Mugė: gėrybių daug, pirkėjų – nelabai
Įkelta:
2019-03-15
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka

Pilies aikštėje, kiek pavėlavusi, pagaliau šurmuliuoja Kaziuko mugė – linksma, spalvinga šventė. Nors penktadienio rytas gana vėsus, o ir sinoptikai gąsdina lietumi, prekeivių čia sugužėjo iš tiesų daug. Susirinko jie iš visos Lietuvos, kiekvienas su savo grožybėmis ir skanėstais.

Visus užsukančius į aikštę pasitinka gausiai nukrauti prekystaliai. Ant jų gali rasti, ko tik širdis geidžia – nuo rankų darbo papuošalų, medinių ar molinių indų, šaukštų, siuvinių, mezginių, pirštinių, kojinių, šlepečių iki žaislų, kvepalų, muilo ar netgi augalų.

Kambariniais ir lauko augalais, gėlėmis, sukulentais, kaktusais, gėlių kompozicijomis prekiaujanti jauna šeima iš Jurbarko rajono, į mugė atkeliavusi su vaikeliu, pasakojo, kad tai tik trečia jų mugė, verslas dar tik įsibėgėja, o šįkart atsivežė tokius augalus, kurie ne tokie lepūs ir šaltesnių orų nebijo.

Mediniais šaukštais, lėkštėmis, mentelėmis, pagamintomis iš įvairiausios medienos, prekystalį nukrovusi moteris prisipažino... grįžusi į namus. Nors, pasak jos, namų čia nebėra, Tauragė – jos gimtasis miestas, o medį drožinėja ir įvairias grožybes iš jo kuria Kelmėje.

Kita medžio dirbiniais ir iš vytelių pintais krepšiais prekiaujanti moteris pasakojo atkeliavusi iš kito Lietuvos pakraščio – iš Molėtų.

– Antrą nakties kėlėmės... O būsim tik vieną dieną – šiandien, nes šunį vieną namie palikom, – sakė ji.

Nuostabiais rankų darbo papuošalais prekiaujanti Rita iš Kauno prisipažino, kad dalyvavo mugėje mūsų mieste rudenį. Prekiauti Tauragėje jai sekėsi, tad atvyko ir vėl. Išties originalios jos iš odos, metalo, karoliukų sukurtos apyrankės, vėriniai ir sagės traukė ne vienos moters akis.

Moliniais indais ir interjero detalėmis prekiaujantis vyriškis pasakojo atvykęs iš Panevėžio. Rankų darbo natūralių medžiagų skulptūrėlės, angeliukai, indai su ant krašto pasodintais žmogeliukais ar paukščiukais tokie mieli, kad sunku atsispirti jų nepalietus.

Jei nesate nusiteikęs rimtesniems pirkiniams, gal susigundysite paragauti ko nors skanaus. Juo labiau, kad praeiti nuo skanumynus bus išties sunku: dešros, sūdyti lašiniai, rūkyta žuvis, įvairiausių rūšių naminė duona, bandelės, pyragai, saldainiai, chalva, vaistažolių arbatos, prieskoniai, vaisiai taip ir vilioja gardžiais kvapais.

Nuotrauka

Štai prie įvairiausiais rūkytos mėsos gaminiais nukrautų prekystalio, už kurio stovi iš Raseinių atvykęs vaikinas, nusidriekė visa eilė pirkėjų. Vaikinas negailėdamas siūlo ragauti savo parduodamų dešrų, kumpių, lašinių ir pasakoja savaitgaliais prekiaujantis Rietave, o štai į Tauragę visada atsivežantis visko, tačiau daugiausia – keptų kraujinių vėdarų, esą tauragiškiai juos labai perka. O jie nepigūs: kilogramas – 5 eurai.

Tradiciniu lietuvišku skanėstu – šakočiu prekiaujantis vyrukas, atvykęs iš Užliedžių Kauno rajone, tikina, kas jo šakočiai – „tie tikrieji“, patys skaniausi, gaminami iš natūralios grietinės ir sviesto. Sako, kas paragauja, ypač vyresni žmonės, tvirtina, kad tai jų vaikystės skonis, esą dabar šakočiai visai ne tokie.

Kas be ko, kiekvienas savo prekę giria – čia gi mugė. O įsitikinti, kaip yra iš tiesų – reikia pačiupinėti  ar paragauti. Taigi pirmyn į aikštę – nepatingėkite ir nesibaiminkite sušalti! Kad prekeiviai ir pirkėjai nesužvarbtų, pasirūpino Kultūros centras. Jau visai netrukus scenoje pasirodysiantys muzikantai, dainininkai ir šokėjai kvies pajudėti kartu – scena jau ruošiama. Linksmybės čia netils iki pat vakaro – šokis keis  dainą, vieną kolektyvą –kitas. Koncertuos Mažonų kultūros namų vokalinis ansamblis, Tauragės kultūros centro folkloro kolektyvai „Radasta“, bandonininkų ansamblis ir vokalinė grupė, vokalinis ansamblis „Dar pabūkim“, liaudiškų šokių kolektyvas „Spietlius“, vokalinė grupė, Tarailių pagrindinės mokyklos vaikų dainavimo studija, M. Mažvydo progimnazijos vaikų dainavimo studija, „Šaltinio“ progimnazijos liaudiškų šokių kolektyvas. Dainos ir šokiai  tęsis ir šeštadienį – mugės dalyvius ir lankytojus linksmins Kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Jūra“ kapela, vaikų šokių studija, dauglaukiškių vokalinis ansamblis „Lakštutė“, vaitimėniškių liaudiška kapela, sartininkiškių kapela „Kamana“, baltrušaitiškių kapela, vokaliniai ansambliai „Miražas“ iš Kunigiškių ir „Traka“ iš Kęsčių, pavieniai atlikėjai – „Tramtatulio“ konkurso laureatai.

Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
prieš 3 valandas
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.
Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!
Nuotrauka
aikštynas
Įkelta:
2024-03-26
Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Susipažinti su projektais ir atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas gyventojai galės iki balandžio 8 dienos, internetinėje svetainėje.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-25
Kovo 29 d. penktadienį nuo 11 iki 16 valandos prie Tauragės pilies bus renkama parama Ukrainos kariams .
Nuotrauka
a
Įkelta:
2024-03-21
Žvelgdami į mums artimus senjorus – tėvus ar senelius – neretai pamirštame, kad ir jie kažkada buvo jauni, ištroškę nuotykių ir kupini svajonių, o šiandien daugelį patirtų istorijų tyliai saugoja savo prisiminimuose. Pokalbiai tarp skirtingų kartų gali leisti geriau pažinti vieni kitus bei atrasti, kad su brandaus amžiaus žmonėmis, kiekvienas iš mūsų turi daugiau bendrumų nei skirtumų.
Nuotrauka
šiluma
Įkelta:
2024-03-21
Kaip informuoja Tauragės šilumos tinklai, šilumos kaina Tauragėje kovo mėnesį išliko žemesnė už vidutinę šilumos kainą Lietuvoje. Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikoma 6,70 ct/kWh (be PVM) kaina. 2023 metais Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikyta 8,12 ct/kWh (be PVM) kaina, 2022 m. – 5,90 ct/kWh (be PVM).
Nuotrauka
Pratybos
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Kaip informuoja Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, kovo 23–24 dienomis Sakalinės miškuose (Jūravos girininkija) planuojamos sprogdinimo darbų pratybos.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-19
Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi sumokėti minimalią privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmoką – 6,98 proc. nuo minimalios mėnesio algos (MMA). To reikia tam, kad prireikus žmonės galėtų pasinaudoti sveikatos priežiūros paslaugomis, gauti kompensuojamuosius vaistus ir kitas paslaugas.
Nuotrauka
klimato
Įkelta:
2024-03-19
Tauragės misija tapti klimatui neutraliu ir išmaniu miestu įgauna pagreitį. Praeitą savaitę, kovo 14 dieną įvyko pirmasis susitikimas su bendruomene. Renginio tikslas - supažindinti susirinkusius gyventojus, verslo ir įstaigų atstovus bei suinteresuotus asmenis su misija ir vykstančiu procesu, bei pakviesti diskusijai.
Nuotrauka
caritas
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 15 d. Tauragėje, atidarytas Užimtumo tarnybos regioninis karjeros centras.  Taip pat atidarytos naujos socialinės dirbtuvės žmonėms su negalia – Tauragės Švč. Trejybės parapijos Carito socialinės dirbtuvės „Draugų kiemelis“. Šių visuomenei svarbių įstaigų atidaryme  dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 
Nuotrauka
Maisto bankas
Įkelta:
2024-03-14
Jau šį penktadienį ir šeštadienį visoje Lietuvoje vyks tradicinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu daugelyje šalies parduotuvių budės savanoriai, kviesiantys stokojantiems paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų. Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks 74 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse, akcijoje dalyvaus 256 skirtingos nevyriausybinės organizacijos, prie „Maisto banko“ akcijos šį pavasarį jungiasi rekordinis daugiau nei 7400 savanorių būrys. Labiausiai prašoma aukoti aliejaus, taip pat mėsos ar žuvies konservų.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Daugiau nei 120 tūkstančių senatvės pensijos ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjų toliau dirba, o dirbdami kaupia stažą ir pensijų apskaitos vienetus. Dėl to daugumai jų pensijos kasmet padidėja. 2023 metais dirbusiems pensijų gavėjams šiemet atnaujintos pensijos pradedamos mokėti nuo kovo. Dalį gavėjų jos pasieks jau šį mėnesį, kitus – vėlesniais mėnesiais. Visos dirbančiųjų pensijų gavėjų pensijos bus perskaičiuotos iki liepos.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Tauragės rajono savivaldybės administracija informuoja, kad 2024 m. kovo 18 d., pirmadienį, valstybinio lygio civilinės saugos kompleksinių pratybų metu vyks gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos (GPIS) patikrinimas.
Nuotrauka
vyskupai
Įkelta:
2024-03-14
2024 m. kovo 13 dieną įvyko tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais – merais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai.
Nuotrauka
masina
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad netrukus beveik 260 gyventojų ir 100 įmonių, dėl kurių automobilių pardavimo kainos realumo kyla klausimų, pasieks informaciniai pranešimai. Pranešimus gavę asmenys raginami įvertinti įformintą pardavimo kainą, ir jei ji neatitinka realybės – deklaracijose deklaruoti tikrąją transporto priemonių pardavimo kainą.
Nuotrauka
aplinkosauga
Įkelta:
2024-03-13
Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Administracinių nusižengimų kodekso ir Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma baudas diferencijuoti pagal pažeidimo mastą, daromą neigiamą poveikį aplinkai, griežtinti baudas fiziniams asmenims ir nustatyti atsakomybę juridiniams asmenims už pažeidimus gyvosios gamtos srityje, ūkinės ir kitos veiklos vykdymą nesilaikant aplinkosauginių reikalavimų.