3 netikėti receptai su paltusine plekšne
Įkelta:
2021-06-03
Nuotrauka
receptas
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Žuvis – vienas tų produktų, kurio lietuviai vis dar suvalgo per mažai, tačiau vasaros sezoną gyventojai pirmenybę teikia lengvesniems patiekalams ir įtraukia daugiau žuvies į racioną. Taip pat ir ypač vertingos baltos jūrinės žuvies, kuri valgiaraštyje turėtų atsirasti bent porą kartų per savaitę. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiltuoju metų sezonu pastebimas žuvies, ypač nesudėtingai paruošiamos ir kepsninėse,  pardavimų didėjimas.

„Analizuodami duomenis matome, kad žuvies kasmet nuperkama vis daugiau. Pirkėjai ieško įvairesnių skonių, naujų receptų ir renkasi daugiau skirtingų žuvies rūšių. Pastebime ne tik populiarios lašišos ir karpio, bet taip pat ir baltos jūrinės žuvies, tokios kaip atlantinė menkė ir paltusinė plekšnė, pardavimų augimą“, – teigia V. Budrienė.

Anot komunikacijos vadovės, dėl nuolat didėjančios žuvies ir jūros gėrybių paklausos, plečiamas ir žuvies asortimentas, pirkėjams siūloma itin daug atvėsintos žuvies rūšių.

Valgyti – kelis kartus per savaitę

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė teigia, kad žuvį valgyti reikėtų bent 2–3 kartus per savaitę. Balta žuvis – ypač organizmui naudingas produktas, joje gausu vitaminų ir mažai kalorijų.  Be to, tinkamai paruošti žuvį užtenka vos kelių minučių, ją gaminti galima pačiais įvairiausiais būdais: virti ar kepti keptuvėje, orkaitėje ar ant grilio. Reguliarus žuvies vartojimas gali padėti mažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, padėti reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat žuvis naudinga akims, smegenų veiklai, netgi gali pagerinti atmintį. Baltos žuvies, pavyzdžiui, plekšnės, vartojimas puikiai tinka ir siekiant sureguliuoti kūno svorį.

Kalbėdama apie baltos žuvies organizmui teikiamą naudą V. Juodkazienė pabrėžia, kad joje yra daug baltymų, tačiau mažai riebalų ir kalorijų. Pavyzdžiui, 100 g plekšnės yra tik 90 kalorijų. Be to, ši žuvis labai lengvai virškinama, todėl tinka ir tiems, kurie skundžiasi įvairiais skrandžio veiklos sutrikimais ar nori pereiti prie sveikatai palankesnės mitybos.

„Balta žuvis – ne tik labai naudinga sveikatai, bet ir greit pagaminama, ją paruošti neatims nei daug laiko, nei jėgų, ypač jei pirksite jau išdorotą žuvį. Kad ją paruoštumėte namuose, teliks tik supjaustyti ir apibarstyti prieskoniais, termiškai apdoroti ir mėgautis “, –  pasakoja V. Juodkazienė.

Gaminant – nepersistengti

Maisto ekspertė sako, kad gaminant žuvį jos nereikėtų neapsunkinti riebiais padažais ar sunkiais garnyrais, verčiau reikėtų rinktis lengvesnius priedus ir mažiau prieskonių.

„Norintiems pajausti tikrą ir natūralų žuvies skonį, ruošiant žuvį reikėtų ir nepadauginti prieskonių. Pirmąkart gaminantiems verčiau rinktis jau žinomus prieskonius, su kuriais dažnai ruošiate kitus mėgstamus patiekalus“, – teigia V. Juodkazienė.

Ypatingą žuvies skonį atskleidžia tokie įprastai virtuvėje naudojami prieskoniai kaip juodieji pipirai, druska ar krapai, citrinpipiriai. Jei norisi intensyvesnio skonio, tuomet galite rinktis aštresnius pipirus. Taip pat galima naudoti ir šviežias prieskonines žoleles, pavyzdžiui, gelsvės lapelius, jie suteiks ypatingą aromatą.

Kalbėdama apie subtilaus skonio paltusinę plekšnę, maisto ekspertė pasakoja, kad ją, kaip ir visą kitą žuvį ruošti galima pačiais įvairiausiais būdais: be to, šią žuvį itin patogu kepti kepsninėje ant žarijų. Plekšnė taip pat puikiai tinka ir virimui ant garų arba rūkymui. O jai pagardinti užteks vos žiupsnelio prieskonių.

„Jeigu norite plekšnę paruošti ant žarijų ar orkaitėje – prieš kepant galima žuvį šiek tiek pamarinuoti citrinos sultyse, žolelėse ir alyvuogių aliejuje. Plekšnę taip pat galima troškinti įvairiausiuose padažuose, pavyzdžiui, grietinėlės ar daržovių. Kaip garnyrą šalia šios žuvies galima patiekti keptas ar virtas bulves, taip pat prie jos puikiai tiks ir ryžiai, kuskusas, troškintos arba žalios daržovės bei įvairios salotos“, – pataria maisto ekspertė.

V. Juodkazienė siūlo ir tris itin paprastai paruošiamus, bet labai skanius receptus su paltusine plekšne, kurie taps tikra pietų ar vakarienės stalo pažiba.

Paltusinė plekšnė su citrina ir sviestu

Jums reikės:

Paltusinės plekšnės

Arbatinio šaukštelio druskos

1/8 šaukštelio juodųjų pipirų

4 šaukštų ištirpinto sviesto

Citrinos sulčių

Smulkiai supjaustyto svogūno

Arbatinio šaukštelio paprikos miltelių

Šviežių petražolių

Pagaminimas:

Visų pirma kepimo formą reikėtų ištepti sviestu. Tuomet orkaitę įkaitinti 165 laipsnių. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais – porcijomis. Supjaustytą plekšnę sudėkite į kepimo indą ir apibarstykite druska bei pipirais. Mažame dubenėlyje arba matavimo puodelyje sumaišykite ištirpintą sviestą, 2 šaukštus citrinos sulčių ir smulkintą svogūną. Gautu citrininiu sviestu apipilkite žuvį ir viską apibarstykite paprikos milteliais. Įkaitintoje orkaitėje žuvį kepkite apie 15–20 minučių. Galiausiai pagardinkite šviežiomis petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Skrudinta paltusinė plekšnė

Jums reikės:

Paltusinės plekšnės

1 šaukšto maltos paprikos

1 šaukšto smulkintų petražolių

2 arbatinių šaukštelių druskos

1 1/2 šaukštelio česnako miltelių

1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių

1 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų

1/2 šaukštelio baltųjų pipirų

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų

1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių

1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio

1/4 puodelio alyvuogių aliejaus

Pagaminimas:

Pirmiausiai dubenėlyje sumaišykite papriką, petražoles, druską, česnako miltelius, svogūnų miltelius, kajeno pipirus, juoduosius pipirus, čiobrelius ir raudonėlį. Tuomet žuvies gabalėlius patepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite prieskonių mišiniu. Ant aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę. Ant stipriai įkaitintos keptuvės išdėliokite gabalėlius ir kepkite maždaug 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Džiūvėsėliuose apvoliota paltusinė plekšnė

Jums reikės:

Paltusinės plekšnės

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

2 didelių kiaušinių baltymai

2/3 puodelio duonos trupinių

Alyvuogių aliejaus

1 šaukšto sviesto

Citrinos sulčių ir citrinos

1/2 puodelio vištienos sultinio

1 valgomojo šaukšto kaparėlių

Šviežių petražolių

Pagaminimas:

Pagardinkite žuvį druska ir pipirais. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Negiliame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus. Į kitą indą suberkite duonos trupinius. Kiekvieną žuvies gabalėlį panardinkite į kiaušinių baltymus, tuomet apvoliokite duonos trupiniuose. Vėliau iki vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę ir į ją įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite žuvį ir iš kiekvienos pusės kepkite 4–5 minutes. Tuomet toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite citrinos sultis, vištienos sultinį, suberkite druską ir pipirus ir užvirkite. Maišydami padažą pavirkite apie 3-4 minutes, kol jis sutirštės. Galiausiai į keptuvę suberkite kaparėlius ir žuvį patiekdami apipilkite gautu padažu. Patiekite su citrinos skiltelėmis ir šviežiomis petražolėmis. Skanaus!

Nuotrauka
spanguoles
Įkelta:
2023-10-15
Tiems, kas ilgisi vasarinės uogų gausos, nusiminti neverta – spanguolių sezonas jau pačiame gražume. Šios nedidelės raudonos uogos yra pigus vertingų medžiagų užtaisas, o jų naudą ir įvairius panaudojimo būdus atranda vis daugiau lietuvių, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jas šviežias įtraukti į meniu išties nesunku – pavyzdžiui, visai lengvai pasiruošus nebrangaus padažo. Jis puikiai derės tiek prie paukštienos, tiek prie mėsos patiekalų ir pakels juos į naują skonio lygį.
Nuotrauka
kugelis
Įkelta:
2023-09-24
Kugelis – kiekvieno bendrabučio ar kartu gyvenančių studentų klasika. Pigu, paprasta ir sotu, tačiau ar nėra kiek nuobodu? Šį rudenį verta išbandyti kugelį šiek tiek kitaip ir bulves suderinti su morkomis bei neįprastu priedu – obuoliu. Netradicinis skonių derinys sužavės tuos, kas ieško lengvesnio kugelio varianto. Apsidžiaugs ir norintys sutaupyti: net ir didelei skardai išleisite vos kelis eurus, skaičiuoja Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
vaikas
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2023-09-10
Bendra vakarienė šeimoje kartais gali tapti nemenku išbandymu, jei vaikas atsisako net paragauti daržovių ar vaisių. Vokietijos mokslininkų tyrimo duomenimis, paprasta gudrybė gali situaciją pakeisti. Ją išbandyti verta ypač dabar – prasidėjus rudeniui kasdien gausėja nebrangių šviežio derliaus gėrybių, kurios tokios naudingos vaikams, atkreipia dėmesį Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
sprotai
Įkelta:
2023-08-20
Šį sekmadienį, rugpjūčio 20 d., estai mini Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kas šauna galvon, kai pagalvojate apie Estiją? Daugelis tikriausiai pagalvoja apie Talino senamiestį, idiliškas šalies salas ir… šprotus. Estija nuo seno jais garsėja, o šias nedideles žuvytes mėgsta ir lietuviai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šprotai yra viena perkamiausių konservuotų žuvų.
Nuotrauka
derlius
Įkelta:
2023-08-06
Rugpjūtį net ir prisiekę mėsavalgiai galėtų tverti be jos, mat akys raibsta nuo šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Dabar pats laikas mėgautis ne tik besitęsiančiu agurkų, cukinijų įkarščiu, bet ir imti baklažanų, įvairių uogų derlių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pataria, kad būtent į piką pasiekusias derliaus gėrybes verta žvelgti pirkėjams: jos būna pačios skaniausios, naudingiausios ir geriausios kainos.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2023-08-05
Penktadienį, Tarptautinę alaus dieną, nemaža dalis lietuvių pasitiks su nealkoholine šio gėrimo versija. Bent jau taip rodo besikeičiantys lietuvių įpročiai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, per trejus metus nealkoholinio alaus pardavimai išaugo beveik penktadaliu. Paklausa kaskart ūgteli ir artėjant savaitgaliui, o šį, ypač karštą, verta atsigaivinti ir iš nealkoholinio alaus pasigamintu kokteiliu.
Nuotrauka
moliugai
Įkelta:
2023-07-30
Moliūgai – neabejotini rudens karaliai, kasmet suburiantys vis didesnę gerbėjų armiją. Tačiau rudeninei moliūgomanijai galite užbėgti už akių – ši sveika, skani bei pigi daržovė jau užaugo Lietuvos ūkiuose ir atsidūrė parduotuvių lentynose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sezoninės daržovės yra ypač paklausios ir vos pasirodžiusios naujienos netrunka nugulti į pirkėjų krepšelius. Moliūgas būna ypač perkamas, mat yra nebrangus ir itin universalus.
Nuotrauka
voveraites
Įkelta:
2023-07-29
Voveraitės yra vienas didžiausių Lietuvos miškų turtų. Tačiau šiemet jų gerbėjai keiksnoja orus – šaltas pavasaris ir vėliau užklupusi sausra lėmė, kad miškuose jų rasti be galo sunku. Visgi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, džiaugiasi, kad tiekėjams pavyko užtikrinti, jog parduotuvėse šių gėrybių nepritrūks, o kainos liks patrauklios.
Nuotrauka
vistienos iesmeliai
Asociatyvi unsplash.com nuotrauka
Įkelta:
2023-07-16
Atėjus savaitgaliui sukate galvą, ką pasigaminti pietums? Išbandykite Prancūzijos ir Graikijos įkvėptus vištienos iešmelių receptus. Tokį patiekalą namuose pasigaminti nesudėtinga: tereikia kokybiškos vištienos ir šiek tiek fantazijos – marinatams puikiai tinka įvairiausios prieskoninės žolelės, citrinos sultys, garstyčios, kiti ryškaus skonio patiekalui suteiksiantys priedai.
Nuotrauka
grill
Įkelta:
2023-07-01
​​​​​​​Vasara Lietuvoje neilga, tad grilį lietuviai kuria bet kokiu oru – ir kaitriai saulei spiginant, ir tenkant uždengti jį nuo lietaus. Mėnesio pabaigoje ne vienam tenka pasukti galvą, kaip skaniai pavaišinti svečius turint ribotą biudžetą. Tai tikrai įmanoma – dalijamės pirkinių sąrašu ir visuomet pavyksiančiais receptais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad pirkėjai moka sumaniai apsipirkti – vertina nuolaidas, pirkinius planuoja, daugiau dėmesio skiria sezoninėms gėrybėms.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-23
Joninės – nuotaikingiausia lietuviškos vasaros šventė. Ji neatsiejama nuo gardaus maisto, tačiau šiemet šia proga neturint papildomo laisvadienio, visai nesinori vaišių ruošimui skirti daug laiko ar pinigų. Tą atspindi ir elgesys parduotuvėse. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad jeigu tokioms šventėms kaip Kalėdos ar Velykos lietuviai ruošiasi ypač atsakingai ir ilgai, tai prieš Jonines ieško paprasčiau įgyvendinamų ir nebrangių idėjų.  
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-04
Neeilinę dieną – neeiliniai ir pusryčiai. Tėvo dieną sukant galvą, kuo jį nustebinti, verta pagalvoti apie ypatingo patiekalo paruošimą dar vos prasidedant dienai. Populiarieji angliški pusryčiai yra sotus variantas, kuris negali nepalikti įspūdžio. O dar geriau – jam paruošti sugaišite vos 20 minučių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad Tėvo dienos proga pirkėjai nepraleidžia progos palepinti savo tėčius – parduotuvėse dairosi įvairių sūrių, gurmaniškų mėsos gaminių ir paskutinės minutės dovanų.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
receptas
Įkelta:
2023-05-06
Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Toks  tortukas – puikus sprendimas, kai nėra laiko ar nesinori kepti biskvito, o torto norisi. Puiki išeitis – pirktiniai plikyti sausainiai. Žinoma, galima jų išsikepti ir namuose. Vaisius ar uogas galima naudoti bet kokias: jei norisi saldžiau, tinka, pavyzdžiui, bananai, jei gaiviau – citrusiniai vaisiai. 
Nuotrauka
vista
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-03-19
Šį sekmadienį, kovo 19-ąją, minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse. Lietuviai pirmenybę teikia vištienai, ji, anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, po kiaulienos yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-11
Šventės – neatsiejamos nuo skanaus maisto. O kuo gi geriau pasilepinti šventinį Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos savaitgalį nei tradiciniais lietuviškais patiekalais? Naminis kastinys, traškūs bulviniai blynai ar virtiniai su spirgučiais – skanūs, lengvai pagaminami ir svarbiausia, daug išlaidų nereikalaujantys patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams ir vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-05
o gero, būtų sunku įsivaizduoti mitybos racioną be mėgstamos duonos, skoniu praturtinančios kasdien valgomus patiekalus. Tačiau šis kepinys modernėja ir vis dažniau įgauna naujų pavidalų, o kai kurių receptų gamyba namuose užtruks vos kelias valandas. Ekspertai ragina neišmesti paskutines dienas gyvenančių daržovių ir vaisių bei juos panaudoti naminės duonos gamybai.
Nuotrauka
blynai
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-02-21
Šiandien, vasario 21-ąją, visa Lietuva švenčia Užgavėnes. Nuo seno šią dieną buvo įprasta ruošti blynus, kuriais vaišindavosi ne tik namiškiai, bet ir kiekvienas į namus užėjęs žmogus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai Užgavėnes aktyviai švenčia ir dabar – šiuo laikotarpiu išauga jau paruoštų blynų ir blynams ruošti skirtos produkcijos pardavimai, o pastaruosius keletą metų ypač populiarėja alternatyvūs produktai, skirti gaminti veganiškus ar be glitimo blynus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-02-19
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-01-22
Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus. Jais remdamiesi namuose už tokią pačią sumą pasigaminsite visą pyragą. Tai, jog lietuviai, ypač žiemą, pyragus ar tortus savo virtuvėse kepa dažniau, patvirtina ir Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, prieš savaitgalius ar įvairias šventes išauga šaldytos tešlos, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai.
Nuotrauka
sultinys
Įkelta:
2022-12-26
Šventiniu laikotarpiu maisto švaistymo tema tampa dar aktualesnė. Ją spręsti gali padėti žinojimas, kada ir kaip panaudoti likučius – jie gali tapti naujais užkandžiais ar net sodriu sultiniu. Jam tinka ne tik likusi paukštienos mėsa, bet ir kaulai. Jų lietuvių namuose po švenčių turėtų likti nemažai – anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiomis dienomis vištos ir anties pardavimai itin išaugo.  
Nuotrauka
kisielius
Įkelta:
2022-12-18
Šv. Kūčių stalas neįsivaizduojamas be tradicinio spanguolių ar kitų uogų kisieliaus – sodraus skonio tirštas gėrimas įtinka tiek mažiesiems smaližiams, tiek vyresniems jo ragautojams. Kaip virti, kuo gardinti ir kaip vartoti šį labiausiai Šiaurės šalyse paplitusį gėrimą, pataria jau 16 metų maisto technologijos srityje dirbanti Aušra Staninienė.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2022-11-01
Kiekvieną rudenį, sužvarbus orams, svarbu daugiau dėmesio skirti organizmo stiprinimui. Vienas iš būdų tai padaryti – į mitybos racioną įtraukti kuo daugiau vitaminų kupinų vaisių, pavyzdžiui, citrinų. Vienoje citrinoje randama net pusė vitamino C dienos dozės, todėl rudenį jomis mėgautis ypač svarbu, o jų panaudojimo būdų virtuvėje – gausybė. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad neseniai iš Turkijos ir Ispanijos parduotuves pasiekęs šviežių citrinų derlius kaipmat sulaukė pirkėjų dėmesio.
Nuotrauka
receptai
Įkelta:
2022-10-29
Pasiruoškite Helovinui: 3 „šiurpių“ užkandžių receptai teminiam vakarėliui Tradicija tapusio Helovino vakaras švenčiamas jau bene kiekvieno lietuvio namuose ir tampa puikia proga suburti draugus bei artimuosius. Kad prieš šią šventę nereikėtų daug laiko praleisti virtuvėje ir išlaidauti, galima lengvai paruošti teminių užkandžių, kurie ne tik paįvairins stalą, bet ir ilgai išliks atmintyje tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš kiekvienas šventes stebimas išaugęs pirkėjų susidomėjimas gurmaniškesniais užkandžiais, o Helovinas, be abejonės,  neapsieina ir be šios šventės simbolio – moliūgo.