Girtų vairuotojų nuotykiai pasibaigia teisme
Įkelta:
2021-07-21
Nuotrauka
policija
Aprašymas

Asociatyvi Jono Valaičio nuotrauka

Alkoholis ir vairavimas gali tapti mirtinu užtaisu, nusinešančiu ne vieną gyvybę. Dėl to policijos pareigūnai akylai stebi eismą ir pamatę įtartinai manevruojančius automobilius iškart juos stabdo siekdami užbėgti už akių nelaimei. Deja, bet ne taip jau ir retai įtarimai, jog vairuotojai gali būti išgėręs, pasitvirtina. Šiems vairuotojams atsiveria teismų durys.

Pas draugą - be merginos žinios

Tauragės apylinkės teisme birželio 1-ąją nuosprendį išgirdo anksčiau už vagystę ir vairavimą išgėrus teistas E. G. Ir šįkart į nemalonumus jis įklimpo dėl alkoholio – neblaivus vairuodamas draugės automobilį vyras įkliuvo policijai. 

Kaltinamasis E. G. kaltu prisipažino ir parodė, kad šių metų gegužės 23 d. su draugu pastarojo sodyboje gėrė alkoholinį alų. Vėliau kaltinamasis girtavo ir savo namuose. Sodyboje pjaudamas žolę jis teigė vis atsigerdavęs alaus. Per dieną, teigė vyras, jis išgėrė apie 2 litrus 5 laipsnių stiprumo alaus.  Tačiau ir naktį jam norėjosi linksmybių. Kaltinamasis teigė, kad gegužės 24 d.  nuo 1 val. iki 1 val. 30 min. dar išgėręs vieną 0,5 litro talpos skardinę alaus, kurio stiprumas 5 laipsniai. Apie 1 val. 30 min., kai jo draugė F. B., su kuria kartu gyvena jau 3 metus, miegojo, iš virtuvės vyras pasiėmė jai priklausančio automobilio „Audi A4“ užvedimo raktelius ir išvažiavo pas draugą. E. G. aiškino, kad draugė apie jo kelionę nieko nežinojo – jeigu būtų numaniusi, kad šis ruošiasi vairuoti išgėręs, ji tikrai nebūtų to leidusi. 

Vyras kelionės tikslo nepasiekė – jį sustabdė policijos pareigūnai. E. G. du kartus buvo patikrintas girtumas. Pirmą kartą nustatytas 1,89 prom. girtumas, antrą – 1,67 prom. Automobilis buvo paimtas ir išvežtas į saugojimo aikštelę. 

Mergina, pabudusi ryte, pamatė, kad nebėra automobilio, o kur jis dingo, jai pranešė pats E. G. 

Teismo nuosprendyje pabrėžiama, kad nustatytas girtumas nedaug viršija ribą, kai nustatyta baudžiamoji atsakomybė E.G., vairavo automobilį nakties metu, kai transporto eismas nėra intensyvus.

„Iš E. G. parodymų teisme, rašytinės bylos medžiagos matosi, kad jis gyvena su drauge F. B., dirba pagal verslo liudijimą. Per karantino laikotarpį darbų buvo sumažėję. Dabar vėl atsirado užsakymų ir turi darbo, gailisi padaręs nusikaltimą. Atsižvelgiant į tai, kad E. G. turi tvirtus socialinius ryšius, dirba, yra pagrindas manyti, kad E. G. nedarys naujų nusikaltimų, o bausmės tikslai bus pasiekti atidėjus paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą“, – teigiama nuosprendyje.

Už vairavimą neblaiviam E. G. buvo nuteistas 6 mėnesiams bausmės vykdymą atidedant 1 metams. Vyrui teks pakloti 2,9 tūkst. eurų dydžio baudą.

Nuvažiavo tik 50 metrų

Šiek tiek „pigiau“ vairavimas išgėrus atsieis prieš Tauragės apylinkės teismą gegužės 5-ąją stojusiam S. B. Vyras be savininko žinios nusprendė išbandyti transporto priemonę.

Automobilio savininkas G. V., byloje pripažintas liudytoju, teigė, kad transporto priemonė buvo neeksploatuojama, nebuvo atlikta techninė apžiūra ir automobilis nebuvo apdraustas. Jis teigė paprašęs vieno vyro, kad šis automobilį pastatytų priešais autoservisą. Tuo metu automobilyje nebuvo akumuliatoriaus, jis buvo paliktas neužrakintas, o jo užvedimo rakteliai buvo daiktadėžėje. Įdėjus akumuliatorių automobilis užsivesdavo ir važiuodavo. 

Jis žinojo, kad tame name, prie kurio stovėjo jo automobilis, gyvena S. B. Nors vyrai nebendravo, tačiau vienas su kitu pasisveikindavo. 

Kaltinamasis S. B. pasakojo, kad šių metų balandžio 4-ąją sugalvojo išvažiuoti iš kiemo automobiliu norėdamas patikrinti, ar transporto priemonė važiuojanti, kadangi galvojo ją įsigyti dėl dalių. Pajudėjęs iš namų kiemo ir nuvažiavęs vos 50 metrų, vairuotojas iš karto buvo sustabdytas policijos pareigūnų.

Tauragės apylinkės teisme vyras neslėpė tą dieną vartojęs alaus, tačiau problemų dėl alkoholio jis teigė neturintis. Savo elgesį S. B. sakė vertinantis kritiškai.

Automobilio savininkas kaltinamajam nereiškė pretenzijų dėl to, jog šis lyg niekur nieko pasiėmė automobilį, tačiau neslėpė, kad pyksta ant S. B., nes šis pasiėmė netvarkingą automobilį ir galėjo nukentėti. Savininkas sakė šiek tiek ir pats jaučiantis kaltę, kad paliko neužrakintą automobilį bei teigė manantis, kad S. B. suprato, jog pasielgė netinkamai.

Tauragės apylinkės teismas nusprendė iš S. B. atimti teisę vairuoti automobilius 4 metams ir įpareigoti vyrą sumokėti 2 tūkst. eurų siekiančią baudą.

„Nagrinėjamu atveju kaltinamasis padarė itin šiurkštų KET pažeidimą, suvokdamas, kad yra vartojęs alkoholio ir žinodamas, jog tokios būklės yra draudžiama vairuoti transporto priemones, dalyvavo eisme, be to, nusikalstamą veiką kaltinamasis baigė ne savo noru, o sustabdytas pareigūnų, kaip įtartinai manevruojantis. Vadinasi, tik dėl palankiai susiklosčiusių aplinkybių buvo išvengta sunkių pasekmių, kurias kaltinamasis galėjo sukelti vairuodamas automobilį tokios būklės. Byloje surinkti įrodymai, tarp kurių ir baustumo administracine tvarka duomenys, leidžia nustatyti, kad kaltinamasis daug kartų baustas už įvairius nusižengimus, susijusius tiek su alkoholio vartojimu, tiek su kelių eismo reikalavimų nepaisymu, tarp kurių ir – transporto priemonės vairavimas, neturint tam teisės, kas necharakterizuoja kaltinamojo teigiamai“, – rašoma Tauragės apylinkės teismo nuosprendyje.

Pelnė teismo pasitikėjimą

Gegužės 10-ąją Tauragės apylinkės teisme turėjo apsilankyti ir girtas prie vairo įkliuvęs M. B. Su tėvu gyvenantis vaikinas prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Kaltinamasis teigė, kad šių metų kovo 23-ąją apie 19.30 val. susitiko su drauge, nusipirko alkoholinių gėrimų. Savo automobilį paliko aikštelėje, o su pažįstamo automobiliu nuvažiavo pas draugus, pas kuriuos jis išgėrė apie 6 skardines alaus. Pabuvęs ten iki 1 valandos nakties, paskui taksi automobiliu vaikinas atvažiavo prie savo automobilio. Liudytoja pripažinta draugė M. B.  kalbėjo, kad lauke buvo šalta, taigi, jiedu sugalvojo automobilyje pasišildyti. Jie kalbėjosi, vartojo alkoholinius gėrimus. Kadangi automobilis buvo apšviestoje vietoje, prie apsaugos būdelės, todėl M. B. teigė nusprendęs jį pastatyti į kitą vietą. Išvažiavęs į gatvę, vairuotojas sulaukė policijos pareigūnų dėmesio dėl įtartino manevravimo. Taigi jis buvo sustabdytas. 

Siekdamas išvengti teistumo, M. B. prašė paskirti laiduotoją jo tėvą ir bylą nutraukti. Pastarasis pasakojo, kad kartu su savo atžala dirba namų ūkio darbus, gerai sutaria, sūnus  yra atsakingas, labai išgyvena dėl įvykio, mano, kad tai bus didžiulė pamoka. 

„Santykiai tarp kaltinamojo  ir jo laiduotojo geri, jis turi teigiamą įtaką kaltinamajam. V. B. dirba, darbovietės charakterizuojamas teigiamai, neteistas, administracine tvarka nebaustas. Šios socialinės ir asmeninės savybės leidžia pagrįstai manyti, kad V. B. yra vertas teismo pasitikėjimo ir gali daryti M. B. teigiamą įtaką bei būti laiduotoju“, – rašoma nuosprendyje.

Tauragės apylinkės teismas nusprendė M. B. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato, nustatant terminą 1 metams, tiesa, skyrė jam baudžiamojo poveikio priemonę –2 metams uždraudė vairuoti transporto priemones.

 

 

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 4 valandas
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.