Rimvydas Varanavičius grasino vedėjui ir tarybos nariui?
Įkelta:
2020-02-12
Nuotrauka

Praėjusį trečiadienį savivaldybės Tarybos posėdžių salėje buvo karšta. Pirmuoju numeriu įrašytas klausimas dėl rajono mokyklų optimizavimo plano, tiksliau, dėl 5 kaimo mokyklų reorganizavimo svarstytas dvi valandas. Žodis suteiktas mokyklų bendruomenių atstovams, kurių prigužėjo pilna salė, o politikai ant stalo metė visus kozirius: vieni – didelių mokyklų finansinę donorystę mažoms, kiti – šimtmetį menančią kaimo mokyklų istoriją. Iš kantrybės išvestas rajono meras Dovydas Kaminskas atviru tekstu rėžė nepakęsiantis opozicijos patyčių, o tikrą sumaištį tarp posėdžiaujančių sukėlė valstiečio Kęstučio Balašaičio pareiškimas. Politikas atviravo, jog sulaukė grasinimų iš vienos reorganizuojamų mokyklų vadovo – Batakių pagrindinės direktoriaus Rimvydo Varanavičiaus. Maža, to, jis pareiškė žinąs, kad susidoroti prieštaringos reputacijos vyras grasino ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Egidijui Šteimantui. 

Svarstė 2 valandas

Mokyklų tinklo optimizavimo planas aistras Tauragės rajone kaitina jau keletą mėnesių, kaip rašėme praėjusio penktadienio vedamajame, trijų mokyklų bendruomenės Pilies aikštėje pliaupiant lietui surengė piketą. Būti ar nebūti savarankiškomis Batakių, Lomių, Lauksargių, Pagramančio ir Gaurės pagrindinėms, tarybos nariai valandų valandas svarstė komitetų posėdžiuose, tačiau trečiadienį susirinkus į pirmąjį metų posėdį viskas prasidėjo nuo nulio.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui pristačius klausimą į tribūną pakviesti pasisakyti ir mokyklų bendruomenių atstovai. Visi sutartinai prašė nepritarti mokyklų reorganizavimui, tačiau visgi sprendimui, kad kaimo mokyklos taptų miesto mokyklų skyriais, galiausiai pritarta daugumos balsais. Balsams pasiskirsčius po lygiai – 12/12, mero balsas buvo lemiamas. Tačiau galutiniam sprendimui priimti prireikė dviejų valandų. Bet apie viską nuosekliai.

Atmosfera salėje įkaito, kai Tarybos nariai užvertė klausimais Švietimo ir sporto skyriaus vedėją Egidijų Šteimantą. Be aštrių klausimų, salėje buvo girdėti nepagarbus juokas ir replikos vedėjo adresu, kas nebuvo jokia naujiena. Jau komitetų posėdžiuose socialdemokratai Vaclovas Karbauskis, Darius Petrošius klausinėjo vedėją tardymą primenančiu tonu, nevengdami tujinti, ir kartojo, jog šis nesuprantąs, ką šneka. Tarybos posėdžio metu neapsikentęs meras Dovydas Kaminskas taip pat pakėlė balsą:

– Aš neleisiu tyčiotis nei iš vedėjo, nei iš ko nors kito, – griežtai nukirto meras.

Vėliau D. Petrošius atsiprašė, teigė nenorėjęs nieko įžeisti, esą juokėsi iš nuostabos, kai buvo pagarsinta, jog kaimo mokyklose dirba net 14 buhalterių.

Miesto mokyklos – donorai

Be aiškinimosi, kiek pinigų bus sutaupoma reorganizavus kaimo mokyklas, iškelta kita problema – paaiškėjo, jog miesto mokyklos tampa donorėmis – dalis joms skirtos valstybės dotacijos (mokinio krepšelio lėšų) yra paimamos ir perskirstomos toms mokykloms, kurioms stinga lėšų dėl mokinių trūkumo. E. Šteimantas įvardijo, kiek kurios mokyklos lėšų yra perskirstoma:

– Šaltinio progimnazija 30 tūkst., jie galėtų likti mokyklai, tačiau yra paimami savivaldybės ir perskirstomi, „Versmė“ – 15 tūkst., Jovarų pagr. mokykla – 22 tūkst., 14 tūkst. – M. Mažvydo progimnazija, 67 tūkst. – Skaudvilės specialioji mokykla, 15 tūkst. – Suaugusiųjų mokymo centras, – vardijo vedėjas.

Šiuo klausimu pasisakė liberalė Eglė Ramanauskaitė. Psichologe vienoje didžiausių miesto progimnazijų dirbanti moteris pagarsino Švietimo ir mokslo ministerijos tyrimo atskleistus Tauragės rajono švietimo sistemos netolygumus. Pasak jos, nors miesto mokyklose vaikų skaičius klasėse siekia 30, rajono vidurkis – 18 vaikų. Auga specialiųjų poreikių vaikų skaičius – 2019 m. tokių vaikų buvo net 18 proc. daugiau nei 2018-aisiais. Esą ypač trūksta švietimo pagalbos specialistų, o kaimuose šių specialistų šimtui vaikų atitenka beveik dvigubai daugiau nei miesto vaikams.

– Esu tikra, kad didžioji dalis Tauragės švietimo bendruomenės pritaria šitam sprendimui, kurį dabar įgyvendiname, o kiti yra sąmoningai klaidinami, stiprinant tokį diskursą, kad mokyklos yra naikinamos ir smukdomos. O kitų mokyklų, kurios aprėpia daugiau vaikų, švietimo potencialas nėra naikinamas ir smukdomas iš jų skaudžiai nukerpant lėšas? <...> Kas gali padėti išspręsti šias problemas? Sveikas protas ir pinigai. Tai, kad mažėja mokinių kaimuose, yra natūralus demografinis procesas, o ne valdančiųjų siekis jas sunaikinti. Valdantieji renkasi mažiausiai skaudų, optimaliausią švietimo bendruomenėms sprendimą. Raginu nesilaikyti įsikibus į plūgą nepaleidžiant bėrio iš vagos, nors kaimynas jau seniai su technologijomis žemę dirba,  – kalbėjo ji.

Prakalbo apie grasinimus

Nostalgijos savo buvusiai – Gaurės pagrindinei mokyklai apimtas „valstietis“ Kęstutis Balašaitis jau komitetų posėdžiuose savo pasisakymais leido suprasti, jog gali ir nebalsuoti už pertvarką. Kaip vėliau paaiškėjo, taip ir padarė. Tačiau politikas iškėlė beprecedentį klausimą – tribūnoje stovint Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Egidijui Šteimantui pareiškė, jog, jo žiniomis, šiam buvo grasinta. Esą Batakių pagrindinės mokyklos direktorius Rimvydas Varanavičius gąsdino su juo susidorosiąs, jei šis „toliau kiš rankas prie Batakių mokyklos“. Vedėjas šiuo klausimu nebuvo linkęs atvirauti, tačiau K. Balašaičio žodžių nepaneigė:

– Aš nenorėčiau šito klausimo eskaluoti. Tai buvo privatus pokalbis, nenorėčiau apie tai dabar kalbėti, man tai nėra malonu, – sakė E. Šteimantas.

„Tauragės žinių“ duomenimis, toks atvejis iš tikrųjų buvo, tai patvirtino ir policija.

– Sausio 9 d. buvo gautas pranešimas, kad gruodžio 27 d., apie 21 val. 38 min., jūsų minėtas pilietis (R. Varanavičius, – red.) skambino telefonu (E. Šteimantui, – red.) ir pasikalbėjo. Buvo pradėtas tyrimas, tačiau, nenustačius nusikalstamos veikos požymių, ikiteisminį tyrimą nuspręsta nutraukti, – paklausta, ar E. Šteimantas kreipėsi į policiją dėl R. Varanavičiaus grasinimų, informavo Greta Kęsminaitė, Tauragės AVPK komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė.

Anot E. Šteimanto, reorganizavus mokyklas, joms laikinai vadovaus tie patys vadovai, kol konkurso būdu nebus paskirti vadovai. Tai reiškia, kad R. Varanavičius kurį laiką taip pat vadovaus Batakių pagrindinei mokyklai. K. Balašaitis vėliau posėdžio metu pasisakė, jog, jo žiniomis, mokyklos bendruomenė norėtų išlaikyti pagrindinės mokyklos juridinį statusą, jeigu būtų pakeistas jos vadovas.

– Manau, kad dauguma iš čia sėdinčių baigėm kaimiškąsias mokyklas, ir šiandien mes svarstom klausimą ne apie uždarymą, o apie prijungimą. Kas, sutinku, deja, su opozicija, prives iki to, kad jos susinaikins greičiau. Kodėl aš E. Šteimanto klausinėjau apie tų mokyklų vadovus, ar jie dirbs po to, kai bus tos mokyklos prijungtos. Kodėl aš klausiau E. Šteimanto, ar jis buvo gąsdinamas mokyklos vadovo Rimvydo Varanavičiaus. Todėl, kad tokio pat gąsdinimo vakar susilaukiau ir aš. Ir aš galvoju, ar tai sveikas žmogus? Galbūt jis turi sveikatos problemų. Ar tokiam žmogui mes galim leisti nors vieną dieną dar vadovauti mokyklai? Su mokiniais kiekvieną dieną bendrauti? Kas galim paneigti, kad jis lygiai taip pat nesielgia su ta bendruomene, su tėveliais, su vaikais? – kalbėjo K. Balašaitis.

Vėliau kalbinamas žurnalistės detalizuoti, ką konkrečiai jam sakė R. Varanavičius, jis atsisakė.

Atviresnis buvo pats R. Varanavičius. Telefonu žurnalistei vyras teigė, jog abiem atvejais įvykęs nesusipratimas. Su E. Šteimantu santykius sakė išsiaiškinęs, o K. Balašaičiui grasinti teigė neturėjęs nė minties. Esą šis ne taip supratęs, nes greičiausiai esąs pervargęs. Nors kad pokalbių su abiem vyrais būta, nesigynė. Su K. Balašaičiu pasakojo tarybos posėdžio išvakarėse buvęs susitikęs:

Eglė Červinskaitė: Buvo per tarybos posėdį klausimai iškelti, kad jūs grasinot vedėjui ir tarybos nariui. Tai kaip ten buvo, ar jūs grasinot?

Rimvydas Varanavičius: Niekada, nu kaip dabar grasinti. Tikrai nėra tų grasinimų jam. Buvo toks pokalbis, visiškai ne su juo, ir paskui susigaudėm, tikrai nebuvo grasinimų ir jis pats tą žino,

E.Č. Na bet kažkodėl jis kreipėsi į policiją?

R.V. Na tai žmogus nežinojo, nesuprato, paskui pasiaiškinom ir viskas mes su juo.

E.Č. O kaip su K. Balašaičiu buvo?

R.V. O su Balašaičiu mūsų buvo trumpas, tik dalykiškas pokalbis. Mes tik sušnekom apie universitetą, Šiaulių. Ir aš nežinau,  kodėl jis taip, biški pyktelėjo ir baigėm kalbą. Absoliučiai jokio grasinimo. Balašaičiui, tokiam vyrui, nelabai pagrasinsi. Pamėgink pagrasinti tokiam ūkininkui, stambiam, turtingam.

E.Č. Bet gal turit numanymą, kodėl jis taip suprato?

R.V. Nežinau, turbūt žinot, kaip yra gyvenime. Žmogus daug dirbantis, gal pervargęs buvo. Tos mokyklos, sujungimai, gal sumaišė ką nors, ką aš žinau. Aš ant jo jokio piktumo neturiu, balsavo už mano mokyklą, kad liktų, tai nesąmonė, tikrai negrasinau.

Tikrino blaivumą

Praėjusį penktadienį „Tauragės žinių“ interneto portale rašėme, jog tą rytą prie Batakių pagrindinės mokyklos sulėkė policijos pareigūnų bei savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus specialistų automobiliai. Policijos pareigūnai teigė, jog gavo pranešimą iš gyventojų, kad mokyklos direktorius darbo metu – galimai neblaivus, tad buvo iškviestas ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas E. Šteimantas. Tačiau policijos pareigūnų alkotesteris parodė nulius, tad beliko konstatuoti, jog įtarimai nepasitvirtino.

„Tauragės žinių“ duomenimis, gyventojai kreipėsi į policiją pranešdami, neva mokyklos direktorius girtas ir drumsčia miestelio ramybę, dar ketvirtadienio rytą. Apie tai, jog prie Batakių pagrindinės mokyklos penktadienį darbuojasi policijos pareigūnai, žurnalistus informavo gyventojas. Kodėl jo blaivumas mokykloje tikrintas tik penktadienį, pareigūnai informacijos neteikė. 

R. Varanavičius įtarimus neigė, žurnalistei teigė esą nei ketvirtadienį, nei penktadienį negėręs, tačiau teigė pats matęs Batakių miestelį šukuojančius policijos pareigūnus. Be to, sakė apskritai nevartojantis alkoholio nuo praėjusių metų gruodžio 27-osios.

– Aš vakar pats mačiau, kad jie buvo čia atvažiavę. O šiandien žiūriu – kas čia dabar, davė į dūdą pūsti. Manęs, žinokit, niekas niekada nepagaus, aš esu su tais dalykais susitvarkęs, jeigu ir būsiu padaręs, nieks niekur manęs nematys. Jeigu į ketvirtį kartą ir išgeriu, tikrai nei darbe, nei darbo laiku aš nebūsiu girtas. Kvailystė būtų, – praėjusį penktadienį kalbėjo R. Varanavičius.  

Primename, jog 2018-ųjų pabaigoje Batakių pagrindinės mokyklos direktorius buvo atleistas iš pareigų kilus įtarimams, jog galimai smurtavo prieš mokinį. Tarybos sprendimui įtakos turėjo ir R. Varanavičiaus reputacija – 2017-aisiais jis buvo girtas sulaikytas prie vairo, administracine tvarka dėl išgėrinėjimo buvo baustas ir anksčiau – 2014 m. apsvaigęs nuo alkoholio išplūdo pareigūnus.

Praėjusių metų pabaigoje teismo sprendimu direktorius į darbą buvo grąžintas pripažinus, jog atleidimo iš darbo procedūros buvo atliktos neteisingai. R. Varanavičius teismui yra apskundęs ir policijos pareigūnų surašytą administracinio nusižengimo protokolą dėl smurto prieš mokinį.

Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.