Originalios šventinių pusryčių mamai idėjos – nustebinsite ir skoniu, ir išvaizda
Įkelta:
2023-05-06
Nuotrauka
receptas

Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

V. Budrienė pasakoja, kad šventinį savaitgalį tarp pirkėjų populiariausios įvairių rūšių skintos pavasarinės gėlės, o visų pirma – tulpės ir narcizai. Pastarieji gausiai perkami ne tik skinti, bet ir vazonėliuose, kad žiedais ir kvapu džiugintų ilgiau. Pirkėjai noriai renkasi ir jau suruoštas spalvingas puokštes.

„Didesnio dėmesio per šventę sulaukia ir klasika – įvairių dydžių ir rūšių rožės, ryškiaspalvės gerberos, smulkiažiedžiai gvazdikai. Stipriai ūgteli ir kambaryje auginamų gėlių, pavyzdžiui, orchidėjų, pardavimai. Visgi pastebime tendenciją, kad gėlių pardavimai kasmet stabiliai auga ne tik per šventes, bet ir kasdieną – pirkėjams tampa vis labiau įprasta žiedais nudžiuginti save ar artimuosius ir be progos“, – sako V. Budrienė.

Jeigu Motinos dienai pirkėjai linkę rinktis klasikines gėles, tai dairydamiesi saldumynų ieško puošnumo. Pasak pašnekovės, pirmąjį gegužės savaitgalį gerokai išauga uogomis, vaisiais ir gėlėmis puoštų desertų pardavimai. Šiemet ypatingo gardumyno ieškantiems pirkėjams pristatytas ir specialiai Motinos dienai dekoruotas tortas su užrašu, kurį bus galima įsigyti nuo penktadienio iki sekmadienio.

Įsimintini pusryčiai be vargo

Gėlės, gardumynai ar papuošalai yra įprasti Motinos dienos akcentai, tačiau pati reikšmingiausia dovana mamai neabejotinai yra rūpestis ir dėmesys. Vienas iš paprastų būdų tą parodyti – paruošti šventinius pusryčius, kurie iš pat ryto mamos veide įžiebs šypseną. Keli patarimai ir išbandyti receptai leis jiems pasiruošti be vargo.

Suplanuokite ir pasiruoškite. Nesvarbu, ar norite išlaikyti paslaptį, ar mama žino, kam ruošiatės, suplanuokite Motinos dienos pusryčius iš anksto. Susidėliokite meniu, iš anksto įsigykite produktus, o gal kai ką galite ir pasiruošti iš anksto. Pavyzdžiui, dažnam apkepui ingredientus jau galima susimaišyti dar išvakarėse. Jeigu patiekalą ruošite ryte, į vieną vietą vakare susidėkite visus reikalingus produktus, kad ryte jų nereikėtų ilgai ieškoti.

Nepersistenkite su patiekalų gausa. Meniu neturi būti sudėtingas ar iš penkių patiekalų. Puikiai pakaks vieno, tačiau tokio, kuris parodys mamai, kad ją puikiai pažįstate. Pagalvokite, kokie patiekalai yra jos mėgstamiausi, ir priminkite jai tuos skonius šventinę dieną.

Paruoškite stalą ar padėklą. Jeigu rengiatės pusryčiauti prie stalo – užtieskite staltiesę, pamerkite gėlių, suruoškite lėkštes ir įrankius. Nepamirškite ir servetėlių, kurios gali tapti žaismingu dekoro akcentu. Jeigu norite mamai pusryčius atnešti į lovą – pasirūpinkite viskuo, kad jai nereikėtų iš jos keltis (įrankiais, servetėlėmis, prieskoniais ir t.t.). Tegu mamai šis rytas būna išties šventinis, o tai reiškia – pasistenkite, kad jai niekuo nereikėtų rūpintis.

Patiekite šviežių vaisių ar uogų. Net ir nedidelis indelis su ką tik parduotuvių lentynose pasirodžiusiomis lietuviškomis braškėmis, gaiviais ananaso griežinėliais, saldžiomis vynuogėmis ar mango riekelėmis suteiks pusryčiams daugiau spalvų.

Nepamirškite mielų smulkmenų. Ranka rašytas raštelis, suskambusi mamos mėgstama daina, gėlės žiedas ar šeimos nuotrauka ant pusryčių padėklo šventinį rytą pavers dar labiau įsimintinu.

Trys receptai, kurie nustebins mamą tiek skoniu, tiek išvaizda:

Širdies formos kiaušinis

Reikės:

1 šaukšto majonezo

2 riekelių baltos sumuštinių duonos

1 šaukšto sviesto

2 didelių kiaušinių

Druskos ir pipirų

Smulkiai pjaustytų žalumynų: krapų, petražolių, laiškinių česnakų ar bazilikų

Gaminame: Duonos riekes iš abiejų pusių patepkite majonezu. Vidutinio dydžio širdelės formos sausainių formele išpjaukite duonos viduriukus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Sudėkite duoną (ir viduriukus šone). Kepkite 5 minutes arba tol, kol taps auksinės spalvos. Apverskite. Į kiekvieną širdelės formos duobutę įmuškite po 1 didelį kiaušinį; pabarstykite kiaušinius žiupsneliu druskos ir pipirų. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Kepkite 5-7 minutes arba kol baltymai apskrus. Pabarstykite smulkiai supjaustytais žolelėmis ir patiekite su daržovėmis arba salotomis.

Obuoliniai rožių pyragėliai

Reikės:

1 pakuotės sluoksniuotos tešlos, atšildytos

2 didelių obuolių

Pusės citrinos sulčių

1 šaukšto miltų, kad pabarstytumėte stalviršį

3 šaukštų abrikosų džemo

Cinamono

Cukraus pudros papuošimui (nebūtina)

Gaminame: Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal instrukcijas. Į dubenį įpilkite vandens ir citrinos sulčių. Perpjaukite obuolius per pusę, išimkite šerdis ir supjaustykite popieriaus plonumo griežinėliais (patogiausia naudoti pjaustyklę). Žievelę palikite, kad ji suteiktų rožėms raudoną spalvą. Iškart dėkite obuolių riekeles į dubenį, kad jos nepakeistų spalvos. Dubenyje esančius obuolius dėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite apie 3 minutes, kad jie suminkštėtų. Jeigu neturite krosnelės, riekeles galite pavirti vandenyje puode. Jos turi būti išvirusios tik tiek, kad galėtų lankstytis nesulūžtant. Jei jos lūžta – reikia virti ar kaitinti krosnelėje šiek tiek ilgiau.

Ant lengvai miltais pabarstyto stalo išvyniokite sluoksniuotą tešlą. Naudodami kočėlą ištempkite tešlą į stačiakampio formą ir supjaustykite juostelėmis, kurių kiekviena yra maždaug 5 x 20 cm.

Į dubenį įpilkite tris šaukštus abrikosų džemo ir du šaukštus vandens. Mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės pašildykite apie minutę. Ant kiekvienos tešlos juostelės užtepkite ploną sluoksnį džemo.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Nusausinkite obuolius. Išdėliokite obuolių skilteles ant tešlos, uždengiant jomis vienas kitą, žievele į išorę. Įsitikinkite, kad griežinėlių viršus (odelės pusė) šiek tiek kyšo iš juostelės. Pabarstykite cinamonu ir užlenkite apatinę tešlos dalį.

Iš vienos pusės atsargiai vyniokite tešlą taip, kad obuolių skiltelės liktų savo vietoje. Pirštu gerai užspauskite kraštą ir įdėkite į keksiukų formeles. Jei keksiukų forma silikoninė, jos nereikia sutepti riebalais. Priešingu atveju būtinai patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Kepkite apie 40–45 minutes, kol pyragėliai visiškai iškeps. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra. Beje, jie gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Sviestinė bandelė („brioche“) su ožkos sūriu ir braškėmis

Reikės:

2 sviestinių bandelių

4-6 šviežių lietuviškų braškių

Minkšto ožkos sūrio

Gabalėlio sviesto

Gaminame: Bandeles perpjaukite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite ant jo perpjautas bandeles pjautine puse į apačią. Uždenkite keptuvę ir kepkite apie 4-5 minutes ant mažos ugnies – kad bandelės paruduotų ir įkaistų, bet nesudegtų. Tuo tarpu nuplaukite braškes ir supjaustykite jas vidutinio storio griežinėliais. Išimkite bandeles iš keptuvės, sudėkite į lėkštes, aptepkite storu ožkos sūrio sluoksniu, ant jo uždėkite braškių griežinėlių, viršutine dalimi uždenkite bandeles. Patiekite iš karto, kol dar šiltos.

Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Toks  tortukas – puikus sprendimas, kai nėra laiko ar nesinori kepti biskvito, o torto norisi. Puiki išeitis – pirktiniai plikyti sausainiai. Žinoma, galima jų išsikepti ir namuose. Vaisius ar uogas galima naudoti bet kokias: jei norisi saldžiau, tinka, pavyzdžiui, bananai, jei gaiviau – citrusiniai vaisiai. 
Nuotrauka
vista
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-03-19
Šį sekmadienį, kovo 19-ąją, minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse. Lietuviai pirmenybę teikia vištienai, ji, anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, po kiaulienos yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-11
Šventės – neatsiejamos nuo skanaus maisto. O kuo gi geriau pasilepinti šventinį Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos savaitgalį nei tradiciniais lietuviškais patiekalais? Naminis kastinys, traškūs bulviniai blynai ar virtiniai su spirgučiais – skanūs, lengvai pagaminami ir svarbiausia, daug išlaidų nereikalaujantys patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams ir vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-05
o gero, būtų sunku įsivaizduoti mitybos racioną be mėgstamos duonos, skoniu praturtinančios kasdien valgomus patiekalus. Tačiau šis kepinys modernėja ir vis dažniau įgauna naujų pavidalų, o kai kurių receptų gamyba namuose užtruks vos kelias valandas. Ekspertai ragina neišmesti paskutines dienas gyvenančių daržovių ir vaisių bei juos panaudoti naminės duonos gamybai.
Nuotrauka
blynai
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-02-21
Šiandien, vasario 21-ąją, visa Lietuva švenčia Užgavėnes. Nuo seno šią dieną buvo įprasta ruošti blynus, kuriais vaišindavosi ne tik namiškiai, bet ir kiekvienas į namus užėjęs žmogus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai Užgavėnes aktyviai švenčia ir dabar – šiuo laikotarpiu išauga jau paruoštų blynų ir blynams ruošti skirtos produkcijos pardavimai, o pastaruosius keletą metų ypač populiarėja alternatyvūs produktai, skirti gaminti veganiškus ar be glitimo blynus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-02-19
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-01-22
Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus. Jais remdamiesi namuose už tokią pačią sumą pasigaminsite visą pyragą. Tai, jog lietuviai, ypač žiemą, pyragus ar tortus savo virtuvėse kepa dažniau, patvirtina ir Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, prieš savaitgalius ar įvairias šventes išauga šaldytos tešlos, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai.
Nuotrauka
sultinys
Įkelta:
2022-12-26
Šventiniu laikotarpiu maisto švaistymo tema tampa dar aktualesnė. Ją spręsti gali padėti žinojimas, kada ir kaip panaudoti likučius – jie gali tapti naujais užkandžiais ar net sodriu sultiniu. Jam tinka ne tik likusi paukštienos mėsa, bet ir kaulai. Jų lietuvių namuose po švenčių turėtų likti nemažai – anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiomis dienomis vištos ir anties pardavimai itin išaugo.  
Nuotrauka
kisielius
Įkelta:
2022-12-18
Šv. Kūčių stalas neįsivaizduojamas be tradicinio spanguolių ar kitų uogų kisieliaus – sodraus skonio tirštas gėrimas įtinka tiek mažiesiems smaližiams, tiek vyresniems jo ragautojams. Kaip virti, kuo gardinti ir kaip vartoti šį labiausiai Šiaurės šalyse paplitusį gėrimą, pataria jau 16 metų maisto technologijos srityje dirbanti Aušra Staninienė.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2022-11-01
Kiekvieną rudenį, sužvarbus orams, svarbu daugiau dėmesio skirti organizmo stiprinimui. Vienas iš būdų tai padaryti – į mitybos racioną įtraukti kuo daugiau vitaminų kupinų vaisių, pavyzdžiui, citrinų. Vienoje citrinoje randama net pusė vitamino C dienos dozės, todėl rudenį jomis mėgautis ypač svarbu, o jų panaudojimo būdų virtuvėje – gausybė. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad neseniai iš Turkijos ir Ispanijos parduotuves pasiekęs šviežių citrinų derlius kaipmat sulaukė pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
receptai
Įkelta:
2022-10-29
Pasiruoškite Helovinui: 3 „šiurpių“ užkandžių receptai teminiam vakarėliui Tradicija tapusio Helovino vakaras švenčiamas jau bene kiekvieno lietuvio namuose ir tampa puikia proga suburti draugus bei artimuosius. Kad prieš šią šventę nereikėtų daug laiko praleisti virtuvėje ir išlaidauti, galima lengvai paruošti teminių užkandžių, kurie ne tik paįvairins stalą, bet ir ilgai išliks atmintyje tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš kiekvienas šventes stebimas išaugęs pirkėjų susidomėjimas gurmaniškesniais užkandžiais, o Helovinas, be abejonės,  neapsieina ir be šios šventės simbolio – moliūgo.
Nuotrauka
kiaušinis
Įkelta:
2022-07-31
Benedikto kiaušiniai tituluojami vėlyvųjų pusryčių karaliais. Traškios šoninės, karštų sviestu pateptų skrudintų angliškų bandelių, tobulai paruoštų kiaušinių ir šilto, kreminio olandiško padažo kombinacija nepalieka abejingų. Gera žinia šio patiekalo gerbėjams – Benedikto kiaušinius galima lengvai pasigaminti ir namuose, tereikia vadovautis keliomis paprastomis gudrybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai – neatsiejama kasdienio pirkinių krepšelio dalis.
Nuotrauka
maistas
Įkelta:
2022-06-25
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalvų. Pavyzdžiui, mėsainį galite patiekti tortilijoje, derinti įvairiausius sūrius bei padažus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausi grilinimui skirti gaminiai, tarp jų ir specialiai paruošti mėsainių paplotėliai,  sulaukia daug pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
zuvis
Įkelta:
2022-06-24
Lašiša – žuvis, kuriai atsispirti sunku. Juolab, kad ji ne tik naudinga organizmui, bet ir itin paprastai pagaminama. Norint, nustebinti savo artimuosius skaniu lašišos patiekalu – šią žuvį patariama pagardinti netikėtais ingredientais, pavyzdžiui, medumi, terijakio padažu, fetos sūriu arba šventinį savaitgalį paruošti kreminių makaronų, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lašiša – viena mėgstamiausių lietuvių žuvų, dažnai atsidurianti ir kasdieniuose pirkinių krepšeliuose.
Nuotrauka
vistiena
Įkelta:
2022-05-21
Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – teisingai pasirinkti skonių balansą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vištiena – mėgstama pirkėjų ir patenka į populiariausių mėsos rūšių trejetuką.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-04-16
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir kepimo temperatūrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis – dažna prekė lietuvių šventiniuose krepšeliuose.
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2022-04-03
Tvarkingai stiklainyje susluoksniuoti salotų ingredientai – tai ne tik spalvinga stalo puošmena, bet ir maistingas patiekalas. Pasiruoškite šiuos stiklainiukus tuomet, kai turite laiko, o skanaukite – vos tik išalksite. Salotos netradicinėje taroje gali tapti puikiais darbo dienos pietumis ar sveiku užkandžiu kelionėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių populiarumas pavasarį išauga, taip pat pirkėjai domisi ir iš anksto pagamintomis salotomis.
Nuotrauka
karpis
Įkelta:
2022-03-12
Pavasarį, norint organizmą praturinti naudingomis medžiagomis, nepamirškite ne tik šviežių daržovių, bet ir žuvies. Tai ne tik skanus, lengvai paruošiamas, bet ir sveikatai itin naudingas produktas. O jeigu tradiciniai receptai kiek pabodo, nebijokite paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, tradicinį nuo seno pamėgtą karpį derinkite su įvairiausiais egzotiškais prieskoniais, įmantresnio skonio žolelėmis ar pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nepriklausomai nuo sezono, karpis – viena populiariausių ir labiausiai pirkėjų mėgstamų žuvų. 
Nuotrauka
VIRTINIAI
Įkelta:
2022-03-11
Lietuvos valstybinės šventės – puiki proga prisiminti nuo seno pamėgtus tautinės virtuvės patiekalus. Juk kiekvieno Lietuvos regiono virtuvė yra savaip išskirtinė ir unikali, o tradiciniai lietuviški patiekalai neapsiriboja vien cepelinais, kugeliu ar vėdarais. Galima pasigaminti ir įvairiausių virtinių, mėsos patiekalų, mišrainių ar paprasčiausių bulvių su kastiniu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams, vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
humusas
Įkelta:
2022-03-05
Artimųjų Rytų perlas – humusas jau ne vienerius metus išgyvena tikrą aukso amžių. Šis pagardas dažnai sutinkamas kavinių meniu, tačiau taip pat žmonės išmoko humusą gaminti ir namuose. O jeigu tradicinis humusas jau spėjo pabosti, naujų skonių ir spalvų suteikti galima jį pagardinus skirtingais ingredientais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai į racioną stengiasi įtraukti daugiau įvairesnių daržovių, tarp jų ir avinžirnių, iš kurių gaminamas maistingasis humusas.
Nuotrauka
blynai maxima
Įkelta:
2022-03-01
Daug, sočiai bei skaniai pavalgyti nuo septynių iki dvylikos kartų ir prisiragauti tiek, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą. Taip, pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai, lietuviai nuo seno švęsdavo Užgavėnes. Todėl per šią šventę ant stalo tradiciškai buvo dedami tikrai ne dietiniai patiekalai: šiupinys, šaltiena, kiti mėsiški valgiai ir, žinoma, blynai. Kodėl pastarieji vadinami Užgavėnių simboliu bei kokiais originaliais receptais vadovaujantis galima juos išsikepti, pasakoja „Maximos“ maisto ekspertai. 
Nuotrauka
desertas
Įkelta:
2022-02-20
Būdų pasilepinti yra daugybė. Vienas jų – pasimėgauti burnoje tirpstančiu saldumyno gabalėliu, tačiau turbūt kiekvienas pažįstame bent vieną žmogų, kuris nevalgo tam tikrų maisto produktų ar jo sudedamųjų dalių, pavyzdžiui laktozės, glitimo, cukraus. Visgi, šiandien jie turi platų, kiekvienam tinkamų produktų pasirinkimą: pradedant alternatyvomis mėsai ir baigiant sveikuoliškais desertais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai domisi maistu ir jo tendencijomis, o dėmesys sveikesniems desertams auga.
Nuotrauka
KOMBUCA
Įkelta:
2022-02-12
Rinkdamiesi gėrimus ieškote naujų skonių, kvapų ir spalvų –  išbandykite gaivią ir sveikesnę nei įprastiniai limonadai kombučią. Žinoma, jeigu norite jos pasiruošti namuose, pravartu žinote kelias taisykles bei subtilybes, o tam, kad šis gėrimas nustebintų nepaprastu skoniu, prireiks net kelių savaičių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kombučią pirkėjai jau pamėgo ir jos pardavimai nuosekliai didėja.
Nuotrauka
cepelinai
Įkelta:
2022-02-05
Sekmadienį minima vieno mėgstamiausių lietuvių patiekalų – cepelinų diena. Ko gero, ši diena nuo pat 2014-ųjų minima ne veltui. Juk cepelinai yra tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas. Vis dėlto jeigu tradiciniai cepelinai pabodo – pats metas išbandyti šį tą naujo: vietoj tradicinių – rinktis saldžiąsias bulves, o mėsos įdarą pakeisti vegetariškais pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai tikrai neabejingi bulvių patiekalams ir tai matyti iš bulvių pardavimų.