2017 Gruodžio 13 d.
Trečiadienis
Budintis reporteris
(8 446) 51 470
8 687 80 318

Verslas

Restoranui „Prezidento 50“ renkama darbuotojų komanda

  • Įkelta: 2017-08-11

Autorės ir restorano „Facebook“ profilio nuotraukos

„Tauragės žinių“ inform.
info@taurageszinios.lt

Prezidento gatvėje, 50 numeriu pažymėtame name, greitu metu duris atvers modernus, europietiškos virtuvės restoranas „Prezidento 50“. Šiuo metu dėliojami paskutiniai  akcentai – renkama darbuotojų komanda, atliekami baigiamieji remonto darbai, derinamas meniu.

Namų aplinka alsuojantis restoranas kuriasi nuomojamose 100 kv. m patalpose.

– Tai ilgai brandintas projektas. Tikimės, kad mūsų restorane tauragiškiai ir miesto svečiai jausis kaip namuose. Galės smagiai ir jaukiai praleisti laiką, – pasakojo pavardės minėti nepanorusi tauragiškė Justė.

Jauna verslininkė atskleidė, kad  šiuo metu renkama dešimties savo darbui atsidavusių darbuotojų komanda, derinamas meniu bei atliekami baigiamieji  remonto darbai. Pasidomėjus, kokį meniu planuoja pasiūlyti, moteris akcentavo, kad tiek jai, tiek virtuvės šefui svarbus požiūris į maistą.

– Didžiuojamės mūsų šefo filosofija, leidžiančia į maistą pažiūrėti nauju kampu. Įkvėpimo jis semiasi įvairiose pasaulio virtuvėse, siūlo išskirtinį požiūrį į maistą – kiekvienas patiekalo kąsnis turi teikti malonumą, priversti stabtelėti šią akimirką ir pasimėgauti ja. Vienas iš numatomų desertų – lazdyno riešutų pyragaitis, aviečių kremas, žaliosios arbatos trupiniai, – suintrigavo restorano įkūrėja.

Anot paties restorano šefo, gaminimas – tai ne tik kūrybinis procesas, kurio metu kruopščiai atrenkami ingredientai, išgryninama patiekalo idėja, tačiau ir ilgas jo tobulinimas siekiant išryškinti kontrastingus skonius, bet tuo pačiu išlaikyti balansą.

Pasklidus gandams, jog „Prezidento 50“ atidaro žinoma Tauragės verslininkė Justina Marozaitė, „Tauragės žinios“ susiekė su sušių baro „Šaukštelio studija“ savininke. Ši patikino, jog su nauju restoranu  neturi nieko bendro.

– Manęs daug kas to klausinėja. Tai nėra mano restoranas, naujiesiems savininkams linkiu sėkmės, – teigė J. Marozaitė. 

Nuo šiandien picerija „Star Pizza“ lankytojų laukia naujoje vietoje – Bažnyčių gatvėje, 20 numeriu pažymėtame name. Kavinėje bus galima įsigyti ant akmens keptų mėsos didkepsnių.

Viena didžiausių kepyklų Vakarų Lietuvoje „Molupis ir ko“ atsisako nuosavų parduotuvių tinklo. Kaip pranešama, nuo šiol 14 parduotuvių valdys mažmeninės prekybos tinklas UAB „Gulbelė“, 2 – UAB „Šilutės prekyba“ ir 4 – V. Vilkiaus įmonė. Už gautas investicijas bendrovė ruošiasi atnaujinti jau prekyboje esančią produkciją.

Prieš penkis mėnesius su trenksmu dirbti pradėjęs „Old Grill“ burgerių restoranas šiuo metu uždarytas. Iš socialinio tinklo „Facebook“ dingo ir šio restorano puslapis, kuriame buvo patiekiami dienos pietų pasiūlymai ir aprašomos maisto naujienos. Į „Tauragės žinių“ redakciją kreipėsi šios maitinimo įstaigos darbuotoja, kuri teigė, jog „Old Grill“ ne tik tyliai užsidarė, bet ir neišmoka atlyginimo už birželio mėnesį keturiems ten triūsusiems asmenims.

Kaip pradėti verslą? (2)
  • Įkelta: 2017-07-21

Norint sukurti nuosavą verslą neužtenka tik geros idėjos ir ambicijų. Turint aiškų tikslą, konsultuojantis su patyrusiais verslininkais, ieškant informacijos ir kovojant už idėją, verslo kūrimas gali tapti nauja pradžia, galimybėmis ir patyrimais.