Šalį sukrėtusi tragedija: kraupiai sumuštos septyniolikmetės artimieji prašo pagalbos
Įkelta:
2019-05-30
Nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Smurtas prieš paauglę Tauragės rajono kaimo turizmo sodyboje sukrėtė visą šalį. Stipriai sumušta mergina gydoma reanimacijoje, o jos artimieji kreipėsi pagalbos į visuomenę. Tuo metu įtariamasis toliau lanko mokyklą.

Gegužės 26-osios paryčiais, apie 4.30 val., pirminiais tyrimo duomenimis, vienoje Tauragės rajono kaimo turizmo sodyboje neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Paaiškėjo, kad mergina buvo stipriai sumušta. Nepilnametė paguldyta Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje. Portalas DELFI skelbia, jog savaitgalio įvykius Tauragės rajone narplioja Klaipėdos prokuratūra. Portalas jurbarkosviesa.lt rašė, jog Skaudvilės apylinkėse esančioje pirtyje savaitgalį vyko moksleivių vakarėlis – dešimtokai ir vyresniųjų klasių mokiniai šventė mokslo metų pabaigtuves.

Paaiškėjo, kad įtariamasis – rytų kovos menų treniruotes lankantis jurbarkiškis. Portalo Lrytas.lt duomenimis, smurtautojas atsidūrė areštinėje, bet greitai buvo išleistas į laisvę, jam skyrus švelnesnę kardomąją priemonę nei suėmimas – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Vaikinui už sunkius nusikaltimus prieš paauglę gresia kalėjimas. Įtariamasis antradienį jau buvo laisvas, ėjo į mokyklą, o mergina tuo metu kentė skausmus ligoninėje. Jam pareikšti įtarimai tik dėl pasikėsinimo išžaginti. Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, nors jį ir remia prie sienos svarūs įkalčiai, liudininkų parodymai. Žiniasklaidoje taip pat skelbiama, jog įtariamasis – Jurbarko politikės sūnus. Viešoje erdvėje plinta nuogąstavimai, jog tai gali padėti smurtautojui išsisukti nuo bausmės.

Trečiadienį socialiame tinkle „Facebook“ pasklido sužalotos merginos giminaitės pagalbos šauksmas. „Gegužės 26 dienos rytą mūsų šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę Karoliną – mano vyro dukterėčią. Žiauriai sudaužyta mergina gydoma Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje. Jai smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma (juk daužė kovų menų prizininkas!..) Kaip sakė liudininkai, jos veido nebuvo galima atpažinti“.
Giminaitė apie paauglę atsiliepė tik gražiais žodžiais: „Karolina turi begalinį norą gyventi!!! Ačiū Dievui ir gydytojams, kurių pagalba ji dar gyva. Ji labai jauna, 17 metų, bet išgyvenusi labai daug. Sulaukusi vos trejų metukų, neteko mamos (žuvo avarijoje). Po to persikėlimai gyventi iš vienų namų į kitus. Tėvui dukrelę auginti padėjo mama, sesuo. Mergina buvo stipri. Visada besišypsanti, maloni, skleidžianti aplinkui save meilę, džiaugsmą, šilumą. Niekada nesiskundžianti, trykštanti jaunatviška energija. Mokėsi gerai. Mylima mokytojų, draugų, klasės draugų ir, žinoma, tėvo šeimos narių ir giminaičių.
Atskleidusi situaciją šeimoje, moteris prašė pagalbos: „Karolinos tėtė – kenčiantis begalinį skausmą, pasimetęs ir sugniuždytas dėl vienturtės dukros nelaimės. Ar daug galįs jai padėti ir ieškoti teisingumo, gaudamas nedidelį atlyginimą!?.. Prašyčiau draugų, pažįstamų, neabejingų smurtui žmonių parėmimo. Pinigėliai labai bus reikalingi ilgam tolimesniam Karolinos gydymui ir gero advokato samdymui“.

Jau šįryt moteris parašė dėkojanti visos šeimos vardu už pinigėlius, paramą, palaikymą, gerus žodžius ir palinkėjimus. „Tegul jums visiems gerumas sugrįžta su kaupu“, – rašo ji.

Istorija sujaudino ir Lietuvos garsenybes. Pagalbos šauksmu socialiniame tinkle pasidalijęs žurnalistas Saugirdas Vaitulionis ieškoti pagalbos ėmėsi pats, prisijungė ir verslininkė Daina Bosas. „Mes kartu su Daina Bosas jau kalbamės su keliais teisininkais, šiandien šis klausimas bus išspręstas ir mergina bei jos šeima bus pasirūpinta tinkamai! Karolinai yra sumaitotas veidas, nosis, išmušti dantys – visa tai sutvarkyti kainuoja daugybę pinigų. Jau sutariau su viena grožio klinika, kuri sugrąžins gyvulio iš jos atimtą grožį! Laikykime kumščius! Tikiu, kad teisingumas nugalės ir viskas išsispręs taip, kaip turi.“

 

Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
prieš 19 valandų
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.