Lašišos patiekalai šventiniam savaitgaliui: derinkite su medumi, feta, terijakio padažu
Įkelta:
2022-06-24
Nuotrauka
zuvis

Lašiša – žuvis, kuriai atsispirti sunku. Juolab, kad ji ne tik naudinga organizmui, bet ir itin paprastai pagaminama. Norint, nustebinti savo artimuosius skaniu lašišos patiekalu – šią žuvį patariama pagardinti netikėtais ingredientais, pavyzdžiui, medumi, terijakio padažu, fetos sūriu arba šventinį savaitgalį paruošti kreminių makaronų, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lašiša – viena mėgstamiausių lietuvių žuvų, dažnai atsidurianti ir kasdieniuose pirkinių krepšeliuose.

Skani ir sveika

„Lašiša – žuvis, kuria lietuviai mėgaujasi tiek kasdien, tiek ypatingesnėmis progomis, o, kad ši žuvis yra populiari rodo ir pardavimų duomenys. Žuvies ant ledo kategorijoje lašišos parduodama daugiausia. Visgi, pastebime, kad pirkėjai pastaruoju metu linkę išbandyti ir įvairesnės žuvies: juodojo paltuso, plekšnės, vilkžuvės, o ypatingai vasarą – prasidėjus grilio sezonui, kai yra daugiau eksperimentuojama virtuvėje“, – teigia V. Budrienė.

Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė sako, kad lašišą, kaip ir visos kitos rūšies žuvį, verta įtraukti į savo kasdienį racioną.

„Lašiša – pakankamai riebi žuvis, todėl joje yra gausu pačių įvairiausių, organizmui naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, omega-3 riebalų rūgščių, kurios spartina medžiagų apykaitą, gerina atmintį, sumažina nuovargio jausmą. Lašišoje taip pat gausu ir antioksidantų, kurie sulėtina su senėjimu susijusius procesus, todėl valgant šią žuvį – gerėja odos būklė“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Kaip paruošti, kad tirptų burnoje

Visgi, pasak V. Juodkazienės, kaip ir gaminant bet kokį patiekalą – taip ir kepant lašišą, svarbu žinoti kelis triukus, kurie padės atskleisti geriausią šios žuvies skonį, todėl „Iki“ atstovė dalijasi keliais patarimais, kaip paruošti burnoje tirpstančią lašišą.

Nesirūpinkite dėl žvynų. Lašišos žvynų skusti nereikia, kadangi jie visai maži. Be to, šalinant žvynus,

nuvalomas ir plonas natūralios želė sluoksnis, esantis po jais. Šio sluoksnio funkcija – išlaikyti natūralią drėgmę, taigi gaminant su žvynais, žuvis išlieka sultingesnė.

Virta žuvis – sveikesnė. Norėdami išsaugoti visas naudingąsias maistines savybes, žuvį virkite vandenyje ar garuose. Jei vis tik norite keptos žuvies, kepkite orkaitėje, kepsninėje ant grotelių arba keptuvėje – su nedideliu kiekiu aliejaus.  

Prieskoniai ir aliejai. Tinkamiausi prieskoniai lašišai yra druska, pipirai, citrina, krapai, petražolės, kaparėliai. Gamindami šią žuvį, naudokite sviestą, švelnaus skonio žemės riešutų ir kukurūzų aliejus – jie padės atskleisti tikrąjį lašišos skonį. Visgi, kadangi lašiša iš savęs yra pakankamai riebi žuvis – gausaus kiekio riebalų ją ruošiant patartina nenaudoti.

Tinkamas kepimo laikas. Kepta lašišos mėsa turi išlikti drėgna, minkšta bei sultinga. Jeigu žuvį perkepsite, ji išsausės ir praras gerąsias maistines bei skonio savybes. Geriausia lašišos gabalėlius kepti iki vidutinės ugnies įkaitintoje orkaitėje, apie 10-15 minučių. Žinoma, kepimo laikas visuomet priklauso nuo gabalėlio dydžio.

V. Juodkazienė siūlo išbandyti net keturis paprastai paruošiamus receptus su lašiša, puikiai tiksiančius ilgajam savaitgaliui.

Lašiša su medumi ir česnakais

Jums reikės:

Kelių atlantinės lašišos filė gabalėlių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Žiupsnelio Kajeno pipirų miltelių

2 šaukštų medaus

1 šaukšto šilto vandens

½ šaukšto obuolių acto arba citrinos sulčių

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

3 susmulkinto česnako skiltelių

1/2 skiltelėmis supjaustytos citrinos

Žiupsnelio smulkintų šviežių petražolių

Gaminimas:

Lašišos filė įtrinkite druska, juodaisiais ir Kajeno pipirais. Tuomet negiliame dubenėlyje sumaišykite medų, šiltą vandenį, obuolių actą arba citrinos sultis, įberkite šiek tiek druskos ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepkite lašišą apie 4 minutes, tuomet ją apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes. Galiausiai lašišą iš keptuvės išmikite ir atidėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę suberkite česnakus ir kepkite, kol šie šiek tiek paruduos. Tuomet supilkite medaus mišinį, citrinos skilteles ir pakaitinkite, kol masė taps lipni. Gražinkite lašišos gabalėlius į keptuvę ir pavartykite ją gautame padaže. Apibarstykite lašišą smulkintomis petražolėmis. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Jums reikės:

 

2-4 gabaliukų atlantinių lašišų filė

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio pipirų

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Mėgstamų salotų arba žalumynų

½ avokado

¼  puodelio marinuotų raudonųjų svogūnų

¼ puodelio trupintos fetos

Kelių šaukštų moliūgų seklų

Šlakelio citrinos sulčių

Gaminame:

Lašišos filė pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite didelę keptuvę. Ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į keptuvę dėkite lašišą ir kepkite ją iš kiekvienos pusės apie 4 minutes. Salotų dubenyje sumaišykite žalumynus, sudėkite marinuotus raudonuosius svogūnus, gabalėliais supjaustytą avokadą, užberkite trupintos fetos sūrio, pagardinkite moliūgų sėklomis. Galiausiai dėkite lašišos gabalėlius ir apšlakstykite citrinų sultimis bei pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Kreminiai makaronai su lašiša

Jums reikės:

Mėgstamų makaronų

Kelių atlantinės lašišos filė gabalėlių

Žiupsnelio pipirų

Žiupsnelio druskos

Šaukšto sviesto

Šaukšto alyvuogių aliejaus

Padažui pagaminti reikės:

Šlakelio citrinos sulčių

Puodelio riebios grietinėlės

Žiupsnelio druskos

Saujos šviežių susmulkintų petražolių

Gaminame:

Pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas išvirkite makaronus. Makaronams išvirus, nupilkite nuo jų skystį, tačiau pasilikite puodelį makaronų vandens padažo gamybai.

Lašišą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pagardinkite juos druska bei juodaisiais pipirais. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės ugnies, joje ištirpinkite sviestą ir aliejų. Sudėkite lašišą į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Išimkite lašišą iš keptuvės, išspauskite ant jos citrinos sulčių ir apiberkite juodaisiais pipirais.

Į keptuvę, kurioje kepė lašiša, supilkite grietinėlę. Įdėkite pjaustytos citrinos. Kelias minutes pavirkite, kol padažas sutirštės, tuomet supilkite makaronų vandenį. Į gautą padažą sudėkite makaronus ir viską išmaišykite. Galiausiai sudėkite keptą lašišą ir patiekite apibarstę petražolėmis.

Lašiša su terijakio padažu

Jums reikės:

Kelių atlantinės lašišos gabalėlių

400 g vyšninių pomidorų su šakelėmis

2 citrinų

1⁄4 a. š. šviežiai maltų pipirų

1⁄2 a. š. druskos

40 ml tiršto terijakio padažo

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminame:

Nusausinkite lašišos gabalėlius popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska iš abiejų pusių. Alyvuogių aliejumi pašlakstykite įkaitusią grilio keptuvę, sudėkite lašišą, ją apšlakstykite puse terijakio padažo ir kepkite 4 minutes. Žuvį apverskite, užpilkite likusiu terijakio padažu, apibarstykite pipirais ir kepkite dar 3-4 minutes. Perkelkite žuvį į lėkštę, o į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus ir citrinų puseles. Kepkite juos 7-8 minutes, kol suminkštės, ir patiekite su lašiša.

 

Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
prieš 9 valandas
Neeilinę dieną – neeiliniai ir pusryčiai. Tėvo dieną sukant galvą, kuo jį nustebinti, verta pagalvoti apie ypatingo patiekalo paruošimą dar vos prasidedant dienai. Populiarieji angliški pusryčiai yra sotus variantas, kuris negali nepalikti įspūdžio. O dar geriau – jam paruošti sugaišite vos 20 minučių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad Tėvo dienos proga pirkėjai nepraleidžia progos palepinti savo tėčius – parduotuvėse dairosi įvairių sūrių, gurmaniškų mėsos gaminių ir paskutinės minutės dovanų.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
receptas
Įkelta:
2023-05-06
Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Toks  tortukas – puikus sprendimas, kai nėra laiko ar nesinori kepti biskvito, o torto norisi. Puiki išeitis – pirktiniai plikyti sausainiai. Žinoma, galima jų išsikepti ir namuose. Vaisius ar uogas galima naudoti bet kokias: jei norisi saldžiau, tinka, pavyzdžiui, bananai, jei gaiviau – citrusiniai vaisiai. 
Nuotrauka
vista
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-03-19
Šį sekmadienį, kovo 19-ąją, minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse. Lietuviai pirmenybę teikia vištienai, ji, anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, po kiaulienos yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-11
Šventės – neatsiejamos nuo skanaus maisto. O kuo gi geriau pasilepinti šventinį Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos savaitgalį nei tradiciniais lietuviškais patiekalais? Naminis kastinys, traškūs bulviniai blynai ar virtiniai su spirgučiais – skanūs, lengvai pagaminami ir svarbiausia, daug išlaidų nereikalaujantys patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams ir vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-05
o gero, būtų sunku įsivaizduoti mitybos racioną be mėgstamos duonos, skoniu praturtinančios kasdien valgomus patiekalus. Tačiau šis kepinys modernėja ir vis dažniau įgauna naujų pavidalų, o kai kurių receptų gamyba namuose užtruks vos kelias valandas. Ekspertai ragina neišmesti paskutines dienas gyvenančių daržovių ir vaisių bei juos panaudoti naminės duonos gamybai.
Nuotrauka
blynai
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-02-21
Šiandien, vasario 21-ąją, visa Lietuva švenčia Užgavėnes. Nuo seno šią dieną buvo įprasta ruošti blynus, kuriais vaišindavosi ne tik namiškiai, bet ir kiekvienas į namus užėjęs žmogus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai Užgavėnes aktyviai švenčia ir dabar – šiuo laikotarpiu išauga jau paruoštų blynų ir blynams ruošti skirtos produkcijos pardavimai, o pastaruosius keletą metų ypač populiarėja alternatyvūs produktai, skirti gaminti veganiškus ar be glitimo blynus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-02-19
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-01-22
Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus. Jais remdamiesi namuose už tokią pačią sumą pasigaminsite visą pyragą. Tai, jog lietuviai, ypač žiemą, pyragus ar tortus savo virtuvėse kepa dažniau, patvirtina ir Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, prieš savaitgalius ar įvairias šventes išauga šaldytos tešlos, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai.
Nuotrauka
sultinys
Įkelta:
2022-12-26
Šventiniu laikotarpiu maisto švaistymo tema tampa dar aktualesnė. Ją spręsti gali padėti žinojimas, kada ir kaip panaudoti likučius – jie gali tapti naujais užkandžiais ar net sodriu sultiniu. Jam tinka ne tik likusi paukštienos mėsa, bet ir kaulai. Jų lietuvių namuose po švenčių turėtų likti nemažai – anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiomis dienomis vištos ir anties pardavimai itin išaugo.  
Nuotrauka
kisielius
Įkelta:
2022-12-18
Šv. Kūčių stalas neįsivaizduojamas be tradicinio spanguolių ar kitų uogų kisieliaus – sodraus skonio tirštas gėrimas įtinka tiek mažiesiems smaližiams, tiek vyresniems jo ragautojams. Kaip virti, kuo gardinti ir kaip vartoti šį labiausiai Šiaurės šalyse paplitusį gėrimą, pataria jau 16 metų maisto technologijos srityje dirbanti Aušra Staninienė.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2022-11-01
Kiekvieną rudenį, sužvarbus orams, svarbu daugiau dėmesio skirti organizmo stiprinimui. Vienas iš būdų tai padaryti – į mitybos racioną įtraukti kuo daugiau vitaminų kupinų vaisių, pavyzdžiui, citrinų. Vienoje citrinoje randama net pusė vitamino C dienos dozės, todėl rudenį jomis mėgautis ypač svarbu, o jų panaudojimo būdų virtuvėje – gausybė. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad neseniai iš Turkijos ir Ispanijos parduotuves pasiekęs šviežių citrinų derlius kaipmat sulaukė pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
receptai
Įkelta:
2022-10-29
Pasiruoškite Helovinui: 3 „šiurpių“ užkandžių receptai teminiam vakarėliui Tradicija tapusio Helovino vakaras švenčiamas jau bene kiekvieno lietuvio namuose ir tampa puikia proga suburti draugus bei artimuosius. Kad prieš šią šventę nereikėtų daug laiko praleisti virtuvėje ir išlaidauti, galima lengvai paruošti teminių užkandžių, kurie ne tik paįvairins stalą, bet ir ilgai išliks atmintyje tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš kiekvienas šventes stebimas išaugęs pirkėjų susidomėjimas gurmaniškesniais užkandžiais, o Helovinas, be abejonės,  neapsieina ir be šios šventės simbolio – moliūgo.
Nuotrauka
kiaušinis
Įkelta:
2022-07-31
Benedikto kiaušiniai tituluojami vėlyvųjų pusryčių karaliais. Traškios šoninės, karštų sviestu pateptų skrudintų angliškų bandelių, tobulai paruoštų kiaušinių ir šilto, kreminio olandiško padažo kombinacija nepalieka abejingų. Gera žinia šio patiekalo gerbėjams – Benedikto kiaušinius galima lengvai pasigaminti ir namuose, tereikia vadovautis keliomis paprastomis gudrybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai – neatsiejama kasdienio pirkinių krepšelio dalis.
Nuotrauka
maistas
Įkelta:
2022-06-25
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalvų. Pavyzdžiui, mėsainį galite patiekti tortilijoje, derinti įvairiausius sūrius bei padažus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausi grilinimui skirti gaminiai, tarp jų ir specialiai paruošti mėsainių paplotėliai,  sulaukia daug pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
vistiena
Įkelta:
2022-05-21
Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – teisingai pasirinkti skonių balansą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vištiena – mėgstama pirkėjų ir patenka į populiariausių mėsos rūšių trejetuką.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-04-16
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir kepimo temperatūrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis – dažna prekė lietuvių šventiniuose krepšeliuose.
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2022-04-03
Tvarkingai stiklainyje susluoksniuoti salotų ingredientai – tai ne tik spalvinga stalo puošmena, bet ir maistingas patiekalas. Pasiruoškite šiuos stiklainiukus tuomet, kai turite laiko, o skanaukite – vos tik išalksite. Salotos netradicinėje taroje gali tapti puikiais darbo dienos pietumis ar sveiku užkandžiu kelionėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių populiarumas pavasarį išauga, taip pat pirkėjai domisi ir iš anksto pagamintomis salotomis.
Nuotrauka
karpis
Įkelta:
2022-03-12
Pavasarį, norint organizmą praturinti naudingomis medžiagomis, nepamirškite ne tik šviežių daržovių, bet ir žuvies. Tai ne tik skanus, lengvai paruošiamas, bet ir sveikatai itin naudingas produktas. O jeigu tradiciniai receptai kiek pabodo, nebijokite paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, tradicinį nuo seno pamėgtą karpį derinkite su įvairiausiais egzotiškais prieskoniais, įmantresnio skonio žolelėmis ar pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nepriklausomai nuo sezono, karpis – viena populiariausių ir labiausiai pirkėjų mėgstamų žuvų. 
Nuotrauka
VIRTINIAI
Įkelta:
2022-03-11
Lietuvos valstybinės šventės – puiki proga prisiminti nuo seno pamėgtus tautinės virtuvės patiekalus. Juk kiekvieno Lietuvos regiono virtuvė yra savaip išskirtinė ir unikali, o tradiciniai lietuviški patiekalai neapsiriboja vien cepelinais, kugeliu ar vėdarais. Galima pasigaminti ir įvairiausių virtinių, mėsos patiekalų, mišrainių ar paprasčiausių bulvių su kastiniu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams, vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
humusas
Įkelta:
2022-03-05
Artimųjų Rytų perlas – humusas jau ne vienerius metus išgyvena tikrą aukso amžių. Šis pagardas dažnai sutinkamas kavinių meniu, tačiau taip pat žmonės išmoko humusą gaminti ir namuose. O jeigu tradicinis humusas jau spėjo pabosti, naujų skonių ir spalvų suteikti galima jį pagardinus skirtingais ingredientais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai į racioną stengiasi įtraukti daugiau įvairesnių daržovių, tarp jų ir avinžirnių, iš kurių gaminamas maistingasis humusas.
Nuotrauka
blynai maxima
Įkelta:
2022-03-01
Daug, sočiai bei skaniai pavalgyti nuo septynių iki dvylikos kartų ir prisiragauti tiek, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą. Taip, pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai, lietuviai nuo seno švęsdavo Užgavėnes. Todėl per šią šventę ant stalo tradiciškai buvo dedami tikrai ne dietiniai patiekalai: šiupinys, šaltiena, kiti mėsiški valgiai ir, žinoma, blynai. Kodėl pastarieji vadinami Užgavėnių simboliu bei kokiais originaliais receptais vadovaujantis galima juos išsikepti, pasakoja „Maximos“ maisto ekspertai. 
Nuotrauka
desertas
Įkelta:
2022-02-20
Būdų pasilepinti yra daugybė. Vienas jų – pasimėgauti burnoje tirpstančiu saldumyno gabalėliu, tačiau turbūt kiekvienas pažįstame bent vieną žmogų, kuris nevalgo tam tikrų maisto produktų ar jo sudedamųjų dalių, pavyzdžiui laktozės, glitimo, cukraus. Visgi, šiandien jie turi platų, kiekvienam tinkamų produktų pasirinkimą: pradedant alternatyvomis mėsai ir baigiant sveikuoliškais desertais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai domisi maistu ir jo tendencijomis, o dėmesys sveikesniems desertams auga.
Nuotrauka
KOMBUCA
Įkelta:
2022-02-12
Rinkdamiesi gėrimus ieškote naujų skonių, kvapų ir spalvų –  išbandykite gaivią ir sveikesnę nei įprastiniai limonadai kombučią. Žinoma, jeigu norite jos pasiruošti namuose, pravartu žinote kelias taisykles bei subtilybes, o tam, kad šis gėrimas nustebintų nepaprastu skoniu, prireiks net kelių savaičių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kombučią pirkėjai jau pamėgo ir jos pardavimai nuosekliai didėja.