Desertai, kurie patiks ir sveikuoliams: šokoladą derinkite net su daržovėmis
Įkelta:
2022-02-20
Nuotrauka
desertas

Būdų pasilepinti yra daugybė. Vienas jų – pasimėgauti burnoje tirpstančiu saldumyno gabalėliu, tačiau turbūt kiekvienas pažįstame bent vieną žmogų, kuris nevalgo tam tikrų maisto produktų ar jo sudedamųjų dalių, pavyzdžiui laktozės, glitimo, cukraus. Visgi, šiandien jie turi platų, kiekvienam tinkamų produktų pasirinkimą: pradedant alternatyvomis mėsai ir baigiant sveikuoliškais desertais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai domisi maistu ir jo tendencijomis, o dėmesys sveikesniems desertams auga.

„Net ir laikantis sveikos gyvensenos principų saldumynų iš savo raciono išbraukti nebūtina. Šiuo metu yra galybė alternatyvų, kurios konditerijos gaminius paverčia sveikesniais. Būtent dėl šios priežasties mūsų tinklo desertų asortimente siūlome įvairių gardėsių: vieni tiks tiems, kurie netoleruoja laktozės ar glitimo, kiti – nevartojantiems cukraus ar vengiantiems dirbtinių dažiklių, galiausiai, desertą išsirinks net ir tie žmonės, kurie atsisakė bet kokio gyvulinės kilmės maisto“, – teigia V. Budrienė.

Į ką atkreipti dėmesį

„Iki“ konditerijos skyriuje dirbantis Thierry Lauvray, sako, kad prieš įsigydami bet kokį konditerijos gaminį pasidomėkite jo sudėtimi – paskaitykite konditerijos skyriuje esančius sudėčių katalogus ar pasiteiraukite apie gaminio sudėtį skyriaus darbuotojų. Rinkitės kepinius, kurių biskvitai kepami tradiciniu būdu, be papildomų medžiagų, skirtų greitesniam biskvito paruošimui. Verta atkreipti dėmesį ir į gaminiuose naudojamų saldiklių sąrašą. Jeigu renkatės konditerinius gaminius ir norite kuo natūralesnio saldumo – rinkitės tuos, kurie saldinti natūraliu bičių medumi ar vaisių ir uogų tyrėmis. Pavyzdžiui, palyginus medaus ir cukraus sudėties etiketes, matysite, kad medus turi mažiau kalorijų, angliavandenių, daugiau baltymų, skaidulų, vitamino B6, magnio, taip pat cinko ir natrio, kurio cukruje visai nėra.

„Dažnai masinėje gamyboje naudojamas medus būna skiestas vandeniu bei įvairiomis pridėtinėmis medžiagomis, tad jei norite kuo natūralesnio gardėsio – venkite produktų, kurių sudėtyje rasite medų su priedais. Rinkdamiesi duonos gaminius atkreipkite dėmesį, kad cukraus būtų kuo mažiau arba jo visai nebūtų. Taip pat dėmesį atkreipkite į perkamų konditerijos gaminių įdarus ir pertepimus, kurie ne visuomet matomi plika akimi. Ko gero, nieko nėra skaniau nei iš šviežių ingredientų paruoštas įdaras“, – pataria „Iki“ atstovas.

Į desertus ir daržovės

T. Lauvray sako, kad sveikus desertus lengvai galima pasigaminti ir namuose. Cukrų keisti agavų ar klevų sirupais, natūraliu medumi. Jeigu norite dar sveikiau, ekspertas teigia, kad saldėsiams pagardinti puikiai tinka džiovinti vaisiai ar uogos: datulės, abrikosai. Be to, pasak jo, pačius įvairiausius desertus galima praturtinti ne tik šviežiais ar džiovintais vaisiais, riešutais ar sėklomis, bet ir daržovėmis.

„Daugelis daržovių yra natūraliai saldaus skonio, todėl puikiai tinka ir desertų gamyboje. Ar esate ragavę morkų pyrago? Šis desertas ne tik skanus, bet ir palankesnis tiems, kurie stengiasi valgyti sveikiau, tačiau itin mėgsta saldumynus. Desertams puikiai tinka ir moliūgai, saldžiosios bulvės, o, pavyzdžiui, avokadai, burokėliai, cukinijos puikiai dera su šokoladu“, – teigia „Iki“ atstovas ir siūlo net 3 skirtingus sveikų šokoladainių receptus.

Klampiai skanus šokoladainis su burokėliais

Jums reikės:

• 230 g virtų burokėlių

• 225 g sviesto

• 230 g juodojo šokolado

• 175 g visagrūdžių kvietinių miltų

• 1½ a. š. kepimo miltelių

• ¼ a. š. druskos

• 4 kiaušinių

• 1 a. š. vanilės ekstrakto

• 170 g nerafinuoto rudojo cukraus

Gaminame:

Burokėlius supjaustykite, suberkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki tirštos tyrės. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite juodojo šokolado gabalėlius ir, nuolat maišydami, virkite ant nedidelės kaitros, kol masė taps vientisa ir glotni. Miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais. Švariame dideliame inde elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, tuomet suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir plakite, kol masė taps lengva ir puri. Į išplaktą kiaušinių masę sudėkite burokėlių tyrę, supilkite tirpintą šokoladą ir vėl išplakite. Galiausiai į masę suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite. Šokoladainių tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, medine mentele išlyginkite paviršių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25–30 minučių, 180 °C temperatūroje. Iškepusį šokoladainį ištraukite iš orkaitės, palaukite, kol pravės, tuomet supjaustykite ir patiekite šiltą, kambario temperatūros arba atšaldytą šaldytuve.

Šokoladinis pyragas su cukinijomis

Jums reikės:

• 280 g cukinijų

• 1 kiaušinio

• 100 ml lydyto kokosų aliejaus

• 120 ml klevų sirupo

• 1 a. š. vanilės ekstrakto

• 60 g kakavos

• 1,5 a. š. kepimo miltelių

• ½ a. š. druskos

• 120 g speltų miltų

Gaminame:

Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Tarkius sudėkite į koštuvą ir palikite nuvarvėti. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinį ir, nuolat maišydami, supilkite aliejų, klevų sirupą bei vanilės ekstraktą. Tuomet suberkite kakavą, kepimo miltelius bei druską ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Cukinijas išgręžkite ir taip pat sudėkite į dubenį, tuomet suberkite miltus ir išmaišykite. Šokoladainių tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, medine mentele išlyginkite paviršių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25–30 minučių, 190 °C temperatūroje. Iškepusį desertą ištraukite iš orkaitės ir palikite kambario temperatūroje maždaug valandai – kol atvės. Pjaustykite ir skanaukite!

Kokosinis šokoladainis

Jums reikės:

• 175 g juodojo šokolado

• 50 g kokosų aliejaus

• 3 kiaušinių

• 15 ml pieno

• 100–175 g kokosų cukraus

• 90 g migdolų miltų

• 30 g kakavos miltelių

• žiupsnelio druskos

Gaminame:

Virš verdančio vandens garų ištirpinkite 125 g juodojo šokolado, sumaišyto su kokosų aliejumi. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite kokosų cukrų ir išplakite elektriniu plaktuvu iki šviesios purios masės – dubens turinys turėtų patrigubėti. Sumažinkite plaktuvo greitį ir beplakdami supilkite į kiaušinius šokolado bei aliejaus mišinį. Tuomet sijodami per sietelį suberkite miltus bei kakavą, įberkite druskos ir atsargiai, kad nesusprogdintumėte susidariusių oro burbuliukų, išmaišykite. Šokoladainių tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, medine mentele išlyginkite paviršių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 18–20 minučių, 180 °C temperatūroje. Tuomet virš verdančio vandens garų ištirpinkite likusį šokoladą, sumaišytą su pienu, užliekite jį ant iškepusio šokoladainio paviršiaus ir palaikykite šaldytuve bent 15 minučių. Skanaus!

Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-04
Neeilinę dieną – neeiliniai ir pusryčiai. Tėvo dieną sukant galvą, kuo jį nustebinti, verta pagalvoti apie ypatingo patiekalo paruošimą dar vos prasidedant dienai. Populiarieji angliški pusryčiai yra sotus variantas, kuris negali nepalikti įspūdžio. O dar geriau – jam paruošti sugaišite vos 20 minučių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad Tėvo dienos proga pirkėjai nepraleidžia progos palepinti savo tėčius – parduotuvėse dairosi įvairių sūrių, gurmaniškų mėsos gaminių ir paskutinės minutės dovanų.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
receptas
Įkelta:
2023-05-06
Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Toks  tortukas – puikus sprendimas, kai nėra laiko ar nesinori kepti biskvito, o torto norisi. Puiki išeitis – pirktiniai plikyti sausainiai. Žinoma, galima jų išsikepti ir namuose. Vaisius ar uogas galima naudoti bet kokias: jei norisi saldžiau, tinka, pavyzdžiui, bananai, jei gaiviau – citrusiniai vaisiai. 
Nuotrauka
vista
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-03-19
Šį sekmadienį, kovo 19-ąją, minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse. Lietuviai pirmenybę teikia vištienai, ji, anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, po kiaulienos yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-11
Šventės – neatsiejamos nuo skanaus maisto. O kuo gi geriau pasilepinti šventinį Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos savaitgalį nei tradiciniais lietuviškais patiekalais? Naminis kastinys, traškūs bulviniai blynai ar virtiniai su spirgučiais – skanūs, lengvai pagaminami ir svarbiausia, daug išlaidų nereikalaujantys patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams ir vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-05
o gero, būtų sunku įsivaizduoti mitybos racioną be mėgstamos duonos, skoniu praturtinančios kasdien valgomus patiekalus. Tačiau šis kepinys modernėja ir vis dažniau įgauna naujų pavidalų, o kai kurių receptų gamyba namuose užtruks vos kelias valandas. Ekspertai ragina neišmesti paskutines dienas gyvenančių daržovių ir vaisių bei juos panaudoti naminės duonos gamybai.
Nuotrauka
blynai
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-02-21
Šiandien, vasario 21-ąją, visa Lietuva švenčia Užgavėnes. Nuo seno šią dieną buvo įprasta ruošti blynus, kuriais vaišindavosi ne tik namiškiai, bet ir kiekvienas į namus užėjęs žmogus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai Užgavėnes aktyviai švenčia ir dabar – šiuo laikotarpiu išauga jau paruoštų blynų ir blynams ruošti skirtos produkcijos pardavimai, o pastaruosius keletą metų ypač populiarėja alternatyvūs produktai, skirti gaminti veganiškus ar be glitimo blynus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-02-19
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-01-22
Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus. Jais remdamiesi namuose už tokią pačią sumą pasigaminsite visą pyragą. Tai, jog lietuviai, ypač žiemą, pyragus ar tortus savo virtuvėse kepa dažniau, patvirtina ir Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, prieš savaitgalius ar įvairias šventes išauga šaldytos tešlos, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai.
Nuotrauka
sultinys
Įkelta:
2022-12-26
Šventiniu laikotarpiu maisto švaistymo tema tampa dar aktualesnė. Ją spręsti gali padėti žinojimas, kada ir kaip panaudoti likučius – jie gali tapti naujais užkandžiais ar net sodriu sultiniu. Jam tinka ne tik likusi paukštienos mėsa, bet ir kaulai. Jų lietuvių namuose po švenčių turėtų likti nemažai – anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiomis dienomis vištos ir anties pardavimai itin išaugo.  
Nuotrauka
kisielius
Įkelta:
2022-12-18
Šv. Kūčių stalas neįsivaizduojamas be tradicinio spanguolių ar kitų uogų kisieliaus – sodraus skonio tirštas gėrimas įtinka tiek mažiesiems smaližiams, tiek vyresniems jo ragautojams. Kaip virti, kuo gardinti ir kaip vartoti šį labiausiai Šiaurės šalyse paplitusį gėrimą, pataria jau 16 metų maisto technologijos srityje dirbanti Aušra Staninienė.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2022-11-01
Kiekvieną rudenį, sužvarbus orams, svarbu daugiau dėmesio skirti organizmo stiprinimui. Vienas iš būdų tai padaryti – į mitybos racioną įtraukti kuo daugiau vitaminų kupinų vaisių, pavyzdžiui, citrinų. Vienoje citrinoje randama net pusė vitamino C dienos dozės, todėl rudenį jomis mėgautis ypač svarbu, o jų panaudojimo būdų virtuvėje – gausybė. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad neseniai iš Turkijos ir Ispanijos parduotuves pasiekęs šviežių citrinų derlius kaipmat sulaukė pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
receptai
Įkelta:
2022-10-29
Pasiruoškite Helovinui: 3 „šiurpių“ užkandžių receptai teminiam vakarėliui Tradicija tapusio Helovino vakaras švenčiamas jau bene kiekvieno lietuvio namuose ir tampa puikia proga suburti draugus bei artimuosius. Kad prieš šią šventę nereikėtų daug laiko praleisti virtuvėje ir išlaidauti, galima lengvai paruošti teminių užkandžių, kurie ne tik paįvairins stalą, bet ir ilgai išliks atmintyje tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš kiekvienas šventes stebimas išaugęs pirkėjų susidomėjimas gurmaniškesniais užkandžiais, o Helovinas, be abejonės,  neapsieina ir be šios šventės simbolio – moliūgo.
Nuotrauka
kiaušinis
Įkelta:
2022-07-31
Benedikto kiaušiniai tituluojami vėlyvųjų pusryčių karaliais. Traškios šoninės, karštų sviestu pateptų skrudintų angliškų bandelių, tobulai paruoštų kiaušinių ir šilto, kreminio olandiško padažo kombinacija nepalieka abejingų. Gera žinia šio patiekalo gerbėjams – Benedikto kiaušinius galima lengvai pasigaminti ir namuose, tereikia vadovautis keliomis paprastomis gudrybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiaušiniai – neatsiejama kasdienio pirkinių krepšelio dalis.
Nuotrauka
maistas
Įkelta:
2022-06-25
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalvų. Pavyzdžiui, mėsainį galite patiekti tortilijoje, derinti įvairiausius sūrius bei padažus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausi grilinimui skirti gaminiai, tarp jų ir specialiai paruošti mėsainių paplotėliai,  sulaukia daug pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
zuvis
Įkelta:
2022-06-24
Lašiša – žuvis, kuriai atsispirti sunku. Juolab, kad ji ne tik naudinga organizmui, bet ir itin paprastai pagaminama. Norint, nustebinti savo artimuosius skaniu lašišos patiekalu – šią žuvį patariama pagardinti netikėtais ingredientais, pavyzdžiui, medumi, terijakio padažu, fetos sūriu arba šventinį savaitgalį paruošti kreminių makaronų, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lašiša – viena mėgstamiausių lietuvių žuvų, dažnai atsidurianti ir kasdieniuose pirkinių krepšeliuose.
Nuotrauka
vistiena
Įkelta:
2022-05-21
Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – teisingai pasirinkti skonių balansą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vištiena – mėgstama pirkėjų ir patenka į populiariausių mėsos rūšių trejetuką.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-04-16
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir kepimo temperatūrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis – dažna prekė lietuvių šventiniuose krepšeliuose.
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2022-04-03
Tvarkingai stiklainyje susluoksniuoti salotų ingredientai – tai ne tik spalvinga stalo puošmena, bet ir maistingas patiekalas. Pasiruoškite šiuos stiklainiukus tuomet, kai turite laiko, o skanaukite – vos tik išalksite. Salotos netradicinėje taroje gali tapti puikiais darbo dienos pietumis ar sveiku užkandžiu kelionėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių populiarumas pavasarį išauga, taip pat pirkėjai domisi ir iš anksto pagamintomis salotomis.
Nuotrauka
karpis
Įkelta:
2022-03-12
Pavasarį, norint organizmą praturinti naudingomis medžiagomis, nepamirškite ne tik šviežių daržovių, bet ir žuvies. Tai ne tik skanus, lengvai paruošiamas, bet ir sveikatai itin naudingas produktas. O jeigu tradiciniai receptai kiek pabodo, nebijokite paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, tradicinį nuo seno pamėgtą karpį derinkite su įvairiausiais egzotiškais prieskoniais, įmantresnio skonio žolelėmis ar pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nepriklausomai nuo sezono, karpis – viena populiariausių ir labiausiai pirkėjų mėgstamų žuvų. 
Nuotrauka
VIRTINIAI
Įkelta:
2022-03-11
Lietuvos valstybinės šventės – puiki proga prisiminti nuo seno pamėgtus tautinės virtuvės patiekalus. Juk kiekvieno Lietuvos regiono virtuvė yra savaip išskirtinė ir unikali, o tradiciniai lietuviški patiekalai neapsiriboja vien cepelinais, kugeliu ar vėdarais. Galima pasigaminti ir įvairiausių virtinių, mėsos patiekalų, mišrainių ar paprasčiausių bulvių su kastiniu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams, vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
humusas
Įkelta:
2022-03-05
Artimųjų Rytų perlas – humusas jau ne vienerius metus išgyvena tikrą aukso amžių. Šis pagardas dažnai sutinkamas kavinių meniu, tačiau taip pat žmonės išmoko humusą gaminti ir namuose. O jeigu tradicinis humusas jau spėjo pabosti, naujų skonių ir spalvų suteikti galima jį pagardinus skirtingais ingredientais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai į racioną stengiasi įtraukti daugiau įvairesnių daržovių, tarp jų ir avinžirnių, iš kurių gaminamas maistingasis humusas.
Nuotrauka
blynai maxima
Įkelta:
2022-03-01
Daug, sočiai bei skaniai pavalgyti nuo septynių iki dvylikos kartų ir prisiragauti tiek, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą. Taip, pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai, lietuviai nuo seno švęsdavo Užgavėnes. Todėl per šią šventę ant stalo tradiciškai buvo dedami tikrai ne dietiniai patiekalai: šiupinys, šaltiena, kiti mėsiški valgiai ir, žinoma, blynai. Kodėl pastarieji vadinami Užgavėnių simboliu bei kokiais originaliais receptais vadovaujantis galima juos išsikepti, pasakoja „Maximos“ maisto ekspertai. 
Nuotrauka
KOMBUCA
Įkelta:
2022-02-12
Rinkdamiesi gėrimus ieškote naujų skonių, kvapų ir spalvų –  išbandykite gaivią ir sveikesnę nei įprastiniai limonadai kombučią. Žinoma, jeigu norite jos pasiruošti namuose, pravartu žinote kelias taisykles bei subtilybes, o tam, kad šis gėrimas nustebintų nepaprastu skoniu, prireiks net kelių savaičių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kombučią pirkėjai jau pamėgo ir jos pardavimai nuosekliai didėja.