Grįžusį į gimtinę ėmėsi aromatingo verslo
Įkelta:
2020-11-13
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Neta Norkutė. Asmeninio albumo nuotrauka

Posakis, kad savame krašte pranašu nebūsi, pasitvirtina ne visada – tai puikiai įrodo į gimtinę grįžtantys ir čia savo vietą randantys kraštiečiai. Viena jų – Neta Norkutė, po tarptautinio verslo studijų ir ilgų metų sostinėje grįžusi į gimtąją Tauragę ir čia įkūrusi savo verslą – įmonę „Savorija“, gaminančią prieskonius ir žolelių mišinius, atspindinčius viso pasaulio skonių įvairovę. Gimęs iš pomėgio gaminti maistą, augintas jaunatviškos drąsos, verslas po truputį skinasi kelią. Ir nors koją kišti jam bando jau antras karantinas, jauna moteris rankų nenuleidžia ir tvirtai tiki šviesia savo įmonės ateitimi.Birutė Slavinskienė. Kaip kilo mintis imtis būtent prieskonių gamybos?Neta Norkutė. Po studijų baigimo ilgą laiką gyvenau ir dirbau Vilniuje, tuomet susiklostė tokia situacija, jog grįžau gyventi į gimtinę. Tiesa, paskutinės mano darbovietės visiškai nesusijusios su maisto gamyba. Įsidarbinau Tauragėje pagal įgytą specialybę. Esu toks žmogus, kuris nuolat stengiasi tobulėti ir įgyti naujų įgūdžių. Vienu metu supratau, jog užsisėdėjau vietoje, nebejaučiau pasitenkinimo darbu. Pradėjau svarstyti, kokios veiklos galėčiau imtis, jei išeičiau iš darbo. Maisto ruoša man buvo viena maloniausių veiklų, tačiau niekaip nesupratau, kaip save turėčiau joje realizuoti. Dažniausiai taip jau būna, tad žmogus nepastebi kertinių savo savybių, kurios jam padėtų apsispręsti ir atrasti savo pašaukimą. Taip nutiko ir man. Net nepastebėjau, kad keliaudama po pasaulį bei lankydamasi vietinėse parduotuvėse, turguose ar mugėse, prieskonius pirkdavau ne maišeliais, o maišais. Tada ir supratau, jog prieskonių gamyba galėtų būti ne tik mano naujas iššūkis, bet ir amatas. B. S. Kada įkūrėte įmonę? Beje, ką reiškia įmonės pavadinimas?N. N. Įmonė įkurta jau daugiau nei prieš metus, tačiau pačią veiklą vykdome šiek tiek trumpiau. Ganėtinai ilgai laukėme gamybinės įrangos, kurią įsigijome gavę Užimtumo tarnybos subsidiją. Kadangi įmonės įkūrimas reikalauja daugybės lėšų ir investicijų, vargu ar be šios paramos būtume pradėję šį verslą. Tad gauta subsidija buvo tik dar didesnė paskata įkurti verslą ir motyvacija judėti pirmyn.  Patį įmonės pavadinimą rinkomės ilgai ir kruopščiai, kadangi tai viena iš mūsų įvaizdžio detalių. Norėjome, jog jis būtų aiškus, paprastas, tačiau reikšmingas. Tiesa, iš pradžių ne tik pavadinimas, bet ir logotipas buvo sugalvoti visiškai kitokie. Tačiau įmonei dar nė nepradėjus veikti supratome, kad reikia jį keisti, ir grįžome į svarstymo procesą. Už pavadinimą – „Savorija“ turėčiau būti dėkinga savo mamai, kuri yra kūrybiškiausia ir išradingiausia mūsų šeimoje. Pats pavadinimas „savory“ iš anglų kalbos išvertus reiškia pikantiškumą, taip pat ir nuostabų prieskoninį augalą – dašį. 
Nuotrauka
B. B. Su kokiais sunkumais susidūrėte tada? Kur įsikūrusi įmonė?N. N. Dar prieš įmonės įkūrimą viską buvome detaliai susiplanavę, ištyrinėję rinką, konkurentus, tad pradėję veiklą didelių iššūkių neturėjome. O su mažais sunkumais susiduriame pakankamai dažnai, tačiau šiuo metu jie mus tik motyvuoja.  Pati įmonė įsikūrusi Tauragėje, Gaurės gatvėje, tačiau ten vykdome tik gamybą. B. S. Kokius prieskonius gamina „Savorija“? Kuo jie ypatingi? Juk rinkoje šiuo metu prieskonių pasirinkimas labai platus, kuo išsiskiria jūsų prieskoniai?N. N. Mūsų asortimente pirkėjai gali rasti įvairių prieskonių, nuo standartinių, būtiniausių, iki visiškai neįprastų. Šiais laikais yra didžiulis prieskonių pasirinkimas ir labai sunku atrasti laisvą rinkos dalį, tačiau esame bene vieninteliai Lietuvoje, galintys pasiūlyti tokius prieskonių mišinius kaip su pačiu tikriausiu pelėsiniu sūriu, brandintu sūriu ar balzamiko actu.  Nors esame maža ir jauna įmonė, daug dėmesio skiriame prieskonių kokybei. Prieskonių mišinių nesandėliuojame dideliais kiekiais, dažniausiai tik gavę užsakymą skubame prieskonius malti bei maišyti. Todėl galime garantuoti aukščiausią prieskonių kokybę.B. S. Kaip vyksta gamybos procesas? Kiek žmonių dirba? N. N. Pats gamybos procesas gana automatizuotas. Įrenginių pagalba galime sumaišyti prieskonių mišinius bei lengvai išfasuoti didesnius kiekius.  Šiuo metu įmonėje dirbame keturiese, tiesa, visu etatu dirbu aš viena. Tad pati prieskonius ir sumaišau, ir sumalu, ir supakuoju. Kol kas užsakymų tiek daug neturime, kad reiktų papildomų pajėgumų. Turime įmonėje itin kvalifikuotą technologą, kuris paruošia prieskonių mišinių receptūras, o man belieka jas įgyvendinti.  B. S. Iš kokių žaliavų gaminate, iš kur jas gaunate, o gal patys auginate?N. N. Didžiąją dalį žaliavų atsivežame iš Lenkijos, Vokietijos ar Latvijos. Esame gerokai per maži importuoti prieskonius iš šalių, kuriuose jie auginami.  Šiemet savo asortimentą papildėme naujais prieskonių mišiniais su baravykais, kuriuos pati rinkau bei džiovinau. Kadangi esame lengvai pamišę dėl grybavimo, galbūt kitą sezoną bandysime įsigyti pramoninę džiovyklę, kad galėtume realizuoti didesnius kiekius. 
Nuotrauka
B. S. Ar patys užsiimate ir realizacija? Kur galima įsigyti jūsų gaminamų prieskonių?N. N. Pati važinėju pas klientus, stengiamės kartu atrasti geriausius ir palankiausius jiems variantus. Mes dirbame su keliomis kavinėmis, mėsos gamintojais, mažomis parduotuvėlėmis, neseniai atsidarėme ir internetinę parduotuvę.  Mūsų prieskonių mišinių tauragiškiai gali įsigyti pas mūsų kolegas „Lašinio paltį“ Gedimino g. 22 bei knygyne „Pegasas“ Bažnyčių gatvėje. O visą asortimentą galima rasti internetinėje parduotuvėje www.savorija.lt. Beje, užsisakiusiems prieskonius internetu juos tauragiškiams į namus atvežu nemokamai. B. S. Ar karantinas kaip nors paveikė įmonės veiklą?N. N. Na, situacija gerokai pakeitė mūsų ateities planus. Tik pradėjus įmonės veiklą mus sustabdė įsigaliojęs karantinas. Kavinės ir restoranai, kuriems tiekėme prieskonius, tuo metu buvo mūsų vieninteliai klientai. Tad jiems užsidarius automatiškai stojo ir mūsų gamyba. Žinoma, kažkiek pagelbėjo valstybės parama, kuria teko pasinaudoti ir mums. Būtent tada nusprendėme, jog reikia skubiai pradėti internetinę prekybą. O dabar situacija vėl panašėja, planavome dalyvauti kalėdinėse mugėse didžiuosiuose miestuose, bet mažai tikėtina, jog jos įvyks.B. S. Kas sunkiausia šiame versle, su kokiomis problemomis tenka susidurti?N. N. Kadangi esame nauja įmonė, sunku įsitvirtinti į jau nusistovėjusią rinką ir konkuruoti su didžiosiomis įmonėmis. Darbo turime nemažai, tačiau pats uždarbis tikrai nėra didelis. Stengiamės į tai žiūrėti optimistiškai, tikimės, jog šiuo metu pavyks susirasti nuiolatinių klientų, kurie padės mums užaugti.B. S. Kokie ateities planai, ar ketinate plėstis?N. N. Kalbant apie ateitį, tai turime daugybę planų bei idėjų. Jas įgyvendinti, žinoma, reikia didelių investicijų, tačiau labai tikiuosi, jog ateityje mums pavyks. B. S. Ką skaniausio su savo prieskoniais gaminate pati? Gal galima receptą?N. N. Nors pati labai mėgstu gaminti, tačiau paskutiniu metu vis rečiau sukuosi savo virtuvėje. Didžiąją laiko dalį praleidžiu maišydama prieskonius, tačiau kai turiu laisvesnio laiko, būtinai ką nors pagaminu. O paskutinis mano gamintas patiekalas buvo glazūruoti vištienos petukai su paukštienos prieskoniais. 

 

Glazūruoti vištienos petukai  Turbūt glazūruota vištiena su sojos padažu yra vienas populiariausių patiekalų Azijoje, tačiau jų paruošimo būdai skiriasi ne tik kiekvienoje šalyje, bet, galima sakyti, net kiekvienuose šeimininkės namuose. Prieš gamindama šį patiekalą praverčiau begales internetinių blogų ir receptų knygų, tačiau, kaip visada, sau geriausio varianto neradau. Nenuostabu – internetas pilnas receptų ar gražių nuotraukų. Dažniausiai receptus renkamės pagal nuotraukas, ir aš taip darydavau, kol supratau, jog tie, kurie investuoja į geras nuotraukas, dažniausiai mažai dėmesio skiria pačiam receptui.  Kalbant apie šį receptą, jei neturite vištienos petukų, tai tikrai ne bėda šiam receptui puikiai tinka ir sparneliai ar net blauzdelės.  
Nuotrauka
 Ingredientai:1 kg vištienos petukų 2 a. š. medaus 1/4 stiklinės sojos padažo 2 a.š. teriyaki arba oyster padažo 1,5 a. š. paukštienos prieskonių su kariu  4 a. š. miltų 1,5 a. š. kepimo miltelių 1 a. š ryžių acto 1 a. š. balzamiko acto 2 a. š. alyvuogių aliejaus 0,5 a. š. druskos 0,5 a. š. kajeno pipirų   Gaminimas:Pirmiausia pasiruošiame vištieną. Vištienos petukai prieš juos marinuojant turi būti itin sausi, juos galite nusausinti popieriniu rankšluosčiu ar net trumpam įdėti į orkaitę. Pasirinkau greitesnį variantą, kadangi šeimyna jau mosikavo man šakutėmis už nugaros, kad vėluoju su vakariene. Pasidarykite marinatą iš paukštienos prieskonių, miltų, kepimo miltelių, alyvuogių aliejaus, ryžių acto ir druskos. Šiuo marinatu įtrinkite vištieną. Petukus ir sparnelius rekomenduojame palaikyti nors 15 min., o blauzdeles reiktų laikyti bent 12 val. Kitas žingsnis – kepimas. Šioje vietoje turėtumėte apsispręsti, ar norite, jog jūsų vištiena būtų ypatingai traški ir lipni, ar lengvai traški ir lipni. Jei pasirinkote pirmą variantą, turite vištieną virti įkaitintame aliejuje. Toks ir yra originalus Azijos virtuvės receptas. Kadangi ruošiame vištieną vakarienei, nusprendžiau paskaičiuoti kalorijas ir apsiriboti kepimu orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite vištieną ir kepkite apie 30 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. Kol vištiena kepa, pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite visus likusius ingredientus į atskirą dubenį ir, kai vištienos odelė pasidarys traški, lengvu sluoksniu tepkite glazūrą. Jei vištieną kepėte aliejuje, nusausinkite aliejaus perteklių, sudėję vištieną ant popierinio rankšluosčio. Tuomet sudėkite vištieną į kepimo skardą ir taip pat glazūruokite su pagamintu padažu. Trumpai apie glazūravimą: aš visą padažą paskirstau į 3 dalis. Įkaitinu orkaitę iki 230 laipsnių ir kai viena vištienos pusė gražiai apskrunda, apverčiu vištieną ir vėl glazūruoju. Tiesa, nepalikite vištienos be priežiūros, kadangi kepimo procesas trunka labai trumpai. Šiuos nuostabiuosius vištienos petukus rekomenduojame pagardinti petražole ir patiekti su baltaisiais ryžiais. Skanaus!          

 

    

 
Nuotrauka
moto
Įkelta:
2024-03-25
Praėjusį savaitgalį Tauragėje, Pramonės g. 5s oficialiai buvo atidarytas naujasis „Motoway“ salonas, kuriame bus prekiaujama „Aodes“ prekės ženklo keturračiais. Čia taip pat veiks ir keturračių servisas, pirkėjai galės rasti ir įvairių keturračių priedų bei aksesuarų.
Nuotrauka
Tava
Rasitos Liulienės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Ko gero, mažai jau rastume tauragiškių ir aplinkinių rajono gyventojų, kurie nebūtų girdėję tokio trumpo, vos keturių raidžių darinio – TAVA. Gegužės mėnesį savo 25 metų sukaktį minėsianti Tauragės apskrities verslininkų asociacija ir toliau aktyvi, iniciatyvi ir, tarsi, nauja. Nauja, nes nuolat atsinaujinanti, sulaukianti naujų narių, ieškanti ir skleidžianti idėjas, vis dar nestokojanti  jaunatviško maksimalizmo, nors jau įgijusi ir pakankamai patirties.
Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.