Smulkusis verslas kelia koją į internetą
Įkelta:
2021-01-20
Nuotrauka
parduotuves

Kad šiais laikais galima apsipirkti neišeinant iš namų – ne naujiena. Internetinė prekyba ypač pagyvėjo užklupus pandemijai – saugodami sveikatą, žmonės vis dažniau apsiperka  internetu. Vis dėlto iki šiol tai daugiausia buvo prekybos milžinų kovos laukas. Tačiau imtis ryžtingų sprendimų gyvenimas verčia ir smulkiuosius prekybininkus: drąsiausieji irgi jau kelia koją į internetą: internetinę parduotuvę atidarė dvi mažas maisto krautuvėles turinti verslininkė, o prekiaujantieji drabužiais, pristatydami savo prekes, rengia gyvas vaizdo transliacijas.

Kas nori – ieško galimybių

Praėję metai buvo nelengvi visiems – visą pasaulį užgriuvusi pandemija ir dėl jos paskelbtas karantinas daugelio žmonių gyvenimą apvertė aukštyn kojomis. Klastinga liga, pasiglemžianti sveikatą ir ar net gyvybes, stabdo ir verslus. Be pajamų likę smulkieji verslininkai elgiasi skirtingai: vieni pyksta ant viso pasaulio, kiti laukia pagalbos, treti gi nenuleidžia rankų ir patys ieško galimybių išgyventi. Juk sakoma – kas nenori, ieško pasiteisinimų, kas nori – ieško galimybių.

Praėję metai iš visų pareikalavo greitos reakcijos ir sprendimų. Kai kurie verslai Lietuvoje jau pirmąją karantino savaitę savo parduotuves perkėlė į internetinę erdvę, kiti gi tikėjosi, kad karantinas ilgai netruks, reikia tik luktelti. Deja, taip neįvyko – pandemija tęsiasi jau metus, šviesa tunelio gale matyti, tačiau ji dar labai toli. Todėl patys ryžtingiausieji jau imasi priemonių pagyvinti sulėtėjusį verslą – atidaro internetines parduotuves ar bent jau intensyviai reklamuojasi socialiniuose tinkluose.

Internete – net močiučių megztos kojinės

Neseniai rašėme apie močiutę Elytę Zvierkienę, internete pradėjusią prekiauti savo mezginiais. Aštuntą dešimtį baigusi moteris mezga visą gyvenimą, anksčiau megztas kojines, pirštines, riešines pardavinėdavo Vytauto gatvėje, prie turgelio, prekes išdėliojusi tiesiog ant šaligatvio. Jos pensija labai maža, tad uždarbis už mezginius, nors ir nedidelis, padėdavo išgyventi. Dabar, kai karantinas uždarė namuose, moteris buvo nusiminusi, kad nebegali prekiauti. Išeitį pasiūlė dukra – sukūrė mamai paskyrą socialiniame tinkle ir ėmė reklamuoti mezginius įvairiose pardavimų platformose. „Ar nesušalote? Kviečiu įsigyti šiltų kalėdinių dovanėlių sau ir savo draugui. Kadangi karantinas, prie turgelio būti negaliu. Jūsų patogumui ir saugumui savo gaminių gausybę rodau čia. Kainos nedidelės, vilna avies, darbas – rankų. Tik pergyvenu, ar visiems norintiems užteks. Kreipkitės asmenine žinute. Saugus atsiėmimas iš namų“ – tokią žinutę feisbuko naudotojai prieš šventes galėjo rasti Tauragės turgelio paskyroje. Pirkėjų atsirado iškart. Susidomėjusieji paskambina, susitariama, ir pirkinys saugiai perduodamas.

Rengia tiesiogines transliacijas

Prekyba drabužiais internetu – jokia naujiena, tačiau anksčiau tai darydavo tik didelės parduotuvės, prekybos tinklai. Dabar gi, kai pramoninių prekių parduotuvėms teko užverti duris,  prekiauti internete vis dažniau bando ir mažos krautuvėlės. Tokių nemažai ir mūsų mieste. Kai kurios žengia dar toliau – ne tik siūlo išsirinkti drabužį internetu ir saugiai jį atsiimti, tačiau dar ir rengia tiesiogines vaizdo transliacijas. Mat norą apsipirkti internetu daugeliui pirkėjui slopina tai, kad internetu drabužio ne tik nepačiupinėsi, bet ir gerai neapžiūrėsi, nepamatysi, kaip jis atrodytų apsivilktas. Tam ir skirtos vaizdo transliacijos. Štai Jolanta Jeriominienė, Tauragės centre turinti vyriškų drabužių parduotuvę, pasakoja internete reklamuojanti savo prekes ir prekiaujanti senokai. Turėjo ji ir internetinę parduotuvę, tačiau ji, pasak Jolantos, nepasiteisino. Tad dabar ji ėmė rengti gyvas transliacijas. Tiesa, kol kas surengė dar tik vieną, tądien, kai kalbėjomės, ruošėsi antrajai.

–  Yra sukurta grupė internete „LJ rūbai vyrams“, susiburia narių, pažymi „patinka“, ir tada kelia prekes, dalinasi. Prisijungusių grupėje – 1700. Bet čia dar nedaug. Kitos grupės kur kas daugiau turi. Bet vis tiek gerai: žmonės pamato prekę, gali ją geriau apžiūrėti, sužinoti audinio sudėtį ir, jei patinka – nusipirkti. Pirmąją mano transliaciją stebėjo 200 potencialių klientų, o kitų, matau, ir 600 būna, – pasakoja ji. – Prekes sunumeruojame, kad žiūrovams būtų patogiau. Daug kas rašo tiesiogiai, kad kuri nors prekė sudomino, bet būna, kad ir poros dienų dar parašo, jei vėliau pamato. Transliacija lieka puslapyje. Prekes siunčiame arba saugiai atiduodame parduotuvėje.

Jolanta svarsto, kad toks staigus gyvų transliacijų išpopuliarėjimas – greičiau ne mada, o tiesiog būtinybė, būdas prisitaikyti prie aplinkybių ir išgyventi.

– Matau kartais, kaip kitos tuos „live“ daro – drebančiu balsu kalba, matyt, jaudinasi, – sako ji, – toks laikotarpis, kad turi stengtis, bandyti ir eiti pirmyn, kas bebūtų.

Nuotrauka
transliuoja

Verslininkė atskleidė, kad smulkieji verslininkai, dabar bandantys prekiauti internete, labai palaiko vieni kitus. Pavyzdžiui, jei žmogus ko nors ieško, visada pataria ir nukreipia pas kolegą, kuri tokią prekę turi, net ir pareklamuoja vienas kitą. Gyvomis transliacijomis dalijasi net ir kitų rajonų gyventojai, taigi prekyba nebeapsiriboja viena teritorija.

– Dabar toks laikas, kad turime suremti pečius, palaikyti vienas kitą, – įsitikinusi ji, – konkurencijos nebeliko. Norime tik išlikti. Nieko neprašom iš valstybės – tik kad leistų mums dirbti...

Versle – 10 metų

Internetu nusipirkti maisto produktų irgi tampa įprastu dalyku. Tačiau tai labiau būdinga didmiesčiams, Tauragėje tuo užsiimanti prekybos milžinė turi tik atsiėmimo punktą – į namus prekių kol kas neveža. Žengti šį žingsnį – pristatyti prekės tiesiai į namus – ryžosi dvi fizines maisto prekių parduotuves turinti verslininkė Živilė Vaitiekutė. Feisbuke ji skelbia: „Maisto prekių pristatymas į namus Tauragėje. Startuojam. Pažadam suktis kuo greičiau. Rinkitės apmokėjimą bankine kortele pristatymo metu ir Jūsų pirkinių krepšelis bus pristatytas per 1 val. Pristatymo laikas 10:00–20:00.“.

Kaip verslininkė ryžosi šiam žingsniui, su kokiais sunkumais susidūrė? „Tauragės žinių“ pakalbinta Ž. Vaitiekutė sutiko papasakoti išsamiau.

– Šie metai mūsų įmonei jubiliejiniai – skaičiuojam dešimtuosius gyvavimo metus. Tas laikas prabėgo neįtikėtinai greitai. Pradžia buvo ieškojimų kelias – kaip dirbti, kaip pritraukti klientą, kuo prekiauti ir t.t. Dabar jau galiu pasakyti, kad atsakymas tik vienas – klausyti ir girdėti savo klientus. Tai jie parodo kryptį, kurios reikia laikytis, – teigia ji.

Nuotrauka
zivile

Iš pradžių ji turėjo vieną parduotuvę – Stoties gatvėje. Živilė pasakoja, kad sprendimą atidaryti dar vieną parduotuvę nulėmė vienas netikėtas skambutis su pasiūlymu nuomotis parduotuvės patalpas Kęsčiuose.

– Tai tikrai nebuvo planuotas žingsnis, tačiau jau turima patirtis leido surizikuoti. Ten dirbame jau 4 metus. Per tiek laiko susibendravome su šio kaimo gyventojais, pažįstame beveik visus ir iš dalykiško bendravimo išsiauginome šiltus, draugiškus santykius. Tai labai džiugina, – pasakojo moteris. 

Prisitaikyti teko nedelsiant

Paklausta, kaip verslą paveikė karantinas, Živilė sako:

– Praėję metai, kaip ir daugumai, buvo pilni nemalonių netikėtumų, su daug nerimo, daug nežinios. Pandemija visus užklupo nepasiruošusius. Turbūt visi dar prisimename, kiek buvo sumaišties su dezinfekuojančiais skysčiais, kaukėmis, pirštinėmis – buvo neįmanoma jų gauti. Visa tai palietė ir mus. Turėjome nedelsdami prisitaikyti darbui karantino sąlygomis – dėjome apsaugines pertvaras, reguliavome pirkėjų srautus, nepaliaujamas paviršių dezinfekavimas tapo kasdiene rutina. Tačiau turime kuo ir pasidžiaugti – atsirado naujų klientų, kurie rinkosi apsipirkimą pas mus, norėdami išvengti didesnių žmonių sambūrių. Tą tendenciją stebime ir dabar.

Mintį įpiršo klientai

O kaip kilo mintis kelti verslą į internetą? Živilė sako, kad jau pavasarinės viruso bangos metu iš savų pirkėjų sulaukdavo klausimų, ar nepristato prekių į namus, ar gali surinkti pirkinių krepšelius užsisakius telefonu ir pan.

Norėdami išlikti, mes privalome reaguoti į susiklosčiusią situaciją ir į besikeičiančius vartotojų poreikius, todėl ir atsiradome internetinėje erdvėje, atidarėme elektroninę maisto prekių krautuvėlę. Sulaukiu pastabų, kad to reikėjo anksčiau. Taip, reikėjo. Bet tuomet galvojau, kad visa užklupusi nežinia tuoj baigsis ir grįšim į įprastą gyvenimo ritmą. Niekas nesitikėjom, kad karantino režime teks likti ilgai...

 

– Taigi, ne kas kitas, o mūsų klientai įsiūlė mintį, kad laikas pokyčiams. Norėdami išlikti, mes privalome reaguoti į susiklosčiusią situaciją ir į besikeičiančius vartotojų poreikius, todėl ir atsiradome internetinėje erdvėje, atidarėme elektroninę maisto prekių krautuvėlę. Sulaukiu pastabų, kad to reikėjo anksčiau. Taip, reikėjo. Bet tuomet galvojau, kad visa užklupusi nežinia tuoj baigsis ir grįšim į įprastą gyvenimo ritmą. Niekas nesitikėjom, kad karantino režime teks likti ilgai... – teigia ji. – Didėjantys užsikrėtimų skaičiai ir vis griežtėjančios karantino sąlygos galutinai nulėmė tai, kad mes privalome pradėti internetinę prekybą ir nebėra laiko dvejonėms.

Žinoma, kol mintis virto kūnu, užtruko šiek tiek laiko. Šiuo metu el. parduotuvė www.maistokrautuvele.lt jau veikia. Verslininkė džiaugiasi, kad jie yra pirmieji Tauragėje, siūlantys nemokamą maisto prekių pristatymo į namus paslaugą. Šią naujieną paviešinusi feisbuke ji sako sulaukusi nemažai palaikančių ir pritariančių šiai idėjai žinučių.

Kainos – tokios pačios

Ž. Vaitiekutė noriai dalijasi ateities planais:

– Asortimente šiuo metu jau galima rasti duonos ir kitų konditerijos gaminių, pieno produktų, bakalėjos prekių ir pan. Orientuojamės į maisto produktus, tačiau pasiūlysime ir būtiniausias namų ūkio prekes – higienos, valymo priemonių ir pan. Suprantame, kad būtume patrauklūs pirkėjams, privalome pasiūlyti kuo platesnį asortimentą. Pasiūlos didinimo linkme dirbame kasdien, ir tai bus nesibaigiantis procesas, kol gyvuosime. Ieškome ir tokių prekių, kurių nėra didžiuosiuose prekybos centruose. Laukiam ir iš pirkėjų pageidavimų, ką jie norėtų rasti mūsų elektroninėje parduotuvėje. Dar vienas aktualus klausimas iš klientų – kainos. Galime nuraminti – jos tikrai nėra dirbtinai sukeltos, ir internetinėje, ir fizinėse parduotuvėse prekiaujame tokiomis pačiomis kainomis.

Prekes internetinėje parduotuvėje užsisakyti galima dviem būdais: formuojant pirkinių krepšelį elektroninėje krautuvėlėje arba paskambinus telefonu. Atsiskaitymai – bankiniu pavedimu arba bankine kortele bei grynaisiais pristatymo metu. Skelbiama, kad dėl saugumo bei patogumo rekomenduojama rinktis atsiskaitymus mokėjimo kortele, be to, pasirinkus tokį mokėjimą ir prekių pristatymas bus greitesnis.

Paklausta apie pristatymo terminus, verslininkė tikina, kad visus užsakymus, įvestus iki 13 val., įsipareigojama pristatyti tą pačią dieną. Vėliau suformuoto užsakymo pristatymas gali nusikelti į kitą darbo dieną. Šiuo metu, sako ji, nuolatinio užsakymų srauto dar nėra, tad pristatymas vyksta operatyviai – per valandą nuo užsakymo patvirtinimo pirkinių krepšelis atkeliauja į pirkėjo namus.

– Akivaizdu, kad šiandieninis mūsų gyvenimas, nepriklausomai nuo to, ar gyvename karantino sąlygomis, ar ne, nebeįsivaizduojamas be interneto. Ar šioje terpėje išliks maistokrautuvele.lt – atsakyti sunku. Reikia laiko, kad žmonės apie tokias paslaugas sužinotų, kad išbandytų, kad įsitikintų, jog tai patikima, kad priprastų ir susiformuotų įprotis pirkti tokiu būdu. Didžiuosiuose miestuose prekių pristatymas į namus jau nebe naujiena, o labai populiari paslauga. Tikėkimės, kad ir Tauragėje žmonės bus drąsūs ir imlūs naujovėms. Juolab, kad tai išbandyti šiuo metu nieko nekainuoja. Likite saugūs namuose ir apsipirkite internete, – teigia verslininkė.

Ji dėkinga savo kolektyvui, kuris nepabūgo dirbti tikrai sudėtingomis ir rizikingomis sąlygomis, Sako norinti, pasinaudodama proga, padėkoti ir visiems klientams, kurie ištikimi jau visą dešimtmetį ir kurie tapo daugiau nei klientais.

– Ačiū, kad atleidžiate mums už klaidas. Ačiū už kiekvieną šiltą žodį. Ačiū ir tiems, kurie peikiate ir kritikuojate – tai mus skatina judėti pirmyn ir tobulėti, – sako Živilė.

 

Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
prieš 6 valandas
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.