Per mėnesį dingo trys tauragiškiai
Įkelta:
2017-11-28
Nuotrauka

Pirmadienį į pareigūnus kreipėsi dingusio 55 metų Jono Jankausko artimieji. Per pastarąjį mėnesį tai jau trečias dingęs tauragiškis – artimieji ir pareigūnai šaukiasi visuomenės pagalbos ieškant taip pat be žinios dingusių 89 metų Bronislavos Jorudienės bei 25 metų Arvydo Mockaus. 

„Dingo kaip į vandenį“

J. Jankausko brolienė Lina pasakojo, kad Gedgaudiškės kaime gyvenančio Jono, pasigesta penktadienio vakarą. Vyras išėjo į parduotuvę apsipirkti ir negrįžo.

– Jonas niekur nedirbo, turi neįgalumą, gyvena vienas. Netoliese gyvena jo mama, jiedu susieidavo, pabendraudavo. Jono pasigedome penktadienio vakarą – išėjo į Kryžkalnį apsipirkti ir negrįžo. Dingo kaip į vandenį,  – pasakojo L. Jankauskienė.

Pirmadienį apie dingusį informuotas Tauragės apskrities vyriausias policijos komisariatas, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai peržiūrėjo Kryžkalnio parduotuvėje įtaisytos vaizdo kameros įrašus. Juose matyti, kad J. Jankauskas penktadienio pavakarę apsiperka ir išeina.

Vėliau muitininkai J. Jankauską matė keliu pareinantį nuo Kryžkalnio su baltu maišeliu rankose, tačiau namo jis taip ir negrįžo. Artimieji apklausinėjo dingusiojo draugus, išvaikščiojo pakeles, laukus, tačiau jokių vyro pėdsakų nerado. Pirmadienio vakarą J. Jankausko artimieji socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi  į  visuomenę prašydami padėti surasti dingusįjį.

Tauragės AVPK atstovė spaudai Lina Banienė informavo, kad šiandien vyro paieškos  darbams bus pasitelktas kinologų šuo, jeigu J. Jankausko rasti nepavyks, rytoj dirbs paieškos būriai.

Ką nors žinančius apie dingusį J. Jankauską artimieji prašo informuoti tel. 8 637 38 791; 8 638 00 004 arba pranešti policijai.

Vaikino pėdos veda prie upės

Jau antrą savaitę artimieji neranda ir 25 metų dingusio tauragiškio Arvydo Mockaus. Šeima vaikino pasigedo lapkričio 18-osios vakarą. Lemtingą vakarą A. Mockus kartu su draugais Jurbarko rajone  šventė gimtadienį. Po šventės draugai Arvydą parvežė į senelio ūkį Rikyškiuose, tačiau pas senelį vaikinas taip ir nepasirodė. Apie nelaimę informuota Tauragės policija, kuri pradėjo paiešką, pagalbos kreiptasi ir į visuomenę, šukuotos vienkiemio apylinkės. Netoli prie senelio sodybos esančių tvenkinių  rasti ir vaikino daiktai – šlepetė, piniginė ir mobilusis telefonas. Narai patikrino netoli dingimo vietos esančius tvenkinius, tačiau nieko nerado, į pagalbą pasitelktas ir kinologų šuo.

Dingusio artimiesiems, draugams šukuojant Šešuvio pakrantes rasta antra vaikino šlepetė ir slydimo žymės. Jurbarko priešgaisrinės ir  gelbėjimo tarnybos ugniagesiai per savaitę išžvalgė upę,  tačiau jų  pastangos buvo bergždžios.

Kadangi A. Mockaus dingimo vieta yra Jurbarko rajone, Tauragės AVPK komisariato pareigūnai kartu su Jurbarko pareigūnais vykdė bendrus paieškos darbus. Vėliau paiešką perėmė Jurbarko policijos pareigūnai.

Pasak Jurbarko rajono policijos komisariato viršininko Aivaro Dumčiaus, penktadienį buvo kreiptasi į Policijos departamentą dėl sraigtasparnio pakėlimo, tačiau dėl prastų oro sąlygų sraigtasparnis nebuvo pakeltas.

Visgi žvalgyba iš viršaus buvo atlikta – giminaičiams į pagalbą atėjo Tauragės aeroklubo  pilotai. Buvo išžvalgytos vienkiemio apylinkės, paupys, tačiau daugiau dingusiojo pėdsakų surasti nepavyko.

– Kadangi paiešką perėmėme tik dabar, iš naujo tikriname visą informaciją. Aiškinamės, su kuo dingusysis bendravo, ar neturėjo priešų. Ar pastaruoju metu nebuvo užsidaręs. Fiziškai artimieji ir pareigūnai išžvalgė visas apylinkes, dabar atliekame kitus paieškos veiksmus – tikriname telefonų išklotines, analizuojame pokalbius internetinėje erdvėje.  Nuolat palaikome ryšį su artimaisiais, kurie nenuleidžia rankų ir tikisi geriausio, – kalbėjo A. Dumčius.

Pasak A.Mockaus sesers Vilijos Mockutės, vilti surasti brolį vis dar rusena, todėl  grupelė žmonių kasdien jo  ieško, tiek sausumoje, tiek vandenyje iš valties.

– Nebežinodami, ko griebtis, kreipėmės net į ekstrasensus, tačiau ir jų nuomonės skirtingos. Vieni sakė, kad brolis nebegyvas, o kiti tvirtino, kad Arvydas gyvas, – kalbėjo dingusio sesuo.

Išėjo į parduotuvę ir negrįžo

Tauragės AVPK pareigūnai ieško be žinios dingusios 89 metų Bronislavos Jorudienės, gyvenančios Tauragėje, Didvyrių gatvėje. Moteris iš namų išėjo spalio 27 d. ir iki šiol negrįžo.

Bronislava Jorudienė policijos pareigūnų duomenimis, 2017 m. spalio 27 d. apie 14.13 val. lankėsi parduotuvėje „Norfa“, Tauragėje (Stoties g.). Iš parduotuvės moteris išėjo apie 14.43 val. Senolė vilkėjo juodos spalvos odinę striukę, tamsiai mėlynos spalvos kelnes, rudos spalvos beretę, avėjo juodos spalvos batus su sagtimis. Rankose nešėsi spalvotą medžiaginį krepšelį bei ilgą žalios spalvos skėtį su kotu. Gyventojų, žinančių apie dingusios senolės buvimo vietą ar galinčių suteikti kitos informacijos, prašoma pranešti Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

 

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 15 valandų
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.