Tomas RAULINAVIČIUS
Nuo trečiadienio Tauragės kavinių ir barų rinkoje – naujas dalyvis. Taurų pramogų parko teritorijoje duris atvėrė baras „Pasaga“. Kalbama, kad ši viešojo maitinimo vieta išsiskirs ne tik interjeru, bet ir paslaugomis. Naujam gyvenimui prikėlę sovietinės kariuomenės laikus menantį pastatą, naujieji šeimininkai pasirūpino, kad „Pasagoje“ puikiai derėtų tradicinė virtuvė, istoriniai motyvai ir jaukus interjeras. Pasak baro savininkų Manto Nikelio ir Karolio Sakalausko, Taurų pramogų parkas nuo šiol lankytojus vilios ne tik laisvalaikio pramogomis, bet ir Kėdainių blynais, troškinta karka, žuvies patiekalais ir austrišku alumi.
Taurų pramogų parko vadovo Antano Venckaus teigimu, kadaise tvarkant parko teritoriją joje buvo aptiktas įspūdingas radinys. Metro gylio duobė slėpė šimtmetį žemėje dūlėjusias žirgų pasagas.
– Manome, kad jos Lietuvos kariuomenės ir išlikusios dar nuo 1935 metų. Surinkome jas, nuvalėme ir suskaičiavome – iš viso apie 1200. Džiugu, kad jos papuoš naujo baro interjerą, – teigė A. Venckus, ne viena idėja prisidėjęs prie „Pasagos“ interjero kūrimo.
Pasagos atrado savo vietą, baro grindis puošia įspūdingo dydžio stiklinės pasagos forma, po kuria išdėliotas Taurų parko radinys.
– Interjero klausimais konsultavomės su specialistais, žinoma, dauguma minčių ir idėjų – mūsų, – sakė M. Nikelis, rodydamas ryškią raudonų plytų sieną, autentiškas lubas, antikvarinius šviestuvus, veidrodžius.
Baras jaukus, o šį jausmą dar labiau stiprina židinys ir masyvi knygų lentyna.
„Pasagos“ šeimininkai sako, kad bare dirbti ketina patys, esą taip efektyviau ir kokybiškiau atliekamas darbas. Mantas darbuojasi už baro, Karolis rūpinasi virtuve, samdomi keli darbuotojai.
– Gaminame beveik visus tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalus: kugelį su kojytėmis ir ausimis, cepelinus, Kėdainių ir žemaičių blynus, vėdarus. Tieksime karką, lašišą, eršketą, – vardijo M. Nikelis.
„Pasaga“ klientams ketina pristatyti ir specialius virtuvės pasiūlymus: 2–4 naujus patiekalus kas dieną, kurie į meniu įtraukti nebus.
Baro savininkai sako, kad virtuvės paslapčių ieškojo uostamiesčio kavinėse, juos ypač sužavėjo populiaraus restorano „Ridikai“ šviežio maisto tiekimo būdas.
– Pilstome pamėgtą lietuvišką „Volfas Engelman“ ir kelių rūšių austrišką alų, kuriuo mėgautis galima ne tik 40 vietų bare, bet ir jaukioje Taurų pramogų parko lauko terasoje, – teigė M. Nikelis, kviesdamas tauragiškius pajusti naujojo baro dvasią.