Kelionių agentūros vadovė Inga Dikšaitienė: „Nustokim bijoti!“
Įkelta:
2020-07-30
Nuotrauka
Aprašymas

Kelionių agentūros „1000 mylių“ vadovė ragina tauragiškius nenusiminti – įdomiai gyventi tik reikia išmokti. Ingos Dikšaitienės asmeninio albumo nuotrauka

 

,
Nuotrauka
Aprašymas

Inga Dikšaitienė. Autorės nuotrauka

 

,
Nuotrauka
Aprašymas

Šiuo metu agentūra siūlo keliones tik į Graikiją ir Kiprą. „1000mylių“ feisbuko nuotrauka

Koronos virusas, žaibiškai paskleidęs ligą visame pasaulyje, smogė visiems verslams, tačiau, ko gero, smarkiausiai – turizmo sektoriui. Kelionių agentūra „1000 mylių“, pernai sparčiai  šoktelėjusi aukštyn, šį pavasarį būtų trankiai paminėjusi 5-ąjį gimtadienį. Vis dėlto jos įkūrėja Inga Dikšaitienė nusiminti nelinkusi – atvirkščiai, nusprendė savo planų nekeisti ir jau rugsėjį kelsis į erdvesnes patalpas! Ji įsitikinusi, kad karantino duotas laikas suteikė galimybę susimąstyti, sukurti verslo strategiją ir apskritai – sustoti ir pagalvoti, ko nori iš gyvenimo bei atrasti keliones po Lietuvą.

Verslas augo kaip ant mielių

Kelionių agentūros veikla – daugiau hobis nei verslas. Didžiausias privalumas – galimybė daug keliauti patiems darbuotojams.

Inga su šypsena prisimena, kokios jos su kolege Agne iš pradžių buvo „žalios“ ir kaip mažai  išmanė apie kelionių verslą. Atrodė, užtenka pamatyti Graikiją, keliskart užsisakyti „Ryanair“ bilietus, suorganizuoti slidinėjimo kelionę sau ir draugams ir „voilà“ – jau gali rinkti keliones visam pasauliui ir kompetentingai patarinėti.

Tačiau, kaip sakoma, kelią nueina einantis – palaipsniui merginos daug ką suprato, daug ko išmoko. Ir jau pernai, penktaisiais veiklos metais, „1000mylių“ ėmė stipriai augti.

– Įsivaizdavom, kad šie metai bus dar geresni, balandį planavome didelį 5 metų jubiliejaus BUM‘ą. Nepavyko... – pasakoja verslininkė.

Tarsi bėgimas degančiu labirintu

Paklausta, kaip sutiko žinią apie pandemiją ir karantiną, I. Dikšaitienė sako:

– Iš pradžių išgyvenau galybę baimių: baimę dėl sveikatos – ar išgyvensim, baimę dėl verslo –bankrutuosim!; baimę dėl vaikų, dėl artimųjų, bendrai dėl ateities ir išvis neaišku ko. O tada įvyko lūžis. Suprantama, kelionės sustojo. Tačiau antroj kovo pusėj teko įdėti labai daug pastangų, kad sugrąžintume žmones iš tolimų šalių – Peru, Kenijos, Čilės, Tailando. Tiesą sakant, tai buvo net ne darbas, o savanoriškas įsitraukimas, pagalba žmonėms – pažįstamiems, draugams, klientams ir net tiems, kurie skambino ir sakė: jūsų telefoną mums davė jūsų klientas, gal patarsite, kaip....

Tai buvo tarsi bėgimas degančiu labirintu. Tuo metu buvo masiškai atšaukiami skrydžiai, uždaromos valstybių sienos. Reikėjo rasti kelionės namo „koridorius“: pvz., vietoj 1 dienos skrydžio „Kenija–Lenkija“ žmonės per 4 paras grįžo „Kenija–Omanas–Turkija –Lietuva“.

Kiekvienas skrydžio į Europą bilietas buvo aukso vertės. Be to, kiekviename etape buvo rizika, kad oro linijos neįleis į lėktuvą, o įsėdus liko grėsmė nebūti priimtiems atvykus. Čia labai padėjo mūsų Užsienio reikalų ministerija, kuri nesustodama konsultavo ir net tiesiogiai telefonu kalbėjo su oro uosto personalu. Didelės valstybės skraidino lėktuvus savo piliečiams pargabenti, deja, lietuviai tokios galimybės neturėjo, žmonėms reikėjo rūpintis patiems.

Nuotrauka

Žmonės buvo labai įbauginti. O kai žmonės išsigąsta, jie pasidaro pikti, įsitempę. Daug kelionių neįvyko, nebuvo ir vis dar nėra aišku, ar įvyks suplanuotos. Tačiau Inga džiaugiasi savo klientais –  supratingais, inteligentiškais:

– Mums reikėjo keliones keisti. Žmonės turėjo kelis variantus: prašyti grąžinti sumokėtus pinigus priimti dovanų kuponą arba kelti keliones į kitus metus. Didžioji dauguma rinkosi keliauti kitais metais, dalis laukia, kol kelionių organizatoriai sugrąžins pinigus, – pasakoja Inga. – Karantinas mums nesibaigė – kelionių iki šiol juk nėra. Atsidarė tik Graikija, kurią pandemija labai mažai palietė, Kipras. Turkija jau porą mėnesių yra pasiruošusi priimti svečius, tačiau Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija, saugodama mus, kol kas neleidžia atnaujinti skrydžių į Turkiją.

Ar dėl viruso kelionių kainos krito? Žmonės tikėjosi, kad galės labai pigiai visur skraidyti – nieko panašaus. Taip, yra pigiau nei pernai liepą, tačiau prabangūs viešbučiai išlaiko savo kainos lygį. Pavyzdžiui, apie savaitę gerame viešbutyje Graikijoje be tūkstančio eurų nėra ko nė svajoti.

Jei reikia taip, kaip Palangoje, tik su garantuota saule ir jūra, tai yra daug patrauklių variantų.

Permainos – ne dėl koronos

– Pradėjom dirbti dviese, 2019-aisiais jau buvom keturios ir planavome dar plėstis. Atsirado erdvesnių patalpų poreikis, tačiau nenorėjome keisti darbo vietos. Norėjom tokios darbo aplinkos, kurioje būtų jauku, netrukdytumėm viena kitai, turėtumėm atskirą kambarį vaikams po darželių ir mokyklų. Prieš metus apsisprendėme įsikurti antrajame to paties pastato aukšte. Interjerą, kaip ir pirmajai agentūrai, patikėjome kurti tauragiškei dizainerei Milanai Aurylienei, kuri turi galybę idėjų ir  supranta tavo norus dar tau pačiam jų nesupratus, – permainų poreikį aiškina Inga.

Pasak jos, pandemijos pradžioje buvo didelis noras viską stabdyti, jokių pokyčių nedaryti:

– Tačiau nusprendėme – ne, nekeičiame savo planų, negalime vadovautis baime, turime tęsti tai, ką suplanavome. Drąsiai išnuomojome agentūros patalpas, ten jau rugpjūtį įsikurs gėlių salonas. Ir nors pandemija neleido remontų užbaigti laiku, jau rugsėjį tikimės įsikurti naujoje agentūroje.

Ji pasakoja, kad „1000mylių“ labai ilgai buvo jauki, „butikinė“ agentūra. Kiekvienam verslui, išaugusiam kūdikystės stadiją, privaloma keistis. Pernai agentūra stipriai augti. Pasak Ingos, faina, kai tave rekomenduoja iš lūpų į lūpas, bet kai rekomendacijos auga geometrine progresija, fiziškai nebesuspėji net telefonu atsiliepti, darbo valandos pasidaro per ilgos, krenta aptarnavimo kokybė. Darbas nustoja džiuginti.

Norint kokybiškai parinkti kelionę – reikia numatyti ir įvertinti daug dalykų, apie kuriuos pats žmogus net nesusimąsto. Tarkim, šeimai su kūdikiu reikia trumpo skrydžio, tylaus viešbučio netoli oro uosto, kad netektų skridus 3 valandas važiuoti dar tiek pat, o atvykus patekti į ištisinį vakarėlį. Ir atvirkščiai, jaunai porelei reikia smagaus viešbučio, kad kuo mažiau pyplių šaudytų į juos vandens šautuvais. Ne visada „Tripadvisor“ pateikiami įvertinimai perteikia tikrą vaizdą. Juk išvadas gali daryti tik lygindamas vieną viešbutį su kitu. Pagrindines atostogų kryptis ir viešbučius agentūros darbuotojos matė savo akimis, tad joms norisi, kad žmonės naudotųsi jų žiniomis ir atostogautų kokybiškai.

Pasak Ingos, kartais plius keliasdešimt eurų už kelionę savaitei reiškia, kad tu būsi prie smėlio paplūdimio, gyvensi jaukesniame kambaryje, valgysi skanesnį maistą.

Karantinas ir prastovos dovanojo daug laisvo laiko, kurį išnaudojome mokymams, kursams. Sukūrėme naują įmonės strategiją ir kelius jai įgyvendinti.

Naujovė – kelionės Lietuvoje

Kelionėms po Lietuvą „1000mylių“ ruošiasi jau metus.

Kaip žmogus keliauja savarankiškai? Daugiau vizualiai – atvažiavau, pamačiau, pasidariau selfie, geriausiu atveju paskaičiau pakabintą lentelę. Gal vienas kitas, kuris „pasidaro namų darbus“ prieš važiuodamas, bet kokybiškai atrinkti informaciją tikrai sugeba nedažnas. Tai ne vienos–dviejų dienų darbas. Inga sako, kad daug keliaudamos užsienyje jos pastebėjo, kad geras, įdomus gidas parodys tau gražiausias vietas, nuves, kur skaniausia kava, papasakos ne sausus skaičius, o įtraukiančias istorijas.

O kaip žmonės važiuoja į koncertus? Atvažiuoja, pasistato mašiną prie „Akropolio“, kažkur užkanda ir eina į koncertą, po jo – į mašiną, geriausiu atveju dešrainis degalinėje ir namo – svarsto Inga. – Mes norim padaryti kitaip. Kiekviena išvyka gali būti maža šventė. Tarkim, „OneRepublic“ koncertas šį lapkritį. Smagu važiuoti autobusu su grupe bendraminčių, pasiausti koncerte, po jo pavakarieniauti visoj Lietuvoje garsėjančiame tauragiškių restorane „Selfish“, į kurį staliuką rezervuoti reikia iš anksto. Ir patogiai grįžti namo.

O krepšinis? Paprastai važiuoja pavieniai žmonės. Tikrai smagiau pilnu draugų autobusu, po varžybų kartu pavakarieniauti, „įspūdžiais pasidalinti“?

Tauragė nenustoja stebinti

– Aplink matau daug iniciatyvių  žmonių, kurie nesustoja ir vis kuria. Gyvename mieste, kuris suteikia labai daug galimybių. Pastaruoju metu Tauragė nenustoja džiuginti ir stebinti – kiek čia visko vyksta, kaip keičiasi ir miestas, ir patys žmonės: galybė renginių, didelės vertės nemokamų mokymų, – teigia Inga.

Ji sako esanti labai dėkinga Tauragės savivaldybei, visai neseniai suorganizavusiai puikius mokymus, kuriuos vedė Tauragės garbės ambasadorė Nyderlanduose Agnė Nainytė, verslo procesų optimizavimo ekspertė.

Mokymai padėjo išgryninti ir sukonkretinti įmonės tikslus. Smagu, kad mokymuose dalyvavo ir rajono meras Dovydas Kaminskas. Pasak Ingos, jai buvo naujiena, kad Tauragė turi viziją tapti kultūros miestu, sukurti daugiau rekreacinių erdvių.

Nustokim bijoti!

– Prasidėjus karantinui, išsigandom visi. Labiausiai gąsdino nežinomybė: kas bus? Tačiau po kurio laiko, kai situacija stabilizavosi, pasidarė koktu nuo pačios baimės. Bijai išeiti į gatvę, bijai lankyti tėvus, tiesiog šiaip visko bijai. Bijančius žmones labai lengva valdyti. Mamai mažą vaiką  lengviausiai apsaugoti irgi draudžiant: lipti, bėgti, susitepti ir pan., – svarsto Inga. – Labai norisi pasakyti: neleiskim įbauginti savęs. Saugotis – taip, saugotis tikrai reikia, liga yra baisi. Bet mes  nieko negalime numatyti. Ar pernai vasarą galėjome įsivaizduoti, kad taip bus? Ramūs skraidėme, susitikę bučiavomės, juokiamės. Kodėl šiemet turėtų būti kitaip? Mes planuojame – Dievas šypsosi...

Taip, pasaulis yra nesaugus, tačiau saugus visiems jis niekad ir nebuvo. Gyvenimas juk toks įdomus, mes tiesiog turim išmokti gyventi. Galbūt atrasti naujų veiklų. Ką mes žinom, gal su korona turėsime gyventi ilgai?

I. Dikšaitienė sako suskaičiavusi, kad nuo kovo iki birželio praleido šešias keliones.

– Ar liūdžiu? Ne. Prisisodinau naujų gėlynų. Dirbau nuo ryto iki vakaro, – šypsosi ji. – Nereikia gyventi ateityje: „Tuoj bus antra banga“. Bet dabar dar nėra! Tikėkimės, kad ir nebus... Dabar nerealus oras, 27 laipsniai šilumos, dabar mes sveiki, saugūs. Palanga pilna žmonių. Gyvenam šiandien, o ne rytoj!

 

Nuotrauka
margis
Valdo Latožos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-04
Tokios žinios, ko gero, laukė ne viena tauragiškių šeima, auginanti mažamečius. Po kelerių metų pertraukos, sunkios ligos ir ilgo gydymo į darbą sugrįžta gydytojas Eugenijus Margis.
Nuotrauka
genute
Autoriaus ir Tauragės kultūros centro nuotraukos
Įkelta:
2024-02-06
Apie Gonovaitę Urmonaitę rašyti – ir kančia, ir malonumas: malonumas tas, kad tą žmogų pažįstu jau 45 metus (tiek, kiek ji gyvena Tauragėje), o kančia ta, kad vis tiek šios spalvingos asmenybės man nepavyks visapusiškai atskleisti. Žinodamas jos nestandartinius sprendimus scenoje ir gyvenime, pats jaučiuosi labai standartinis žurnalistas, kuriam lengviausia būtų tiesiog apžvelgti Genovaitės (arba kaip Andrius Naraškevičiukas sakydavo Genūūūtės) nueitą kelią Tauragėje: atvažiavo, įsidarbino, režisavo, skaitė poeziją, pati vaidino, rašė knygas, rengė festivalius, kraštiečių susitikimus, dirbo mokytoja... Ir tai būtų aišku, suprantama, išbandyta, patikrinta. Bet juk čia Genūūūūtė!
Nuotrauka
inga
Inesos Vaigauskienės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-19
Nuo spalio pirmosios Tauragės kultūros centre darbus pradėjo kultūrinių renginių organizatorė-jaunimo koordinatorė Inga Tubutytė. Tauragiškė kviečia jaunimą drąsiai kreiptis į ją ir siūlyti savo idėjas bei išsakyti norus, pastebėjimus, kokių renginių trūksta Tauragėje.
Nuotrauka
irina
Irinos Sadauskienės asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-18
Kalbėti su Irina nuostabiai paprasta ir įdomu. Ji turi tiek daug ką pasakoti! Irina iš tų žmonių, kurie ne tik daug kuo domisi, turi sukaupusi daug žinių, bet ir turi noro visu tuo savo turtu dalintis. Sako, kad tokie žmonės būtų geri mokytojai... Nors dirba mokykloje, Irina – ne mokytoja. Vis dėlto savo žiniomis dosniai dalijasi su visais, kurie nori klausytis. Kaip jai pavyko suderinti tris didžiausius savo norus: norą keliauti, norą mokytis ir norą pasakoti istorijas?
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-11-08
Tauragės rajono savivaldybės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos bendruomenę pasiekė skaudi žinia – eidama 61-uosius metus mirė bibliotekos direktorė Meilutė Parnarauskienė. Šią skaudžią netekties valandą bibliotekos kolektyvas nuoširdžiai užjaučia Meilutės Parnarauskienės artimuosius.
Nuotrauka
jankauskas
J. Jankausko asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-11-02
Skaudvilės seniūnijos Trepų kaimo gyventojas Jonas Jankauskas bene visą gyvenimą užsiima amatais. 67-erių amatininko darbai, pristatyti ir konkursinėje parodoje „Aukso vainikas“, puošia ne tik Skaudvilės kraštą, bet iškeliauja ir į svečias šalis. Liaudies meno puoselėtojas teigia, kad menas ir amatai jį lydėjo nuo mažų dienų, o naujų idėjų kūriniams nestokoja – tik spėk suktis.  
Nuotrauka
Mokytoja
Paulinos Reketytės nuotrauka
Įkelta:
2023-10-05
Spalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Proga ne tik skirti sveikinimo žodį, bet ir pasikalbėti apie iššūkius, su kuriais susiduria mokytojas. Švietimo sistema išgyvena sudėtingą laikotarpį, nesibaigiančios reformos atneša ne tik teigiamų pokyčių, bet ir sumaišties. Prieš porą savaičių įspėjamajame streike dalyvavę pedagogai šiandien pradeda protesto akciją, kurios trukmė dar neaiški. Bet aiškūs mokytojų reikalavimai – jie nori kokybiškesnių darbo sąlygų, mažesnių klasių, oresnio atlyginimo. Kas bevyktų švietimo sistemoje, mokytojas visada galvoja apie vaiką. Su džiaugsmu apie darbą kalba Skaudvilės gimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Violeta Verpečinskienė, jau skaičiuojanti 34-us darbo metus mokykloje ir dalijasi įžvalgomis apie mokytojo kasdienybę, pokyčius ir iššūkius
Nuotrauka
pukeliene
Raimondos Alysienės nuotrauka 
Įkelta:
2023-09-01
Jovarų pagrindinės mokyklos direktorei Janinai Pukelienei šis rugsėjis mokykloje – jau 22-asis. Nuo praėjusių metų gruodžio direktorės pareigas einanti pedagogė sutiko pasidalinti mintimis apie mokyklos džiaugsmus ir rūpesčius. Bet pirmiausia pasidžiaugė savo mokyklos bendruomene, ypač administracijos darbuotojais: jie nuostabūs – kantrūs ir besišypsantys. 
Nuotrauka
nuotrauka
Valdo Kilpio nuotrauka
Įkelta:
2023-06-24
„Fizinis panašumas yra viena, bet mes – skirtingi žmonės“, – sako Vlado Putvinskio-Pūtvio provaikaitis Stasys Pūtvis, bet žvelgdamas į jį išties gali pamanyti, kad sutikai ano meto bajorą, dvarininką, visuomenės ir kultūros veikėją, rašytoją, knygnešį, žuvininkystės pradininką Lietuvoje, vieną iš Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėją bei ideologą.
Nuotrauka
lidija
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-03
Lidiją Šeputis Žygaičių seniūnijos gyventojai puikiai pažįsta – ji nuo 1983 m. dirbo Žygaičių ambulatorijoje sesele. 67-erių moteriai visą gyvenimą buvo svarbiausia buvo padėti žmonėms. Tokio darbštaus, atsakingo ir pareigingo žmogaus sunku nepastebėti – žygaitiškiai net teikė jos kandidatūrą Tauragės garbės piliečio vardui gauti. Į Lietuvą Lidiją atvedė meilė lietuviui Algimantui. Iš pradžių gyvenimas nebuvo rožėmis klotas – trukdė kalbos barjeras, nepažįstama aplinka, bet po truputį moteris įsikūrė, pelnė žmonių pasitikėjimą ir meilę
Nuotrauka
nuotrauka
Povilo Naujoko nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Tauragiškis Povilas Naujokas socialiniuose tinkluose aktyviai dalijasi kvapą gniaužiančiomis gamtos nuotraukomis, netrūksta ir mylimos Tauragės vaizdų, akimirkų iš kelionių. Paauglystėje pradėjęs fotografuoti, nors ir buvo padaręs nemažą pertrauką, jis vėl sugrįžo prie savo pomėgio. Fotografas labiausiai mėgsta fiksuoti gamtą ir gyvūnus.
Nuotrauka
nuotrauka
Mindaugo Černecko nuotrauka
Įkelta:
2023-04-29
Kada, jei ne dabar, džiaugtis ir didžiuotis savo kraštu, kūrybingais jo žmonėmis, nešančiais meno šviesą mums visiems? Juk šiemet esame Lietuvos kultūros sostinė. Viena tokių šviesulių – menininkė, dailės ir technologijų mokytoja Vida Karbauskienė, kurios darbų paroda „Kodėl? ESU“ užvakar atidaryta Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ Edukacijų centre. Vida užduoda klausimą žodžiu, o atsakymą pateikia dailės kalba. Skaitytojų dėmesiui – interviu su autore.
Nuotrauka
juozas
Juozo Petkevičiaus asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-10
Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ ketverius metus dirbantis fotografas Juozas Petkevičius kilęs iš legendomis apipinto Šilavoto kaimo Prienų rajone. Ar meno magija jį užbūrė nuo vaikystės, o galbūt užkrėtė mamos, mėgusios fotografuoti, pavyzdys? Pokalbis su Juozu – apie pažintį su fotografija, siekį gilintis į jos istoriją ir apie kasdienybę muziejuje.   
Nuotrauka
Zavinta
Įkelta:
2023-04-09
Tikinčiųjų ir ne tik jų laukiamos šv. Velykos – jau poryt. Šeimos džiaugsis buvimu kartu – eis į bažnyčią, sės prie vaišių stalų, ridens margučius. Prisimins tradicijas, tačiau neapsieis ir be naujovių. Štai Žavintos Kvederienės šeimos stalą papuoš ne tik pagal senovinį močiutės receptą iškepti grybukai, bet ir meniškai pačios Žavintos rankomis dekoruoti sausainiai – kiškučiai, žąsys ar avelės. Tokie sausainiai, kaip ir kiti jos kepiniai, papuoš ir ne vienos tauragiškių šeimos stalą.  
Nuotrauka
sokiai
Asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-03-28
Šiaulių arenoje surengtame Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate tauragiškių Agotos Marozaitės ir Mato Paupario pora, atstovaujanti šokių klubui „Dance life“ jaunių klasėje Lotynų Amerikos šokių programoje tapo vicečempionais ir į Tauragę parvežė sidabro medalius. „Dance life“ klubui tai pirmasis tokio aukšto lygio įvertinimas. Kaip tie medaliai „nukalami“, papasakojo klubo treneris Justas Bareišis. 
Nuotrauka
rindokas
Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Netekome dar vieno narsaus, atkaklaus, Lietuvą mylėjusio mūsų tautos tragedijos liudininko. 
Nuotrauka
vigantas
Tauragės kultūros centro nuotrauka
Įkelta:
2023-03-13
Kovo 13-ąją į Amžinybę išėjo Tauragės liaudies teatro aktorius, buvęs Tauragės kultūros centro darbuotojas Vigantas Užmiškis.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-12
Paveikslai, iš kurių sklinda dvasios ramybė, šiluma, ypatingas gamtos pojūtis. Tokia paroda, pavadinta „Gamtos spalvos“, ką tik galėjo grožėtis Skaudvilės kultūros namų lankytojai. Autorė Justina Šemeklienė atvira: tapyba jai – poilsis, nusiraminimas, meditacija.
Nuotrauka
nuotrauka
Daivos Genienės asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-03-05
Tauragės visuomenės sveikatos biuro vadovė Daiva Genienė tauragiškiams pažįstama kaip sveikos gyvensenos propaguotoja, žygių su šiaurietiškomis lazdomis vadovė, renginių vedėja. Išleisdama savo eilėraščių knygą ji atskleidė dar vieną savo asmenybės pusę. „Kai eilių priguldyti pilni stalčiai, natūraliai kyla mintis guldyti juos tvarkingiau, pavyzdžiui, feisbuke, su žyma „tik draugams“. Kai eilėraščiai suranda savo skaitytoją, sukelia diskusijas, dovanoja grįžtamąjį ryšį, kažką padrąsina, kažką įkvepia – aplanko drąsa išleisti knygą“, – sako ji.  
Nuotrauka
inga
Įkelta:
2023-02-25
Tauragės sporto centro direktoriaus pavaduotoja, rankinio trenerė Inga Jurienė gimė ir augo Tauragėje, baigė tuometinę Tauragės 2-ą vidurinę mokyklą. Rankiniu susidomėjo antroje klasėje, o nuo septintos mokėsi sportininkų klasėje – visa rankinio komanda. Pasirinkusi trenerės kelią ji didžiuojasi savo auklėtinėmis, o labiausiai tuo, kad išsiugdė sau įpėdinę. Ir sūnus Lukas, užaugęs sporto salėje, pasirinko sportininko kelią. Nors moteris jau pasvarsto, kad galbūt laikas sportinius batelius, kaip sakoma, pakabinti ant vinies, vis dar žaidžia veteranų lygoje. Taip nuo 1983-ųjų – jau 40 metų – rankinis yra neatsiejama Ingos gyvenimo dalis.