Paskutinis pavasario numeris: Tarybos nario priesaika ir miesto šventės džiugesys
Įkelta:
2019-05-30
Nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Laikraščio vedamajame – rajono politikos aktualijos: ketvirtadienio neeilinis posėdis prasidėjo iškilminga naujo Tarybos nario priesaika. Mandato dėl savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų atsisakiusį Modestą Petraitį pakeitė praeitoje kadencijoje Tarybos Ekonomikos, finansų ir strateginio planavimo komitete dirbęs UAB „Televizijos komunikacijos“ direktorius Vilmantas Liorančas. Tarybos posėdyje opozicija antrą kartą teikė tą patį kandidatą į Kontrolės komiteto pirmininkus, ir vėl – nesėkmingai. Laikraščio pirmuosiuose puslapiuose ir žvilgsnis į neatpažįstamai besikeičiančią Martyno Mažvydo progimnaziją. Kriminalų puslapyje – širdį verianti Tauragės rajone sumuštos moksleivė drama, sulaukusi atgarsio visoje Lietuvoje. Taip pat laikraštyje gražiausių miesto šventės renginių pristatymai, muzikos ir meno užkulisiai bei Tauragės  gatvėmis žingsniuojantis dramblys.

Į Tarybą sugrįžęs V. Liorančas: švietimo problemos – politikų atsakomybė. Ketvirtadienio neeilinis posėdis prasidėjo iškilminga Tarybos nario priesaika. Mandato dėl savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų atsisakiusį Modestą Petraitį pakeitė praeitoje kadencijoje Tarybos Ekonomikos, finansų ir strateginio planavimo komitete dirbęs UAB „Televizijos komunikacijos“ direktorius Vilmantas Liorančas. Jau žinoma, kad dabar jam teks dirbti Švietimo, kultūros ir sporto komitete. Į politiką grįžęs V. Liorančas prakalbo apie būtinybę spręsti švietimo problemas – optimizuoti rajono mokyklų tinklą bei teigė dirbsiąs tobulinant daugiafunkcinės sporto arenos projektą. 

M. Mažvydo bendruomenei yra ko džiūgauti: mokykla keičiasi neatpažįstamai. Martyno Mažvydo progimnazijos pradinukų korpuso erdves jau sunku atpažinti. Tikimasi, kad pirmųjų dviejų renovacijos projekto etapų darbai bus baigti dvigubai greičiau nei žadėta – šį rugsėjį. Naujuosius mokslo metus mažiausi mokyklos bendruomenės nariai greičiausiai pasitiks moderniai įrengtose, išvaizdaus interjero klasėse.

Valdantieji nuomonės nepakeitė – antrą kartą tarė „ne“. Tarybos opozicija balsavimui vėl teikė tą patį kandidatą į Tarybos kontrolės komiteto pirmininkus – Vaclovą Karbauskį. Antrasis bandymas patyrė fiasko – valdantieji nuomonės nepakeitė. Raimondas Matemaitis ir Darius Stankus griežtai pasisakė prieš balsavimą už buvusį Šilumos tinklų direktorių.

Miestą papuoš kone 24 tūkstančiai gėlių. Jau šį savaitgalį Tauragę sudrebins miesto šventė „Tauro ragas 2019“ – miestas švęs 512-ąjį gimtadienį. Tris dienas tauragiškius ir miesto svečius džiugins įvairių muzikos atlikėjų koncertai, teatro, šokio pasirodymai, sportinės rungtys, gausybė atrakcionų mažiesiems ir kitos pramogos. Įsisukus į savaitgalio renginius mieste, verta stabtelti ir prie gėlių, pasigrožėti ir pasidžiaugti savo miesto grožiu.

Cirkas papiktino gyvūnų teisių gynėjus. Europos piliečiams labai rūpi gyvūnų gerovė, ir pastaraisiais metais vis daugiau žmonių domisi, ar su gyvūnais elgiamasi etiškai. Neabejingi gyvūnams ir tauragiškiai: vos spėjo į miestą atvažiuoti cirkas, „Tauragės žinias“ pasiekė skundas – esą gyvūnai ligoti, jais prastai rūpinamasi. Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tą pačią dieną suskubo apsilankyti cirke ir patikrinti, kaip yra iš tiesų.

Naujoji Viešvilės rezervato lankytojų centro ekspozicija: yra ką veikti visiems. Visuomenei pristatyta nauja Viešvilės valstybinio gamtinio rezervato lankytojų centro ekspozicija, kurios tema atspindi šio rezervato esmę – „Upelis vidur girios“. Ekspozicijoje bandoma atsakyti į dažniausiai lankytojams kylantį klausimą, kuo ypatinga rezervato gamta, kas čia saugoma.

Projekte „Praverkime krašto lobių skrynią“ – turtingiausi miesto šventės renginiai: Ansamblių vakaras suburs 1200 dalyvių. Jau šįvakar, nuo 22 valandos, Tauragės vasaros estradoje tauragiškius ir miesto svečius sukvies Lietuvos šimtmečio dainų šventės „Vardan tos...“ ansamblių vakaras „Čia protėvių ir mūsų žemė“ – teatralizuotas koncertas, atspindintis kertinius valstybės pamato akmenis: tapatybę, šeimą, darbštumą ir meilę Tėvynei. Birželio 1-ąją – išskirtinių motociklų griausmas. Šiemet ryškiu šventės „Tauro ragas 2019 “ akcentu taps ne tik žinomi atlikėjai, bet ir riaumojančių motociklų garsas. Tauragės miesto šventės metu Lietuvos ir aplinkinių šalių baikeriai tradiciškai rinksis į vieną įdomiausių motociklininkų renginių Lietuvoje „RisingThunder custom bike show 2019“. Įspūdinga motociklų paroda ir jų griausmas užlies ne tik Pilies aikštę, Vytauto gatvę, bet ir visą Tauragę. Globalūs tauragiškiai rinksis jaukiai pasibūti Pilies kiemelyje. LR Seimas 2019-uosius paskelbė Pasaulio lietuvių metais. Tai dar viena priežastis visiems globaliems tauragiškiams po miesto šventės renginių, birželio 2 d., 15 val., atvykti į Pilies kiemelį. Projekto „Globali Tauragė“ darbo grupė pasirūpins, kad popietėje vyktų jaukūs pokalbiai, žaidimai, dainos ir šokiai. Laukiami visi – vieni ar su šeimomis, kurie trumpam, ilgam ar visam sugrįžo į savo Tauragę! Parką užlies džiazo banga. Kasmetinis tarptautinis vasaros renginys „Džiazo dienos Tauragėje“ džiazo ritmais nuaidi skirtingose erdvėse mieste ir už jo ribų. Pirmą kartą surengtas 2015 metais, tarptautinis gyvos muzikos festivalis netruko išsikovoti svarbią poziciją greta kitų muzikinių renginių Tauragėje. Kasmet renginys pritraukia vis daugiau įvairių Lietuvos ir užsienio šalių atlikėjų. Šiemet pirmasis festivalio akordas nuaidės miesto šventės metu ir bus itin skambus – jau birželio 1-ąją, šeštadienį, 17 val., Jono Viktoro Kalvano parke koncertuos džiazo karalius iš Amerikos ir vienas seniausių bei populiariausių Lenkijos džiazo kolektyvų „Jazz Band Ball Orchestra“.

Namelis medyje pasipuoš egzotiškais vaizdais. „Taurų parko“ surengtas kūrybinis konkursas „Menas medy“ jau turi vieną nugalėtoją. Sekmadienį vykusioje idėjų atrankoje nugalėjo jurbarkiškė Emilija. Jai atiteko neribotas visų parko pramogų abonementas iki metų pabaigos, tačiau pagrindinis darbas Emilijos dar laukia – savo konkursinę idėją ji turės įgyvendinti viename iš 8 m aukštyje įrengtų namelių. Jį mergina pavers „Ramybės slėniu“.

Naujoji džiazo grupė „Optima“, gimusi iš meilės muzikai. Penktadienį į uždarą prisistatymo koncertą Tauragės pilies menėse pakvietė nauja klasikinio džiazo grupė „Optima“. Tiesa, visi jos nariai tauragiškiams gerai pažįstami, o ir grupės pavadinimas nenaujas – tokia grupė kažkada Tauragėje yra buvusi. Pirmasis tokios sudėties kolektyvo pasirodymas sutiktas labai šiltai.

 

Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
prieš 5 valandas
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
prieš 1 dieną
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.