Tauragės boksininkai skina pergales
Įkelta:
2017-02-14
Nuotrauka
Aprašymas
Dainius Jokimaitis iškovojo aukso medalį. Arnoldo Vydmanto nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Vasario 9–11 dienomis Laisvalaikio ir pramogų centre „Fortūna“ vyko Lietuvos rajonų suaugusiųjų ir jaunimo bokso čempionatas, kuriame dalyvauti užsiregistravo net 142 kovotojai bei kovotojos moterys ir merginos. Buvo išdalyta 30 komplektų apdovanojimų. Daugiausia taškų bendrakomandinėje įskaitoje iškovojo Tauragės boksininkai bei boksininkės. Aukso medalius savo amžiaus grupėse ir svorio kategorijose iškovojo Dainius Jokimaitis (69 kg vyrų amžiaus grupė), Kristupas Ivanauskas (81 kg vyrų amžiaus grupė), Ignas Zdanavičius (69 kg jaunimo amžiaus grupė), Gediminas Zemeckis (+91 kg jaunimo amžiaus grupė), Iveta Lešinskytė (+81 kg moterų amžiaus grupė) ir Rugilė Altaravičiūtė (57 kg merginų jaunimo amžiaus grupė). Tuo pačiu metu vykusio respublikinio jaunių amžiaus grupės turnyro „Tauragės taurė 2017“ nugalėtoju tapo dar vienas perspektyvus jaunasis Tauragės dvikovinių sporto šakų klubo „SC KOVA“ kovotojas Emilis Šileris (svorio kategorija iki 48 kg).

Boksas Tauragėje turi gilias ir gražias tradicijas – jau beveik 40 metų, ne tik dėl sportininkų pasiekimų, bet ir dėl varžybų organizavimo. Tauragiškiai vieni iš pirmųjų prisijungė prie Europos bokso lygos serijos turnyrų organizavimo Lietuvoje ir praėjusių metų gruodžio mėnesį suorganizavo Lietuvos ir Suomijos bokso rinktinių susitikimą. Šis renginys 2016 metais pripažintas geriausiu sportiniu renginiu Tauragėje bei pelnė Lietuvos bokso federacijos nominaciją už bokso tradicijų puoselėjimą ir sporto šakos populiarinimą. Todėl, kai Tauragės dvikovinių sporto šakų klubas „SC KOVA“ paprašė leisti rengti Lietuvos rajonų bokso čempionatą Tauragėje, Lietuvos bokso federacijos vykdomasis komitetas vienbalsiai patvirtino šį prašymą ir delegavo šią teisę mūsų miesto bokso entuziastų komandai.

Lietuvos rajonų suaugusiųjų ir jaunimo bokso čempionatas vyko sporto entuziasto, Tauragės dvikovinių sporto šakų klubo „SC KOVA“ viceprezidento Virginijaus Jokūbausko valdomame laisvalaikio ir pramogų centre „Fortūna“. Namų sienos ir nemažas būrys sporto sirgalių bei žiūrovų įkvėpė Tauragės miesto boksininkus.

Suaugusiųjų amžiaus grupėje, vyrų kategorijoje, Tauragės boksininkai iškovojo 2 aukso, 3 sidabro bei 5 bronzos medalius. Lietuvos rajonų vyrų bokso čempionu tapo Dainius Jokimaitis (svorio kategorija iki 69 kg), kuris finale po labai atkaklios kovos įveikė labai pajėgų boksininką iš Jonavos, Tomą Klevinską. D. Jokimaitis taip pat buvo pripažintas ir geriausiu šio čempionato boksininku savo amžiaus grupėje. Dar vieną čempiono titulą Tauragei iškovojo ir Kristupas Ivanauskas (svorio kategorija iki 81 kg), kuris finale taškais užtikrintai įveikė Kėdainių miesto atstovą Ornestą Montvilą.

Jaunimo amžiaus grupėje, vaikinų kategorijoje, tauragiškiai laimėjo 2 aukso, 3 sidabro ir 4 bronzos apdovanojimus. Lietuvos rajonų jaunimo čempionais tapo Ignas Zdanavičius (svorio kategorija iki 69 kg) ir Gediminas Zemeckis (svorio kategorija virš 91 kg). I. Zdanavičius čempionato pusfinalyje nugalėjo Lietuvos vicečempioną Žygimantą Kalinauską iš Jonavos, o finale įveikė Lietuvos čempioną Roką Vaitkaitį iš Kėdainių. I. Zdanavičiui buvo įteiktas ir geriausio boksininko prizas jaunimo amžiaus grupėje. Super sunkaus svorio (svorio kategorija virš 91 kg) kategorijos finalas buvo išskirtinis, nes jame dėl čempiono titulo kovojo du tauragiškiai – Audrius Ozgirdas ir Gediminas Zemeckis. Nors abu boksininkai gerai pažinojo vienas kitą, jų dvikova buvo labai įtempta. Didesnę treniruočių patirtį turintis A. Ozgirdas nuo pat pirmų sekundžių patyrė labai agresyvų savo komandos draugo G. Zemecko spaudimą, kuris labai stipriais smūgiais atakavo savo oponentą šioje kovoje ir įgijo pranašumą. Antrame raunde G. Zemeckas taip pat stengėsi nemažinti pasiūlyto aukšto tempo, tačiau raundo gale dėl nuovargio buvo priverstas tai padaryti. Trečiąjame raunde A. Ozgirdas nors ir išnaudojo savo oponento nuovargį, teisėjai pergalę ir čempiono medalį skyrė Gediminui Zemeckui. Dar vieną sidabro medalį jaunimo amžiaus grupėje laimėjo Jokūbas Delinda (iki 81 kg). J. Delinda atrankinėse kovose taškais aplenkęs du varžovus, pateko į čempionato finalą, kur susitiko su Lietuvos čempionato prizininku Roku Baltrimavičiumi iš Kėdainių. Nors finalinėje dvikovoje vyko apylygė kova, teisėjai pergalę skyrė kritiniais momentais šiek tiek tikslesniam buvusiam kėdainiečiui.

Savo pasirodymu trenerius nustebino dar vienas Tauragės boksininkas – Karolis Micuta (svorio kategorija iki 56 kg). Tauragiškis atrankinėse kovose nugalėjo Einorą Kazlauską iš Kalvarijos, o pusfinalio dvikovoje apylygėje kovoje nusileido Marijampolės rajono boksininkui, Lietuvos čempionui Mantvydui Matlauskui. Tiesa, pastarasis po pusfinalio dvikovos patyrė kelias rimtas traumas ir finale boksuotis negalėjo, kelialapis į finalą atiteko Tauragės boksininkui. K. Micuta pelnė dar vieną medalį mūsų miestui.

Ne mažiau įspūdingai pasirodė ir mūsų merginos bei moterys. Jaunimo amžiaus grupėje Rugilė Altaravičiūtė (svorio kategorija iki 57 kg) ir moterų amžiaus grupėje kovojusi Lietuvos čempionė Iveta Lešinskytė (virš 81 kg) nepatyrė rimtesnio pasipriešinimo ir tapo šių varžybų čempionėmis bei Tauragei pelnė du aukso medalius. Suaugusiųjų amžiaus grupėje kovojusi tauragiškė Agnė Drochnerytė (svorio kategorija iki 54 kg) finalinėje dvikovoje susitiko su praėjusių metų Lietuvos moterų čempione Lina Miklovyte iš Šilutės, kuri šiuo metu treniruojasi Kaune, kur studijuoja Lietuvos sporto universitete. Nors Tauragės sportininkė ir bandė priešintis savo tituluotai varžovei, tačiau didesnę patirtį turinti šilutiškė šioje kovoje buvo pajėgesnė ir tapo čempione. Agnė Drochnerytė šiose varžybose liko antra ir Tauragei laimėjo sidabro medalį.

Šios varžybos, pasak Tauragės komandos trenerių G. Vaištaro ir E. Kutujevo, buvo generalinė repeticija prieš už poros savaičių Palangoje įvyksiantį Lietuvos jaunimo bokso čempionatą ir kovo mėnesį Kėdainiuose vyksiantį Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionatą, kur tauragiškiai taip pat planuoja kautis dėl apdovanojimų. 

Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotrauka
Įkelta:
prieš 6 valandas
Balandžio 18-19 dienomis Vilniuje vyko policijos krepšinio turnyro Lietuvos policijos generalinio komisaro taurei laimėti finalinis etapas.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-04-08
Sekmadienį Grandoloje baigėsi Portugalijos ralis, dovanojęs dalyviams neįkainojamą patirtį ir savotišką europietišką Dakaro versiją. „Challenger“ bagių klasėje kovojęs Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano paskutinį greičio ruožą įveikė per 53 min. 45 sek. ir  finišavo vienuolikti, tačiau bendroje įskaitoje išlaikė lyderių poziciją. Pasaulio čempionato lentelėje, atsiplėšęs nuo kolegų, ekipažas taip pat tvirtai laikosi pirmoje vietoje.
Nuotrauka
futbolas
Įkelta:
2024-03-25
Tauragės sporto centro futbolininkės Sandra Kleinaitė, Melita Globytė, ir Rugilė Kalkiūtė sulaukė kvietimo prisijungti prie Lietuvos moterų futbolo asociacijos Pirmoje lygoje žaidžiančios Plungės Babrungo komandos.
Nuotrauka
krepsinis
Tauragės krepšinio mokyklos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Aironas Voveris, Arnas Mačiūnas, Neimantas Viliušis ir Domas Lingys – ketveriukė, kuri kovo pradžioje Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U16 3X3  čempionate iškovojo trečiąją vietą ir šiuo metu ruošiasi Moksleivių krepšinio lygos C diviziono  U16 finalinio ketverto kovoms.
Nuotrauka
futbolas
Įkelta:
2024-03-19
Kovo 15 d. Kaune vyko neeilinis renginys, subūręs futbolo vaikščiojant mėgėjus iš visos Lietuvos. Kauno LFF treniruočių futbolo centre įvyko antrasis Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos organizuojamas futbolo vaikščiojant turnyras, kuriame triumfavo tauragiškių komanda. Turnyre dalyvavo 16 komandų iš Kelmės, Nidos, Tauragės, Marijampolės, Klaipėdos,  Tytuvėnų, Mažeikių, Gargždų. Tauragei šiame turnyre atstovavo net 4 komandos: Adakavo socialinių paslaugų namų Tauragės padalinys, „Beržė“, „Zumpė“, „Tauras“ – pastarieji, laimėję visas žaistas varžybas, tapo turnyro čempionais.
Nuotrauka
rankinis
Tauragės sporto centro nuotraukos
Įkelta:
2024-03-15
Trečiadienį Bastilijos sporto komplekse sužaistos paskutinės reguliaraus Lietuvos jaunių rankinio čempionato sezono rungtynės, kuriose Tauragės rankininkės užtikrintai, rezultatu 36 - 29 įveikė Panevėžio sporto centro atstoves. Prieš atkrintamąsias Tauragės rankininkės savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 3 pralaimėjimus ir surinkusios 30 taškų turnyrinėje lentelėje užimą trečiąją vietą, į priekį užleisdamos Klaipėdos Viesulo bei Kauno rajono SM rankininkes.
Nuotrauka
kase
Rūtos Karmazinaitės, Tomo Marcinkevičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-03-13
Visą ilgąjį savaitgalį Tauragės „Bastilijos“ sporto komplekse vyko Krepšinio dienai skirti renginiai. Pirmasis startavo Tauragės „Tauragės“ krepšinio klubas, kuris Regionų krepšinio lygos savaitės rungtynėse susitiko su Kazlų Rūdos komanda „Ataka KK“. Fortūna tauragiškiams nebuvo palanki ir po pratęsimo teko pripažinti varžovų pranašumą.
Nuotrauka
plaukikai
Įkelta:
2024-03-05
Tauragės baseino, mokymo plaukti grupių vaikai įrodė, kad baseinas buvo, yra ir bus reikalingas Tauragės bendruomenei. Galime pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajono vaikai ne tik sugeba saugiai jaustis vandenyje ir prie vandens, bet ir geba pasiekti gan aukštų sportinių rezultatų varžybose.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-04
Šeštadienį baigėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuosę vykęs „Abu Dhabi Desert Challenge“, kur paskutinę ralio dieną dalyviams teko įveikti 206 specialaus greičio ruožo kilometrus. „Challenger“ bagių klasėje varžęsis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano („Can-Am Factory team“) finišavo per 2 val. 38 min. 8 sek. ir užėmė 3-ąją vietą. Bendroje šio etapo įskaitoje ekipažas liko antroje pozicijoje, tačiau pasaulio čempionato lentelėje kyla į pirmą vietą.
Nuotrauka
Rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-02
Penktadienį Abu Dabyje vykstančio antrojo pasaulio ralio-reidų čempionato etapo dalyviai 345 kilometrus važiavo aplink Mezairą, o „Challenger“ bagių klasėje besivaržantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano, finišą pasiekę per 3 val. 29 sek., stabiliai laikosi antroje pozicijoje. Ekipažą kol kas lenkia tik komandos draugas amerikietis Austin Jones.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-03-01
Trečiasis „Abu Dhabi Desert Challenge“ greičio ruožas dalyviams vėl nepagailėjo iššūkių – vis sudėtingesnio lygio kopomis teko važiuoti beveik 300 kilometrų, o po netikėto naktinio lietaus dykumoje matomumas nebuvo pats geriausias. Stabiliai link pagrindinio tikslo judantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano trasą šiandien įveikė per 3 val. 48 sek. ir vėl finišą pasiekė antri. 
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-29
Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančiame „Abu Dhabi Desert Challenge“ ralyje antradienį sportininkams iš viso teko nuvažiuoti 327 kilometrus, o greičio ruožas driekėsi tarp Al Dhannaho miesto ir Mezairos. Pasaulio čempionato įskaitoje dėl kiekvieno taško kovojantys antrąją vietą šiuo metu užimantys Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano vien iš smėlynų sudarytą trasą įveikė per 3 val. 29 sek. ir finišavo antri.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-27
Pirmadienį Abu Dabyje pradėtas antrasis pasaulio ralio-reidų čempionato etapas, kuriame varžosi ir kopų mylėtojas, trečiąją vietą šių metų Dakare iškovojęs Rokas Baciuška. Challenger klasėje besivaržantis lenktynininkas su šturmanu Oriol Vidal Montijano 5 kilometrų ilgio „Abu Dhabi Desert Challenge“ prologą įveikė per 3 min. 32 sek. ir užėmė trečiąją vietą.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-23
Seniai svajojate pakeisti kasdienę aplinką ir pasikrauti adrenalino? Šokite į garsųjį Roko Baciuškos motobagį ir pajuskite kitokį greitį! Dukart pasaulio ralio-reidų čempionas pristato analogų Lietuvoje neturinčias „RB driving experience“ pramogas – kviečia lėkti su juo specialiai paruoštoje trasoje arba rinktis turistinį pasivažinėjimą su draugais vaizdingais maršrutais gimtosios Tauragės apylinkėse.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-10
Saudo Arabijoje vykstančiame „Hail Toyota International“ ralyje dalyviai varžėsi pirmajame 302 kilometrų ilgio specialiame greičio ruože. Naujoje Ultimate klasėje startuojantis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano („Overdrive Racing“) finišavo per 2 val. 50 min. 8 sek. ir užėmė 2-ąją vietą.