Tauragėje įsibėgėja daugiafunkcio sporto ir kultūros centro statybos – įkasta simbolinė laiko kapsulė
Įkelta:
2024-05-18
Nuotrauka
nuotrauka

„Daugiafunkcis sporto ir kultūros centras – vienas didžiausių ir nuo nepriklausomybės laikų svarbiausių projektų mūsų regione. Džiaugiuosi matydamas, kaip keičiasi vaizdas statybų aikštelėje, ir tikiu, kad ši arena atneš ilgai lauktų, teigiamų pokyčių – taps nauja traukos vieta tiek tauragiškiams, tiek ir miesto svečiams. Pastačius centrą visos apskrities kultūrinis ir sporto gyvenimas bus kilstelėtas į naują lygį – atsivers galimybės organizuoti dar didesnius ir kokybiškesnius kultūros renginius, patogiai sportuoti ir tai daryti visus metus“, – kalbėjo Tauragės rajono savivaldybės meras D. Kaminskas.

Generalinės rangos bendrovės „Gilesta“ vadovas Romas Paliulis džiaugėsi, kad statydama savo pirmąjį objektą Tauragėje bendrovė gali prisidėti prie visiems gyventojams reikšmingo, regiono veidą keičiančio projekto.

„Daugiafunkcis sporto ir kultūros centras – pirmasis mūsų projektas Tauragėje ir jau nuo pradžių tikrai pasisekęs: bendradarbiavimas su rajono savivaldybės administracija yra sklandus, todėl esu tikras, kad projektas taip pat bus sėkmingas ir prisidės prie regiono plėtros. Tokie objektai kaip šis – tai ne tik būdas kurti kokybiškesnį vietinės bendruomenės gyvenimą, bet ir priemonė pritraukti papildomų investicijų bei auginti miestą. Man labai džiugu, kad galime būti to dalimi“, – sakė R. Paliulis.

Tauragėje, Bernotiškės g. 11 iškilsiančio sporto ir kultūros centro plotas sieks apie 8000 kv. m., o jame pritaikyti pažangūs inžineriniai sprendimai leis vykdyti tiek sporto, tiek ir kultūrines veiklas. Arena suprojektuota taip, kad erdvės nesudėtingai būtų pritaikomos prie skirtingų sporto šakų poreikių, o statinio akustinės savybės leistų organizuoti kokybiškus kultūros renginius. Pastate bus įrengtos 1500 sėdimų vietų, tačiau didesnių renginių metu čia galės sutilpti apie 2500 žmonių. Arenoje bus sudarytos sąlygos vykdyti bent 8 sporto šakas, tarp kurių – krepšinis, tinklinis, imtynės, badmintonas, mini futbolas. Sportuoti visus metus leis patalpose įrengti 3 bėgimo takeliai ir smėlio tinklinio salė su 3 aikštelėmis.

Lietuvos Respublikos Seimo narių – Romualdo Vaitkaus ir Aušrinės Norkienės – teigimu, daugiafunkcė arena ne tik padės spręsti sporto ir kultūros veikloms skirtų erdvių trūkumo problemą, bet ir didins regiono patrauklumą įvairiems specialistams, jaunoms šeimoms.

„Tai – kultūros ir sporto visuomenei ypatingai svarbus projektas: jau turime išeiti iš tų laikų, kai sportuojame rūsiuose ar koncertuojame netinkamomis sąlygomis. Tačiau šis daugiafunkcis centras nemažiau svarbus siekiant pritraukti darbo jėgos, gerinti sąlygas jaunoms šeimoms. Tauragėje galime pasigirti aukšto lygio švietimu, yra pakankamai vietų darželiuose ar kitose švietimo įstaigose, turime darbo vietų pasiūlą, o su šia arena galėsime pasiūlyti ir daugiau laisvalaikio praleidimo galimybių“, –  teigė R. Vaitkus.

Kaip tikino A. Norkienė, arenos daugiafunkciškumas – projekto išskirtinumas ir didelė vertė miestui. „Nors regione turime erdvių, kuriose nuolat vyksta, pavyzdžiui, kultūros renginiai ir susijusios veiklos, susidurdavome su atvejais, kai jų nepakakdavo, kad galėtumėme organizuoti didesnius, kokybiškesnius renginius – fiziškai nesutalpindavome lankytojų. Tad naujasis pastatas, kuris atliks tiek sporto arenos, tiek ir modernios kultūros erdvės funkciją, atvers dar daugiau galimybių kultūros plėtrai ir tauragiškius bei miesto svečius paskatins gyventi judriau, sveikiau ar net siekti sportinės karjeros“, – pasakojo LR Seimo narė.

Arenos projektavimo darbus atliko bendrovė „Synergy Solutions“. Statybas vykdo konkursą laimėjusi generalinio rangovo ir statybų paslaugų įmonė „Gilesta“. Statybų aikštelėje darbai vyksta jau nuo 2023 metų, o statybų darbus atlikti planuojama per 36 mėn. nuo sutarties pasirašymo dienos. Statybų sutarties vertė – 19 491 285 eurų su PVM.

Laiško ateities kartoms tekstas:

Kai skaitysite šį laišką, bus prabėgęs jau ne vienas šimtmetis. Pabandykite įsivaizduoti, kaip Tauragė atrodė tuomet, kai buvo užkasama ši kapsulė – viskas kitaip nei dabar, kai skaitote šį laišką. Šioje vietoje buvo tik plynas laukas, kuris nepuošė mūsų miesto, o tauragiškių mintyse buvo svajonė Tauragėje turėti objektą, kuriame visi galėtų sportuoti, turėti kultūrinius renginius bei leisti laisvalaikį taip, kaip tai daro didžiųjų miestų gyventojai.

Daugiafunkcio sporto ir kultūros centro statybos pradėtos 2023 metais, o šiandien, 2024 m. gegužės 17 d., kai pasirašome šį laišką, jos jau yra įsibėgėjusios ir tai yra pavyzdys, kad svajonės gali virsti realybe, todėl ir Jums, mūsų ateities kartoms, palinkėsime nenustoti svajoti, kad ir kokiame laikmetyje gyventumėte.

Ne vienerius metus trukusias diskusijas dėl objekto reikalingumo, dydžio, paskirties bei vietos pasirinkimo vainikavo 2023 metais paskelbtas pirkimų konkursas, kurį laimėjo generalinis statybos rangovas UAB „Gilesta“. Per 36 mėnesius rangovas įsipareigojo pastatyti Daugiafunkcį sporto ir kultūros centrą. Šiame centre numatyta, kad patalpos bus pritaikytos bent 8 sporto šakoms, tarp kurių – krepšinis, tinklinis, imtynės, badmintonas, mini futbolas ir kitos sporto šakos. Patalpose bus įrengti 3 bėgimo takai, smėlio tinklinio salė su trimis aikštelėmis, tai leis atletams sportuoti ir šaltuoju metų sezonu. Šis centras bus pritaikytas ne tik sportui, bet ir kultūriniams renginiams. Įgyvendinus šį projektą Tauragėje galės vykti renginiai, kurie savo dydžiu stebins ne vieną tauragiškį ir miesto svečią. Iš viso centre bus įrengta 1500 sėdimų vietų, tačiau kultūrinių renginių metu pastatas galės sutalpinti apie 2500 žmonių. Statomo objekto plotas – daugiau nei 8000 kvadratinių metrų, o pasirašytos sutarties vertė – 19 491 285 Eur.

Šiandien, žymėdami šio itin svarbaus objekto statybas, mes įkasame Laiko kapsulę su laišku ateities kartoms. Šio laiško turinys neleis užmiršti, nuo ko viskas prasidėjo. Tikime, kad užbaigus Daugiafunkcio sporto ir kultūros centro statybas, turėsime puikų pavyzdį, kad sunkiu darbu mes galime rytojų kurti šiandien, o jo naudą pajus kiekvienas apsilankęs Tauragėje.

Tai liudijame savo parašais.

Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas

UAB „Gilesta“ vadovas Romas Paliulis

Daugiau renginio nuotraukų galima pamatyti čia.

Nuotrauka
rotary
Tauragės Rotary klubo nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Savaitgalį Tauragės Rotary klubo prezidentas Paulius Jurkauskis iškilmingai perdavė regalijas verslininkui, visuomeninkui Dariui Stankui. Tauragės Inner wheel klubui dar vienerius metus vadovaus prezidentė Agnė Jurkauskė.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotrauka
Įkelta:
2024-06-11
Vos prieš mėnesį Tauragėje startavusios socialinės dirbtuvės „Metų ratas“ įgavo pagreitį – startavo neįgaliųjų rankomis sukurtų gaminių elektroninė parduotuvė. Pirkprasmingai.lt ragina žmones išleisti pinigus prasmingai.
Nuotrauka
turgus
Tauragės radijo nuotrauka
Įkelta:
2024-06-04
Tauragės rajono savivaldybės administracija skelbia statinių (kioskų) Tauragėje, Spaustuvės g. 1, elektroninius nuomos aukcionus. Kiekvienas kioskas išnuomojamas 5 metų terminui (su galimybe pratęsti nuomos sutartį iki 10 metų). Numatytas veiklos pobūdis kiekviename kioske – prekyba (maisto produktais).
Nuotrauka
lauksargiai
Lauksargių globos namų archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-06-03
Birželio mėnesį Lauksargių globos namai mini trisdešimties metų sukaktį. Moderniai įrengtos patalpos, jaukus kiemelis yra namai senyvo amžiaus arba negalios kamuojamiems suaugusiesiems. Gyvenama čia, kaip šeimoje: gyventojai kartu švenčia šventes, vyksta į ekskursijas, čia mezgasi draugystės ir net simpatijos. Per trisdešimt metų įstaigoje buvo iškeltos keturios vestuvės.
Nuotrauka
Jazz
Ignas Skridlas ir TauragJazz.Lt foto
Įkelta:
2024-05-31
Jaunieji muzikantai vis dažniau ir aktyviau įsilieja į Tauragės džiazo festivalio renginius. Štai ir birželio 1-ąją Vasaros estradoje pamatysime ir išgirsime jungtinį Tauragės, Jurbarko ir Šilalės jaunimo džiazo projektą „Džiazo jūra 2024“.
Nuotrauka
vaikai
Asociatyvi Pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-05-27
Kino teatruose šiuo metu rodomame Linos Lyte Plioplytės filme „Mėnesinės“ apie menstruacijas kalbama išsamiai ir nuotaikingai. Tad šis edukacinis filmas gali tapti puikia priežastimi pradėti arba pagilinti pokalbius su vaikais – moksleiviams rengiamos specialios filmo peržiūros su režisiere. Gydytoja ir lytiškumo ugdymo ekspertė Rusnė Kirtiklytė atkreipia dėmesį – jei suaugusieji informacijos nesuteiks patys, vaikai ją vis tiek susiras, tik nebūtinai iš patikimų šaltinių.
Nuotrauka
glorija
Choro „Gloria“ archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-23
Vis dažniau įvairių miesto švenčių proga tauragiškius džiuginantis miesto gospel choras „Gloria“ surengs pasirodymą ir artėjančios miesto šventės „Tauro ragas 2024“ metu. Koncertas vyks jau sutemus: krikščioniškos muzikos programą lydės šviesų šou, ketinama įrengti 16 m LED ekraną, kuriam rengiamos specialios vizualizacijos.
Nuotrauka
aplinka
Įkelta:
2024-05-21
2024 m. gegužės 20 d. Tauragės rajono savivaldybės administracijoje buvo apdovanoti Atliekų kultūros egzamino nugalėtojai. Juos sveikino Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas kartu su Viešosios tvarkos poskyrio vedėju Pauliumi Goštautu.
Nuotrauka
medžiai
Įkelta:
2024-05-21
Kaip informuoja Tauragės rajono savivaldybė,  pastarosiomis dienomis Tauragės miesto gyventojai gali džiaugtis didele ir reikšminga iniciatyva – didelių medžių sodinimu. Persodinant medžius siekiama ne tik praturtinti miesto grožį, bet ir sukurti komfortišką gyvenimo aplinką gyventojams.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-05-17
Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, Vaiko diena šiemet pirmą kartą švenčiama šeimos mėnesį – gegužę, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ministrė Monika Navickienė kviečia visus – vaikus, tėvelius, senelius, mokytojus, kiekvieną mūsų – paminėti naująją vaikystės šventę.
Nuotrauka
ba;las
Įkelta:
2024-05-16
Po sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo paaiškėjo, kad naujausiais projekto laimėtojais tapo vaikinų grupė „T3“ iš mokytojos Nomedos Kazlaukomandos. Apie tai, kam muzikantai išleis laimėjimą, dėkingumą bei abejonių nepalikusią pergalę Nomeda ir „T3“ kalbėjo iškart po finalo surengtoje spaudos konferencijoje.
Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-05-13
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
2024-05-09
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.