Kalba Žalgirių gimnazijos talentai
Įkelta:
2019-05-17
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Gegužės 10-ąją, iškart po Europos dienos, Tauragės Žalgirių gimnazijoje surengta „Žvaigždžių diena“, skirta pagerbti gimnazijos vardą garsinantiems olimpiadų, konkursų, varžybų prizininkams. Žvaigždžių diena gimnazijoje prasidėjo iš pat ryto, kiemelyje visiems kartu apkabinant žodį ŽALGIRIAI. Gimnazijos erdvėse skambėjo daug juoko, nusirito gyva žalgiriečių „banga“. Po pietų gimnazijos bendruomenė bei svečiai – Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas ir „Europe Direct“ informacijos centro vadovė Isvalda Aleknienė rinkosi į šauniausiųjų apdovanojimus.

Prizininkus ir jų mokytojus sveikino gimnazijos direktorius Jonas Jatautas:

– Europa, buvusi dviejų pasaulinių karų židiniu, šiandien Europos Sąjungos dėka yra taikos ir gerovės erdvė. Daugelis žmonių galvoja, kad pinigai valdo talentus. Aš galvoju, kad šiandienos pasaulyje talentai šokdina kapitalą. Tik svarbu savo talentą pažinti ir su juo dirbti, dirbti ir dirbti. Penki procentai talento ir 95 darbo sukuria laimingą ir prasmingą gyvenimą. Gyvename Europos Sąjungos erdvėje, kurioje turime neribotas galimybes mokytis, tobulėti ir kurti.

Savo kūrybos dainą žalgiriečiams skyrė šaunieji pirmokai Paulius ir Kornelija Mikalauskai. Pasidžiaugta jaunų žmonių pasiekimais, įdėtu kasdieniu kruopščiu darbu, nuoširdžiu mokytojų indėliu. Visiems prizininkams skirta mokyklos dovana – pažintinė kelionė.

Labiausiai savo rezultatais stulbina pirmokas Paulius Mikalauskas: biologijos, chemijos, IT olimpiadose – I vietos, fizikos, matematikos olimpiadose II vietos, lietuvių k. olimpiadoje ir meninio skaitymo konkurse – III vietos; sėkmė Lietuvos geomokslų olimpiados bei anglų k. KINGS olimpiados I ture. Gėdos broliui nedaro sesuo Kornelija, pradedančioji rašytoja – jaunųjų filologų konkurso laureatė ir biologijos olimpiados prizininkė. Nepasiduoda klasės draugas Dominykas Žylius – II vietos chemijos ir matematikos olimpiadose, sėkmė anglų k. KINGS olimpiadoje, bei Gabija Antanavičiūtė – geografijos olimpiadoje „Mano gaublys“ – II, biologijos olimpiadoje – III vieta; pirmokė Karolina Butkutė – dailės olimpiados prizininkė, o Elžbieta Praninskaitė, rajoninėje technologijos olimpiadoje savo gardžiu kūriniu pelniusi I vietą, šalies mastu – III vietą.

Ir nors daugelis ketvirtokų paskutiniais metais susikaupia abitūros startui, Gabrielė Olendraitė randa laiko ir žinių atstovauti savo mokyklai. Įspūdingas gimnazistės kraitis – 4 metai iš eilės I vieta biologijos olimpiadose bei chemijos olimpiadų prizinės vietos (šiemet – II vieta).

Ketvirtokas Jokūbas Delinda – geografijos olimpiados „Mano gaublys“ I vietos laimėtojas. Nuo jauniausių klasių puikiais rezultatais informacinių technologijų (IT) srityje žavi Ovidijus Rapalis, ir nors IT olimpiadoje ketvirtokas šiemet užėmė tik III vietą, su šaunių gimnazistų komanda sėkmingai rungėsi VGTU rengiamame nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ projekte, kuriame dalyvavo ir kūrybingasis Laimonas Šiaudvytis, IT olimpiadoje šiemet pelnęs III vietą.

Aktyvus mokinių tarybos narys, skautas Edvinas Kleinas pradžiugino I vieta technologijų olimpiadoje.

Įspūdingą atmintį išsiugdžiusios trečiokės Radvilės Jomantaitės derlius: matematikos, biologijos, chemijos olimpiadose – I vietos, lietuvių k. olimpiadoje – II vieta. Lietuvos Pi 3,14 čempionate šiemet mergina – absoliuti nugalėtoja, „Matmintinio-Pranglimine“ respublikos finale – antrus metus iš eilės III vieta.

Gimnaziją garsina ir daugiau puikių trečiokų: Kotryna Paulikaitė – matematikos, chemijos, biologijos olimpiadose – II vietos, Eglė Petraitytė – geografijos olimpiadoje „Mano gaublys“ – I vieta, anglų k. olimpiadoje – III vieta, Armandas Piečia – kasmetinis įvairių anglų k. konkursų prizininkas, šiemet  anglų k. olimpiadoje laimėjo I vietą, Karina Račaitė – biologijos, chemijos ir lietuvių k. olimpiadose – III vietos, Karolis Červinskas – IT olimpiadoje II vieta, Aistė Rekašiūtė – matematikos, Taura Kleinauskaitė, Evelina Alšauskaitė, Viktorija Kutniauskaitė – biologijos, Gabija Nareikaitė – geografijos, Beta Bartušytė – rusų k. olimpiadų prizininkės.

Nuotrauka

Vyresniuosius vejasi ir antrokai. Šiemet bendruomenė džiaugiasi olimpiadų prizininkais: technologijų – Aistės Andonatijūtės, geografijos – Evelinos Šimčik, biologijos – Nedo Baranausko ir Vestinos Steigvilaitės pasiekimais. O antrokė poetė Vanesa Česnauskaitė – jaunųjų filologų konkurso laureatė.

Puikūs laimėjimai sporte reiškia sveikos, energingos mokyklos kryptį. Ketvirtokės Dominykos Rimkutės ir antrokės Vykintės Trakšelytės dvejetas Lietuvos mokyklų žaidynėse badmintone nustebino net pačias merginas – iškovota garbinga II vieta. Vaikinų tinklininkų komanda Audrius Taroza, Žilvinas Nėjus, Aivaras Paulauskas, Arminas Kulčinskas, Lukas Drukteinis ir komandos kapitonas Mindaugas Banzinas LMŽ tarpzoninėse varžybose laimėjo III vietą. O kadangi, anot kūno kultūros mokytojų, dar ne vienerios rimtos varžybos priešaky, tad laurų tradiciškai tikimasi ir daugiau.

Amžinas klausimas – kiek mokinio sėkmės nulemia mokytojas? Šventėje girdint garsėjančius nuotaikingus plojimus mokytojams, kasdienybėje – gimnazistų atsiliepimus, matant abipusę pagarbą ir šiltą bendravimą, nenuneigiama – jauno žmogaus bendram ir dalykiniam išsilavinimui labai svarbi mokytojo asmenybė. Už nuopelnus rengiant mokinius olimpiadoms ir konkursams apdovanotas nemažas būrys pedagogų: lietuvių kalbos – Rita Marcinkienė, Teodora Komarienė, Aristolda Jasevičiūtė, matematikos – Emilija Asačiovienė, Asta Rekašienė, technologijų – Nijolė Norgilienė, Aivaras Lobinas, anglų kalbos – Janina Pukelienė, Gintarė Kolesnikova, rusų – Rita Krasauskienė, geografijos – Genovaitė Straukienė, IT – Regina Remeikienė, dailės – Neringa Stašaitienė, fizikos – Artūras Digaitis, kūno kultūros – Jurga Sparnauskienė, gausų derlių prizininkų šiemet sunokinusi chemijos mokytoja Gitana Banzinienė, biologijos mokytojos Selvina Pečiulienė ir Sigita Polienė, kurių paruoštas dvidešimtukas dalyvavo Lietuvos mokinių biologijos olimpiadoje. Net 11 mokytojos S. Pečiulienės mokinių tapo šios olimpiados prizininkais, o keturi – pirmųjų vietų laimėtojai.

Tūkstančius metų mokslininkai laužo galvas, nuo ko priklauso žmogaus pasiekimai. Žalgirių gimnazistai atsako iš savo patirties ir iš širdies – turi tikti ir patikti tai, ką darai, ir pats turi labai daug dirbti. O mokytojas ir mokykla – sudaryti palankias, skatinančias ir leidžiančias pasireikšti sąlygas.

Selvina Pečiulienė – biologijos mokytoja, kurios derlius olimpiadoje šiemet – 11 prizininkų, iš jų – 4 pirmosios vietos: „Labai darbštūs, atsakingi ir pareigingi. Kuklūs, dažnai mažakalbiai. Bet smagiausia – ką duodi, tą ima! Nepaviršutiniški, stengiasi domėtis, klausia. Tada jautiesi mokytojas, jautiesi reikalingas, gali bendrauti, išmokyti. Ir šeimos indėlis nemažas, pirminis požiūris, pavyzdys, galvojimas apie ateitį. Tada ir jie kabinasi norėdami geriausio. Aišku – ir gebėdami!“

Asta Rekašienė – matematikos mokytoja: „Čia ne aš, čia mano mokiniai yra gudrūs. Matematiką matau jų mąstyme, vaizduotėje. Tai jau Dievo dovana. Aš galiu parodyti, patarti, patikrinti. Kai girdžiu, matau, kaip jie išmąsto, sprendžia užduotis, apima pagarba ir nuostaba. Stebiu, kaip dirba dvyniai Paulius ir Kornelija – jie vienas kitą konsultuoja, tariasi, o Dominykas susikaupia, panyra ir... jau padaręs!“

Aristolda Jasevičiūtė – lietuvių kalbos mokytoja: „Viską lemia vaikų noras, jų papildomas darbas. Lietuvių kalbos olimpiadose reikia didelio geranoriškumo ir žinių, nes užduotys sudėtingos, nuspėti,  pasiruošti joms neįmanoma. Pirmiausia – visi gerai besimokantys yra darbštūs. Kūrybiniuose konkursuose daugiau lemia talentas, bet visur mokytojas yra vedlys – reikia pastebėti, paskatinti, parodyti klaidas. Ir mokytojas visada džiaugiasi savo mokinių sėkme, nes tai ir jo profesinė sėkmė. Ir kai gyvenime jie ko nors pasieks, mąstysi sau – ir aš savo širdies dalele prie to prisidėjau.“

Gitana Banzinienė – chemijos mokytoja ir MOKA grupės vadovė: „Chemijoje sėkmę patirsi tik per nuoseklų, sistemingą darbą. Čia nebūna atsitiktinių sėkmių. Ir mokytojo vaidmuo paryškėja, kai mokiniui įdomus jo dėstomas dalykas. Tada jie nestebi, kiek tam skiria laiko, nesunku mokytis, ne per daug namų darbų... Dirbdami MOKA grupėje su gabiais mokiniais išgirdome, jog jiems svarbi mūsų – mokytojų pagalba, ypač prieš olimpiadas ir konkursus. Svarbus dėmesys ir paskatinimai. Ir jie nieko nedaro atmestinai, yra nuoseklūs. Deja, dažniausiai prieš akis negailestingas pasirinkimas – ar pomėgiai, dalyvavimas savivaldoje (jie labai protingi ir turi puikių pasiūlymų), ar mokslas? Nugali... pastarasis.“

Gyvybės mokslų kryptį planuojanti rinktis ketvirtokė Gabrielė Olendraitė sako, jog mokslas jai visada yra pirmoje vietoje. Toks požiūris susiformavo 8 klasėje, kai gimnazistė pradėjo dažnai dalyvauti olimpiadose, baigė muzikos mokyklą. ,,Visada noriu suprasti, ką darau, kas iš kur atsiranda, kaip išspręsti uždavinius. Tai – varikliukas, verčiantis mane mokytis, gilintis, išsiaiškinti. Todėl labai mėgstu tiksliuosius mokslus. Norėdami prasmę suteikti savo ateičiai – nešvaistykite laiko veltui!“

Paulius Mikalauskas: „Mokytis turiu įprotį, nes pravartu daug žinoti ir naudinga gerai mokytis, juolab, kad kol kas dar nežinau, kurie dalykai pravers ateityje. Sėkmė, laimėjimai – tiesiog gerai jautiesi! Ypač motyvuoja mokinių Pažangos premija (pernai irgi laimėjau), nes tai svarus motyvas stengtis. Ir nemanau, kad mokymasis turi būti malonumas, mokymasis – tai darbas. Ir kol kas jis man sekasi...“

Radvilė Jomantaitė: „Mėgstu užsibrėžti tikslus (netgi rizikingus) ir jų siekti. Mane žavi tas jausmas, kai tikslą pasieki, būna labai smagu. Tame kelyje į pergales sėkmės labai nedaug (nebent pataikai testo klausimą), tai nuoseklus, kruopštus darbas, nuolatinis pasikartojimas to, ką jau žinai.“

Gabija Nareikaitė, aktyvi protmūšių dalyvė: „Smagiau mokytis, kai pačiam įdomu. Laisvalaikiu gilinuosi į istoriją, politiką, diskutuoju. Manau, mano sėkmė – nuoširdžiai domiuosi visais dalykais, įvykiais, užsienio ir vidaus politika. Ir, beje, tikrai nemanau, jog skursiu, nes pasirinkau humanitarinius mokslus. Tereikia būti savo srities specialistu, daug ir nuoširdžiai dirbti. Svarbu atsakomybė ir pareiga. Nes mes dabar visi tokie ultraliberalai – manom, kad viskas turi būti, kaip norim ir tik lengva, gera, paprasta... Nori pasiekti savo tikslus? Dirbk.“

Karolis Červinskas: „IT srityje jaučiuosi savo vietoje, savo pašaukime. Nuo mažumės žavėjausi, knaisiojausi kompiuteriuose ir dabar savarankiškai domiuosi, stengiuosi sužinoti kažką naujo, o tada tampu laimingesnis, sėkmingesnis, tvirtesnis. Kiekviena nauja pamokos tema – daugiau galimybių. Sėkmė – tik kažkiek talento ir daug kruopštaus, smalsaus, mėgstamo darbo.“

Vanesa Česnauskaitė: „Manau, kad žinios duoda daugiau laisvės, užtikrintumo. Nors aš darau tai, kas įtraukia, kas man patinka. Tos pamokos ir sekasi geriausiai. Ir nematau savo sėkmės kūryboje kaip sunkaus triūso, lavinimosi – man malonu kurti, aš su tuo gimiau ir tam negaila laiko. Esu maištininkė ir meniškos sielos, į tėtį, kuris pritaria – nebūtina pritapti, neišsiskirti iš minios, kad būtum laiminga!“

Kornelija Mikalauskaitė, ne tik filologų konkurso laureatė, bet ir mentorystės konkurso „Mano knyga bus!“ nugalėtoja, piešianti, rašanti, grojanti: ,,Manau, sėkmė neegzistuoja, savo rezultatus ir ateitį kuriame mes patys. Mėgstamiausio dalyko dar neturiu, bandau suspėti padaryti viską, ir tiek. Mane motyvuoja brolis Paulius – visad prižiūri, moko, skatina.“

Iš kairės: Karina Račaitė, Kotryna Paulikaitė, Radvilė Jomantaitė. Kotryna Paulikaitė: „Esu toks žmogus – man reikia veiklos. Mama net nebartų, jei nesimokyčiau. Bet aš negaliu kitaip! Pastebėjusi, kur  galiu pasiekti geresnių rezultatų – ėmiau daugiau dirbti ir... džiaugiuosi pasiekimų vaisiais. Mane motyvuoja nuostata: „Kodėl turėčiau nedaryti, jei sugebu ir galiu? Man labai pasisekė – turiu gerą atmintį (paveldėjau iš prosenelės, mamos...), todėl kartais užtenka to, ką išgirstu per pamokas. Tikslieji mokslai – mėgstamiausi, prie kalbų tenka ilgiau padirbėti. Bet svarbiausia – kad ir koks bebūtum šaunus, be darbo rezultatų nebus!“

Nuotrauka

Ovidijus Rapalis: „Programavimas „užkabino“ 9 klasėje, kai pradėjau mokytis pas mokytoją Reginą Remeikienę. Ji duodavo papildomas užduotis, ėjau ne pagal kursą, mokiausi ir savarankiškai, internete. Kai įsigilini programuoti – nejauti, kaip 10 valandų pralekia. Bet patinka, nes iškart matai rezultatą. Ir kai dalyvavome sostinėje VGTU organizuotame konkurse „Ateities inžinerija“, kūrėme, programavome pamačiau – mes gana aukšto lygio, nieks mums ten nosies nenušluostė.“

Eglė Petraitytė: „Pirmyn gena noras sužinoti ką nors naujo, pažinti, iš prigimties esu smalsi. Ir tėvai augino taip – vedėsi į koncertus, žiūrėdavome pažintines laidas, filmus, aptardavome, ką matėm, skatino skaityti knygas. O kai pritrūkstu smalsumo, geriausias motyvas – ateitis. Jei nesimokysiu, nepasidėsiu tvirto pamato – gali nuplaukti svajonės. Sekasi ir labai mėgstu kalbas, menus.

Parengė Eglė Červinskaitė pagal Dianos Kazlauskienės, Žalgirių gimnazijos bibliotekininkės, informaciją.

 

 

Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
prieš 20 valandų
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.