Krašto apsaugos ministerija kviečia Jurbarko, Šilalės ir Tauragės gyventojus į susitikimus dėl poligonų steigimo
Įkelta:
2024-07-11
Nuotrauka
poligonai
,
Nuotrauka
poligonai

Priėmus sprendimą steigti du naujus Lietuvos kariuomenės poligonus Vakarų Lietuvoje  – Tauragės ir Šilalės karinius poligonus su jų veiklai būtina infrastruktūra – Krašto apsaugos ministerija tęsia viešas diskusijas su rajonų bendruomenėmis dėl poligonų steigimo ir liepos 15 d. kviečia į susitikimus aktualiems klausimams aptarti.  Susitikimuose su rajonų bendruomenėmis dalyvaus  Vyriausybės,  Krašto apsaugos,  Aplinkos, Žemės ūkio ministerijų, Lietuvos kariuomenės, Valstybinė saugomų teritorijų tarnybos, Valstybinės miškų urėdijos atstovai. Taip pat diskusijose dalyvaus Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų savivaldybių merai, seniūnijų atstovai.                                                             

Būtinybę įsteigti du naujus Lietuvos kariuomenės karinius poligonus ir sukurti jų efektyvų naudojimą užtikrinančią infrastruktūrą padiktavo geopolitinė situacija – Rusijos vykdoma atvira karinė agresija prieš Ukrainą, kenkianti Lietuvos ir visos Europos saugumui.  Intensyvi Lietuvos kariuomenės modernizacija, išaugęs Lietuvoje dislokuotų NATO pajėgų ir į pratybas atvykstančių sąjungininkų karių skaičius, turimų karinių objektų perkrova reikalauja naujos karių treniravimuisi reikalingos infrastruktūros.

Planuojama, jog steigiamuose Tauragės ir Šilalės kariniuose poligonuose vyks Lietuvos kariuomenės karinės technikos manevravimo pratybos, šie poligonai neturės visiško karinės teritorijos statuso – šaudyklų juose nebus, kovinis šaudymas nevyks ir nevažinės sunkioji karinė technika (pvz., tankai). Pasak ministro, dėl steigiamų poligonų vietos gyventojų gyvenimo kokybė nenukentės ir didelių nepatogumų nesukels. 

Siekiant padaryti kuo mažesnę įmanomą žalą gamtai, su aplinkosauga bei ekologija susiję darbai derinami ir su Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijomis, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir kitomis suinteresuotomis šalimis.

Aktualią informaciją apie steigiamus poligonus pateikiame čia:  https://kam.lt/duk/lietuvos-kariuomenes-taurages-ir-silales-kariniu-poligonai-dazniausiai-uzduodami-klausimai/    

 

Krašto apsaugos ministerijos susitikimai su Šilalės, Tauragės ir Jurbarko rajonų gyventojais vyks pirmadienį, liepos 15 dieną: 

11.00 val. Šilalės raj. savivaldybėje (J. Basanavičiaus g. 2., Šilalė)

13.00 val. Bendruomenės namuose, Didžiojoje salėje (Vytauto g. 141, Tauragė)

15.00 val. Jurbarko raj. savivaldybės viešojoje bibliotekoje, 2 salėje, 2 a. (Vilniaus g. 2, Jurbarkas)

Kontaktiniai asmenys:

  • Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Edita Banienė,  +370 651 09912.
  • Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento patarėjas Edvinas Česnulis,  +370 673 04236.
Nuotrauka
vyt
Nuotraukos iš pašnekovės albumo
Įkelta:
prieš 16 valandų
Kai gyvenimą aptemdo kas­dienybė, reikia ieškoti nuo­tykių. Tokia taisykle va­­dovaujasi iš Vytogalos ki­lu­si verslininkė Giedrė Ge­­dei­kienė (Gedeikytė), šį pa­va­sarį už­ko­pu­­si į net pa­ty­­rusiems al­pi­­nis­tams sun­­kiai pa­si­duo­dan­čią aukščiausią Kaz­beko viršukalnę. Be nuo­­tykių jau nebegalinti gy­venti mūsų kraštietė tikina, kad sunkiausia įveikti save, nes kalno viršūnė tėra tik dar vienas žingsnis į pasau­lio ir savęs pažinimą. 
Nuotrauka
zelandija
AUTORĖS nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
„Visur sutiksi žvirblį ir lietuvį“, – šiuo posakiu įsitikinau jau tada, kai pirmą kartą išvykau už Atlanto, į Jungtines Amerikos valstijas. Susi­radusi darbą mažo salos mies­telio viešbutyje, netrukus susi­pa­ži­nau su ten dirbančiais trim lie­tu­viais. O da­bar paaiškėjo, jog lietu­vių ne­trūks­ta ir Naujojoje Zelan­dijoje.
Nuotrauka
šildymas
Pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-09-04
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) primena, kad nuo rugsėjo pradžios gyventojai jau gali teikti prašymus dėl būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijų skyrimo ateinančiam šildymo sezonui. Nepasiturintiems gyventojams, kurie dėl kompensacijų kreipiasi likus vienam mėnesiui iki šildymo sezono pradžios arba šildymo sezono metu, kompensacijos skiriamos iš karto visam šildymo sezonui.
Nuotrauka
poligonai
KAM - št. srž. A. Čemerkos nuotraukos
Įkelta:
2024-09-03
„Kai aš buvau visai mažytė, mačiau Tauragę nuneštą po II pasaulinio karo“, – prisiminimais miesto centre dalijasi matematikos mokytoja anksčiau dirbusi Birutė. Praėjus beveik aštuoniems dešimtmečiams po vieno iš didžiausių karų žmonijos istorijoje, senjorė klausiamai žiūri tiek į savo bendraamžius, tiek į jaunimą. Ji nesupranta, kodėl visuomenėje kyla diskusijos dėl poreikio steigti poligonus Tauragės ir Šilalės rajonuose.
Nuotrauka
kinija
Autorės nuotrukos
Įkelta:
2024-09-03
Jei kas būtų iš anksto pasakęs, kokie pasiruošimo darbai laukia prieš kelionę į Kiniją, veikiausiai būčiau rimtai suabejojusi, ar verta leis­tis į šią šalį, kuri, pagal turistams keliamus reikalavimus, kasdien darosi vis panašesnė į Šiaurės Korėją. Kelionėse nesu naujokė, visada atsa­kingai atlieku „namų darbus“, nes nuo to priklauso ne tik ką pamatysi, bet ir kaip tai priimsi. Tačiau pažįstami, keliavę po Kiniją prieš keletą metų, sakė, kad nieko panašaus anksčiau nebuvę...
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-08-29
Tauragės rajono savivaldybės Taryba pritarė įstaigos VŠĮ „Eko maistas“ steigimui, kurios tikslas užtikrinti kokybišką maitinimą vaikams. Toks sprendimas priimtas sulaukiant vis daugiau nusiskundimų dėl maisto kokybės mokyklose ir darželiuose. Maitinimas pirmiausia bus diegiamas darželiuose, o vėliau bus svarstoma dėl tiekimo mokyklose. Įstaiga veiklą vykdyti pradės 2025 metais.
Nuotrauka
saulėgraza
Algimanto AMBROZOS nuotrauka
Įkelta:
2024-08-29
Kūtymų kaime, netoli už Jucaičių, rugpjūčio pradžioje sužydo saulėgrąžų labirintas. Net 3 hektarų plote išraizgyti takai kelių metrų aukščio saulėgrąžų lauke kviečia mėgautis vėsa, žiedų grožiu ir kvapu, įsiklausyti į bičių dūzgimą ir paukščių balsus. 
Nuotrauka
Šilalės
Įkelta:
2024-08-28
Tauragės regiono plėtros taryba vienija keturias Tauragės savivaldybes, bandan­čias kartu spręsti vi­­­sai apskričiai bendras prob­lemas. Praėjusiu fi­nansinės paramos laikotarpiu Tau­ragės regionas gavo beveik 50 mln. eurų Eu­ro­pos­ Sąjungos pa­ra­mos, o iki 2029 m. sa­vi­val­dybės galės įgy­vendinti pro­jektų net už 108 mln. Eur. Apie tai, kaip kaip jos planuo­ja in­vestuoti šias lėšas, kalbėjomės su Tauragės regiono plėtros tarybos admi­nistracijos direktore Jurgita Choromanskyte. 
Nuotrauka
vaikai
Įkelta:
2024-08-27
Mokyklinio ugdymo pradžia – jaudinantis metas kiekvieno pirmoko gyvenime. Tai laikas, kai vaikai ne tik išmoksta rašyti, skaityti ir skaičiuoti, bet ir susipažįsta su pirmaisiais mokyklos draugais bei mokosi prisitaikyti naujoje aplinkoje.
Nuotrauka
112
Įkelta:
2024-08-25
Penkiasdešimt milijonų – tiek pagalbos skambučių nuo savo veiklos pradžios jau užregistravo Bendrasis pagalbos centras. Nors sulaukiama ir trukdančių ar netikslinių skambučių, tačiau vis tik didžioji jų dalis – tai tie atvejai, kai žmonėms iš tiesų reikia pagalbos. Ne išimtis buvo ir penkiasdešimties milijonų ribą pasiekęs skambutis, kai skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 paskambino Vilniaus rajono Paberžės seniūnijoje esančiuose soduose vasarojanti vilnietė.
Nuotrauka
poligonai
Įkelta:
2024-08-23
Lietuvos kariuomenės pajėgumai kasmet didėja, į Lietuvą atvyksta vis daugiau NATO sąjungininkų. Nuo Nepriklausomybės pradžios Lietuvoje buvo atidaryti vos trys nauji kariniai miesteliai ir visi – 2024 m. Tiesa, trys nauji kariniai miesteliai neišsprendžia vietos trūkumo problemų, stinga ne tik karinių miestelių, bet ir vietų treniruotis – poligonų. Kiekvieną kartą bandant spręsti šią problemą, viešumoje pasigirsta pasipiktinimo banga: kodėl negalite steigti karinių dalinių bet kur kitur, tik ne mūsų regione? Tokius klausimus prieš kelis metus kėlė ir Pajūrio miestelio Šilalės r. gyventojai, kurie dabar džiaugiasi tvirtu vietos bendruomenės ir karių ryšiu.
Nuotrauka
Krašto apsaugos ministerijos nuotraukos
Krašto apsaugos ministerijos nuotraukos
Įkelta:
2024-08-23
Krašto apsaugos ministerija toliau tęsia antrąjį amerikietiškų šarvuotųjų visureigių JLTV (angl. Joint Light Tactical Vehicle) įsigijimo etapą. Šią savaitę Lietuvos kariuomenei perduota per 150 vienetų moderniausių pasaulyje šarvuotųjų visureigių partija.
Nuotrauka
nato
Įkelta:
2024-08-22
Rugpjūčio 24 dieną Kalnų parke, Vilniuje, skambės įvairūs kūriniai, kuriuos visuomenei dovanos kariniai orkestrai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų ir Vokietijos. Trečią kartą Lietuvos kariuomenės organizuojamu tarptautiniu NATO karinių orkestrų festivaliu „Military Tattoo Lithuania 2024" bus paminėtos 31-osios okupacinės Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos teritorijos metinės.
Nuotrauka
karys
Brigada „Žemaitija“ nuotraukos
Įkelta:
2024-08-20
Brigados „Žemaitija“ karys, gr. Tomas Žukauskas, dar kartą įrodė, kad taktinės medicinos mokymai kariuomenėje turi tiesioginę naudą ne tik tarnybos metu, bet ir realiame gyvenime. Atostogų metu Tomas pademonstravo neeilinį didvyriškumą, greitai ir profesionaliai suteikdamas pirmąją pagalbą sužeistam motociklininkui.
Nuotrauka
pinigai
Asociatyvi Ann H / Pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-08-20
Nuo Naujųjų pasikeitus tvarkai, sunkiau besiverčiantys šalies gyventojai vietoje anksčiau dalintų ilgo galiojimo maisto produktų ir higienos prekių paketų gauna socialines korteles. Artimiausias lėšų pervedimas į jas numatytas rugsėjo viduryje, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Planuojama, jog parama bus skirta beveik 180 tūkst. jos gavėjų.
Nuotrauka
valymas
Įkelta:
2024-08-19
Siekiant gerinti nelaimingų atsitikimų darbe, ypač statybų sektoriuje, prevenciją, sugriežtinta darbdaviams tenkanti atsakomybė. Vienas svarbiausių pakeitimų – papildoma vienkartinė 3, 6 arba 9 minimalios mėnesinės algos dydį sieksianti įmoka. Vasaros pradžioje tokiems pakeitimams pritarė Seimas. Dalis svarbių naujovių jau įsigaliojo, kita dalis įsigalios lapkritį.
Nuotrauka
Kaledos
Įkelta:
2024-08-14
Mažais mažais žingsneliais artėja stebuklingas švenčių laikotarpis, kai kiekvienas namų kampelis pasipuošia žėrinčiomis švieselėmis, o miestą užlieja Kalėdų dvasia. Šiais metais kviečiame Jus prisidėti prie šios ypatingos nuotaikos kūrimo ir padovanoti eglutę, kuri papuoš mūsų miestą!
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-08-13
160 tūkstančių gyventojų, turinčių privalomojo sveikatos draudimo (PSD) skolų, sulauks „Sodros“ pranešimų. „Sodra“ informuos ne apie planuojama skolų nuskaičiavimą, o apie žmonėms siūlomus problemų sprendimo būdus. Pranešimai bus išsiųsti gyventojams, kurių skola didesnė nei 125 eurai – bendra jų įsiskolinimo suma viršija 243 milijonus eurų.
Nuotrauka
pecius
Įkelta:
2024-08-13
Tauragės rajono savivaldybės gyventojai pasinaudoję priemone „Neefektyvių biomasę naudojančių ar iškastinį kurą naudojančių katilų keitimo į efektyvesnes, atsinaujinančius energijos išteklius naudojančias šilumos gamybos technologijas, individualiuose namuose, neprijungtuose prie centralizuotos šilumos tiekimo sistemos“ ir gavę finansavimą iš Lietuvos energetikos agentūros dėl seno katilo pakeitimo į efektyvesnes, atsinaujinančius energijos išteklius naudojančias šilumos gamybos technologijas, gali kreiptis į Tauragės rajono savivaldybės administraciją dėl papildomo finansavimo!