Originalios šventinių pusryčių mamai idėjos – nustebinsite ir skoniu, ir išvaizda
Įkelta:
2023-05-06
Nuotrauka
receptas

Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

V. Budrienė pasakoja, kad šventinį savaitgalį tarp pirkėjų populiariausios įvairių rūšių skintos pavasarinės gėlės, o visų pirma – tulpės ir narcizai. Pastarieji gausiai perkami ne tik skinti, bet ir vazonėliuose, kad žiedais ir kvapu džiugintų ilgiau. Pirkėjai noriai renkasi ir jau suruoštas spalvingas puokštes.

„Didesnio dėmesio per šventę sulaukia ir klasika – įvairių dydžių ir rūšių rožės, ryškiaspalvės gerberos, smulkiažiedžiai gvazdikai. Stipriai ūgteli ir kambaryje auginamų gėlių, pavyzdžiui, orchidėjų, pardavimai. Visgi pastebime tendenciją, kad gėlių pardavimai kasmet stabiliai auga ne tik per šventes, bet ir kasdieną – pirkėjams tampa vis labiau įprasta žiedais nudžiuginti save ar artimuosius ir be progos“, – sako V. Budrienė.

Jeigu Motinos dienai pirkėjai linkę rinktis klasikines gėles, tai dairydamiesi saldumynų ieško puošnumo. Pasak pašnekovės, pirmąjį gegužės savaitgalį gerokai išauga uogomis, vaisiais ir gėlėmis puoštų desertų pardavimai. Šiemet ypatingo gardumyno ieškantiems pirkėjams pristatytas ir specialiai Motinos dienai dekoruotas tortas su užrašu, kurį bus galima įsigyti nuo penktadienio iki sekmadienio.

Įsimintini pusryčiai be vargo

Gėlės, gardumynai ar papuošalai yra įprasti Motinos dienos akcentai, tačiau pati reikšmingiausia dovana mamai neabejotinai yra rūpestis ir dėmesys. Vienas iš paprastų būdų tą parodyti – paruošti šventinius pusryčius, kurie iš pat ryto mamos veide įžiebs šypseną. Keli patarimai ir išbandyti receptai leis jiems pasiruošti be vargo.

Suplanuokite ir pasiruoškite. Nesvarbu, ar norite išlaikyti paslaptį, ar mama žino, kam ruošiatės, suplanuokite Motinos dienos pusryčius iš anksto. Susidėliokite meniu, iš anksto įsigykite produktus, o gal kai ką galite ir pasiruošti iš anksto. Pavyzdžiui, dažnam apkepui ingredientus jau galima susimaišyti dar išvakarėse. Jeigu patiekalą ruošite ryte, į vieną vietą vakare susidėkite visus reikalingus produktus, kad ryte jų nereikėtų ilgai ieškoti.

Nepersistenkite su patiekalų gausa. Meniu neturi būti sudėtingas ar iš penkių patiekalų. Puikiai pakaks vieno, tačiau tokio, kuris parodys mamai, kad ją puikiai pažįstate. Pagalvokite, kokie patiekalai yra jos mėgstamiausi, ir priminkite jai tuos skonius šventinę dieną.

Paruoškite stalą ar padėklą. Jeigu rengiatės pusryčiauti prie stalo – užtieskite staltiesę, pamerkite gėlių, suruoškite lėkštes ir įrankius. Nepamirškite ir servetėlių, kurios gali tapti žaismingu dekoro akcentu. Jeigu norite mamai pusryčius atnešti į lovą – pasirūpinkite viskuo, kad jai nereikėtų iš jos keltis (įrankiais, servetėlėmis, prieskoniais ir t.t.). Tegu mamai šis rytas būna išties šventinis, o tai reiškia – pasistenkite, kad jai niekuo nereikėtų rūpintis.

Patiekite šviežių vaisių ar uogų. Net ir nedidelis indelis su ką tik parduotuvių lentynose pasirodžiusiomis lietuviškomis braškėmis, gaiviais ananaso griežinėliais, saldžiomis vynuogėmis ar mango riekelėmis suteiks pusryčiams daugiau spalvų.

Nepamirškite mielų smulkmenų. Ranka rašytas raštelis, suskambusi mamos mėgstama daina, gėlės žiedas ar šeimos nuotrauka ant pusryčių padėklo šventinį rytą pavers dar labiau įsimintinu.

Trys receptai, kurie nustebins mamą tiek skoniu, tiek išvaizda:

Širdies formos kiaušinis

Reikės:

1 šaukšto majonezo

2 riekelių baltos sumuštinių duonos

1 šaukšto sviesto

2 didelių kiaušinių

Druskos ir pipirų

Smulkiai pjaustytų žalumynų: krapų, petražolių, laiškinių česnakų ar bazilikų

Gaminame: Duonos riekes iš abiejų pusių patepkite majonezu. Vidutinio dydžio širdelės formos sausainių formele išpjaukite duonos viduriukus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Sudėkite duoną (ir viduriukus šone). Kepkite 5 minutes arba tol, kol taps auksinės spalvos. Apverskite. Į kiekvieną širdelės formos duobutę įmuškite po 1 didelį kiaušinį; pabarstykite kiaušinius žiupsneliu druskos ir pipirų. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kepkite 5-7 minutes arba kol baltymai apskrus. Pabarstykite smulkiai supjaustytais žolelėmis ir patiekite su daržovėmis arba salotomis.

Obuoliniai rožių pyragėliai

Reikės:

1 pakuotės sluoksniuotos tešlos, atšildytos

2 didelių obuolių

Pusės citrinos sulčių

1 šaukšto miltų, kad pabarstytumėte stalviršį

3 šaukštų abrikosų džemo

Cinamono

Cukraus pudros papuošimui (nebūtina)

Gaminame: Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal instrukcijas. Į dubenį įpilkite vandens ir citrinos sulčių. Perpjaukite obuolius per pusę, išimkite šerdis ir supjaustykite popieriaus plonumo griežinėliais (patogiausia naudoti pjaustyklę). Žievelę palikite, kad ji suteiktų rožėms raudoną spalvą. Iškart dėkite obuolių riekeles į dubenį, kad jos nepakeistų spalvos. Dubenyje esančius obuolius dėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite apie 3 minutes, kad jie suminkštėtų. Jeigu neturite krosnelės, riekeles galite pavirti vandenyje puode. Jos turi būti išvirusios tik tiek, kad galėtų lankstytis nesulūžtant. Jei jos lūžta – reikia virti ar kaitinti krosnelėje šiek tiek ilgiau.

Ant lengvai miltais pabarstyto stalo išvyniokite sluoksniuotą tešlą. Naudodami kočėlą ištempkite tešlą į stačiakampio formą ir supjaustykite juostelėmis, kurių kiekviena yra maždaug 5 x 20 cm.

Į dubenį įpilkite tris šaukštus abrikosų džemo ir du šaukštus vandens. Mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės pašildykite apie minutę. Ant kiekvienos tešlos juostelės užtepkite ploną sluoksnį džemo.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Nusausinkite obuolius. Išdėliokite obuolių skilteles ant tešlos, uždengiant jomis vienas kitą, žievele į išorę. Įsitikinkite, kad griežinėlių viršus (odelės pusė) šiek tiek kyšo iš juostelės. Pabarstykite cinamonu ir užlenkite apatinę tešlos dalį.

Iš vienos pusės atsargiai vyniokite tešlą taip, kad obuolių skiltelės liktų savo vietoje. Pirštu gerai užspauskite kraštą ir įdėkite į keksiukų formeles. Jei keksiukų forma silikoninė, jos nereikia sutepti riebalais. Priešingu atveju būtinai patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Kepkite apie 40–45 minutes, kol pyragėliai visiškai iškeps. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra. Beje, jie gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Sviestinė bandelė („brioche“) su ožkos sūriu ir braškėmis

Reikės:

2 sviestinių bandelių

4-6 šviežių lietuviškų braškių

Minkšto ožkos sūrio

Gabalėlio sviesto

Gaminame: Bandeles perpjaukite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite ant jo perpjautas bandeles pjautine puse į apačią. Uždenkite keptuvę ir kepkite apie 4-5 minutes ant mažos ugnies – kad bandelės paruduotų ir įkaistų, bet nesudegtų. Tuo tarpu nuplaukite braškes ir supjaustykite jas vidutinio storio griežinėliais. Išimkite bandeles iš keptuvės, sudėkite į lėkštes, aptepkite storu ožkos sūrio sluoksniu, ant jo uždėkite braškių griežinėlių, viršutine dalimi uždenkite bandeles. Patiekite iš karto, kol dar šiltos.

Nuotrauka
blynai
Įkelta:
2024-03-11
„Pavasarinis derlius jau kaip reikiant įsisiūbuoja, jau atsirado net ir šviežutėlių naujo derliaus arbūzų. Matome, kad pirkėjai prasidėjus pavasariui natūraliai nori kuo daugiau ir kuo įvairesnių šviežių gėrybių, o pirmiausiai renkasi tas, be kurių sunkiai įsivaizduojama lietuviška virtuvė: šviežias bulves, svogūnus, ridikėlius, morkas, taip pat ir kopūstus. Pastarieji paklausūs ištisus metus, bet pirkėjai ypač laukia šviežio derliaus, nes tokios daržovės išsiskiria traškumu, sultingumu ir lengvu paruošimu“, – pirkėjų įpročius apžvelgia Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2024-02-25
Sauja šviežių, traškių salotų lapų – maistinga, tačiau galbūt ne kiekvieną įkvepia valgyti sveikiau. Visgi vos keli kūrybingai pasitelkti priedai jas pakylės į tokį patiekalą, kuriam bus sunku pasakyti „ne“. Raktas į genialias nebrangias salotas gali būti tiek valgomos gėlės, tiek namuose patobulintas aliejus ar naujos rūšies žalumynai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, parduotuvėse jau pasirodęs šviežias pavasario derlius keičia pirkėjų mitybos įpročius: dažniau į pirkinių krepšelius keliauja įvairios salotos, pomidorai, agurkai, morkos, ridikėliai ir kitos daržo gėrybės.
Nuotrauka
pica
Įkelta:
2024-02-24
Po ilgojo savaitgalio norisi kažko paprasto ir sotaus? Puikus pasirinkimas yra pica, kuri mėgstama ir vaikų, ir suaugusiųjų. O geriausia tai, kad yra itin universali – rinktis iš ko turės tiek vegetarai ar veganai, tiek žuvies mėgėjai, tiek ir mėsos mylėtojai. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi netradiciniais picų padažų receptais, kurie net ir šaldytą picą pavers tikra vakarienės ar net vaišių stalo pažiba, o jų gamyba nepareikalaus nei daug laiko, nei išlaidų. 
Nuotrauka
kopūstai
Įkelta:
2024-02-17
Į šviežių naujo derliaus kopūstų lapus susukti balandėliai – patys skaniausi. Tradicinis ir nebrangus skanumynas dievinamas daugelio, tačiau pats paruošimas dažnam gali atrodyti gana varginantis. Netrūksta patarimų, kaip pasigaminti „tinginių balandėlius“, tačiau kartais patogumo vardan nukenčia patiekalo išvaizda. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo išeitį – paruošti visai pigų sluoksniuotą šviežių kopūstų ir mėsos apkepą.
Nuotrauka
blynai
Įkelta:
2024-02-12
Per Užgavėnes skanauti bendradarbių, kaimynų ir draugų iškeptus blynus – vienas malonumas, tačiau patiems ilgai vartyti juos keptuvėje noro trūksta dažnam. Ypač, jeigu jų reikia iškepti ne vieną porciją. Vargti prie viryklės visai nebūtina – priblokšti visus galite pasinaudoję „Iki“ kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės patarimu. Tiek skoniu, tiek išvaizda šie mažyliai itin purūs blyneliai nepaliks abejingų, o iškepti juos pavyks paprasčiausioje keksiukų formoje – tereikės įdėti 15 minučių darbo.
Nuotrauka
sumuštinis
Įkelta:
2024-02-10
Vasaris – mėnuo, kai ilgesys šviežiems vaisiams ir daržovėms bene stipriausias. Laimei, laukti šviežutėlio derliaus liko nedaug, atskleidžia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. O ir pats laukimas gali būti skanus, sveikas bei taupus. Dažnai neįvertiname to, ko turime į valias ištisus metus – būtent šios nebrangios gėrybės gelbės vasario mėnesį
Nuotrauka
duona
Įkelta:
2024-02-06
Česnaku subtiliai pagardinta traški duona su tįstančiu sūriu – kultinis užkandis, kuriam sunku atsispirti. Pigu, skanu ir patinka visiems, visgi naminės keptos duonos ruošimas yra laikui gan imlus procesas. Jeigu norite mėgautis skoniu, bet nesinori gaišti laiko – „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi genialiu receptu. Ši duona atrodys įspūdingai, tačiau išleisite visai mažai, o paruošti užtruksite vos kelias minutes.
Nuotrauka
Pusryčiai
Įkelta:
2024-01-22
Kiaušinių patiekalai yra populiarūs visame pasaulyje. Būdų, kaip galima paruošti šį maisto produktą, yra tikrai nemažai, tačiau būtent omletas yra vienas dažniausių pasirinkimų. Deja, paruoštas patiekalas ne visada būna toks, kokio norėtųsi, todėl naudinga žinoti, kaip paruošti tiesiog tobulą omletą: pasirodo, sėkmės paslaptis slypi net ir iš pažiūros nereikšmingose smulkmenose. Taigi, ką reikia žinoti apie šio patiekalo ruošimą?
Nuotrauka
sausainiai iki
Įkelta:
2023-12-13
Palengva artėjant Kalėdoms, regis, laikas tirpte tirpsta, tačiau kokios gi būtų šventės be gardžių kalėdinių desertų? Cinamonu, vanile, imbieru kvepiantys sausainiai, aguoniniai ar varškės pyragai yra visų laukiami, tačiau juos paruošti trunka laiko. Kad šventėms pasiruošti būtų paprasčiau, prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalijasi paprastais patarimais. Visų pirma – tai kada gi tinkamas laikas pradėti kepti sausainius?
Nuotrauka
spanguoles
Įkelta:
2023-10-15
Tiems, kas ilgisi vasarinės uogų gausos, nusiminti neverta – spanguolių sezonas jau pačiame gražume. Šios nedidelės raudonos uogos yra pigus vertingų medžiagų užtaisas, o jų naudą ir įvairius panaudojimo būdus atranda vis daugiau lietuvių, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jas šviežias įtraukti į meniu išties nesunku – pavyzdžiui, visai lengvai pasiruošus nebrangaus padažo. Jis puikiai derės tiek prie paukštienos, tiek prie mėsos patiekalų ir pakels juos į naują skonio lygį.
Nuotrauka
kugelis
Įkelta:
2023-09-24
Kugelis – kiekvieno bendrabučio ar kartu gyvenančių studentų klasika. Pigu, paprasta ir sotu, tačiau ar nėra kiek nuobodu? Šį rudenį verta išbandyti kugelį šiek tiek kitaip ir bulves suderinti su morkomis bei neįprastu priedu – obuoliu. Netradicinis skonių derinys sužavės tuos, kas ieško lengvesnio kugelio varianto. Apsidžiaugs ir norintys sutaupyti: net ir didelei skardai išleisite vos kelis eurus, skaičiuoja Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
vaikas
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2023-09-10
Bendra vakarienė šeimoje kartais gali tapti nemenku išbandymu, jei vaikas atsisako net paragauti daržovių ar vaisių. Vokietijos mokslininkų tyrimo duomenimis, paprasta gudrybė gali situaciją pakeisti. Ją išbandyti verta ypač dabar – prasidėjus rudeniui kasdien gausėja nebrangių šviežio derliaus gėrybių, kurios tokios naudingos vaikams, atkreipia dėmesį Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
sprotai
Įkelta:
2023-08-20
Šį sekmadienį, rugpjūčio 20 d., estai mini Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kas šauna galvon, kai pagalvojate apie Estiją? Daugelis tikriausiai pagalvoja apie Talino senamiestį, idiliškas šalies salas ir… šprotus. Estija nuo seno jais garsėja, o šias nedideles žuvytes mėgsta ir lietuviai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šprotai yra viena perkamiausių konservuotų žuvų.
Nuotrauka
derlius
Įkelta:
2023-08-06
Rugpjūtį net ir prisiekę mėsavalgiai galėtų tverti be jos, mat akys raibsta nuo šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Dabar pats laikas mėgautis ne tik besitęsiančiu agurkų, cukinijų įkarščiu, bet ir imti baklažanų, įvairių uogų derlių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pataria, kad būtent į piką pasiekusias derliaus gėrybes verta žvelgti pirkėjams: jos būna pačios skaniausios, naudingiausios ir geriausios kainos.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2023-08-05
Penktadienį, Tarptautinę alaus dieną, nemaža dalis lietuvių pasitiks su nealkoholine šio gėrimo versija. Bent jau taip rodo besikeičiantys lietuvių įpročiai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, per trejus metus nealkoholinio alaus pardavimai išaugo beveik penktadaliu. Paklausa kaskart ūgteli ir artėjant savaitgaliui, o šį, ypač karštą, verta atsigaivinti ir iš nealkoholinio alaus pasigamintu kokteiliu.
Nuotrauka
moliugai
Įkelta:
2023-07-30
Moliūgai – neabejotini rudens karaliai, kasmet suburiantys vis didesnę gerbėjų armiją. Tačiau rudeninei moliūgomanijai galite užbėgti už akių – ši sveika, skani bei pigi daržovė jau užaugo Lietuvos ūkiuose ir atsidūrė parduotuvių lentynose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sezoninės daržovės yra ypač paklausios ir vos pasirodžiusios naujienos netrunka nugulti į pirkėjų krepšelius. Moliūgas būna ypač perkamas, mat yra nebrangus ir itin universalus.
Nuotrauka
voveraites
Įkelta:
2023-07-29
Voveraitės yra vienas didžiausių Lietuvos miškų turtų. Tačiau šiemet jų gerbėjai keiksnoja orus – šaltas pavasaris ir vėliau užklupusi sausra lėmė, kad miškuose jų rasti be galo sunku. Visgi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, džiaugiasi, kad tiekėjams pavyko užtikrinti, jog parduotuvėse šių gėrybių nepritrūks, o kainos liks patrauklios.
Nuotrauka
vistienos iesmeliai
Asociatyvi unsplash.com nuotrauka
Įkelta:
2023-07-16
Atėjus savaitgaliui sukate galvą, ką pasigaminti pietums? Išbandykite Prancūzijos ir Graikijos įkvėptus vištienos iešmelių receptus. Tokį patiekalą namuose pasigaminti nesudėtinga: tereikia kokybiškos vištienos ir šiek tiek fantazijos – marinatams puikiai tinka įvairiausios prieskoninės žolelės, citrinos sultys, garstyčios, kiti ryškaus skonio patiekalui suteiksiantys priedai.
Nuotrauka
grill
Įkelta:
2023-07-01
​​​​​​​Vasara Lietuvoje neilga, tad grilį lietuviai kuria bet kokiu oru – ir kaitriai saulei spiginant, ir tenkant uždengti jį nuo lietaus. Mėnesio pabaigoje ne vienam tenka pasukti galvą, kaip skaniai pavaišinti svečius turint ribotą biudžetą. Tai tikrai įmanoma – dalijamės pirkinių sąrašu ir visuomet pavyksiančiais receptais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad pirkėjai moka sumaniai apsipirkti – vertina nuolaidas, pirkinius planuoja, daugiau dėmesio skiria sezoninėms gėrybėms.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-23
Joninės – nuotaikingiausia lietuviškos vasaros šventė. Ji neatsiejama nuo gardaus maisto, tačiau šiemet šia proga neturint papildomo laisvadienio, visai nesinori vaišių ruošimui skirti daug laiko ar pinigų. Tą atspindi ir elgesys parduotuvėse. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad jeigu tokioms šventėms kaip Kalėdos ar Velykos lietuviai ruošiasi ypač atsakingai ir ilgai, tai prieš Jonines ieško paprasčiau įgyvendinamų ir nebrangių idėjų.  
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-04
Neeilinę dieną – neeiliniai ir pusryčiai. Tėvo dieną sukant galvą, kuo jį nustebinti, verta pagalvoti apie ypatingo patiekalo paruošimą dar vos prasidedant dienai. Populiarieji angliški pusryčiai yra sotus variantas, kuris negali nepalikti įspūdžio. O dar geriau – jam paruošti sugaišite vos 20 minučių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad Tėvo dienos proga pirkėjai nepraleidžia progos palepinti savo tėčius – parduotuvėse dairosi įvairių sūrių, gurmaniškų mėsos gaminių ir paskutinės minutės dovanų.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Toks  tortukas – puikus sprendimas, kai nėra laiko ar nesinori kepti biskvito, o torto norisi. Puiki išeitis – pirktiniai plikyti sausainiai. Žinoma, galima jų išsikepti ir namuose. Vaisius ar uogas galima naudoti bet kokias: jei norisi saldžiau, tinka, pavyzdžiui, bananai, jei gaiviau – citrusiniai vaisiai. 
Nuotrauka
vista
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-03-19
Šį sekmadienį, kovo 19-ąją, minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse. Lietuviai pirmenybę teikia vištienai, ji, anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, po kiaulienos yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-11
Šventės – neatsiejamos nuo skanaus maisto. O kuo gi geriau pasilepinti šventinį Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos savaitgalį nei tradiciniais lietuviškais patiekalais? Naminis kastinys, traškūs bulviniai blynai ar virtiniai su spirgučiais – skanūs, lengvai pagaminami ir svarbiausia, daug išlaidų nereikalaujantys patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams ir vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.