Įbauginęs patėvį jaunas vaikinas atsidūrė už grotų
Įkelta:
2021-04-07
Nuotrauka
policija
Aprašymas

Asociatyvi Lietuvos policijos nuotrauka

Ne kartą dėl smurtinių nusikaltimų teistas V. N. įbaugino savo patėvį. Jaunas vaikinas nuoskaudas liejo ir kumščiais. Tauragės apylinkės teismas kovo 4 dieną priėmė nuosprendį niekur nedirbančio recidyvisto byloje dėl nusikaltimų prieš patėvį. 

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta kaltinamojo motina pareigūnams pasakojo, kad praėjusių metų spalio 19 d., apie 16 val., namuose įvykus žodiniam konfliktui su neblaiviu sūnumi, šis paėmęs taburetę trenkė į grindis ir ją suskaldė. Motina iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai pasikalbėjo su sūnumi ir išvažiavo. Pareiškimo moteris nerašė. Po pusvalandžio, anot apklaustosios, V. N. pradėjo šūkauti, grasinti, kad primuš jos sugyventinį. Antrąkart buvo iškviesta policija, bet nesulaukęs pareigūnų V. N. išėjo iš motinos namų. 

V. N. teisme aiškino, kad tuo metu, kai grasino sumušiantis patėvį, buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Paskambinęs motinai, sūnus dar kartą pareiškė, kad „išjungs“ jos sugyventinį.

„Jis kalbėjo apie mane blogus dalykus“, – priežastį, kodėl buvo toks supykęs ant nukentėjusiojo, įvardijo V. N. 

Nieko nelaukusi, kaltinamojo motina paskambino sugyventiniui, kuris tuo metu buvo darbe. Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas nukentėjusysis teigė, kad važiuojant iš darbo namo bendradarbis jam sakė, kad pastarajam skambino V. N. ir kalbėjo, kad tegul patėvis geriau nelipa iš mašinos miestelio centre, nes V. N. jį užmuš. 

Dėl tokių žodžių patėvis bijojo pasirodyti miestelyje, prašė iš darbo vežančio vairuotojo pavežti jį iki jo motinos namų. Ten būdamas pagalvojo, kad V. N. gali jo ieškoti ir tuose namuose, tad nenorėdamas nervinti mamos apie 8 val. vakaro grįžo į savo namus. 

Po maždaug valandos į namus grįžo ir neblaivus V. N. , kuris, pasakojo nukentėjusysis, pradėjo kabinėtis, grasino užmušti, papjauti.

Motina ramino sūnų, tačiau šis atėjęs prie lovos kumščiu sudavė patėviui į galvą. 

V. N. rengėsi ir toliau smūgiuoti, bet šį atitraukė motina ir ramindama nusivedė į virtuvę. Patėvis tuo metu bandė pabėgti iš kambario ir lipo per langą. Tačiau V. N. išbėgo į kiemą ir atbėgo prie lango. Tada patėvis nubėgo į kitą kambarį ir pro išlipo pro kitą langą. Buvo tamsu, tad nukentėjusysis pabėgo.  

Kai įsitikino, kad jo niekas nesiveja, patėvis paskambino pagalbos telefonu 112.  Dėl tokių V. N. veiksmų jis teigė išsigandęs, patyręs stresą, iki šiol jaučia baimę.

Atvykę policijos pareigūnai galiausiai V. N. sulaikė, jam tą vakarą buvo nustatytas 2,35 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tačiau tuo metu, kai buvo nagrinėjama ši byla, kaltinamasis laiką leido tardymo izoliatoriuje, nes jam buvo pareikšti kaltinimai ir kitoje byloje. 

Motina teisme teigė, kad sūnui dėl sukelto chaoso namuose atleido, civilinio ieškinio dėl neturtinės žalos atsisakė ir patėvis. Jis teigė posūniui pretenzijų nebeturintis. 

Tauragės apylinkės teismas konstatavo, kad nukentėjusysis buvo stipriai išsigandęs ir, bijodamas, jog kaltinamasis gali įgyvendinti savo grasinimus, iš darbo grižo namo daug vėliau nei įprastai, dėl kaltinamojo veiksmų kvietėsi policijos pareigūnų pagalbos, galiausiai, išlipęs per langą, bėgo nuo kaltinamojo, taigi byloje esančių įrodymų visuma įrodo, jog grasinimas buvo realus. 

Teismas sunkinančia aplinkybe nustatė tai, kad veikas vaikinas padarė būdamas recidyvistas, apsvaigęs nuo alkoholio. Dėl to V. N. dėl grasinimų buvo nuteistas vienerių metų laisvės atėmimo bausme. 

Be to, jam teko atsakyti ir dėl patėviui į galvos sritį suduoto smūgio. 

Tiek apklaustas teisme, tiek ir ikiteisminio tyrimo metu V. N. patvirtino smurtavęs nukentėjusiojo atžvilgiu. Smurto prieš patėvį panaudojimo faktą taip pat patvirtino nuoseklūs paties nukentėjusiojo bei liudytojos, kaltinamojo mamos, parodymai. Už tai teismas jį nuteisė 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Kadangi kaltinamasis neneigė padaręs nusikaltimus, paskirtas bausmes teismas nusprendė sumažinti vienu trečdaliu ir V. N. skirti galutinę 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. 

 

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 2 valandas
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.