Kalėdos – artumo, bendrystės ir tradicijų puoselėjimo laikas
Įkelta:
2021-12-25
Nuotrauka
nuotrauka

Laukdami gražiausių ir šilčiausių metų švenčių, prisiminimais nuklystame į vaikystę, kuri kvepia pyragais, mandarinais, o namus pripildo artimiausių žmonių šiluma. Kūčias, Kalėdas vaikystėje paprašėme prisiminti ir rajono vadovų, politikų – kas papasakojo smagų atmintin įstrigusį nuotykį, kas pasidalijo šeimos tradicijomis. Prisiminimais dalijasi savivaldybės administracijos vadovai ir savivaldybės tarybos frakcijų seniūnai, turėję teisę galimybę pasisakyti perleisti kitam frakcijos nariui. 

Meras Dovydas Kaminskas:

Nuotrauka
nuotrauka

– Vaikystėje Kūčias švęsdavome su šeima, prie bendro stalo susėsdavo tėveliai, brolis, sesuo ir aš. Tradiciškai lauždavome paplotėlį, pasimelsdavome ir padėkodavome už praėjusius metus, kad turime vienas kitą. Po šventinės Kūčių vakarienės važiuodavome į Bernelių mišias.

Kalėdų rytą išpakuodavome dovanas, tačiau vėliau ši tradicija keitėsi ir dovanomis apsikeisdavome grįžę iš Bernelių mišių, Kūčių vakarą. Dabar tradicijos yra panašios, tik prie artimųjų rato prisijungė antroji pusė ir jos šeima, tad švenčių scenarijus kasmet šiek tiek kinta, bet esminiai dalykai išlieka. Kaip anksčiau, taip ir dabar, laikomės krikščioniškų papročių, lankomės Bernelių mišiose, susitinkame su artimaisiais. Antrąją Kalėdų dieną aplankome draugus.

Kalbant apie įsimintiną įvykį, pamenu, kad vaikystėje labai norėjau vieno žaislo, žinojau, jog tėvai juo jau pasirūpino ir žaislas yra paslėptas mūsų namuose. Jį radau likus maždaug mėnesiui iki Kalėdų, pamenu, kaip džiaugiausi būsima dovana ir ypatingai laukiau Kalėdų ryto, kada galėsiu pradėti žaisti. Tuo metu šis laukimas prailgo, tai prisimenu ir iki šiol.  

Vicemerė Virginija Eičienė:

Nuotrauka
nuotrauka

– Ir Kūčios, ir Kalėdos mūsų šeimoje yra labai laukiamos šventės, kurioms ruošiamės iš anksto. Anksčiau Kūčias švęsdavome tėvų namuose, tačiau jiems išėjus jas sutinkame savo namuose, drauge su vyru. Laikomės Kūčių tradicijų, ant šventinio stalo dedame 12 patiekalų. 

Kalėdinėmis dovanomis pasirūpiname iš anksto. Artėjant šventėms užsienyje gyvenantį sūnų ir jo šeimą nustebiname siuntiniu. Jame supakuojame ne tik dovanas, bet ir paplotėlį, kurį Kūčių vakarą pasidalija visa šeima. Stengiamės, kad svetur gyvenantys vaikai ir anūkai nepamirštų mūsų tradicijų, jas puoselėtų.

Kalėdas sutinkame savo namuose, į svečius atvyksta artimiausi žmonės, džiaugiamės vienas kito draugija ir gerai leidžiame laiką. 

Kalbant apie vaikystės Kalėdas, pamenu, kad visuomet aplankydavo Kalėdų senelis. Prieš akis iškyla ir viena kuriozinė situacija, kai įteikęs dovanas Senelis paprašė uždegti jo pypkę, man tuomet buvo šešeri. Tikriausiai nujaučiate, kuo viskas baigėsi... Užsiliepsnojusią Kalėdų senelio barzdą teko gesinti tėčiui. 

Administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė:

Nuotrauka
nuotrauka

– Didžiąsias metų šventes sutinkame su artimaisiais. Aplankome mano, vyro tėvus, o kartais prie šventinio stalo susirenkame visi drauge. Savo šeimoje dalį švenčių tradicijų perėmėme iš tėvelių.

Mėgstu naujoves, eksperimentuoti, todėl kiekvienais metais sugalvoju naują patiekalą, kurį atsinešu į šventės vietą. Kalėdos man taip pat asocijuojasi su paukščio ruošimu (kalakuto, anties, žąsies), pagal mūsų receptą jam paruošti reikia trijų dienų. Šis procesas asocijuojasi su švenčių laukimu ir šeimos tradicijomis.

Didžiausias dėmesys per Kalėdas skiriamas vaikams, bet po eglute dovanas randa visi šeimos nariai, nes pas mus tai lyg padėka už šiuos metus vieni kitiems. Jas išpakuojame prie kavos ar arbatos puodelio, ankstų Kalėdų rytą.

Šiltus jausmus keliantis atsiminimas iš vaikystės – krikštamotės kalėdiniai siuntiniai iš Amerikos (barbės, saldainiai ir kitos dovanos, kurių Lietuvoje tuo metu nebūdavo).

Pasinaudodama proga noriu padėkoti savo šeimai, mano ir vyro tėvams už didžiulę pagalbą bei rūpestį mūsų šeima.

Kalėdos – gerumo metas, todėl sau ir kitiems norisi palinkėti būti atlaidesniems, geresniems, prisiminti ir įvertinti tai, jog kiekviena diena yra dovana.

Administracijos direktorės pavaduotojas Tomas Raulinavičius:

Nuotrauka
nuotrauka

– Kūčios man labiausiai asocijuojasi su močiute, kuri griežtai laikėsi senųjų tradicijų bei perdavė jas savo vaikams. Visų pirma – tai pasninko diena ir pasiruošimas iškilmingai vakarienei. Jos metu laužome plotkeles ir bandome paragauti visus patiekalus, kurių būna daugiau nei 12. 

Net ir dabar po balta staltiese dedame šieno kuokštą, pamenu, kad vaikystėje tai sukeldavo ne ką mažiau emocijų nei Kalėdų senio pasirodymas. 

Po Kūčių rimties Kalėdos būna šurmulio diena. Grįžę iš bažnyčios puldavome ieškoti dovanų ir jomis džiaugtis. Prisimenu gautą krepšinio kamuolį, kuris dundėdavo namuose kiekvieną dieną. Pajuokaudamas pasakysiu, kad Kalėdų senelis pasigailėjo, kad atsiuntė man šią dovaną, nes nesuvaldytas jis ne vieną namų vazą apgadino. 

Kalėdos – dovanojimo ir dalinimosi metas. Smagu šią dieną brūkštelt palinkėjimą bendražygiams ir draugams, paskambinti tiems, kuriems per skubėjimą nerandame laiko. Be abejonės, Kalėdos – svarbiausia metų šventė, kurią visad praleidžiu su šeima ir artimaisiais.  

Linas Janušonis(Liberalų frakcija):

Nuotrauka
nuotrauka

– Kalėdos – viena didžiausių metų švenčių mūsų šeimoje. Ir šiek tiek kitokią prasmę ji įgavo atsiradus vaikams. Nors vaikai Kalėdų eglutę norėtų jau puošti vos tik atsiranda dekoracijos prekybos centruose, bet aš linkęs tai daryti kuo vėliau. Eglutę mūsų šeima puošia likus savaitei arba dviem iki Kalėdų.

Kūčių vakaras pas mus skirtas artimiausiems šeimos nariams. Stengiamės išlaikyti tradiciją, kad ant Kūčių stalo būtų dvylika patiekalų, bet dažniausiai jų būna žymiai daugiau... Na, o prie Kalėdų stalo sėdame didesniame giminės rate. 

Visas dovanas išpakuojame Kalėdų rytą, ir labai anksti, nes vaikai tą rytą nelinkę ilgai miegoti.

Rita Grigalienė (Socialdemokratų frakcija):

 

Nuotrauka
nuotrauka

(nuotraukoje – pirma iš kairės)

– Kiekvienos šeimos švenčių tradicijos atkeliauja iš vaikystės, ir tai turbūt bene ryškiausi vaikystės prisiminimai. Labai branginu savo prisiminimus iš vaikystės, kurie jau tapo ir mūsų šeimos tradicija. Iš vaikystės Kalėdų labiausiai man įsiminė du dalykai – kai gavau lėlę, kuri buvo bemaž mano dydžio, ir kai sužinojau, jog Kalėdų senis – tai ne tas Kalėdų senis, kurį įsivaizdavau. Mūsų šeimos tradicijos irgi atėjo iš mūsų su vyru tėvų, senelių šeimų. Visuomet Šv. Kūčių vakarienei stengiamės pasigaminti 12 patiekalų. Šeimoje Kūčių dieną pasiskirstome darbais: kas stalą dengia ir puošia, kas virtuvėje sukasi. Visada kartu susėdame Kūčių vakarienės ir laužiame plotkelę, linkime paties geriausio vienas kitam bei prisimename išėjusiuosius. Kūčių vakarą einame į šventas mišias, o Kalėdų rytą visi ieškom po egle savo dovanos. Vėliau visada važiuojame pas mano brolio šeimą, kur lankausi ir dalyvauju Lauksargių bendruomenės mišiose. Mes patys ne tik atsinešame tradicijas iš vaikystės, bet ir kuriame savas – iš anksto kepame kūčiukus, gaminame žvakes, kurias dovanojame kitiems. Savo šeimos vardu linkiu visiems jaukių šv. Kūčių, džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Giedrė Stulginskienė (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija):

Nuotrauka
nuotrauka

– Mano vaikystės šv. Kalėdos buvo pati laukiamiausia metų šventė. Kūčių vakarą puošiama eglutė, jauki būtinai 12 patiekalų vakarienė ir smagiausia – didelis būrys artimųjų prie stalo. Šios šventės būdavo paslaptingos, kadangi eglutė buvo puošiama paslapčia, Kūčioms nebuvo galima jos puošti. Tuomet eglutės būdavo puošiamos Naujųjų metų šventei. Artimieji taip pat skubėdavo po darbo namo vakarienei, paprastai tai būdavo vėlai vakare. Mano vaikystės šventė buvo be dovanų, prekybinio šurmulio ir blizgučių. Linkiu sau ir jums visiems atrasti tą šventų Kalėdų jaukumo ir artumo jausmą, puoselėti ir kurti šeimos tradicijas, kurias su meile prisimintų mūsų vaikai kaip didžiausią vertybę. 

Kęstutis Balašaitis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija)

– Prisiminimai iš vaikystės, aišku, ne tokie turtingi dovanomis kaip šiais laikais. Kadangi gimęs esu 1957 m., tai apie šventinį periodą prisimenu kažką galimai nuo 1963 m. Kalėdų ir Naujųjų metų. Pirmiausia, ką prisimenu, yra tai, kad mama kepdavo pyragą, kuris mums, vaikams, būdavo be galo skanus. Dovanėlės atsirado tik kai pradėjome eiti į mokyklą. Na, ir aišku, kadangi tuometinė valdžia nepripažino šv. Kalėdų šventimo, tai senio šalčio sulaukdavome mokykloje per naujametinę eglutę. 

Iš tokių įdomesnių nutikimų užsifiksavę yra tai, kad tėtis antrą Kalėdų dieną nenuėjo į darbą, už ką, prisimenu, kolūkio valdžia tėtį nubaudė. Tėtis 1956 m. buvo grįžęs iš lagerio, gal dėl to į tokius „išsišokimus“ kaip Kalėdų šventimus tuometinė valdžia labai jautriai reaguodavo.

Na, o per Kalėdas jau kuris laikas suvažiuoja visi vaikai su anūkais. Švenčiame be alkoholio. Aišku, tradiciškai kepamas kugelis su daug kojikių. Šiais metais šiek tiek paįvairinsime šventę – ketiname pasėdėti karštame kubile.

 Vidas Bičkus (Nepriklausoma frakcija „Nepartinė Tauragė“):

Nuotrauka
nuotrauka

– Ačiū Tėveliams, kurie man ir mano sesei įskiepijo meilę tradicijoms ir papročiams. Šv. Kūčios ir šv. Kalėdos mūsų šeimoje visada buvo švenčiamos laikantis tradicijų. Ant Kūčių stalo visuomet būdavo ne mažiau kaip 12 patiekalų, vakarienės metu sukalbama malda ir laužoma plotkelė, prisimenami išėję artimi žmonės. Smagiausia buvo laukti Kūčių vakarienės, nes atmosfera tikrai būdavo kitokia, neeilinė, ir patiekalai nekasdieniški. Labai laukdavome ir Kalėdų ryto, kai rasdavome Kalėdų senelio paliktas dovanas ir su tėveliais keliaudavome į mišias Skaudvilės bažnyčioje. Papuošimai, prakartėlės grožis ir žmonių gausa yra išlikę atmintyje. Taip pat iki pat šiol yra išlikęs įprotis melstis toje pačioje vietoje, kurioje būdavome su tėveliais.

Švenčių labai laukdavome, nes mandarinai ir kiti skanėstai nebuvo kasdienybė kaip dabar. Tėtis dirbo vairuotoju, tad jis pasirūpindavo, kad mandarinų ir saldumynų netrūktų. Dovanoms nebuvo skiriamas labai didelis dėmesys, tad ir dabar to nesureikšminu. Manau, kad svarbiausia yra tarpusavio meilė, pagarba ir supratimas!


 

Nuotrauka
geles
Įkelta:
2024-02-25
Vešlios, žiedais apsipylusios gėlės balkone – malonumas ir savoms akims, ir viso namo puošmena. Vasario ir kovo mėnesiai jau yra metas imtis ne tik daržovių, prieskoninių žolelių sėjos, bet ir pasirūpinti, kad atšilus orams balkoną ar terasą papuoštų žydinčios gėlės. Kad daržininkai ir gėlininkai jau bruzda, rodo ir vasarį staigiai pradėję kilti įvairių sėklų pardavimai, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
eurovizija
Įkelta:
2024-02-17
Artėjant Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos" atrankos finalui, pretendentus atstovauti mūsų šaliai atidžiai seka ne tik gerbėjai Lietuvoje, bet ir apie didįjį dainų konkursą rašantys užsienio žurnalistai. Konkurso naujienų ir apžvalgų portalo Eurodiena.lt komanda tradiciškai susisiekė su aštuoniais skirtingų šalių portalų atstovais ir paprašė įvertinti šių metų Lietuvos finalininkų dainas. Dauguma jų sutarė, kad labiausiai pagauli buvo ir didžiausius šansus išplėšti gerą rezultatą turi viena šeštadienį skambėsianti daina.
Nuotrauka
atostogos
Įkelta:
2024-02-06
Šeimą suartina bendros kelionės, kai atitrūkstama nuo kasdienės rutinos ir rūpesčių. Atostogų metu galima kokybiškai praleisti laiką visiems kartu, pasimėgauti vienas kito draugija, kurti neužmirštamus prisiminimus. Kelionių organizatorių ir psichologų teigimu, tokios išvykos – nepamainoma investicija į gerus tarpusavio santykius.
Nuotrauka
TELEFONAS
Įkelta:
2024-02-05
Prastą ryšio kokybę gali lemti visai ne ryšio tinklas, bet ir netinkamai nustatyti išmaniojo telefono parametrai ar įrenginio amžius. Daugelis žmonių net neįtaria, kad išmaniuosiuose telefonuose rankiniu būdu įjungus 4G arba 5G ryšį, ženkliai pagerės ryšio kokybė. Ekspertas ramina, jog gerą ryšio gavimą galima pasiekti vos keliais paprastais žingsniais, atsižvelgiant į turimo įrenginio parametrus.
Nuotrauka
zagareliai
Įkelta:
2024-02-05
Užgavėnės – paskutinė vadinamojo žiemos mėsėdžio (mėsiedo, laiko nuo Kalėdų) diena. Nuo seno tikėta, kad per Užgavėnes riebiai ir sočiai prisivalgęs būsi stiprus visus metus. Tradiciškai tuo metu buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. Lietuvoje ypač populiarūs buvo blynai (dažniausiai miltiniai), Žemaitijoje – šiupinys, rūgštūs mieliniai blynai. Kaimyninėje Lenkijoje buvo smaguriaujama vadinamomis pončkomis, pampuškomis ir kropeliais. Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai. 
Nuotrauka
adventur
Įkelta:
2024-01-29
Tarptautinės turizmo parodos „Adventur 2024“ atidarymo ceremonijos metu Vilniuje paskelbti „Turizmo sėkmingiausieji 2023“. „Turizmo oskarais“ vadinami apdovanojimai įteikti dešimčiai ryškiausių turizmo projektų, ambasadorių, inovacijų, vietovių, paslaugų teikėjų. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra, taip pagerbė turizmo bendruomenę už nuveiktus darbus ir pasiektus proveržius.
Nuotrauka
spektaklis
Įkelta:
2024-01-18
Naujas edukacinis spektaklis vaikams „Didžioji teleportacija: gaudynės Marse“ jau 2024-iųjų sausio mėnesį pakvies mažuosius žiūrovus geriau pažinti mus supančią visatą ir dangaus kūnus. Šou vaikams atvyksta į Tauragės kultūros centrą jau kitą savaitę – Sausio 27 dieną.
Nuotrauka
kuras
Įkelta:
2023-12-21
Taupus vairavimas naudingas ne tik jūsų piniginei, bet ir aplinkai. Šiais laikais, kai degalų kainos auga ir didėja aplinkosauginis sąmoningumas, verta išmokti vairuoti efektyviau. Šiame straipsnyje nagrinėjama, kaip pradedantieji vairuotojai gali perimti ekonomiško vairavimo įpročius, ir aptariamos teigiamos tokios praktikos pasekmės.
Nuotrauka
ispejimas
Ekrano kopija
Įkelta:
2023-11-22
Popiet į mobiliuosius telefonus pradėjo plūsti perspėjimai apie prognozuojamas sudėtingas orų sąlygas. Ketvirtadieniui orų prognozės rodo smarkų vėją, kritulius, plikledį.
Nuotrauka
auto
Įkelta:
2023-10-30
Artėjant šaltiems žiemos vakarams labai svarbu užtikrinti, kad jūsų automobilis būtų pasirengęs įveikti su šiuo metų laiku kylančius iššūkius. Nuo apledėjusių kelių iki žvarbių rytų - pasiruošimas gali būti labai svarbus, kad būtumėte saugūs kelyje ir jūsų transporto priemonė veiktų sklandžiai. Toliau pateiksime keletą svarbiausių patarimų, kaip paruošti automobilį žiemai.
Nuotrauka
Įkelta:
2023-10-25
Telšių, Panevėžio ir Šiaulių apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, Lietuvos dalyje daugiausia sausos, tik vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Kaip informuoja eismoinfo.lt, šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.
Nuotrauka
darželis
L.-d. „Ąžuoliukas“ nuotrauka
Įkelta:
2023-10-21
Nuvilnijo, nušurmuliavo ir nuklegėjo, lydima linksmo vaikų juoko ir susižavėjimo bei tėvelių aktyvaus dalyvavimo ir įsitraukimo gerumo akcija „Gera dalintis“. Tai jau antroji lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ organizuota gerumo iniciatyva, kurioje dalyvauti šeimas pakvietė įstaigos direktorė Viktorija, Šeimos klubas ir socialinė pedagogė metodininkė Edita. 
Nuotrauka
orams gamta.jpg
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-10-19
Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik vietomis yra šlapių kelių ruožų, pranešama puslapyje eismoinfo.lt
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-08
Spalis – tai mėnuo, kai stalai lūžta nuo sezoninių vaisių ir daržovių, praturtinančių kasdienį racioną intensyviais bei maloniais skoniais. Žinant, kokių gėrybių derlius šį mėnesį yra pačiame įkarštyje, galima mėgautis didžiausia jų nauda organizmui. Ir ne tik – Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, atkreipia dėmesį, kad sezoninės daržovės yra garantuotas būdas sumažinti savo išlaidas. 
Nuotrauka
vegetarai
Įkelta:
2023-10-01
Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). Tai atitinka pasaulyje pastebimą tendenciją, kuri rodo augantį ekonomiškai stiprėjančių šalių gyvūninių produktų suvartojimą. Tuo pačiu metu šalyje vis garsiau girdimas ir augalinės mitybos entuziastų balsas, raginantis mažinti mėsos suvartojimą, o lentynos bei viešojo maitinimo įstaigų meniu pildosi veganiškomis mėsos ar pieno produktų ir patiekalų alternatyvomis. Spalio 1-ąją minima pasaulinė vegetarų diena – proga pasidomėti, kokia yra mėsos vartojimo žala ir kaip kiekvienas gali ją sušvelninti.
Nuotrauka
evo
„EVO renginiai“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-09-30
Tauragėje galime pasidžiaugti versliais žmonėmis ir tuo, kad jų tik daugėja. Dar liepos mėnesį subrandinusios mintį tauragiškės Agnė Šeputienė ir Evelina Preimonienė ėmėsi veiklos. Mažylius auginančios moterys rado laiko savo svajonių veiklai – organizuoti bei koordinuoti šventes. Praėjusį sekmadienį jos jau kvietė tauragiškes moteris į pirmąjį, tačiau tikrai ne paskutinį savo renginį „Tos vietinės“.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Nors dalis „pasikausčiusių“ grybautojų vis dar drąsiai orientuojasi pagal medžių žieves bei saulės poziciją danguje, retas į mišką išeina be telefono. Jei bent kelis kartus teko ieškoti grybų, diskusija „telefonas miške – pražudys ar išgelbės?“ turėtų būti girdėta. Visgi, yra kelios pagrindinės taisyklės, galinčios padėti nepasiklysti tarp medžių bei išvengti senovinių ženklinimo būdų, o pasiklydus miške – kaip elgtis, kad būtų lengviau jus rasti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Moliūgai Lietuvoje jau taip išpopuliarėję, kad siejami toli gražu ne tik su Helovinu. Vos pasirodęs jų derlius dar vasaros pabaigoje drąsiai skinasi kelią į naminius troškinius, blynus, garnyrus, karius ir net desertus. Būdų juos panaudoti – aibė, kaip ir jų rūšių. Kaip nepasimesti jau pasirodžiusioje jų gausybėje ir ką iš jų ruošti, pataria prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Nuotrauka
treniruokliai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-31
Birželio 29-ąją Tauragės miesto maudyklos paplūdimyje, Kranto gatvėje, pastatyti 4 profesionalūs lauko treniruokliai. Tai kiek kitokie nei tauragiškiams jau įprasti viešosiose miesto erdvėse įrengti treniruokliai. Jie tokie pat efektyvūs kaip ir stovintys profesionaliuose sporto klubuose, jų svoriai reguliuojami. Treniruokliai skirti pečių, krūtinės, nugaros, rankų ir kojų raumenims lavinti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-27
​​​​​​​Karas net tik perbraižo valstybių teritorijų sienas, bet ir tragiškai išskiria šeimas, o trauminės patirtys palieka randus ateities kartoms. Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje kaip niekad tampa aktualu kalbėti apie jautriausios visuomenės grupės – vaikų patirtis ir išgyvenimus. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ ir Lietuvos istorijos instituto doktorantė Rūta Matimaitytė pristato bendrą projektą „Vaikas karo akivaizdoje: istorija, atmintis ir patirtys“. Projekto veiklos ir renginiai – simbolinė dovana tauragiškiams ir Tauragei, šių metų Lietuvos kultūros sostinei.