Prieš porą metų viešbutyje duris atvėręs restoranas „Da Feng“ sėkmingai išgyveno griežto karantino laikotarpį ir ne tik jau laukia lankytojų terasoje ir restorano viduje, bet ir, nepaisydamas visų sunkumų, pristato meniu naujieną – burgerius.
Nors minkštos bandelės ir grilyje pakeptos mėsytės derinys vilioja dažną, vis dėlto kinų restorane jis lyg ir neįprastas. Taigi – kodėl būtent burgeriai?
– Tauragėje mažai kas juos gamina, be to, turim draugą – „Bocmaną“, kuris juos mums rekomendavo ir pasiūlė pamėginti. „Bocmanas“ – tai kavinukė Kaune, kuri šiuos burgerius sukūrė ir su mumis pasidalino, – pasakojo restorano savininkė Alma Marozienė.
Pasak jos, per laiką pasijautė poreikis papildyti meniu. Restorane jau gaminami ir lietuviški patiekalai, juos lankytojai jau pamėgo. Norėjosi, kaip sako A. Marozienė, kad, pavyzdžiui, šeimai atėjus papietauti vaikai irgi turėtų pasirinkimą, ką paragauti.
Gegužės 22 dieną burgeriai pristatyti svečiams – į pristatymą A. Marozienė sako pasikvietusi draugus, kad padegustuotų ir padiskutuotų, gal ko trūksta ar panašiai.
– Šauniai pasėdėjom, ir kadangi įvertino burgerius įvertino gerai, ėmėm juos gaminti ir lankytojams, – sako ji.
Karantino metu restoranas nebuvo uždarytas, tačiau gamino patiekalus tik išsinešti. Nuo gegužės 22-osios, sušvelninus karantino sąlygas, jis vėl atvėrė duris lankytojams. Paklausta, kaip sekėsi išgyventi tuo metu, A. Marozienė sako, kad žiūri į viską optimistiškai.
– Visai gerai. Kažkiek dirbom, neužsidarėm, tai, manau, pats geriausias dalykas. Esmė ta, kad mes tą sunkų laikotarpį išgyvenom, tai išgyvensim ir toliau. Jeigu pesimizmą „pasigausim“, tai taip ir sėdėsim galvas nuleidę. Reikia objektyviai planuotis, dėliotis į priekį. Esam pilni naujų idėjų, po truputį jas įgyvendinam, ir, manau, viskas bus gerai, – įsitikinusi restorano savininkė.
Ji džiaugiasi, kad pavyko išvengti darbuotojų atleidimų – kai kurie buvo prastovose, kai kurie atostogose, kai kurie dirbo. Paklausta apie valstybės paramą, ji sakė, kad restoranui galioja tos pačios sąlygos, kaip ir visoms įmonėms, kuo buvo galima, tuo pasinaudota. Sušvelninto karantino sąlygas pavyko įgyvendinti nesunkiai:
– Pertvaras jau anksčiau buvome pasidarę, taigi užteko tik atstumdyti stalus. Praradome maždaug 10 vietų dėl tokių reikalavimų. Meniu rašome ir lentoje, taigi meniu liesti nebūtina, – pasakojo A.Marozienė.
O restorano naujiena – „Bocmano“ mėsainiai– gaminami net septynių rūšių: „Bocmano“ firminis, „Pink lady“, vegetariškas, keturių sūrių, „Nuogas“, „Kentucky burger“ ir sūrainis, prie jų siūlomos bulvytės ir kelių rūšių padažai.
Burgerius galima užsisakyti kasdien nuo 15 valandos, savaitgaliais – nuo ryto iki darbo pabaigos.