Svajonė išgarsėti virsta realybe
Įkelta:
2014-11-04
Nuotrauka
Aprašymas
Iš Tauragės kilusi Jovita džiaugiasi populiarumo spinduliais. Asmeninio albumo nuotraukos
,
Nuotrauka
Aprašymas
Dvidešimtmetė tauragiškė sako, kad muzika – neatsiejama jos gyvenimo dalis
,
Nuotrauka
Aprašymas
Įvairių projektų dalyvė turi didelių svajonių ir ambicijų. Šiuo metu ji derina darbą, mokslus ir aktyvų laisvalaikį

Urtė DRĄSUTYTĖ

urte@taurageszinios.lt

Prieš kelias savaites muzikinio televizijos šou „Lietuvos balsas“ scenoje pasirodė tauragiškė Jovita Sajonaitė. Charizmatiška, savimi pasitikinti, drąsi dvidešimtmetė mergina neslepė, kad pagrindinis jos tikslas – tapti žinoma. Nors merginai šiame projekte sėkmė nenusišypsojo ir į tolimesnį etapą prasibrauti nepavyko, visgi ji teigia eisianti pirmyn ir sieksianti savo svajonių. Su „Tauragės žinių“ skaitytojais mergina dalijasi savo ateities planais ir jau įgyta patirtimi muzikiniame kelyje. Prieš jus – pokalbis apie gyvenimą sostinėje, mokslus, darbą su vadybininkais bei prodiuseriais, laisvalaikį ir, žinoma, muziką, be kurios pašnekovė teigia tiesiog negalinti gyventi. Susipažinkite – Jovita.

Jei galėtų atsukti laiką, elgtųsi kitaip

Jovita mokėsi Tauragės „Versmės“ gimnazijoje. Šiuo metu daugiausia merginos laiko „suryja“ studijos ir darbas vienoje drabužių parduotuvėje. Tiesa, gimtajame mieste mergina būna retai:

– Vilniuje jaučiuosi gerai, bet gimtinė yra gimtinė, ir ten visada bus mieliausia, tad stengsiuosi artimiausiu metu nuvažiuoti, girdėjau, miestas labai tvarkomas.

Mergina kremta multimedijos ir kompiuterinio dizaino studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete.

– Mokslai tikrai sunkūs, viskas susiję su informacinėmis technologijomis, tai ir privertė mane pasirinkti šias studijas, nes gerų IT specialistų Lietuvoje – deficitas. Manau, baigusi mokslus norėčiau dirbti reklamos kompanijoj ar televizijoj. O jeigu nepavyks dirbti ten, rasiu darbą bet kurioje įmonėje, kurioje reikalingas platus kompiuterinis raštingumas ir IT technologijų išmanymas, – užtikrinta dėl ateities pasakoja pašnekovė.

Nors mergina įsitikinusi, kad tokios studijos – perspektyvios ir ateityje dvidešimtmetei garantuotų darbą IT sferoje, Jovita prabyla ir kiek kontraversiškai:

– Visą laiką svajojau studijuoti drabužių dizainą, bet gaila, pavėlavau į stojimus. Nors į savo studijas įstojau pirmu numeriu, už mokslą mokėti nereikia, bet jei turėčiau galimybę – perstočiau, – atskleidė trečiakursė.

Muzikinį kelią pradėjo Tauragėje

Jovitos teigimu, pramogoms jos kasdienybėje vietos mažoka – visą laiką užima darbas ir mokslai.

– Bet kokią dieną su drauge leisim sau atsipalaiduoti ir nuvažiuosim pasišokti! – entuziastingai kalba tauragiškė.

Visgi, laisvą laiką, kurio, pasak merginos, yra tikrai nedaug, ji stengiasi išnaudoti kuo efektyviau. Nors mergina atskleidė, kad šiuo metu dainuoja šiek tiek mažiau nei anksčiau, tačiau pomėgio ji teigia, jokiu būdu neapleidusi.

– Dainuoti mokiausi pas pačią nuostabiausią vokalo vadovę Tauragėje Aliną Dambrauskienę, ji ir davė visą pradžią, – nostalgiškai prisimena Jovita.

Jau kelis metus sostinėje gyvenanti tauragiškė pasakoja ketinanti atnaujinti vokalo pamokas, nori tobulėti.

Dideli užmojai, ambicingi planai

Mergina jau gali džiaugtis, kad ją tikslo ir svajonių link veda vadybininkė. Jovita paslaptingai užsimena ir apie naują muzikinį projektą. Mergina atvirauja, kad pramogų pasaulis jai jau truputį pažįstamas, bet norėdama jį daugiau pažinti ir įsitikinti, ar tikrai nori jame būti, Jovita savo jėgas bando televiziniuose projektuose.

– Turiu vadybininkę, kuri mane išgirdo dainuojant viename Vilniaus naktinių klubų ir po mano pasirodymo pasiūlė bendradarbiauti. Taip pat dirbam ir su vienu Lietuvos prodiuseriu, kuris žinomas tarp šalies dainininkų. Dabar po truputį kuriam mano sceninį įvaizdį, vardą, muziką, judam į priekį ir greitu metu pasirodysim viešumoje kaip naujas produktas. Taip pat bendradarbiausim su Lietuvos populiariausiais dj'ais, – savo ambicijas atskleidė kraštietė.

Jovita jau yra dalyvavusi projekte „X faktorius“, kuriame praėjusi keletą etapų pateko į 100-tuką:

– Tai buvo pirmasis mano vienos, kaip solistės, dalyvavimas televizijos projekte, – pirmuosius žingsnius didžiojoje scenoje prisimena mergina.

2013-aisiais ji savo jėgas išbandė „Chorų karuose“.

Televizijos užkulisiai...

– Žinau, kad televizija mėgsta išpūsti burbulus ir daryti iš žmonių šou, tad labai nelaukiau reportažo apie save (reportažas parodytas TV projekto „Lietuvos balsas“ metu prieš dalyvės pasirodymą scenoje – red. past.). Nors filmavimai vyko gegužės pabaigoje, o laida pasirodė tik dabar, keturis mėnesius galvojau, kaip mane pristatys ir tikrai labai nervinausi, nes per reportažo kūrimą išsprūsta tai, ko galbūt visai nenorėtum pasakyti viešai, – apie muzikinio šou „Lietuvos balsas“ užkulisius pasakoja Jovita. – Mano reportaže buvo daug ašarų, nes atšalo santykiai su šeima, tad bijojau dramos, – atvirauja pašnekovė.

Mergina pasakoja kartais pagalvojanti, kad visgi televizijos projektai – ne jai.

Jovita išdavė, kad peržiūrėjusi pasirodymą „Lietuvos balso“ scenoje, savęs neatpažįno – „balsas skambėjo nedrąsiai, drebėjo, o aš pati – drovi“, – emocijomis dalijosi Jovita tvirtindama, kad kasdienybėje ji – drąsi ir charizmatiška asmenybė.

Tiesa, po pasirodymo televizijos ekrane mergina sako sulaukusi nemažai dėmesio ir palaikymo žodžių:

– Daug pažįstamų buvo nustebę, kad išvis čia dalyvavau, nes dalyvavimą projekte slėpiau ir apie jį žinojo gal trys-keturi žmonės iš artimiausių žmonių rato. Po to sulaukiau nemažai dėmesio ir kas keisčiausia, kol kas – jokios kritikos, nė vieno neigiamo žodžio. Sulaukiau daug palaikymo, tas buvo smagiausia. Gavau žinučių ir iš pramogų pasaulio žvaigždžių. Labai smagu, kad palaiko labai daug nepažįstamų žmonių, kurių gyvenime nesu mačiusi. O galvojau, kad bus atvirkščiai, – džiaugiasi mergina.

...ir siekis išgarsėt

– Anksčiau buvo begalinis noras išgarsėti, nes man atrodė smagu būti atpažįstamai gatvėje ir gauti daug dėmesio, bet kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad tai vargina... Ir dabar nesijaučiu esanti pilka pelytė, daug žmonių mane tikrai žino, net ir pačiam Vilniuje atpažįsta. Išgarsėjimas turi ir savų pliusų, manau, žmogui atsiveria platesnės galimybės, vien iš to gali ir neblogai užsidirbti, ir pažinčių ratas tampa daug platesnis, tai automatiškai garantuoja ir geresnį gyvenimą, – žinomumo privalumais neabejoja Jovita.

– Kokie tavo ateities planai, Jovita? Apie ką svajoji?

– Žinant mane, po penkerių metų, manau, jūs dar kartą imsit iš manęs interviu, – šypsosi mergina. –Turiu daug planų, nenoriu pabaigusi mokslų tiesiog dirbti, kaip dauguma žmonių ir daugiau nieko neveikti. Galvoju pabaigti kokius papildomus kursus, gal visažistės ir užsiimti papildoma veikla. Tikrai neapleisiu dainavimo, labai noriu įsirengti nuosavą įrašų studiją. Manau, būsiu iš tų žmonių, kuris šmėžuos televizijos ekranuose. Žinau, kad daug keliausiu ir mėgausiuos gyvenimu, – atskleidė mergina.

Jau dabar ji džiaugiasi gyvenimu, užsiima širdžiai artima veikla – dainuoja sostinės naktiniuose klubuose. Pasak Jovitos, ji pasirodo ir kitų miestų scenose.

– Dainuoti klubuose tikrai smagu, nes žmonės ten susirenka atsipalaiduoti, pasilinksminti. Kai prie to prisidedu ir aš, tikrai geras jausmas, – tvirtina dvidešimtmetė.

Tai, kas galbūt turėjo likti paslaptyje

Jovitos teigimu, jai apmaudu, kad nepateko į kitą „Lietuvos balso“ etapą, tačiau studentė neabejoja, kad panašių televizinių projektų pagrindinis tikslas – padaryti šou. Pakviesta į pirmąją atranką, mergina ją įveikė be jokio vargo. Vėliau gavo sąrašą, iš kurio reikėjo išsirinkti dainą, kurią dainuos „aklosiose perklausose“. Savo dainos, kaip pasakoja Jovita, pasirinkti neleidžiama.

– Kadangi dainos man buvo nelabai žinomos, pasirinkau vieną, populiaresnę. Čia ir buvo mano klaida, nes gavusi aranžuotę supratau, kad ta daina man visiškai netinka, bet trauktis jau neturėjau kur ir teko ją dainuot. Kai per filmavimus užlipau į sceną, jaučiau, kad esu nepasiruošusi. Įpusėjus savo pasirodymui norėjau tik greičiau užbaigti dainą, nesvarbu kaip, svarbu užbaigti, nes su ta daina jaučiausi labai nejaukiai, manau, tai labai matėsi mano pasirodyme ir pakišo koją, nes dainuoti tau netinkančią dainą – išties sunku. Pritrūko pasitikėjimo savimi, užtikrintumo ir užsispyrimo. Jeigu ir nueisiu kitais metais į šį projektą, tai tik norėdama visiems įrodyti, kad tikrai galiu puikiai pasirodyti, – ryžtingai kalba muzikinio projekto dalyvė.

Apie muziką ir autoritetus

Jovita atskleidė, kad dažniausiai jos grotuve skamba labai įvairi muzika – nuo RnB iki Deep House ar Disco. Kaip pasakojo pašnekovė, pastaruoju metu ji itin pamėgo aštuntojo dešimtmečio dainas. Nors vieno mėgiamo muzikos stiliaus ji sakė neturinti, tačiau atskleidė niekada nesupratusi tokios muzikos kaip rokas ar metalas.

– Keista, bet neturiu ir autoritetų. Scenoje atrodau, dainuoju ir elgiuosi taip, kaip man patinka, taip, kad aš gerai jausčiausi. Dažniausiai dainuoju šiuolaikines užsienietiškas dainas, akustines versijas. Bet labai norisi išbandyti save kitokiame stiliuje, pavyzdžiui Deep House. Žaviuosi Ellie Goulding dainavimo technika bei Rihannos sceniniu įvaizdžiu, – sako Jovita.

– Ar turi kokį kredo, taisyklę, kuri tave veda gyvenimo keliu pirmyn?

– Mano gyvenimo kredo – neturėk jokių kredo, – juokauja ji. – Kam gyventi ir vadovautis kažkokia taisykle? Labiau ne kredo, bet tiesiog man patinkanti mintis – naudotis kiekviena pasitaikiusia galimybe. Pabandykit, verta, ir pasiekti tuo galima labai labai daug, – įsitikinusi iš Tauragės kilusi mergina.

Nuotrauka
margis
Valdo Latožos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-04
Tokios žinios, ko gero, laukė ne viena tauragiškių šeima, auginanti mažamečius. Po kelerių metų pertraukos, sunkios ligos ir ilgo gydymo į darbą sugrįžta gydytojas Eugenijus Margis.
Nuotrauka
genute
Autoriaus ir Tauragės kultūros centro nuotraukos
Įkelta:
2024-02-06
Apie Gonovaitę Urmonaitę rašyti – ir kančia, ir malonumas: malonumas tas, kad tą žmogų pažįstu jau 45 metus (tiek, kiek ji gyvena Tauragėje), o kančia ta, kad vis tiek šios spalvingos asmenybės man nepavyks visapusiškai atskleisti. Žinodamas jos nestandartinius sprendimus scenoje ir gyvenime, pats jaučiuosi labai standartinis žurnalistas, kuriam lengviausia būtų tiesiog apžvelgti Genovaitės (arba kaip Andrius Naraškevičiukas sakydavo Genūūūtės) nueitą kelią Tauragėje: atvažiavo, įsidarbino, režisavo, skaitė poeziją, pati vaidino, rašė knygas, rengė festivalius, kraštiečių susitikimus, dirbo mokytoja... Ir tai būtų aišku, suprantama, išbandyta, patikrinta. Bet juk čia Genūūūūtė!
Nuotrauka
inga
Inesos Vaigauskienės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-19
Nuo spalio pirmosios Tauragės kultūros centre darbus pradėjo kultūrinių renginių organizatorė-jaunimo koordinatorė Inga Tubutytė. Tauragiškė kviečia jaunimą drąsiai kreiptis į ją ir siūlyti savo idėjas bei išsakyti norus, pastebėjimus, kokių renginių trūksta Tauragėje.
Nuotrauka
irina
Irinos Sadauskienės asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-18
Kalbėti su Irina nuostabiai paprasta ir įdomu. Ji turi tiek daug ką pasakoti! Irina iš tų žmonių, kurie ne tik daug kuo domisi, turi sukaupusi daug žinių, bet ir turi noro visu tuo savo turtu dalintis. Sako, kad tokie žmonės būtų geri mokytojai... Nors dirba mokykloje, Irina – ne mokytoja. Vis dėlto savo žiniomis dosniai dalijasi su visais, kurie nori klausytis. Kaip jai pavyko suderinti tris didžiausius savo norus: norą keliauti, norą mokytis ir norą pasakoti istorijas?
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-11-08
Tauragės rajono savivaldybės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos bendruomenę pasiekė skaudi žinia – eidama 61-uosius metus mirė bibliotekos direktorė Meilutė Parnarauskienė. Šią skaudžią netekties valandą bibliotekos kolektyvas nuoširdžiai užjaučia Meilutės Parnarauskienės artimuosius.
Nuotrauka
jankauskas
J. Jankausko asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-11-02
Skaudvilės seniūnijos Trepų kaimo gyventojas Jonas Jankauskas bene visą gyvenimą užsiima amatais. 67-erių amatininko darbai, pristatyti ir konkursinėje parodoje „Aukso vainikas“, puošia ne tik Skaudvilės kraštą, bet iškeliauja ir į svečias šalis. Liaudies meno puoselėtojas teigia, kad menas ir amatai jį lydėjo nuo mažų dienų, o naujų idėjų kūriniams nestokoja – tik spėk suktis.  
Nuotrauka
Mokytoja
Paulinos Reketytės nuotrauka
Įkelta:
2023-10-05
Spalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Proga ne tik skirti sveikinimo žodį, bet ir pasikalbėti apie iššūkius, su kuriais susiduria mokytojas. Švietimo sistema išgyvena sudėtingą laikotarpį, nesibaigiančios reformos atneša ne tik teigiamų pokyčių, bet ir sumaišties. Prieš porą savaičių įspėjamajame streike dalyvavę pedagogai šiandien pradeda protesto akciją, kurios trukmė dar neaiški. Bet aiškūs mokytojų reikalavimai – jie nori kokybiškesnių darbo sąlygų, mažesnių klasių, oresnio atlyginimo. Kas bevyktų švietimo sistemoje, mokytojas visada galvoja apie vaiką. Su džiaugsmu apie darbą kalba Skaudvilės gimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Violeta Verpečinskienė, jau skaičiuojanti 34-us darbo metus mokykloje ir dalijasi įžvalgomis apie mokytojo kasdienybę, pokyčius ir iššūkius
Nuotrauka
pukeliene
Raimondos Alysienės nuotrauka 
Įkelta:
2023-09-01
Jovarų pagrindinės mokyklos direktorei Janinai Pukelienei šis rugsėjis mokykloje – jau 22-asis. Nuo praėjusių metų gruodžio direktorės pareigas einanti pedagogė sutiko pasidalinti mintimis apie mokyklos džiaugsmus ir rūpesčius. Bet pirmiausia pasidžiaugė savo mokyklos bendruomene, ypač administracijos darbuotojais: jie nuostabūs – kantrūs ir besišypsantys. 
Nuotrauka
nuotrauka
Valdo Kilpio nuotrauka
Įkelta:
2023-06-24
„Fizinis panašumas yra viena, bet mes – skirtingi žmonės“, – sako Vlado Putvinskio-Pūtvio provaikaitis Stasys Pūtvis, bet žvelgdamas į jį išties gali pamanyti, kad sutikai ano meto bajorą, dvarininką, visuomenės ir kultūros veikėją, rašytoją, knygnešį, žuvininkystės pradininką Lietuvoje, vieną iš Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėją bei ideologą.
Nuotrauka
lidija
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-03
Lidiją Šeputis Žygaičių seniūnijos gyventojai puikiai pažįsta – ji nuo 1983 m. dirbo Žygaičių ambulatorijoje sesele. 67-erių moteriai visą gyvenimą buvo svarbiausia buvo padėti žmonėms. Tokio darbštaus, atsakingo ir pareigingo žmogaus sunku nepastebėti – žygaitiškiai net teikė jos kandidatūrą Tauragės garbės piliečio vardui gauti. Į Lietuvą Lidiją atvedė meilė lietuviui Algimantui. Iš pradžių gyvenimas nebuvo rožėmis klotas – trukdė kalbos barjeras, nepažįstama aplinka, bet po truputį moteris įsikūrė, pelnė žmonių pasitikėjimą ir meilę
Nuotrauka
nuotrauka
Povilo Naujoko nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Tauragiškis Povilas Naujokas socialiniuose tinkluose aktyviai dalijasi kvapą gniaužiančiomis gamtos nuotraukomis, netrūksta ir mylimos Tauragės vaizdų, akimirkų iš kelionių. Paauglystėje pradėjęs fotografuoti, nors ir buvo padaręs nemažą pertrauką, jis vėl sugrįžo prie savo pomėgio. Fotografas labiausiai mėgsta fiksuoti gamtą ir gyvūnus.
Nuotrauka
nuotrauka
Mindaugo Černecko nuotrauka
Įkelta:
2023-04-29
Kada, jei ne dabar, džiaugtis ir didžiuotis savo kraštu, kūrybingais jo žmonėmis, nešančiais meno šviesą mums visiems? Juk šiemet esame Lietuvos kultūros sostinė. Viena tokių šviesulių – menininkė, dailės ir technologijų mokytoja Vida Karbauskienė, kurios darbų paroda „Kodėl? ESU“ užvakar atidaryta Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ Edukacijų centre. Vida užduoda klausimą žodžiu, o atsakymą pateikia dailės kalba. Skaitytojų dėmesiui – interviu su autore.
Nuotrauka
juozas
Juozo Petkevičiaus asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-10
Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ ketverius metus dirbantis fotografas Juozas Petkevičius kilęs iš legendomis apipinto Šilavoto kaimo Prienų rajone. Ar meno magija jį užbūrė nuo vaikystės, o galbūt užkrėtė mamos, mėgusios fotografuoti, pavyzdys? Pokalbis su Juozu – apie pažintį su fotografija, siekį gilintis į jos istoriją ir apie kasdienybę muziejuje.   
Nuotrauka
Zavinta
Įkelta:
2023-04-09
Tikinčiųjų ir ne tik jų laukiamos šv. Velykos – jau poryt. Šeimos džiaugsis buvimu kartu – eis į bažnyčią, sės prie vaišių stalų, ridens margučius. Prisimins tradicijas, tačiau neapsieis ir be naujovių. Štai Žavintos Kvederienės šeimos stalą papuoš ne tik pagal senovinį močiutės receptą iškepti grybukai, bet ir meniškai pačios Žavintos rankomis dekoruoti sausainiai – kiškučiai, žąsys ar avelės. Tokie sausainiai, kaip ir kiti jos kepiniai, papuoš ir ne vienos tauragiškių šeimos stalą.  
Nuotrauka
sokiai
Asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-03-28
Šiaulių arenoje surengtame Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate tauragiškių Agotos Marozaitės ir Mato Paupario pora, atstovaujanti šokių klubui „Dance life“ jaunių klasėje Lotynų Amerikos šokių programoje tapo vicečempionais ir į Tauragę parvežė sidabro medalius. „Dance life“ klubui tai pirmasis tokio aukšto lygio įvertinimas. Kaip tie medaliai „nukalami“, papasakojo klubo treneris Justas Bareišis. 
Nuotrauka
rindokas
Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Netekome dar vieno narsaus, atkaklaus, Lietuvą mylėjusio mūsų tautos tragedijos liudininko. 
Nuotrauka
vigantas
Tauragės kultūros centro nuotrauka
Įkelta:
2023-03-13
Kovo 13-ąją į Amžinybę išėjo Tauragės liaudies teatro aktorius, buvęs Tauragės kultūros centro darbuotojas Vigantas Užmiškis.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-12
Paveikslai, iš kurių sklinda dvasios ramybė, šiluma, ypatingas gamtos pojūtis. Tokia paroda, pavadinta „Gamtos spalvos“, ką tik galėjo grožėtis Skaudvilės kultūros namų lankytojai. Autorė Justina Šemeklienė atvira: tapyba jai – poilsis, nusiraminimas, meditacija.
Nuotrauka
nuotrauka
Daivos Genienės asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-03-05
Tauragės visuomenės sveikatos biuro vadovė Daiva Genienė tauragiškiams pažįstama kaip sveikos gyvensenos propaguotoja, žygių su šiaurietiškomis lazdomis vadovė, renginių vedėja. Išleisdama savo eilėraščių knygą ji atskleidė dar vieną savo asmenybės pusę. „Kai eilių priguldyti pilni stalčiai, natūraliai kyla mintis guldyti juos tvarkingiau, pavyzdžiui, feisbuke, su žyma „tik draugams“. Kai eilėraščiai suranda savo skaitytoją, sukelia diskusijas, dovanoja grįžtamąjį ryšį, kažką padrąsina, kažką įkvepia – aplanko drąsa išleisti knygą“, – sako ji.  
Nuotrauka
inga
Įkelta:
2023-02-25
Tauragės sporto centro direktoriaus pavaduotoja, rankinio trenerė Inga Jurienė gimė ir augo Tauragėje, baigė tuometinę Tauragės 2-ą vidurinę mokyklą. Rankiniu susidomėjo antroje klasėje, o nuo septintos mokėsi sportininkų klasėje – visa rankinio komanda. Pasirinkusi trenerės kelią ji didžiuojasi savo auklėtinėmis, o labiausiai tuo, kad išsiugdė sau įpėdinę. Ir sūnus Lukas, užaugęs sporto salėje, pasirinko sportininko kelią. Nors moteris jau pasvarsto, kad galbūt laikas sportinius batelius, kaip sakoma, pakabinti ant vinies, vis dar žaidžia veteranų lygoje. Taip nuo 1983-ųjų – jau 40 metų – rankinis yra neatsiejama Ingos gyvenimo dalis.