Prieš penkerius metus Taurų nuotykių parke atidarytą restoraną „Pasaga“ valdo nauji šeimininkai. Iš emigracijos grįžę tauragiškiai nusprendė investuoti į maitinimo paslaugas teikiančią įmonę bei klientus vilioti lietuviškais patiekalais.
2013 metų vasarą atidarytas restoranas „Pasaga“ į maitinimo rinką žengė su trenksmu. Ne tik dėl to, kad ne kartą bandė nustebinti išskirtiniu meniu, bet ir dėl interjero, kurio detalės persipynė su Tauragės miesto istorija. Verslininkas Antanas Venckus, tvarkydamas apleistą Taurų parko teritoriją, aptiko 1200 žirgų pasagų, kurios mena 1935 metus, kai dabartinėje parko teritorijoje buvo įsikūrusi Lietuvos kariuomenės kavalerija.
Lankytojų pamėgtoje Taurų nuotykių parko teritorijoje esanti kavinė vasarą sulaukdavo itin gausaus klientų srauto. Žiemą kavinės lankytojų trūko, verslininkai ne kartą bandė restoraną gaivinti protmūšiais, karaokė vakarais ir net išskirtine maisto tiekimo koncepcija, pagal kurią dirbo garsus Klaipėdos restoranas „Ridikai“.
Prieš trejus metus „Pasaga“ pakeitė pavadinimą ir tapo „Burokais“. Virtuvės komanda sutrumpino meniu, tai leido išsaugoti šviežesnius maisto produktus. „Burokų“ valgiaraštyje buvo išskirtiniai antienos, brandintos jautienos, avienos patiekalai. Tačiau nuo šių metų sausio 1 dienos restoranas užsidarė. Buvę savininkai verslą pardavė tauragiškei Gretai Vaitiekienei.
Devynerius metus Norvegijoje dirbusi moteris teigė, jog su šeima nusprendė investuoti į restoraną, nes šią vietą daug kas žino. „Pasagos“ direktorės teigimu, klientus jie vilios lietuviškais patiekalais. Pietauti kvies specialus dienos valgiaraštis, nuo 15 val. – kiek brangesnis „vakarinis meniu“ su grilio patiekalais.
„Pasagą“ jau šį savaitgalį rezervavo privačios šventės dalyviai, salė talpina apie 60 žmonių. Kavinėje veikia terasa, interjeras beveik nepakito.
Restoranas dirbs darbo dienomis nuo 11 iki 21 valandos, savaitgaliais nuo 11 iki 22 valandos.