Per gyvenimą sporto ritmu
Įkelta:
2018-09-21
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka

Charizmatiška, aktyvi, užsispyrusi – tokia yra Monika Orlovaitė. Susidūrusi su sunkumais gyvenime ji nepasiduoda, bet sunkiai dirba tol kol svajonės virsta realybe. Tauragės „Versmės“ gimnaziją baigusi mergina šiuo metu studijuoja Vilniuje. Jos meilė mokslams didelė, bet meilė savo gimtajam miestui, visada jos laukiančiam šuniui ir sportui dar didesnė. Savo laiko nešvaistanti mergina dalijasi savo gyvenimo istorija.

Didžiųjų pokyčių pradžia

Monikos istorija tikrai įdomi, ji sunkiai ir kantriai mokėsi tarptautinio bakalaureato programoje „Versmės“ gimnazijoje ir svajojo apie aplinkotyros studijas Vilniaus universitete. Tačiau, gyvenimas ne visada sudėlioja viską taip kaip norisi ir Monikai, baigusiai 12 klasę, teko perlaikyti vieną egzaminą aukštesniu balu ir savo dideles svajones atidėti metams. Priverstinė metų pertrauka Monikos neišgąsdino, nusprendusi praleisti juos Tauragėje mergina atrado naują svajonę, naują širdžiai mielą vietą.

– Viskas prasidėjo tada, kai sužinojau, kad man pritrūko vieno balo iki Tarptautinio bakalaureato programos diplomo, kad jį pripažintų Lietuvoje. Nusprendžiau likti Tauragėje. Kaip tik tą vasarą atsidarė naujas sporto klubas „Eola“, o jame administratore įsidarbino viena draugė ir Rugsėjo 1-ąją vietoj universiteto eisenos žygiavau į sporto salę, – pasakoja Monika.

Sporto salė Monikai buvo naujiena, pradėjusi nuo įvadinių treniruočių, susipažinimo su treniruokliais ji po truputį augo, lankė sporto klube organizuojamas grupines treniruotes.

Monika neslepia, pradžia tikrai buvo skausminga.

– Pirmąsias savaites būdavo ir iš lovos išlipti sunku, bet atsikeli ryte ir keliauji atgal ten, kur buvai vakar, apšyli ant takelio apmažėja skausmas ir treniruojiesi, – atvirai pasakojo mergina.

Ji įsitikinusi, kad tvirtai užsibrėžus tikslą, kurį norisi pasiekti, nėra kažko lengvo ar kažko sunkaus. Yra tai, kas turi būti padaryta ir tiek.

– Nežiūrėjau į sportą kaip į kančią, man tai tiesiog tapo veikla dienos pradžioje, kuri turi būti atlikta ir tiek. Labai džiaugiuosi pasiektu rezultatu, pavyko atsikratyti apie 20 kilogramų, tiksliai net nežinau kiek, nes ne skaičiai man labiausiai rūpėjo. Žinoma, labai svarbu save tinkamai motyvuoti. Man motyvacija atsirado jau po pirmo mėnesio, nes nuo pirmos treniruotės į visą šį reikalą žvelgiau gana rimtai ir salėje savęs tikrai netausojau, turbūt todėl pirmieji rezultatai išryškėjo labai greitai, o tai geriausia motyvacija, kokia tik gali būti, – teigia Monika.

Trys valandos salėje

Tik pradėjusi lankytis sporto salėje, Monika ten praleisdavo tris valandas, nes, kaip pati juokiasi, ilgiau ten būti tiesiog neleido taisyklės. Valandą mergina skirdavo treniruokliams, valandą grupinei treniruotei ir dar apie 30–60 minučių takeliui arba elipsiniam treniruokliui priklausomai nuo to, kiek laiko likdavo.  

Po metų pertraukos Monikai pavyko įgyvendinti savo svajonę – įstoti į Vilniaus universitetą, tiesa svajonė dėl studijų krypties šiek tiek pakito, mergina įstojo į geografiją.

Nuotrauka

Šiuo metu du miestus galinti vadinti namais Monika vis dėlto yra stipri savo miesto patriotė ir paklausta kur sportuoti jai patinka labiau, Tauragėje ar Vilniuje, užtikrintai teigia:

– Vienareikšmiškai tik Tauragėje. Čia per pirmuosius metus rytais ateinantys sportuoti asmenys tapo tarsi antra šeima, visada smagu pas juos sugrįžti. Tad per visas atostogas, tik grįžusi namo, traukiu į „Eolą“.

Sportuojančių žmonių dienos dažnai griežtai suplanuotos: svarbu laiku nueiti miegoti, atsikelti, pavalgyti ir treniruotis. Taigi, klausiame Monikos, kaip atrodo jos diena?

– Įprastai keliuosi anksti, užkandu ir skubu į salę. Salei visada skiriu bent dvi valandas. Po treniruotės grįžtu ir sočiai papusryčiauju. Dar viena svarbi dienos dalis tai maisto ruošimas. Maistą ruošiuosi dažniausiai visai savaitei į priekį ar bent trim dienom, nors pusryčius ir vakarienę visada darausi tą pačią dieną. Tam paskiriu vieną vakarą ir viskas. Pradžioje būdavo daug terlionių, tad ir laiko daug užimdavo, dabar savaitei susiruošti galiu ir per 2 valandas. Po treniruotės lekiu į universitetą. Grįžus po jo pasidarau įvairus darbus ir einu miegoti, – savo dienos rutina dalinasi mergina. Laiko stoka Monika nesiskundžia: – Jei turi pakankamai veiklos laiką planuoji protingai ir jo visada užtenka. Kuo daugiau veiklos tuo paprasčiau viską padaryti, o jei veiklos nėra atsiranda atidėliojimai ir tada jau nieko nebespėji. Planuoti laiką būtina, norint kažko pasiekti.

Dalijasi „Instagram“

Straipsnio herojė Monika nėra žymi „Instagram“ žvaigždė, bet savo sekėjų ratą ji turi. Savo paskyroje mergina dalijasi gyvenimo akimirkomis, pasiektais rezultatais sporto salėje, kulinariniais šedevrais. Monika pripažįsta, kad pirmosios nuotraukos iš sporto salės pareikalavo daug drąsos, na o štai maistas ir juo ruošimas jai labai patinka, taigi tokios nuotraukos dažnos jos paskyroje.

– Visa paskyra labiau priminimas sau kaip toli nuėjau nei įkvėpimas kitiems. Bet, jei kažkas iš to semiasi motyvacijos, tai man nuo to tik smagiau! Didelis palaikymas atsirado įkėlus pirmąją pokyčių nuotrauką po metų laiko nuo sporto pradžios. Na, o didžiausio palaikymo, žinoma, sulaukiu artimoje aplinkoje, – nedrąsiai džiaugiasi mergina.

Sportas, geografijos studentei, didžiausias hobis, bet mergina turi ir kitų laisvalaikio praleidimo būdų.

– Paskutiniu metu viskas daugiau mažiau sukasi aplink sportą, net išvykus atostogauti tempiuosi elastines gumas, kad pasidaryčiau treniruotę lauke. Didžioji laisvalaikio dalis ir įvairios veiklos yra kartu su „Senvagės“ krepšinio klubu, tai būtinai grįžusi vykstu stebėti jų krepšinio varžybų. O ir to laisvo laiko nėra tiek daug, reikia ir su draugais susitikti ir šuo būna pasiilgęs, jam dėmesio pritrūksta dažnai. Jei turiu laisvą minutę visada imu knygą ir skaitau, dėl to labiausiai mėgstu vasarą.

Namų ilgesys

Monika atvira – ji savo namų ir Tauragės labai pasiilgsta ir, deja, bet didelis miestas – Vilnius – jos netraukia, taip kaip ji tikėjosi.

– Namo stengiuosi grįžti kas dvi savaites. Jei nepavyksta, trečioji savaitė jau būna labai sunki. Čia greičiausiai „kalti“ labai geri santykiai su tėvais. Jie – mano mylimiausia draugija, nes visi visad kartu. O ir pačių namų pasiilgstu, ypač šuns, – pasakoja Monika.

Paklausta apie ateities planus, mergina tampa paslaptingesnė:

– Mėgstu svajoti tyliai, tik tada svajonės pildosi, be to, jos keičiasi su laiku. Kiekvienas etapas gyvenime turi savų tikslų, tad viskam savas laikas. O kaip viskas bus ateityje, bus matyti. Visgi, nuoširdžiai tikiuosi, kad sportas ir toliau liks neatsiejama mano gyvenimo dalimi.

Monika per gyvenimą eina su tikėjimu, kad „Jei nuolat galvosite apie tai, ką turite gyvenime, visada turėsite daugiau. Jei nuolat galvosite apie tai, ko neturite, niekada neturėsite pakankamai.“ Ir pabaigai, merginos palinkėjimas visiems kurie vis nori, vis planuoja keistis, bet taip ir lieka tik svajoti.

– Sportas, pokyčiai, neturi būti prievarta, bet svajoti neužtenka. Nėra noriu, bet... arba nori arba ne. Čia kiekvieno pasirinkimas. Aš apsisprendžiau, kad noriu ir pasikeičiau. Tai turi ateiti iš vidaus, o pradėjus visada svarbu rasti tą, kuris tau padės eiti tikslo link. Nemėgstu nebaigtų darbų, tad ir į sportą žiūriu rimtai. Neinu ten tam, kad pasirodyčiau prieš kažką, einu ten dirbti. Nebūtina eiti į „štangines“, yra daug pačių įvairiausių sporto rūšių ir tikrai manau, kad galima atrasti bent vieną sau artimą. Radus mėgstamą veiklą, apie sustojimą net nebus minčių, – užbaigdama pokalbį, kraštiečius motyvuoja mergina.

Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
prieš 2 valandas
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
prieš 1 dieną
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.