2020 metų horoskopas
Įkelta:
2019-12-31
Nuotrauka
Aprašymas
Žiurkė. Asociatyvi nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

2020 metų horoskopas žada itin daug permainų, todėl kiekvienam zodiako ženklui vertėtų ruoštis įvykiams, galintiems apversti gyvenimą aukštyn kojomis. Pagal kinų horoskopą 2020-ieji – Žiurkės metai, galimybių ir teigiamų pokyčių metai. Tai metai, kai įsigalės kur kas optimistiškesnės nuotaikos. 2020-aisiais palanku sau išsikelti ambicingus tikslus ir, žinoma, atkakliai siekti norimo rezultato. 2020-ųjų sėkmės paslaptis – kantrybė: ir ši savybė turi tapti jūsų stipriąja puse. Jei veiksite su užsidegimu, ateityje sulauksite dosnių fortūnos dovanų.

AVINAS

Metalinės Žiurkės metų energija ne visai atitinka Avino zodiako prigimtį. Tačiau tai neturėtų liūdinti. Metai Avinams žada būti tikrai perspektyvūs, su daug pokyčių. Nors vis dar jaučiamas tam tikras energijos stygius, 2020 metais Avinams bus pravartu mokytis ramumo, lėtos veiklos bei ateities planavimo. Tik tokiu atveju galite sulaukti metų globėjos Žiurkės palaikymo.

Metų fonas kalba apie palankias karjeros, profesines galimybes. Norintiems ir siekiantiems įsitvirtinti aukštuose postuose, užimti vadovaujančias pozicijas tikrai turėtų sektis. Iš jūsų reikės tik maksimumo pastangų, kliūčių (kurių tikrai bus) įveikimo ir daug kantrybės.

Finansine prasme Žiurkė žada papildyti jūsų aruodus. Vėlgi, su ta pačia sąlyga, jog būsite kantrūs, kruopščiai ir atsakingai dirbsite. Nenustygstantis ir ugningas jūsų charakteris turėtų būti rimtai tvardomas ir valios pastangomis slopinamas.

Meilės ir santykių srityje Žiurkė pokyčių nežada. Matyt, vyraus įprasta atmosfera. Metų energetika labiau tinka ilgalaikių santykių kūrimui ir puoselėjimui. Palankumo nesulauks trumpalaikių nuotykių ir aistros gerbėjai.

Sveikata turėtų būti gera, jei rūpinsitės savimi. Yra prasmės saugoti energiją, vengti nereikalingos ir beprasmės veiklos.

JAUTIS

Ateinantys Žiurkės metai idealūs savo energetika Jaučiui. Jie abu priklauso žemės stichijai. Todėl galima drąsiai teigti, kad ateinantys 2020-ieji bus vieni geriausių Jaučiams.

Praėję metai kėlė daug sumaišties ir skatino Jaučius elgtis pernelyg impulsyviai ir neapgalvotai. Ir tai ramiajam zodiako atstovui išties tikras iššūkis. Tad 2020 metais jaučiai tikrai atsikvėps ir jausis ypač patenkinti.

Metai žada išsiskirti padidėjusiais finansiniais interesais. Tai reiškia, kad Jaučiams bus svarbu padidinti savo pajamas, atrasti patikimus uždirbimo būdus. Metų globėja žada pripildyti aruodus taupiems ir racionaliems zodiako atstovams.

Pavasarį ir vasarą matyti puikių galimybių išspręsti asmenines problemas. Vieniši turėtų sutikti sau brangų žmogų, esantys santykiuose jaus stiprėjantį ryšį. Ateinantys metai žada visais atžvilgiais pagerinti asmeninius santykius, kad ir kokioje stadijoje jie būtų.

Puikios perspektyvos laukia ambicingų Jaučių. Jei turite rimtų karjeros, profesinių siekių, ateinantys metai tam patys tinkamiausi. Ir labai tikėtina, jog pasiekti tai, ko norite, bus taip lengva, kad net bus pojūtis, jog sėkmė – jūsų angelas sargas.

Bendrai Jaučiams metai žada būti tikrai geri. Matyti didelės ir reikšmingos perspektyvos, nauji šansai ir proveržiai. Svarbiausia, kad Jaučiams kaip oras būtinas stabilumas garantuotas. Nieko nenuspėjamo ir ekstremalaus!

DVYNIAI

Ateinantys metai Dvyniams gali būti gana neįprasti ir kartais dviprasmiški. Metų globėja Žiurkė neturi planų pagerinti Dvynių reikalus. Mat pastarasis zodiako ženklas savo energija visiškai priešingas. Dvyniams svetimos žemės stichijos idėjos: ramumas ir kryptingumas, pastovumas. Vadinasi, Dvyniai arba turės pažaboti savo prigimtį (kas sunkiai įmanoma), kad sulauktų metų globėjos dovanų, arba 2020-ieji prabėgs be reikšmingų pokyčių.

Metai gali labiausiai įsiminti stiprėjančia vidine nuojauta. Kai kuriuos Dvynius ne juokais stebins būsimų įvykių pajauta, išsipildantys sapnai. Vis stipriau atsiveriantis intuityvusis kanalas įneš tam tikro misticizmo į Dvynių gyvenimus.

Svarbus aspektas – kūrybinis augimas. Menininkams ir kūrėjams metai įsimins kaip reikšmingų kūrinių, kūrybinio proveržio laikas. Manę neturį meniškos gyslelės 2020 metais tuo stipriai abejos. Metai tikrai puikūs kūrybinei saviraiškai. Atraskite savo individualią kryptį ir sužibėkite.

Yra tam tikros rizikos įsivelti į nemalonumus. Jausitės taip, lyg visos apkalbos eina per jus, kiekviena intriga negali apseiti be jūsų dalyvavimo. Tiesiog tam tikra planetų padėtis kalba apie neigiama psichologinę įtaką, norą jumis manipuliuoti, įtraukti į bjaurastį ir purvą. Deja, patys tam atsispirti nepajėgsite.

VĖŽYS

Jautrieji zodiako atstovai jau, matyt, subrendo kardinaliems pokyčiams, kurie 2020 metais tiesiog neišvengiami. Kad ir kaip mėgstate ir vertinate stabilų saugumą, Žiurkės metai jums pažers netikėtų ir stulbinančių galimybių. Tam, kad jas integruotumėte į savo gyvenimus, teks atsisakyti įprasto saugumo, ir drąsiai (rizikuojant) žengti pirmyn. Baisu, tikrai. Tačiau tikrai verta. Juolab visi iššūkiai, kuriuos priimsite Žiurkės metais, įsitvirtins jūsų gyvenimuose ilgam.

Metai žada asmeninį augimą. Jūsų asmenybės išsivystymo ir ekspansijos lygis per ateinančius metus turi šansą šoktelėti per kelis laiptelius aukštyn. Žinoma, tam reikės jūsų pastangų. Noro mokytis, įgyti naujų žinių, įgūdžių. Galbūt keisti profesiją, veiklos kryptį. Pasinaudokite šia galimybe, kitas toks palankus šansas sugrįš tik po 12 metų.

Didelių laimėjimų turėtų pasiekti ir vadovai, dirbantys aukštuose postuose,  politikai. Tačiau didžiausios sėkmės ir pripažinimo gali tikėtis kūrybos ir menų srities atstovai, ezoterikai, medikai. Pastariesiems įkvėpimo ir idėjų tikrai nestigs.

Tam tikrų pokyčių gali patirti ir jūsų santykių sritis. Metų globėja siekia ir vertina partnerystės ilgalaikiškumą. Vadinasi, daugiau palaiminimo sulauks esantys tvirtame, laiko patikrintame ryšyje. Jis turėtų įgauti patikimumo, atsakingumo ir savitarpio palaikymo.

LIŪTAS

Ateinantys Žiurkės metai zodiako karaliams atneš didžiausių pokyčių darbo, profesinėje srityje. Matyti reikšmingos darbo vietos kaitos. Nusipelniusiems metų globėjos malonės pasiseks užimti aukštesnius postus, vadovaujančias pozicijas. Aišku, jei bus to verti. Mat Žiurkė dovanų už gražias akis nedalina. Tad Liūtams teks irgi paplušėti ir įrodyti savo profesinį nepakeičiamumą. O tinginiams, laukiantiems tik ovacijų ir aplodismentų, metai gali praeiti be reikšmingų įvykių. Taigi, šiemet Liūtus puoš darbas, o ne karūnos.

Kita svarbi sritis visų metų bėgyje bus sveikata ir su ja susiję rūpesčiai. Planetos stipriai ir ne visai harmoningai turės įtakos Liūtų sveikatai, todėl verta kreipti dėmesį į mažiausius jos pasikeitimus (į neigiamą pusę, suprantama), ir skubiai šuoliuoti pas medikus. Jei delsite, yra tikimybė, jog liga taps chroniška. Aktyviems ir sportiškiems Liūtams Žiurkės metais bus sunku išvengti traumų.

Na ir paskutinė smagi naujiena – Liūtų laukia meilės kerai ir aistros. Ypač pirmojoje metų pusėje. Priešingos lyties atstovai tiesiog neišvengiamai sieks jūsų dėmesio ir šilumos. Liks tik rinktis. Tikrai malonumų šventė. Aišku, tai gali ir būti problema, jei turite antrą pusę, su kuria jau sukate šeimos lizdelį. Visiems kitiems tai matyt nekels įtampos ir karų.

MERGELĖ

Ateinančius metus Mergelės zodiako atstovai prisimins kaip vienus geriausių ir sėkmingiausių. Žvaigždžių kombinacija visus metus žada augimą ir progresą finansų srityje, profesiniuose siekiuose. Daugelis savo kruopščiu darbu jau įrodė, kokie yra gabūs, atsakingi ir darbštūs. Todėl metų globėja Žiurkė dosniai apdovanos už nuopelnus. Logiška, kad kylant profesijoje gerės ir užimama padėtis, augs ir pajamos.

Ateinančiais metais Mergelės turės galimybę ne tik gerai uždirbti, bet ir sukaupti didelę sumą (juolab mokate kaip niekas kitas racionaliai planuoti išlaidas). Drąsesni galės investuoti ar kitaip įdarbinti savo kapitalą.

Puikios naujienos svajojantiems išgirsti amžiną meilės priesaiką. Žvaigždės kalba, kad vienišiams Žiurkė suteiks puikių pažinčių, su perspektyva, žinoma. Na, o visi kiti tik stiprins ir su meile, atsidavimu puoselės esamą ryšį. Gal yra tik viena problema – planetos įtaka, kuri gali turėti ir neigiamo poveikio. Reiktų būti atidiems, veltis į situacijas ar reikalus tik gerai išanalizavus. Yra rizika būti apgautiems, apsigauti. Jūsų kelyje gali pasitaikyti bloga linkinčių. Atsargiai rinkitės bendravimo ratą.

SVARSTYKLĖS

Svarstyklių zodiako atstovai visus ateinančius 2020 metus jaus emocinę įtampą. Dažnai lydės dirglumas, susierzinimas, nepasitenkinimas savo gyvenimu. Ir tai puikiai stimuliuos pokyčiams – norėsite keisti tai, kas jūsų gyvenime patiria sąstingį arba atgyveno. Metų globėja žada daug kardinalių pokyčių daugelyje sričių. Pagrindinė – jūsų asmenybės pokyčiai. Sieksite tobulėjimo, savęs pažinimo, mokymosi. Ypač drastiškai išguisite iš savo gyvenimo pasenusius įsitikinimus, gyvenimo būdą, draugus. Tai didelių, tačiau gerai apgalvotų pokyčių metai.

Žiurkė žada finansinį pakilimą metų pradžioje ir nuosmukį pabaigoje. Būsite ypač atsakingi finansiniuose klausimuose, tad pinigų stygiaus nepajusite. Yra tikimybė įsigyti nuosavą būstą arba esamame atlikti rimtą remontą. Namus norėsis puoselėti ne tik dėl estetinio pasitenkinimo. Vis atidėlioję šeimos kūrimą, net užkietėję vienišiai turės galimybių sutikti savo porą. Santykiai vystysis labai greitai ir dinamiškai. Kitas svarbus jums parodymas – tai kelionės poilsiui arba didelės profesinės ambicijos, susijusios su užsieniu. Matyti didelis judėjimas, aktyvumas kontaktuose. Panašu, kad namie būsite labiau svečias. Ar tai patiks jūsų partneriui? Ko gero, pykčių ir ginčių bus.

Metai palankūs bet kokiems mokslams, studijoms.

Visus metus gali stipriai keistis norai, tikslai ir ambicijos. Dar nepamenate, kada tokie veržlūs buvote. Na, tokia trijų planetų galiūnių įtaka gali pasikartoti tik kartą per šimtą metų. Išnaudokite progą.

SKORPIONAS

Ateinantys 2020 metai Skorpionams turėtų įsiminti kaip pakankamai įdomūs, perspektyvūs ir sėkmingi. Tačiau metų globėja Žiurkė sako, kad viso metų gėrio ir galimybių pasieksite tik asmeninių pastangų dėka. Žvaigždės nebus nusiteikusios pildyti visų jūsų norų, jei patys būsite pasyvūs, tingūs ir tik lauksite dangaus dovanų. Žiurkė skatina jau nuo metų pradžios nusiteikti rimtam darbui, ir metų gale džiaugsitės savo darbo vaisiais.

Pagrindiniai pokyčiai matyti profesinėje srityje. Čia galimi rimti perversmai darbo vietoje su galimybe užimti aukštas pareigas. Tačiau jos už gražias akis negausite. Teks įveikti konkurentus, įrodyti savo profesinį pranašumą.

Kai kurie Skorpionai, matyt, jau pavargo nuo beprasmio skraidymo nuo gėlės prie gėlės. Ir būtent Žiurkės metai supras, kad nori būti su vienu žmogumi. Taigi, laisvo gyvenimo būdo mėgėjams atėjo rimto apsisprendimo metas – santuoka neišvengiama.

Dar yra užuominų apie Žiurkės pripildytus aruodus. Matyt, galimybių užkalti gražaus pinigo tikrai bus. Gerai apgalvoję, kur pajamas investuoti, ateityje turite šansų tapti finansiškai nepriklausomi. Dar matyti kūrybinio potencialo augimas. Net patys racionaliausi Skorpionai prašneks eilėmis ar ims fantaziją išlieti teptuku. Ir tai gali būti vienas maloniausių atsipalaidavimo momentų.

ŠAULYS

Ateinančiais metais vien filosofavimų neužteks, kad ir kaip mėgstate deklaruoti savo išmintį. Žiurkė – darbštus ir žemiškas gyvūnas, todėl Šauliams seksis tik naudojant Žiurkės strategijas. Kitu atveju metai prabėgs veltui. Arba malonumui. Didžiausią ir reikšmingiausią metų temą galima priskirti pinigams. Net trys planetos turės šiai sričiai įtakos, vadinasi, judėjimo tikrai bus. Pirmiausia metų globėja pataria reikšmingai peržiūrėti savo biudžetą ir jau nuo metų pradžios kruopščiai skaičiuoti pinigų judėjimą. Iš prigimties esate dosnus, tačiau 2020 metais gali tekti rimtai taupyti. Bus ir galimybių užsidirbti tiek, kad užteks viskam, net ir liks. Žvaigždės pataria pajamas investuoti. Žvaigždės kalba apie didelį aktyvumą ir važinėjimą. Išvykos daugiausia bus susijusios su komandiruotėmis, stažuotėmis ar mokslais. Matyti galimi pykčių ir nesutarimų. Jums taikytis nebūdinga (nes juk esate visada teisus), tačiau vardan taikos verta. Juolab Žiurkė puoselės ir rūpinsis tik tvirtais santykiais. Sveikata žada būti gera. Kaip tik metai bus palankūs sveikatos stiprinimui ir formų tobulinimui. Ir nustokite mokyti vaikus, kaip gyventi. Jie nori patys suprasti, kas jiems svarbu.

OŽIARAGIS

Būsite savo padėties šeimininkai, todėl pasistenkite, kad 2020 metai būtų tikrai įsimintini. Nors už savo laimę gali tekti šiek tiek pakovoti, rezultatai atpirks visas jūsų pastangas. Galite būti maloniai nustebinti, kad sėkmė jums šypsosis nuo 2020-ųjų pradžios iki pat pabaigos: taip nutinka nedažnai. Būsite kupini energijos ir naujų sumanymų. Nors Ožiaragiai niekada nesiskundžia idėjų trūkumu, tačiau neretai nutinka, kad naujus darbus jie pradeda su dideliu entuziazmu, tačiau jis labai greitai nuslūgsta. Vis dėlto ateinančiais metais viskas bus kitaip, todėl ir sėkmė bus gerokai didesnė nei esate pratę. Jei svarstysite apie naujos veiklos pradžią, veiksmų imkitės dar sausį. Santykiai su aplinkiniais bus puikūs, tačiau antroje metų pusėje gali tekti atsirinkti, kas yra tikrieji jūsų draugai. Jei tinginiausite ar užmigsite ant laurų, tikėtina, kad sėkmė nuo jūsų nusisuks. Metai bus palankiausi tiems Ožiaragiams, kurie išsako savo nuomonę. 2020-aisiais Ožiaragiai bus labai energingi, o su didelėmis sveikatos problemomis susidurti neteks. Planuojantiems keliauti bus palankūs visi 2020-ieji metai. Nereikėtų pamiršti šiek tiek laiko skirti primirštiems pomėgiams.

VANDENIS

Vandenių gyvenimo tempas bus lėtesnis nei įprasta: tai ir džiugins, ir šiek tiek liūdins. Metų pradžioje atrodys, kad neturite kur išreikšti save, tačiau antrajame 2020-ųjų metų ketvirtyje situacija pasikeis. Turėsite progų prisiminti senus savo pomėgius ar išbandyti naują veiklą. Darbinėje veikloje didelių pokyčių nenusimato. Nors tvyranti ramybė leis šiek tiek atsipūsti, labai greitai pasigesite naujų iššūkių. Jei svajojate apie profesines permainas, teks palaukti antrosios metų pusės. Trečiąjį metų ketvirtį galite sulaukti gana gundančio pasiūlymo pradėti naują veiklą, tačiau reikėtų gerai pagalvoti. Reikėtų vengti pernelyg didelių finansinių įsipareigojimų. Verslininkams ir investuotojams bus palankesnė metų pabaiga. Žvaigždės pataria daugiau dėmesio skirti sveikatai ir bendrai savijautai. Jei planuosite kelionę, tam bus palankiausias trečiasis metų ketvirtis. Metų pabaigoje tikėtinas finansinės situacijos pagerėjimas, tačiau greitai įgauti pinigai gali būti greitai prarandami. Reikėtų pasisaugoti vagišių.

ŽUVYS

2020-ųjų pradžioje Žuvys bus parengusios nemažai planų, tačiau juos įgyvendinti nebus taip paprasta. Reikėtų nusiteikti permainoms. Prie naujovių labai greitai prisitaikysite. Pirmajame metų ketvirtyje galite susigundyti naujo darbo pasiūlymu, tačiau prieš apsispręsdami gerai pagalvokite. Būkite atsargūs užmegzdami naujus verslo santykius, pasirašydami svarbias sutartis. Jei nuspręsite keisti profesinę kryptį, geriausia palaukti antrosios metų pusės. Antrajame metų ketvirtyje galite susidurti su skaudžia kritika, kuri nebūtinai bus pagrįsta. Jei siekiate išlaikyti gerus santykius su kolegomis, pasistenkite nesivelti į ginčus. Metų viduryje galėsite pamiršti nesutarimus. Šiuo laikotarpiu pravartu prašyti paaukštinimo arba atlyginimo didinimo. Žvaigždės pataria per daug neišlaidauti – galimos neplanuotos išlaidos. Didelė tikimybė, kad 2020 metais jums teks išbandyti įvairias naujoves, kurios jums paliks didelį įspūdį. Būsite energingi, tačiau labai svarbu nepersistengti. Neignoruokite organizmo siunčiamų signalų: žvaigždės pataria skirti laiko ne vien tik darbui, bet ir poilsiui.
 

Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
prieš 13 valandų
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.