Maistingosios paprikos: netikėti faktai ir trys, šių įdarytų daržovių receptai
Įkelta:
2021-08-17
Nuotrauka
a
Nuotraukos autorius:
Straipsnio rengėjų nuotr.

Paprika – išskirtinio skonio daržovė ypatingai pamėgta Vengrijoje bei pietų Amerikoje, ypač Meksikoje. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, kad paprikas labai mėgsta ir lietuviai. Mat šios daržovės ne tik patiekalams suteikia įmantraus skonio, bet ir pasižymi didele nauda sveikatai, todėl jas – patartina įtraukti ir į savo kasdienį racioną. Nuo Azijos iki Pietų Amerikos „Paprikos – pikantiško skonio, sultingumu pasižyminčios daržovės. Paprikas nuo seno mėgsta ir lietuviai, todėl šios daržovės dažnai atsiduria mūsų prekybos tinklo pirkėjų krepšeliuose. Ši daržovė – universali: ji skani tiek žalia, tiek termiškai apdorota. Žaliomis paprikomis dažnai yra gardinamos įvairiausios gaivios salotos, žalių paprikų juostelės puikiai dera ir prie humuso ar kitų užtepėlių.

Paprikos dedamos į sriubas, įvairiausius troškinius, kepamos ant grilio“, – pasakoja J. Sabaitienė. Kaip teigia ekspertė, paprika – visame pasaulyje pamėgta daržovė, tačiau kai kurios šalys ją mėgsta ypatingai. Pavyzdžiui Vengrijoje, šią daržove vadina netgi nacionaline. Ja gardinamos ne tik sriubos, troškiniai, bet ir žymusis vengriškas guliašas. Be to, šioje šalyje paprikas mėgstama įdaryti įvairiausiais mėsos įdarais ir troškinti puode. Paprikas mėgsta ir pietų amerikiečiai: šias daržoves jie dažnai naudoja takų, buritų ar kesadilijų gamyboje, paprikomis gardina ir garsiąją savo chili con carne mėsos sriubą. Ši daržovė populiari ir Azijoje. Ji dažnai dedama į ryžių ar rytietiškų makaronų patiekalus, salotas, kepta su įvairiausias padažais ir kitomis daržovėmis paprika dažnai naudojama ir kaip garnyras.

Pasak J. Sabatienės, paprikos pasižymi ne tik skoninėmis, bet ir sveikatai naudingomis savybėmis: šios daržovės yra puikus vitamino A, C ir kalio šaltinis. Paprikose taip pat yra daugybė skaidulų, folio rūgšties netgi geležies. Paprikos pasižymi ir organizmui taip reikalingų skysčių gausa. Mat šioje daržovėje randama net 92 proc. vandens. Paprikose taip pat yra ir antioksidantų, kurie gali sumažinti akių ligų riziką. Dėl didelio vandens kiekio paprikose labai mažai kalorijų. Viename pjaustytos paprikos puodelyje galima rasti vos 46 kalorijas.

J. Sabaitienė dalijasi dar keturiais faktais apie šią daržovę:

Nėra aštrios. Paprikos yra vienintelis pipirų šeimos narys, kuris negamina kapsaicino – cheminės medžiagos, sukeliančios aštrumo pojūtį. Būtent dėl šios priežasties paprikas žmonės dažnai vadina saldžiaisiais pipirais.

Prisotintos vitamino C. Lyginant su kitomis daržovėmis ar vaisiais paprikos pasižymi ypatingai dideliu vitamino C kiekiu. Paprikoje vitamino C yra net tris kartus daugiau nei apelsinuose. Didelėje paprikoje galima rasti daugiau nei tris kartus kasdienės, organizmui reikalingos vitamino C dozės.

Saldumas priklauso nuo sunokimo lygio. Ar žinojote, kad raudonosios, geltonosios ar oranžinės paprikos yra tiesiog žaliosios paprikos, kurios buvo paliktos ilgiau nokti? Įdomu dar ir tai, kad skirtingo sunokimo lygio paprikos pasižymi skirtingu skoniu. Žalia paprika – karčiausia, raudona – pati saldžiausia.

Naudojamos rytų medicinoje. Tradicinėje kinų medicinoje paprikos buvo naudojamos gydant kai kurias sveikatos problemas. Kinai manė, kad paprikų vartojimas gali padėti pagerinti prastą kraujotaką, virškinimo sutrikimus, apetito praradimą.

Vaisių ir daržovių ekspertė siūlo daugiau paprikų įtraukti ir į kasdienį savo racioną bei dalijasi trimis, įdarytų paprikų receptais.

 

Jautiena įdarytos paprikos

 

Jums reikės:

 

½ puodelio ryžių

Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

1 vidutinio dydžio supjaustyto svogūno

2 šaukštų pomidorų pastos

3 skiltelių susmulkinto česnako

500 g. maltos jautienos

Kelių, kubeliais supjaustytų pomidorų

1 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

6 pašalintomis viršūnėlėmis ir šerdimis paprikų

1 puodelio mėgstamo tarkuoto sūrio

Šviežių susmulkintų petražolių

 

Pagaminimas:

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tuomet nedideliame inde išvirkite ryžius. Didelę keptuvę įkaitinkite iki vidutinės liepsnos ir įpilkite šlakelį aliejaus. Į keptuvę įberkite svogūną ir pakepkite, kol šis gražiai pageltonuos. Tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir česnaką. Maišydami viską kelias minutes patroškinkite. Į keptuvę sudėkite jautieną. Ją patroškinkite apie 6 minutes. Tuomet į tą pačią keptuvę įmaišykite virtus ryžius ir supjaustytus pomidorus. Viską pagardinkite džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais ir patroškinkite dar apie 5 minutes.

Gautą įdarą dėkite į paprikų vidų. Ant viršaus apibarstykite sūriu, apšlakstykite aliejumi. Dėkite į kepimo indą ir apdenkite folija. Viską kiškite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol paprikos suminkštės. Prieš patiekdami papuoškite petražolėmis.

 

Keptos paprikos su itališku įdaru

 

Jums reikės:

4 didelių raudonųjų paprikų

Šlakelio alyvuogių aliejaus

500 g maltos vištienos arba kalakutienos

1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

1/2 šaukštelio druskos

¼ šaukštelio aitriųjų pipirų dribsnių

1 skardinės pomidorų savose sultyse

1 1/2 puodelio virtų rudųjų ryžių arba kinvos kruopų

1 puodelio susmulkintos mocarelos

½ puodelio susmulkinto parmezano

2 šaukštų susmulkintų šviežių bazilikų

 

Pagaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tuomet kepimo indą švelniai ištepkite aliejumi. Paprikas išilgai perpjaukite per pusę. Pašalinkite sėklas ir dėkite į kepimo indą perpjauta puse į viršų. Tuomet įkaitinkite didelę keptuvę, į ją įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite mėsą, įberkite česnako miltelius, druską ir aitriųjų pipirų dribsnius. Viską maišydami kelias minutes pakepkite. Tuomet sudėkite pomidorus ir viską vėl patroškinkite. Galiausiai keptuvę nuimkite nuo ugnies. Į ją sudekite ryžius arba kruopas, mocarelą bei pusę parmezano. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į paprikų vidų. Įdarytas paprikas pabarstykite likusiu parmezanu. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek vandens, kad paprikos nepriliptų. Ir orkaitėje kepkite maždaug 30–35 minutes, kol paprikos suminkštės ir sūris ištirps. Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiu baziliku.

 

Paprikos įdarytos vegetarišku įdaru

 

Jums reikės:

Keptoms paprikoms:

4 didelių raudonųjų paprikų, išilgai perpjautų per pusę

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

 

Įdarui:

½ puodelio virtų ryžių

Šlakelio alyvuogių aliejaus

1 didelio supjaustyto svogūno

Žiupsnelio druskos

2 puodelių supjaustytų vyšninių pomidorų

½ puodelio kapotų šviežių kalendrų

4 susmulkintų skiltelių česnako

1 ½ šaukštelio čili miltelių

1 šaukštelio maltų kmynų

1 skardinės konservuotų pupelių

Žiupsnelio šviežių maltų juodųjų pipirų

1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių

1 puodelio mėgstamo tarkuoto sūrio

 

Pagaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tuomet kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Papriką apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Rankomis įtrinkite aliejų iš abiejų paprikos pusių, tada išdėliokite jas supjaustytomis pusėmis į viršų. Kepkite 20–25 minutes, kol pipirai suminkštės. Tuomet jas ištraukite iš orkaitės ir padėkite atvėsti.

 

Paruoškite įdarą: didelėje keptuvėje pašildykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūną ir berkite pusę šaukštelio druskos. Viską maišydami pakepkite, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą. Tuomet sudėkite pomidorus ir viską dar kelias minutes patroškinkite. Pagardinkite kalendromis, česnako ir čili milteliais, kmynais. Maišydami viską patroškinkite dar kelias minutes. Tuomet į gautą mišinį sudėkite ryžius, pupeles, supilkite žaliosios citrinos sultis. Jeigu reikia – pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai gautą įdarytą dėkite į paprikas ir viską pabarstykite tarkuotu sūriu. Įdarytas paprikas gražinkite į orkaitę ir kepkite apie 12–13 minučių. Papuoškite šviežiomis kalendromis. Skanaus!

Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
prieš 16 valandų
Išaugus lietuvių susidomėjimui sveikatingesniu maistu, ekologiškų produktų asortimentas sparčiai plečiasi. Pirkėjai vis dažniau ieško sveikatai draugiškesnių gėrybių, be to, vis labiau atsigręžiama į poveikį gamtai, tvarią žemdirbystę. Pasikeitęs gyvenimo būdas lemia ir pokyčius parduotuvių lentynose. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, ekologiškų prekių pasiūlos augimas yra viena pagrindinių pastarųjų penkerių metų tendencijų.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Termometro stulpeliui krentant vis žemiau ir žemiau, mūsų kūnas pradeda prašyti sotesnio, labiau šildančio maisto. O lietingi rudens vakarai dažniau paragina rinktis vakarienę būtent namuose. Kaip neįsisukti į tų pačių patiekalų rutiną ir mėgautis iš naujo atrastais skoniais, verčiančiais pakeliauti ir po skonių pasaulį? Dalinamės 3 patiekalų receptais iš smulkintos mėsos rudeniškai vakarienei.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-12
Melionas – gaivumu pasižymintis vaisius visame pasaulyje pamėgtas dėl saldaus skonio ir sultingo minkštimo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė pasakoja, kad melionus itin mėgsta ir lietuviai. Ir nors šie vaisiai dažniausiai asocijuojasi su šiltuoju metų laiku – ruduo taip pat puikus metas jais mėgautis. Jie puikiai tinka ruošiant ir desertus, ir pikantiškus patiekalus.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-11
Moliūgas – tikrų tikriausias rudens simbolis. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė sako, kad moliūgas – ypatingai universali daržovė. Ją galima tarkuoti, trinti, virti ar kepti – nuo sriubos ar troškinio iki pyrago. Pasak ekspertės, moliūgus kasmet vis labiau atranda ir lietuviai. Gyventojai vis daugiau eksperimentuoja virtuvėje ir šią daržovę derina su pačiais netikėčiausiais ingredientais.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-29
Gamta jas gausiai apdovanojo vitaminais, lemiančiais kiek rūgštoką skonį, todėl šios uogos ne visada būna pirmuoju saldesnių sodo gėrybių mėgėjų pasirinkimu. Tačiau veltui – šaltalankiai yra ne tik itin naudingi sveikatai, bet ir tinkamai paruošti išties stebina savo panaudojimo galimybėmis virtuvėje. Šių uogų derlius pradedamas nuimti antroje rugpjūčio pusėje ir baigiamas rugsėjo gale, dėl to dabar yra pats geriausias laikas mėgautis jų šviežumu, privalumais bei kulinariniu potencialu. Savo ruožtu tinkamiausius būdus, kaip tai padaryti, vardija lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai.
Nuotrauka
k
Įkelta:
2021-09-26
Druska – vienas pagrindinių produktų, vartojamų, ko gero, visose pasaulio virtuvėse. Be druskos vargiai išsiverstume ir dar nuo senų laikų ji buvo itin vertinama prekė, o dabar galime rasti įvairiausių druskos rūšių. Aldona Čepulis, prekybos tinklo „Iki“ kokybės ekspertė, sako, kad skirtingos druskos rūšys reiškia ir skirtingas spalvas, ir tekstūras, ir – svarbiausia – skonius.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-25
Įsivyraujant nepastoviems rudeniškiems orams grybavimo teikiamo malonumo ir naudų nereikėtų pamiršti. Grybavimo čempionatas ir grybautojų asociacijos įkūrėjas Vytenis Daugudis tikina – nors orai kiek atvėso, grybų miškuose tikrai netrūksta, tad vertėtų pasirūpinti tinkama apranga, pintinėmis ir savaitgalį leistis į rudeniu kvepiančių miško gėrybių paiešką.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-24
Blynai gali būti valgomi pusryčiams, pietums ir vakarienei. Viskas priklauso nuo jų sudėtinių dalių ir paruošimo būdų. Kai kuriose šalyse jie taip mėgstami, kad net turi savo nacionalines dienas, pavyzdžiui, rugsėjo 26-oji JAV yra nacionalinė blynų diena. O ir Lietuvoje blynai yra svarbi maisto kultūros dalis. Jie valgytojų širdis pavergia savo receptų įvairove ir draugiškumu piniginei – tobulam rezultatui neretai užtenka tik miltų arba daržovių, kiaušinių, pieno bei norimų pagardų. Vis dėlto blynų pasaulis labai platus, todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai paruošė blynų gidą, kuris padės net ir namų virtuvėje atrasti naujų skonių.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-20
Ruduo itin turtingas daržovių derliumi. Tad šį sezoną vasaros saulės subrandintos daržų gėrybes paversti kulinariniais šedevrais tikrai nesudėtinga. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad patiekalų iš daržovių pasirinkimų yra daugybė ir dalijasi pamėgtų rudeninių daržovių panaudojimo būdais.
Nuotrauka
ELTOS nuotrauka
ELTOS nuotrauka
Įkelta:
2021-09-18
Pasiilgote egzotiško maisto, o gal į savo kasdienį meniu norite įtraukti išraiškingesnių patiekalų? Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad norintiems pasimėgauti tikru skonių sprogimu reikėtų išbandyti meksikietiškos virtuvės patiekalus. Anot jos, šios virtuvės maistas nereikalauja sudėtingo pasiruošimo, svarbiausia – pasirūpinti tinkamais prieskoniais ir padažais.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-15
Lietuviai pastaruoju metu mielai leidžiasi į gastronomines keliones: naudoja išskirtinesnius ingredientus ir prieskonius, ieško kitų šalių pamėgtų receptų. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad ruduo – geriausias metas eksperimentams virtuvėje. O ieškantiems sotaus ir šilto patiekalo, ji pataria išbandyti rytiečių virtuvės perlą – kario troškinį. Nors iš pažiūros šis patiekalas gali atrodyti itin egzotiškas, jį pasigaminti namuose nėra sudėtinga, tereikia žinoti kelias pagrindines taisykles. 
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų nuotr.
Įkelta:
2021-09-07
Ankstyvas ruduo – geriausias metas mėgautis šviežiais, ką tik sunokusiais obuoliais. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad lietuviams obuoliai – vienas mėgstamiausių vaisių, o pirmenybė teikiama vietoje užaugintiems obuoliams. Jų populiarumą patvirtina ir nuolat augantys pardavimų duomenys: praėjusią savaitę, lyginant su tuo pat praeitų metų laikotarpiu, obuolių parduota net 54 proc. daugiau.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-05
Šviežio derliaus daržovės pirkėjų yra itin laukiamos, juolab kad rudenį galime mėgautis įvairiausiomis Lietuvos ūkininkų užaugintomis daržo gėrybėmis. Nors tradiciškai ruduo asocijuojasi su šviežiomis morkomis, bulvėmis ir kopūstais, Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad pirkėjų dėmesio sulaukia ir patisonai bei moliūgai.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-03
Išskirtinės, ryškios rožinės spalvos žuvys – jūriniai ešeriai – dėl ypatingo savo skonio yra vertinamos visame pasaulyje. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, kad jūriniai ešeriai ne tik skanūs, bet ir labai sveiki, o Azijoje laikomi tikru delikatesu.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų nuotr.
Įkelta:
2021-08-31
20 minučių – tik tiek užtruks šio patiekalo, kuris dažnai vadinamas „karališkuoju“, pagaminimas. Jau visame pasaulyje pamiltas itališkasis rizoto šiandien vis dažniau gaminamas ir lietuvių restoranuose, tuo tarpu laiko pritrūkę žmonės jį taip pat renkasi greitiems pietums ar vakarienei. Iki šiol dvejojančius išbandyti šį patiekalą, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai ragina nepabijoti ir įsileisti į savo namus itališkos virtuvės kvapus.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų iliustracija
Įkelta:
2021-08-26
Nors plekšnė populiarumu kol kas nusileidžia kitų rūšių žuvims, grilio sezono metu jos pardavimai ūgteli. O ką su ja galima nuveikti gaminimą iš lauko vėl perkėlus į savo namų vidų? Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, pasakoja, kad nors ši žuvis mūsų akiai kiek neįprastos išvaizdos, įtraukti ją į kasdienį savo racioną verta. Mat plekšnėje yra daugybė baltymų, kitų organizmui reikalingų maistingų medžiagų. Be to, joje yra itin mažai kalorijų.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų nuotr.
Įkelta:
2021-08-23
Noras išbandyti gurmaniškus mėsos delikatesus lietuvius vis dažniau įkvepia paragauti egzotiško svečių kraštų kulinarinio paveldo. Vienas tokių sparčiai populiarėjančių Rytų virtuvės atradimų – armėniška vytinta jautiena – basturma. Jos paruošimui naudojama daug druskos, aštrių prieskonių, o rezultatas stebina išorėje kieta, gausiai prieskoniuota mėsos plutele, saugančia minkštą, aromatingą ir burnoje tirpstančią mėsą. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai kviečia pasimėgauti šiuo armėnišku jautienos delikatesu ir dalijasi lengvai namuose pagaminamos bei kiekvieną sužavėsiančios basturmos receptu.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų nuotr.
Įkelta:
2021-08-15
Nors vasara skaičiuoja paskutines savo savaites – grilio sezonas toli gražu dar nesibaigia. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, kad jeigu tradiciniai kepsniai ar šašlykai jau kiek pabodo – ant grilio galima iškepti ir paprasčiausių bulvių ar kitų daržovių. O juk rugpjūtis – pats geriausias metas eksperimentuoti su daržo gėrybėmis.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų nuotr.
Įkelta:
2021-08-14
Jei svarstote, kaip į savo racioną įtraukti daugiau žuvies ir jūros gėrybių – pamėginkite paruošti ypatingos išvaizdos, ryškios spalvos, tačiau subtilaus skonio jūrinį ešerį. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė pasakoja, kad ši egzotiškos išvaizdos žuvis traukia pirkėjų dėmesį ir atsiduria jų krepšeliuose.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų nuotrauka
Įkelta:
2021-08-10
Kiauliena – Lietuvoje nuo seno užima mėsos lyderių pozicijas. Kiauliena vasarą populiari, nes suteikia plačias galimybes išbandyti skirtingus grilio patiekalus. Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad skirtingos kiaulienos dalys tinka skirtingiems patiekalams. O viena populiariausių yra sprandinė. Ši kiaulienos dalis turi šiek tiek riebalo, kuris ruošiant grilyje – neleidžia mėsai išdžiūti.
Nuotrauka
a
Straipsnio rengėjų iliustracija
Įkelta:
2021-08-06
Rugpjūtis – geriausias metas ruošti vasaros gėrybes žiemai. Didelis šviežių uogų asortimentas išduoda, kad dabar tinkamas laikas virti šviežias ir kvapnias uogienes. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad cukrų pakeitę kitais natūraliais saldikliais, galėsite drąsiai mėgautis sveikesnėmis uogienienės versijomis.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-21
Neseniai prasidėjęs voveraičių sezonas jau spėjo susidurti su iššūkiais – grybautojai ir supirkėjai rekordine temperatūra pasižymėjusį liepos mėnesį vadina katastrofišku. Visgi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, jog gamtai vis pažeriant staigmenų, parduotuvėse, šių lietuvių mėgstamų grybų tikrai nepritrūks.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-20
Vasara – sodo ir daržo gėrybių metas. Tačiau mėgaudamiesi šviežiais produktais nepamirškite, kad šiuo metu – geriausias laikas daržoves ir vaisius pradėti ruošti žiemai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad būtent dabar parduotuvėse yra itin platus šviežių lietuviškų daržovių pasirinkimas, todėl svarbu pagalvoti apie tai, ką valgysime žiemą.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-19
Persikai – sultingi ir saldūs, ypatingai mėgstami smaližių vaisiai. Šiuos vaisius valgyti galite ne tik kaip sveiką užkandį, jie puikiai tinkami kepti ir ant grilio, o patiekti galima su ledais, grietinėle ar maskarponės sūriu. Kepti persikai gali tapti puikiu garnyru ir prie mėsos, paukštienos patiekalų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad dėl išskirtinio savo skonio persikai vasarą itin dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose.
Nuotrauka
mesain
Įkelta:
2021-07-17
„Kviečių mėsa“ – skamba neįprastai? Vegetariškos mitybos atstovai būtent taip įvardija miltų ir vandens gaminį, patiekaluose pakeičiantį mėsą. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad seitanas – skanus, nesunkiai pasigaminamas bei sveikatai naudingas ingredientas, kuriuo lengvai galėsite pakeisti kai kuriuos mėsos patiekalus.