Pagalbos šauksmas iš Taurų: vaikų šunybės peržengė ribas
Įkelta:
2019-03-25
Nuotrauka

Taurų parke be priežiūros besibastantys ir eibes krečiantys Tauragės dvaro, liaudyje vadinamo „gorodoku“, vaikai – ne naujiena. Paskutinis kantrybės lašas parko šeimininkams buvo, kai mažamečiai vidury baltos dienos nudžiovė kasos aparatą. Įžūliai besielgiantys paaugliai nuotykių parkui pridaro nemažai nuostolių. Kas gali juos sutramdyti – atsakymo nėra, institucijos į šią problemą žiūri formaliai. „Tauragės žinių“ žurnalistams pavyko išsiaiškinti, jog mažieji chuliganai lanko Taurų dienos centrą. Pasak jo vadovės, bendruomenės „Taurų žiburys“ pirmininkės Lijanos Jurevičienės, dienos centro darbuotojų rankos surištos – nors šeimoms teikiama visokeriopa pagalba, vaikai gali išeiti kada nori, o ką jie veikia už centro ribų, sukontroliuoti nebe jų valioje.

Nudžiovė kasos aparatą

Taurų nuotykių parko šeimininkai nenoromis kelia į viešumą seniai egzistuojančią problemą – be priežiūros besibastantys nepilnamečiai krečia eibes, gadina turtą, nors parko darbuotojai geranoriškai leidžia jiems lankytis parke, pažaisti naujai įrengtoje batutų erdvėje nemokamai ar už pagalbą renkant šiukšles. Paskutinis lašas, anot Lolitos Venckutės, buvo pavogtas kasos aparatas, dėl kurio kreiptasi į policiją. Tiesa, vėliau jis buvo rastas, bet sulaužytas, taigi nuostolių neišvengta. Anot jos, toks vaikų elgesys kelia nuostabą, mat parko darbuotojai geranoriškai priima netoliese esančių Tauragės dvaro daugiabučių vaikus pažaisti. Taurų nuotykių parkas vos prieš mėnesį buvo įvertintas socialiai atsakingos įmonės apdovanojimu.

– Kai buvo mokinių atostogos (vasario 18–22 d., red. past.), jie mus apvogė – vidury baltos dienos, pirmadienį, išnešė kasos aparatą. Pinigų ten nebuvo, nes pramogomis ant kalno šiuo metu niekas nesinaudojo. Šalia kalno, apačioje, yra kioskelis, kur laikome įrangą ir kasos aparatą. Sukom kamerų įrašus, galvojom, galbūt iš sekmadienio į pirmadienį ar iš šeštadienio  į sekmadienį – vakarus žiūrėjom, paskui radom, kad pirmadienį priešpiet. Kai kreipėmės į policiją, jie jau žinojo, kas tokie. Nes ta mergaitė kasos aparatą jau buvo pati atnešusi. Aš kai dirbu, kameros įjungtos, matau – vieni maži vaikai, gal apie 10 metų, vaikšto pagalius pasiėmę, žiūrinėja, ką čia dar nudžiauti, sulaužyti. Vasarą, kai šilta, jie nuo ankstyvo ryto čia zuja. Vieni, be priežiūros, gaujomis po 4–5, – pasakojo L. Venckutė. 

Kaip informavo Tauragės AVPK Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė, dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d. dėl atviros vagystės:

– Kadangi nusikalstamą veiką padarę asmenys nėra subjektai, atsakyti galimai teks tėvams pagal LR ANK 73 str. – už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams. Viskas priklausys nuo nuosprendžio.  

Anot Lolitos, dalis šių vaikų lanko dienos centrą „Žiburiukai“. Tačiau bėda ta, kad centrą lankyti nėra privaloma, o ten dar liepiama namų darbus ruošti, kas ne taip smagu ir įdomu, kaip siautėti be priežiūros.

– Aš pati ten dirbau su tais vaikais porą mėnesių. Jie ateina į dienos centrą po mokyklos išbadėję, duodavom bandelių, arbatos, griebdavo po kelias. Man ir gaila tų vaikų, ir kaip jiems padėti, aš nežinau, užburtas ratas, – sakė ji.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos viešųjų ryšių specialistė Ieva Mockutė informavo, jog informacijos apie šį konkretų atvejį iš Tauragės AVPK tarnyba negavo.

Dienos centre – visos sąlygos

Taurų dienos centre „Žiburiukai“ pasitiko jo vadovė, bendruomenės „Taurų žiburys“ pirmininkė Lijana Jurevičienė. Bendruomenės namuose įsikūrusiame dienos centre vaikų reikmėms įrengtos nemažos patalpos – 2012-aisiais renovuotame pastate yra kompiuterių klasė, nemaža patalpa namų darbų ruošimui ir kitiems užsiėmimams, virtuvė ir valgomasis, antrajame aukšte – aktų salė, kurioje vaikai dainuoja, vaidina, žaidžia stalo tenisą. Taurų bendruomenė turi savo teatrą, vaikams vedami šokių, dainavimo, sporto užsiėmimai, organizuojamos ekskursijos, edukacijos. Centre savanoriauja Kultūros centro Taurų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Rima Bandzinaitė-Latožienė ir dar dvi moterys, čia darbuojasi ir režisierė Genovaitė Urmonaitė. Lauke – uždaras kiemas, kuriame vasarą vaikams pripučiamas baseinas. Dienos centro vaikus lanko psichologė. Atrodytų, nei dėmesio, nei veiklos, nei erdvės čia tikrai netrūksta. Tai kur problema?

L. Jurevičienė pasakojo, jog dienos centrą lanko 25 vaikai nuo 8 metų, kurių 70 procentai – socialiai remtini. Moteris neslepia, jog dalis jų – iš probleminių šeimų. Šiems vaikams trūksta tėvų priežiūros ir dėmesio, o dienos centro darbuotojų rankos surištos – centro lankymas nėra privalomas, vaikai gali išeiti kada panorėję. Kai kuriose šeimose problemos, anot centro darbuotojų, tokios gilios, jog vaikų tėvai tyčia neleidžia į dienos centrą, kad įstaigos darbuotojai nesužinotų, kas vyksta namuose. Mat vaikai problemas dažnai išpasakoja su jais dirbantiems specialistams.

– Dienos centrų veikla vykdoma atsižvelgiant į skirtingas gyvenimo situacijas, sąlygas, vaiko ir jo šeimos narių poreikius ir pomėgius. Paslaugos teikiamos ir veiklos vykdomos kuo arčiau jų gyvenamosios vietos ir tada, kada jų labiausiai reikia. Atsižvelgiant į centro galimybę, vaikui ir jo šeimos nariams teikiamos paslaugos turi būti tokios, kurių reikia jų gerovei užtikrinti, kad šeimos nariai sąmoningiau prisiimtų atsakomybę už savo sprendimus bei savo gyvenimo kūrimą. Centro paslaugų teikimas remiasi vaiko, jo šeimos narių, savivaldybės institucijų, nevyriausybinių organizacijų aktyviu tarpusavio bendradarbiavimu ir tarpusavio pagalba, skatinant aktyvų pačios bendruomenės narių dalyvavimą, – taip vaikų dienos centro misiją apibūdino Zofija Vasiliauskienė, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus specialistė.

Trūksta „saugiklių“ ir atsakomybės

Tačiau dienos centro darbuotojos atviros – bendradarbiavimo tarp institucijų – socialinių darbuotojų, vaiko teisių priežiūros specialistų trūksta. Moterys pasakojo apie atvejį, kai dienos centrą lankantis vaikas buvo paimtas iš šeimos ir perduotas laikinam globėjui, tačiau apie tai dienos centro niekas neinformavo. Moterys pačios ieškojo nebeateinančio vaiko, rūpinosi, kad jis toliau galėtų lankyti dienos centrą, prie kurio buvo įpratęs. Esą tik dėl globėjos geranoriškumo vaikas ir toliau lankėsi centre. Dienos centrų darbuotojų pasakojimu, nereti atvejai, kai geriantys tėvai žino grafikus, kada į namus ateis socialinės darbuotojos ir elgiasi atitinkamai, slepia šeimos problemas. Anot L. Jurevičienės, problemoms spręsti reikėtų glaudesnio institucijų bendradarbiavimo.

– Nėra atsakomybės – jei būtų privalomas lankomumas, būtų kitaip. O dabar prievolės nėra, jie savarankiškai ateina ir išeina. Ir mes ne vieną tokį turim, o ką galim padaryti? Nieko. Jeigu kas nors nepatiko, nenori klausyti mūsų nurodymų – striukę ant pečių, ir pro duris. Tėvams gali skambinti, bet kad jiems nerūpi, jie nežino, kur tas vaikas yra. Mes suinteresuoti, kad būtų kažkokie saugikliai, jeigu jau norima šeimai padėti. Mes, bendruomenė, tikrai padarom viską, ką galim. Jeigu seniūnija, pavyzdžiui, už socialines pašalpas mamas įpareigotų ateiti savanoriauti į dienos centrą, kad ir kepti blynų, gal situacija keistųsi. Jos pačios daugiau bendrautų su vaikais, dalyvautų jų veiklose, padėtų ruošti pamokas, galėtume padėti šeimoms įgyti socialinių įgūdžių. Dabar neturime tokios galimybės, tėvai nesirūpina nei savo vaikų buvimo vieta, nei užimtumu. Jiems nerūpi, kada vaikas išėjo iš dienos centro. O mes prievarta laikyti negalime, – sakė ji.

Anot Z. Vasiliauskienės, bendradarbiavimas ir tarpusavio pagalba tarp įvairių institucijų yra būtina.

– Socialiniai darbuotojai yra suinteresuoti, kad šeimos, kurios neskiria pakankamai dėmesio vaikų priežiūrai, dalyvautų Atvejo vadybos posėdžiuose ir sudarant planą. Rekomenduojama vaikams, turintiems tam tikrų sunkumų, problemų dalyvauti tiek vaikų dienos centro veikloje, tiek neformalaus švietimo veikloje, – teigė ji, – tačiau pabrėžė, jog dienos centro veikla ir pareigos yra reglamentuojamos centro vidaus tvarkos taisyklėmis, nustatančiomis elgesio centre reikalavimus, buvimo centre normas, teises ir pareigas, tarpusavio santykius.

Tačiau akivaizdu, kad rekomendacijų ir formalaus požiūrio nepakanka. L. Jurevičienė atvirauja – susiduriama su tokia problema, kad girtaujantys tėvai nedirba, vaikais pasirūpinama mokykloje ir dienos centre, taigi tėvams atsakomybės nebelieka visai, o pašalpas ir vaiko pinigus iš valstybės jie gauna. Bendruomenės pirmininkės teigimu, su seniūnija šia tema buvo kalbėta, ieškota bendradarbiavimo galimybių:

– Reikia ieškoti kažkokių „jungtukų“, juk seniūnija dalija pinigus. Kalbėjau su seniūne, sakė, bandys ieškoti būdų. Jeigu tie patys vaikai mokyklose gali savanoriauti, tai čia irgi turėtų būti taip pat – jeigu tėvai iš valstybės gauna pinigus, tai turi irgi kažkuo prisidėti prie vaikų gerovės, ne tik imti.

Šeimų, kurioms teikiamos socialinės priežiūros paslaugos, Tauragės rajone šiuo metu yra 138, apie 18 proc. tokių šeimų gyvena Tauruose.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos viešųjų ryšių skyrius informavo, jog tarnyba šeimų nestebi, bet reaguoja į visus vaiko teisių pažeidimus, vyksta į vietas, kuriose užfiksuoti pažeidimai, vertina ir nustato grėsmės vaikui lygius. Tuomet informacija perduodama savivaldybės paskirtam atvejo vadybininkui, kuris pradeda darbą su šeima, teikia socialines paslaugas. Į darbą su šeima gali įsitraukti ir kiti savivaldybės ar atvejo vadybininko parinkti specialistai – socialiniai darbuotojai, psichologai. Savivaldybės paskirtas atvejo vadybininkas reguliariai rengia posėdžius, kuriuose sudaromas pagalbos planas šeimai ir prižiūrima, kaip sekasi jai įveikti sunkumus. Bendradarbiavimas su kitomis institucijomis esą vyksta nuolat ir pagal poreikį.

– Plačiau galėtų pakomentuoti savivaldybės vadovai, bet atvejo vadybos posėdžių metu yra kviečiami įvairių sričių specialistai, tarp jų ir jūsų minėti dienos centro darbuotojai, socialiniai seniūnijos darbuotojai. Kalbant apie vaikų priežiūrą, remiantis Civilinio kodekso trečiojo skirsnio 165 straipsniu, tai tėvų arba kitų įstatyminių atstovų pareiga ir atsakomybė. Kritiniais atvejais teikiama įvairių institucijų pagalba, – teigė I. Mockutė.

Susodins prie apskrito stalo

Tauragės savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis „Tauragės žinioms“ sakė, kad ši problema jam žinoma. Savivaldybės administracija planuoja surengti apskritojo stalo diskusiją vaikų dienos centrų problemoms aptarti. Nes jei ne dienos centrai, kuriuose vaikai gali gauti nemokamas ugdymo paslaugas ir maisto, kuris, centrų darbuotojai atviri – dažnai būna vienintelis jų valgytas karštas maistas tą dieną, – šeimų, patiriančių socialinę riziką, situacija būtų dar liūdnesnė.

Vieno iš Tauragės rajono paraiškas teikusių dienos centrų – „Mes esame“ finansavimo projektą atmetė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, dar trys projektai įrašyti į rezervinių sąrašą, kuriems pinigų dar tik bus ieškoma. Taigi, prašoma papildomų lėšų iš savivaldybės. Tauragės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Z. Vasiliauskienė patikino, jog vaikų dienos centrų finansavimo klausimas bus sprendžiamas nedelsiant.

Administracijos direktorius sakė, kad tuo pačiu bus galima aptarti ir Taurų problemą.

Tauragės rajono savivaldybė rajone esantiems 10-čiai dienos centrų šiais metais yra numačiusi išdalyti per 53 tūkst. eurų iš biudžeto, tačiau metų eigoje bus ieškoma galimybių skirti jiems papildomą finansavimą iš nepanaudotų valstybės deleguotų socialinės paramos lėšų.

Vaikų dienos centrų finansavimo problemą viešai kėlė ir žinomas žurnalistas Andrius Tapinas. Kasmet vaikų dienos centrus SADM finansavimas pasiekia tik kovo pabaigoje, tad nuo metų pradžios jie priversti gyventi „į skolą“, kliautis rėmėjų lėšomis ir savivaldybių pagalba.

Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
prieš 13 valandų
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.