Verslo patarimai, kuriuos privalo žinoti kiekvienas verslininkas
Įkelta:
2019-11-27
Nuotrauka
Aprašymas
pixabay.com nuotrauka

Pati didžiausia problema, su kuria susiduria pradedantieji verslininkai, yra tai, kad jie yra puikūs savo srities specialistai ar netgi tikri ekspertai, tačiau visiški naujokai srityse, kurios iš tikrųjų yra labai svarbios kiekvieno verslo efektyviam vystymui. Ir tai labai dažnai anksčiau ar vėliau jiems pakiša koją.

Todėl jei jūs taip pat turite savo verslą ir tai yra pirmasis kartais, kai jūs žengiate į verslo pasaulį, neturėtumėte padaryti tokios pačios didelės ir rimtos klaidos, kuri priešingu atveju galėtų labai neigiamai paveikti jūsų verslo situaciją. Turite pripažinti, kad jūs šiuo metu labai daug ko nežinote. Nepaisant to, kad jūs galite būti tikri profesionalai savo srityje, to tikrai nepakanka, kad jūsų naujasis verslas taptų sėkmingas ir pelningas. Sėkmingam verslui reikia kur kas daugiau. Taigi tam, kad visa tai jums padaryti būtų kur kas lengviau, Finance43 sudarė naudingų verslo patarimų sąrašą, kurio pagalba galėsite efektyviau vystyti savo verslą ir užkirsti kelią potencialiems sunkumams.

Visuomet būkite tikri, kad jums nepristigs pinigų

Tai vienas pačių svarbiausių veiksnių kiekvienam verslui – nepaisant to, kokio dydžio jis bebūtų ir kokią turtingą istoriją jis beturėtų. Jei jūsų įmonei pristinga lėšų, ji atsidurs ant išnykimo ribos. Ir taip, jūs supratote visiškai teisingai – viskas yra paprasta ir nesudėtinga. Jei verslas nebeturi lėšų, jis gali bankrutuoti. Realybė yra žiauri, tikrai ne kiekvienas verslo savininkas ją nori pripažinti. Juk visuomet norime tikėti, kad mūsų nuosavas verslas gyvuos amžinai ir visuomet klestės. Tačiau jei mes savo verslą vystysime užsidėję rožinius akinius, neilgai trukus mums teks ieškoti samdomo darbo ir pamiršti apie svajones kada nors tapti milijoninį verslą valdančiais verslininkais.

Todėl jei norite, kad jūsų verslas visuomet sistemingai judėtų pirmyn, niekuomet nepamirškite pasidomėti, kokia yra jūsų įmonės finansinė padėtis ir kiek apyvartinių lėšų jūs turite. Taigi neleiskite, kad jos pasibaigtų.

Jūs NEGALITE akimirksniu atleisti gerų darbuotojų

Jei turite ne vieną darbuotoją ir kiekvienas iš jų yra puikus savo srities specialistas, kuris žino, ką reiškia atsakingai ir atsidavusiai dirbti, jūs tiesiog negalite sau leisti jų atleisti vos tik susiduriate su tam tikrais sunkumais. Trumpiau tariant, savo asmeniškumus jūs turėtumėte pastumti į šalį, jei norite, kad jūsų verslas klestėtų ir kiekvienas jūsų darbuotojas labai tiesiogiai bei efektyviai prisidėtų prie sistemingos jūsų įmonės plėtros. Tuo tarpu jei jūs vos po pirmojo konflikto su savo puikiu darbuotoju nuspręsite jį atleisti, netrukus suprasite, kad toks sprendimas buvo labai neatsakingas ir skubotas.

Labai tikėtina, kad problema slypi jumyse

Pradedantieji verslo savininkai labai dažnai yra linkę dėl įvairių jų verslo nesėkmių kaltinti savo darbuotojus. Tačiau taip daroma tik dėl to, kad būtų bandoma pateisinti savo priimtus sprendimus ir atliktus veiksmus. Jei jūsų įmonė patyrė tam tikrą nesėkmę, visų pirma būtent verslo savininkas privalo prisiimti visą atsakomybę ir jokiu būdu nepulti kaltinti savo darbuotojų. Net jei darbuotojas padarė klaidą, tai reiškia, kad jūs nepasirūpinote tinkamu vadovavimu ir tinkamu vadybiniu darbu. Tai reiškia, kad kažkur savo verslo vystymo procese jūs padarėte klaidą ir palikote spragą, dėl kurios ir kilo tokios problemų. Trumpiau tariant, atsakymo jūs turite ieškoti ne kur kitur, o būtent veidrodyje.

Daug dėmesio skirkite savo darbuotojams

Tai yra labai svarbu bet kokio dydžio ir bet kokio lygio kompanijoms – tiek mažoms, tiek ir vidutinėms ar didelėms. Prarasto darbuotojo kaina įprastai verslui būna labai didelė. Ir tikrai nėra svarbu, kiek jūs darbuotojų šią akimirką turite – jei jūs prarasite bent vieną iš jų, labai greitai pajusite viso to neigiamus padarinius. Todėl kiekvienam savo darbuotojui jūs privalote skirti pakankamą dėmesį ir nepamiršti jų branginti. Jei jūs visuomet parodysite savo darbuotojams, kad jie jums rūpi, galite būti tikri, kad išsaugosite jų lojalumą jums ir taip pat padidinsite jų atliekamo darbo našumą.

Jūsų darbuotojai nėra vaikai ar jūsų asmeniniai padėjėjai

Nustebtumėte sužinoję, kiek daug nuosavo verslo savininkų išnaudoja savo darbuotojus darbams, kurie visiškai nepatenka į jų pagrindines pareigybes. Tačiau buvimas verslo savininku nesuteikia jokios teisės savo darbuotojus apkrauti darbais, kurie jiems nepriklauso. Priešingu atveju prabėgus kuriam laikui jūs dėl to labai pasigailėsite ir suprasite, kad padarėte didžiulę klaidą. Todėl savo asmenines problemas jūs turėtumėte spręsti patys. Jūsų darbuotojai turi visiškai kitas pareigas.

Išmokite sakyti ne tik „taip“, tačiau ir „ne“

Tai yra du patys svarbiausi žodžiai, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas verslo savininkas. Be abejo, jūs galite sakyti, kad visa tai yra labai paprasta, tačiau iš tikrųjų praktika rodo, kad daugybė žmonių neįstengia reikiamu metu ištarti šių dviejų žodžių. Trumpiau tariant, jiems pritrūksta jėgų ir ryžto. Todėl jie dėl to nukenčia. Jei norite, kad verslas būtų sėkmingas ir jums nereikėtų gailėtis dėl savo priimtų sprendimų, įsisavinkite šią taisyklę ir išmokite reikiamu metu pasakyti „taip“ arba „ne“.

Įsiklausykite, ką sako jūsų klientai

Kiek daug verslo savininkų užsimerkia į tai, ką jiems sako jų klientai, manydami, kad jie patys žino kur kas geriau ir nėra jokios būtinybės įsiklausyti į kitų išsakomą nuomonę. Tačiau tai vienas iš pačių blogiausių požiūrių, kokį tik gali turėti nuosavo verslo savininkas. Jei jūs neįsiklausysite į tai, ką jums sako jūsų klientai, neturėtumėte nustebti, kad jūsų verslas pamažu ims riedėti į pakalnę. Jūsų klientai yra tai, kas padeda jūsų verslui egzistuoti ir augti. Jei jūs nekreipsite jokio dėmesio į tai, ką sako žmonės, kurie išsaugo jūsų verslą, jūs padarysite didelę klaidą, kurią ištaisyti gali būti pernelyg sudėtinga.

Mokykitės ne tik iš savo, tačiau ir iš kitų padaromų klaidų

Labai svarbu, kad suprastumėte, jog vystant verslą padaroma begalė įvairių klaidų – ir net tuo atveju, jei yra vystomas nebe pirmas nuosavas verslas. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jūs turite kartoti kitų verslininkų padarytas klaidas. Jei norite, kad jūsų verslo vystymas būtų efektyvesnis, turėtumėte pasimokyti ne tik iš savo, tačiau ir iš kitų verslininkų padarytų klaidų.

Žinokite, kada verta kalbėti atvirai, o kada tai daryti nėra naudinga

Atvirumas ne visuomet naudingas, tačiau lygiai taip pat yra daugybė situacijų, kai buvimas atviriems atveria kelius ir padeda kur kas lengviau išspręsti net ir labai sudėtingas situacijas. Todėl, kaip jau turbūt supratote, jūs turite išmokti atviri būti tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Supraskite, kada tai galėtų būti naudinga, o kada tai galėtų jūsų verslui pakenkti.

Pasitikėkite savo nuojauta

Šią frazę naudoja labai dažnai ir daugybė žmonių, tačiau lygiai taip pat begalė žmonių šią frazę nuvertina ir neskiria jai pakankamai dėmesio. Vystant verslą jums teks ne vieną kartą rizikuoti. Trumpiau tariant, daugybę kartų jūs žaisite loteriją, o tai reiškia, kad vienintelis dalykas, kuo jūs galėsite pasikliauti priimdami vienokius ar kitokius sprendimus, bus jūsų nuojauta. Todėl turėtumėte išmokti ja pasitikėti.

Saugokite ir ginkite tai, kas jums priklauso

Jei jūs turite savo nuosavą verslą, būtinai turite saugoti, ginti ir kovoti už tai, kas jums priklauso. Jokiu būdu niekuomet nenumokite ranka, jei matote, kad jūsų teisės buvo pažeistos.

Išmokite sudarinėti efektyvias sutartis

Turint verslą sutartis sudarinėti tenka nuolatos, todėl labai svarbu, kad jūs išmoktumėte jas sudaryti tinkamai ir atsižvelgdami į visus šiuolaikinius galiojančius įstatymus. Be abejo, tam taip pat naudinga turėti ir patyrusį teisininką.

Verslą vystykite kaip verslą

Daugybė verslo savininkų savo verslą vysto taip, lyg tai būtų jų asmeninių finansų atšaka. Tačiau toks požiūris labai neteisingas. Tiesą sakant, toks požiūris yra netgi žalingas verslui. Jūs turite vystyti savo verslą taip, lyg jis būtų visiškai atsiribojęs nuo jūsų asmeninių finansų ir jūsų asmeninio gyvenimo. Jūs negalite viso to sutapatinti ir sulieti į vieną. Jei jūsų asmeninis gyvenimas ar asmeniniai finansai nenusiseks, tai tikrai nereiškia, kad lygiai taip pat turėtų nutikti ir jūsų verslui.

Žinokite viską apie savo finansus

Jei jūs nežinosite, kokios yra jūsų verslo gaunamos pajamos, kokios yra patiriamos išlaidos ir koks yra bendras pelnas, galite labai lengvai ir greitai susidurti su didžiulėmis finansinėmis problemomis. Be to, jūs taip pat privalote žinoti, kokie yra jūsų finansiniai įsipareigojimai, kokie patiriami nuostoliai, koks yra jūsų debetas ir kreditas, kokios yra neišvengiamos ir kokios yra nebūtinos išlaidos, kokie yra jūsų įmonei taikomi mokesčiai, kokie yra jūsų darbuotojams mokami atlyginimai, kiek kiekvieną mėnesį jūs investuojate į reklamą, koks yra reklamos atsiperkamumas ir kt. Pastarąjį sąrašą būtų galima dar labai ilgai vardinti, tačiau tikriausiai jūs jau supratote, apie ką kalbame.

Kiekvienas verslo savininkas turi suprasti, kokią didžiulę reikšmę jo įmonės sėkmei turi finansinė padėtis. Jei jūs nežinosite, kokia yra tikroji jūsų verslo finansinė būklė, tiesiog negalėsite priimti objektyvių ir teisingų bei finansiškai sėkmingų sprendimų. Jei jūs nežinosite tikslių skaičių, jūs galite šaudyti pro šalį ir bandyti spėlioti, kokie sprendimai galėtų būti patys tinkamiausi. Tačiau visa tai tik nulemia labai prastą verslo situaciją. Todėl, norint viso to išvengti, būtina reguliariai peržvelgti savo įmonės finansus ir visuomet būti informuotiems.

Jūs nežinote to, ko nežinote

Kiekvienas verslo savininkas nežino daugybės dalykų. Ir šiuo atveju turimi galvoje ne tik verslininkai, kurie tik pradeda vystyti savo pirmąjį naują verslą. Kalbama ir apie tuos verslininkus, kurie patenka į „Fortune 500“ kompanijų sąrašą. Jei manysite, kad žinote viską, neilgai trukus dėl tokio savo arogantiško požiūrio pasigailėsite. Jokiu būdu negalite sau leisti galvoti, kad jūs žinote visus atsakymus į visus klausimus.

Bene prie kiekvienos bankrutavusios bendrovės vairo buvo lyderis, kuris nematė bendro paveikslo, kuris buvo pernelyg arogantiškas ir pernelyg bijantis pripažinti, kad jis daugybės dalykų nežino ir apie begalę dalykų apskritai nieko nenutuokia. Todėl turite suprasti, kad kiekvienas verslo savininkas taip pat yra ir žmogus, vadinasi, visiškai žmogiška nežinoti daugybės dalykų – ir ypač tų, su kuriais praktikoje susiduriama pirmą kartą (tai dar vienas svarbus veiksnys – teorija nuo praktikos labai skiriasi).

Užs. Nr. 147

Nuotrauka
moto
Įkelta:
2024-03-25
Praėjusį savaitgalį Tauragėje, Pramonės g. 5s oficialiai buvo atidarytas naujasis „Motoway“ salonas, kuriame bus prekiaujama „Aodes“ prekės ženklo keturračiais. Čia taip pat veiks ir keturračių servisas, pirkėjai galės rasti ir įvairių keturračių priedų bei aksesuarų.
Nuotrauka
Tava
Rasitos Liulienės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Ko gero, mažai jau rastume tauragiškių ir aplinkinių rajono gyventojų, kurie nebūtų girdėję tokio trumpo, vos keturių raidžių darinio – TAVA. Gegužės mėnesį savo 25 metų sukaktį minėsianti Tauragės apskrities verslininkų asociacija ir toliau aktyvi, iniciatyvi ir, tarsi, nauja. Nauja, nes nuolat atsinaujinanti, sulaukianti naujų narių, ieškanti ir skleidžianti idėjas, vis dar nestokojanti  jaunatviško maksimalizmo, nors jau įgijusi ir pakankamai patirties.
Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.