Į darželio auklytės vietą – 41 kandidatas
Įkelta:
2022-09-01
Nuotrauka
nuotrauka
Aprašymas

Įvaizdinė autorės nuotrauka

,
Nuotrauka
nuotrauka
Aprašymas

Jovarų pagrindinėje mokykloje įrengtos trys naujos edukacinės erdvė. Autorės nuotrauka

,
Nuotrauka
nuotrauka
Aprašymas

Tauragės vaikų reabilitacijos centre-mokykloje „Pušelė“ įrengta lauko klasė. Autorės nuotrauka

 

,
Nuotrauka
 nuotrauka
Aprašymas

„Versmės“ gimnazijos skaudulys – stadiono bėgimo takai. Autorės nuotrauka

 

Tradiciškai prieš pat naujuosius mokslo metus rajono mokyklas aplanko savivaldybės atstovų komisija, besidominti, kaip ugdymo įstaigos pasiruošusios priimti mokinius. Šįkart labiausiai komisiją džiugino žinia, kad daugelyje mokyklų pedagogų netrūksta. Kai kuriose įstaigose savaitės pradžioje vis dar vyko konkursai. Nors problema dėl pagalbos specialistų trūkumo neišspręsta – daugiausia mokyklose trūksta psichologų. Tiesa, norinčiųjų dirbti švietimo įstaigose ne tik trūksta, bet kai kurios darbuotojų atrankos nustebino ne tik ugdymo įstaigos vadovę – į mokytojo padėjėjo (auklytės) vietą pretenduoja 41 kandidatas.  

„Versmės“ bėda – bėgimo takai

„Versmės“ gimnazijos direktorė Dalia Pukelienė mokyklą aplankiusiai komisijai pasidžiaugė, kad be kosmetinių kasmetinių remontų Technologijų ir menų centre įrengti tualetai. Centre įrengti du kabinetai, juose mokiniai laiko ir egzaminus, tad tualetai buvo labai reikalingi. 

– Viską suspėjome, viską padarėme, laukiame mokinių, – pirmadienį sakė gimnazijos vadovė. 

Didžiausia gimnazijos bėda – stadionas. Nors krepšinio aikštelė suremontuota, bet labai trūksta bėgimo takų. Pasak direktorės, mokiniai sportuoja Vasaros estradoje, bet užtrunka, kol nueina ir pareina. Anksčiau, kol buvo galima, vaikai bėgdavo krantine. 

Nuotrauka
 nuotrauka

 – Stadionas – didžiausia mūsų bėda, – vardijo direktorė. – Nors aktyvūs specialistai dirba ir tokiomis sąlygomis. Ir projektą 48 tūkst. eurų laimėjome, sporto salėje įrengta laipiojimo sienelė, interaktyvus ekranas pastatytas. Ką galime, savo jėgomis padarome, bet stadiono remontui lėšų neturime, – vardijo vadovė.  

Ko gero, pati džiugiausia žinia gimnazijoje – nauja fizikos mokytoja. 

– Ir reikia viltis, kad ji Tauragėje liks, – sakė D. Pukelienė. – Labai aukštais įvertinimais baigė bakalauro ir magistro studijas. Kabinetą turės, kalba laisvai angliškai, tai ir bakalaureato klasėse mokys. Žodžiu, labai laikysime. 

Kitų specialybių mokytojų gimnazijoje netrūksta. Dviem klasėms reikėtų lietuvių kalbos mokytojo,  vokiečių, karjeros specialisto kandidatų sulaukta. Rezultatai paaiškės po atrankų.    

Komisijai aprodytas ir naujai įrengtas kabinetas pavaduotojams ir karjeros specialistui.  

Jovarų mokykloje – trys edukacinės erdvės

Jovarų mokyklos vadovas Algimantas Kaminskis, svečius pasitikęs prie įėjimo į mokyklą, pirmiausia paminėjo gatvę greta mokyklos – kai lyja, ten būna balos, tad kyla problemų, kaip nesušlapus patekti į mokyklą. Kažkas iš komisijos narių šaligatvį pavadino „bulvių lauku“.  

Saugaus eismo komisijoje, kaip paminėjo vicemerė Virginija Eičienė, ši problema svarstyta. Planuojama kitapus gatvės įrengti taką. 

Nuotrauka
nuotrauka

Direktorius svečiams aprodė mažosios sporto salės vietoje įrengtą iš trečiojo aukšto perkeltą dailės kabinetą. O trečiajame aukšte pagal laimėtą projektą baigiamos įrengti trys modernios edukacinės erdvės, kuriomis naudosis visų klasių mokiniai.  

Tikisi 130 mokinių 

Jovarų mokyklos patalpose įsikūrusio Suaugusiųjų mokymo centro direktorė Neringa Orentienė teigė, kad naujiesiems mokslo metams pasiruošta. Paklausta apie mokinių skaičių, jo pasakyti dar negalėjo, bet planuojama, kad rugsėjo pirmomis dienomis susirinks apie 130. 

Kaip pasidžiaugė savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus specialistė Danguolė Petkienė, vienintelėje šioje mokykloje ugdymą gali tęsti visi iš kitų mokyklų „iškritę“ nepilnamečiai mokiniai.  

Į vieną vietą – 41 kandidatas 

Lankantis lopšelyje-darželyje „Kodėlčius“ direktorė Lina Kymantienė teigė, kad šiemet į darželį priimta daug mažesnių vaikų. Dar 15-a 2020-aisiais gimusių mažylių darželį lankyti pradės  nuo rugsėjo 1-osios. Iš viso, pasak direktorės, šiemet bus priimta  per 100 vaikų. 

Darželio vadovė su komisija pasidalijo ją nustebinusiais skaičiais – į mokytojos padėjėjos, arba kaip anksčiau vadinta auklytės, laisvą darbo vietą sulaukta net 41 kandidato. Direktorei teks paplušėti, kol pavyks atrinkti tinkamiausią kandidatą. Kaip užsiminė direktorė, fiziškai net neįmanoma visus pasikviesti į atranką. 

Nors, regis, džiugu, kad yra kandidatų ir galima rinktis, bet aišku, kad egzistuoja ir kita problema – Tauragėje yra daug žmonių, neturinčių darbo. O tarp jų ir su pedagoginiu išsilavinimu. 

Darbo ieško ir pedagogai

Pasak Aušros Kaluzevičienės, Užimtumo tarnybos Klaipėdos KAD administracijos vyriausiosios specialistės, šiuo metu Užimtumo tarnyboje registruota 16 darbo neturinčių Tauragės r. sav. pedagogų: choreografijos mokytojas, dailės mokytojai, darbų mokytojas, informacinių technologijų naudojimo mokytojas, kūno kultūros mokytojai, lopšelio-darželio auklėtojas, muzikos mokytojas, pradinio ugdymo mokytojas, priešmokyklinio ugdymo pedagogas, socialinis pedagogas, taikomosios fizikos mokytojas, technologijos mokytojas, vokiečių kalbos mokytojas.

Pedagogų ieško ir darbdaviai. Pasak specialistės, šiais metais Užimtumo tarnyboje registruotos 42 laisvos darbo vietos pedagogams Tauragėje. Iš jų 31 registruota artėjant rugsėjui (birželio–rugpjūčio mėn.). Per laikotarpį pagal specialybes registruotos 5 laisvos darbo vietos matematikos mokytojams, 4 lietuvių kalbos mokytojams, 4 logopedams, 4 lopšelio-darželio auklėtojams, 4 pradinio ugdymo mokytojams, 4 specialiesiems pedagogams, 4 mokytojo padėjėjams ir 2 vietos lopšelio-darželio auklėtojo padėjėjams.

Per šiuos metus įsidarbino 13 pedagogų, 12 mokytojų padėjėjų ir 7 lopšelio-darželio auklėtojo padėjėjai, registruoti Užimtumo tarnyboje.

Šiuo metu dar ieškoma neformaliojo švietimo mokytojo, 2-ių specialiųjų pedagogų, logopedo. Mokytojų padėjėjams ar lopšelio-darželio auklėtojo padėjėjams laisvų darbo vietų šiuo metu neregistruota.

Užimtumo tarnyboje registruota 11 asmenų, norinčių dirbti lopšelio-darželio auklėtojo padėjėjais ir 9 asmenys – mokytojo padėjėjais.

Paskirstyta 145 tūkst. eurų 

Kaip informavo mero patarėjas K. Bertašius, iš savivaldybės biudžeto ugdymo įstaigoms buvo paskirstyti 145 072 Eur – iš jų 58 197 Eur turtui ir 86 875 Eur remontui.

Lėšos remontams skirtos Skaudvilės gimnazijai lietaus nubėgimo sistemai atnaujinti – 8172 Eur,

„Versmės“ gimnazijai sanitarinių mazgų technologijų centre, kabineto įrengimui – 6813 Eur, Žygaičių gimnazijai sanitarinių mazgų kapitaliniam remontui skirta 16 tūkst. Eur, „Aušros“ progimnazijos sanitarinių mazgų remontui ir įrengimui – 10 tūkst. Eur, Jovarų pagrindinei mokyklai dailės klasės, socialinių mokslų klasės, grindų dangos keitimui, Eičių skyriuje santechnikos darbams atlikti – 19 233 Eur. „Šaltinio“ progimnazijai skirta 2057 Eur šilumokaičio keitimui, Tarailių progimnazijos sanitarinių mazgų keitimui ir atnaujinimui teko 17 tūkst. Eur. Ikimokyklinio ugdymo įstaigoms „Pušelei“ – 4 tūkst. Eur, „Kodėlčiui“ – 1600 Eur, „Žvaigždutei“ – 2 tūkst. Eur. 

Skirta lėšų ir turtui įsigyti. Žalgirių gimnazijos ištraukimo sistemai laboratorijoje – 12 tūkst. Eur, Skaudvilės gimnazijai ikimokyklinės grupės baldams ir inventoriui įsigyti – 5453 Eur, 2 kondicionieriams – 2600 Eur. Po tiek pat lėšų kondicionieriams skirta ir „Aušros“ bei Tarailių progimnazijoms, Jovarų mokyklai, vaikų reabilitacijos centrui-mokyklai „Pušelė“. Žygaičių gimnazijai kondicionierių įrengimui skirta 4 tūkst. Eur. Jovarų pagrindinei mokyklai dviejų pradinių klasių baldams įsigyti atiteko 4706 Eur, mokyklos skyriaus Baltrušaičių darželio baldams – 1464 Eur.

Kondicionieriams įrengti lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ gavo 6300 Eur, ,,Kodėlčius“ ir „Žvaigždutė“ – po 5 tūkst. Eur. Suaugusiųjų mokymo centrui 5 biuro kėdėms įsigyti skirta 670 Eur, o 4 dokumentų spintoms – 804 Eur.

 

Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 18 valandų
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.