baudos bausmės vykdymas visų pirma yra savanoriškas veiksmas, pagal teisės aktų nuostatas bei teismų praktiką teismas gali spręsti klausimą dėl paskirtos baudos sumokėjimo termino pratęsimo, tai yra nustatyti ilgesnį terminą, per kurį turi būti sumokėta bauda. Kaltinamasis pripažino kaltę dėl padarytos nusikalstamos veikos, pragyvena sunkiai, ketina vykti į užsienį, užsidirbti ir susitaupyti baudos sumokėjimui. Remiantis išdėstytomis aplinkybėmis manytina, kad sumokėti iš karto teismo paskirtą baudą R. A. būtų pakankamai didelė finansinė našta, todėl teismas nustato 10 mėnesių terminą paskirtos baudos sumokėjimui, skaičiuojamą nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos“. 

Kadangi dėl patirtos žalos atlyginimo kaltinamasis tikino su bendrove „Mogo“ susitaręs, įmonė jo atžvilgiu pretenzijų nepareiškė

Teismas konstatavo, kad R. A. padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą, jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikytina tai, kad jis dėl visko prisipažino, o jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – jis nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistas.

 

Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
prieš 1 dieną
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.