Apgautas užsienietis ketina susideginti
Įkelta:
2018-07-04
Nuotrauka

Iš Belgijos atvykęs pakistanietis Kashif Butt ketina surengti Tauragėje neregėto mąsto dramą. Vyras teigia, jog jį apgavo tauragiškė mergina – pasisavino 10 tūkst. eurų, o policija stojo jos pusėn, todėl jis ketina susideginti viešoje vietoje ir transliuoti tai tiesiogiai per „Facebook“. Vyras, atvykęs į Tauragę, pradėjo narplioti detektyvą pats. Kashif mano, jog nelygioje kovoje jam padėti gali tik žiniasklaida.

Paliko oro uoste

Kashif „Tauragės žinių“ žurnalistei pasakojo į Kauno oro uostą iš Belgijos su Greta (vardas pakeistas, merginos duomenys redakcijai žinomi) atskridęs kartu, birželio 22 d., praėjusį penktadienį. Esą Kaune, išėjęs iš oro uosto, jis davė merginai 10 tūkst. eurų grynais ir pasiuntė užsakyti viešbučio. Mergina pasakiusi, jog turi asmeninių reikalų – pasirūpinti sergančia močiute, ir dingo. Daugiau į sms žinutes ir telefono skambučius nebeatsakė. Paklaustas, dėl kokių priežasčių neva patikėjo tokią pinigų sumą minimai merginai, vyras pasakojo apie planus kartu kurti Tauragėje verslą – atidaryti grožio saloną, kuriuo rūpintis turėjo Greta. Kashif vadina save investuotoju ir teigia norėjęs padėti Gretai pradėti naują gyvenimą. Be to, teigė pasitikėjęs, nes kaip pats įvardijo, Greta priklauso jo šeimai – Kashif brolis yra vedęs merginos tetą ir kartu gyvena Belgijoje, namuose, priklausančiuose pačiam Kashif.

Vyras negailėjo karčių žodžių Gretai, esą ši užsiimanti nelegalia veikla tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Kashif pasakojo, jog Greta norėjusi atvykti į Belgiją pas savo tetą Rasą (vardas pakeistas), kuri su savo sutuoktiniu, Kashif broliu gyvena jo namuose, tačiau niekas jos ten nepageidavę. Tuomet Greta atvykusi ir šių metų balandžio mėnesį sudariusi partnerystės sutartį, teisiškai prilygstančią vedyboms su kitu vyru, imigrantu iš musulmoniškos šalies, siekiančiu įgyti teisę gyventi Belgijoje. Šis suteikęs jai gyvenamąjį plotą nuomojamame bute mainais į galimybę gauti leidimą gyventi Belgijoje dėl partnerystės sutarties su ES piliete. Kashif „Tauragės žinioms“ pateikė Belgijoje notaro patvirtintą sutartį tarp Gretos ir minėto vyro, tačiau pabrėžė, jog šis dokumentas yra konfidencialus. Vėliau, Kashif teigimu, Greta atėjo verkdama į jo namus ieškoti prieglobsčio, nes su sugyventiniu susipyko. Nuo tada esą drama ir prasidėjo. Kashif teigia su Greta turėjęs meilės ryšių, tačiau šiuo metu norįs tik atgauti prarastus pinigus ir dokumentus.

– Jeigu nepavyks įrodyti teisybės, aš susideginsiu prie „Maximos“, tiesiai prieš policijos langus, ir tai pamatys šimtai tūkstančių žmonių, transliuosiu tiesiogiai per „Facebook‘ą“! – emocingai anglų kalba redakcijoje aiškino vyras.

Detektyvas

Birželio 22 dieną Kashif kreipėsi į Kauno policijos komisariatą, pranešė apie tariamai dingusius pinigus. Tačiau, kaip pats sakė, įrodyti turėjęs tokią pinigų sumą jis negali, mat atsivežė juos grynais. Policijos pareigūnai, atvykę į viešbutį, kuriame buvo apsistojęs Kashif, pranešė jam, jog pats gali sulaukti nemalonumų dėl šmeižto, mat mergina neigia paėmusi pinigus. Vyras tikina, jog policija paėmė jo asmens tapatybę įrodančius dokumentus ir neinformavo, kada juos grąžins.

Kashif teigia nesuprantąs, kodėl Kauno policija paėmė jo asmens dokumentus ir nedavė jokio tai patvirtinančio dokumento. Vyras teigė kreipęsis ir į Belgijos ambasadą. Kashif neslėpė esąs pasimetęs, kadangi be dokumentų jis negali išvykti iš šalies. Belgijoje yra likę jo 3 mažamečiai vaikai, kuriais rūpinasi jo brolis su žmona lietuve, Gretos teta. Taip pat teigė geriantis vaistus, mažinančius agresiją.

Kashif nusprendė vykti į Tauragę ir pasibeldė į Gretos močiutės Irenos (vardas pakeistas) duris. Su močiute gyvena ir šešiolikmetė Gretos pusseserė, Kashif brolio žmonos dukra Karolina (vardas pakeistas). Vyras šį adresą žinojo, kadangi Lietuvoje lankosi nebe pirmą kartą – yra čia buvęs prieš porą metų. Esą tuomet ir susipažino su Greta. Ten vyras tebėra apsistojęs iki šiol.

Nesulaukęs policijos palaikymo, vyras detektyvą narplioti ėmėsi pats. Tauragės gatvėse ieško žmonių, pažįstančių Gretą, renka duomenis ir apie dabartinį jos draugą bei, kaip pats teigia, nelegalią judviejų veiklą.

Taip pat Kashif ne vieną kartą kreipėsi į Tauragės policiją, vis pranešdamas apie savo planus susižaloti bei Gretos gyvenimo detales, kurias jam pavyko išsiaiškinti. Tačiau policija esą į jo pareiškimus nereaguoja, todėl jis vis dar ketina susideginti.

Tauragės AVPK atstovė spaudai Aušrinė Valantiejienė „Tauragės žinias“ informavo, jog „birželio 22 dieną buvo gautas prašymas iš Kauno AVPK, nes pirmiausia buvo kreiptasi ten dėl mėginimo save sužaloti ir galimai dėl dingusių pinigų, tad Tauragės AVPK pareigūnai apklausė minėtus asmenis ir dokumentus perdavė Kauno AVPK, kuris ir atlieka tyrimą. Vėliau ir Tauragės AVPK pareigūnai dar reagavo į keletą vyro pranešimų, nuvyko ir atliko pirminius veiksmus, apklausas. Nusikalstamos veikos ar administracinio teisės pažeidimo požymių nenustatyta“. Atsakymo į užklausą apie tyrimą iš Kauno AVPK „Tauragės žinios“ iki ketvirtadienio vakaro taip ir nesulaukė.

Greta: „tai jo kerštas“

„Tauragės žinių“ žurnalistei pavyko pasikalbėti ir su Greta. Susisiekus per socialinį tinklą „Facebook“, mergina nenorom sutiko susitikti neutralioje vietoje Tauragėje. Prabangiu „BMW“ markės automobiliu atvykusi Greta papasakojo visai kitą istorijos versiją. Ji neneigė atskridusi iš Belgijos kartu su Kashif, tačiau teigė sulaukusi grasinimų, esą vyras Belgijoje buvo atėmęs jos dokumentus ir neleido grįžti į Lietuvą. Dėl to ji sugalvojusi priežastį grįžimui – pasakiusi, jog ligoninėje gydoma jos močiutė. Tačiau Kashif jos vienos neišleidęs, skridęs kartu. Greta tikina ne tik neėmusi 10 tūkst. eurų, kaip teigia vyras, bet pati jam oro uoste davusi 500 Eur, kad galėtų apsistoti viešbutyje, esą tai įrodo ir policijos turimi vaizdo kamerų įrašai. Tuomet tiesiog išvažiavusi namo, į Tauragę, kur gyvena su draugu. Tai, ką apie ją pasakoja Kashif, Greta vadina melu ir kliedesiais. Esą vyras šmeižia ją, nes keršija dėl to, kad ji nesutiko būti kartu. Mergina neigė turėjusi meilės ryšių su pakistaniečiu Kashif.

– Jis viską meluoja, visiems yra prisimelavęs. Neturi pinigų, ten, Belgijoje, gyvena iš pašalpų už vaikus, vaikais rūpinasi jo brolis su mano teta. Palikau jį oro uoste ir išvažiavau namo, nei aš slapstausi, nei ką. Būčiau kvaila imdama pinigus iš tokio, jis neadekvatus yra, turi problemų su agresija. Nesutikau su juo būti, sakiau nekvailiok, juk turi tris vaikus, o aš turiu draugą Lietuvoje, bet jis man grasino kojas nupjauti, kad nepabėgčiau, jiems tai normalu. Tai jo kerštas, nes nesutikau su juo būti. Gerai, kad mano draugas supratingas, nes nežinau, kas čia būtų, – teigė mergina, pridūrusi, kad skrido į Lietuvą kartu su tetos svainiu dėl to, kad jo bijojo, o paklausta apie bendrus verslo planus, tik nusijuokė.

Anot Gretos, ji bendradarbiauja su Kauno ir Tauragės policija, trečiadienį „Tauragės žinių“ žurnalistei teigė ketinanti rašyti pareiškimą dėl šmeižto, kad Kashif būtų deportuotas iš Lietuvos. Esą policijos pareigūnai, patikrinę jos banko sąskaitų išrašus, ir pamatę, kad visi jos turimi pinigai yra gauti legaliai, tyrimo dėl vagystės nepradėjo.

Anūkė netikusi

Trečiadienį „Tauragės žinių“ žurnalistė apsilankė Gretos močiutės Irenos namuose, kuriuose yra apsistojęs Kashif. Moteris skundėsi prasta sveikata ir teigė tenorinti ramybės. Paklausta apie anūkę, sakė su ja nuo vaikystės mažai bendraujanti. Esą Greta vyksta į užsienį užsidirbti neaiškiais būdais, vilioja pinigus iš turtingų vyrų. Irena pasakojo nežinanti, ar iš tikrųjų jos anūkė paėmė Kashif pinigus. Tačiau teigė žinanti, jog Belgijoje į jo namus atvykus Gretai juos siejo meilės ryšiai, maža to, esą mergina kalbinusi Kashif iš namų išvyti brolį su žmona Rasa (Gretos teta), jog galėtų gyventi dviese.

– Netikusi ji yra, oi netikusi. Mažai bendraujam, nes kai grįžta iš užsienio, aš sakau jai, kad važiuoji užsidirbti su užpakaliu pinigų, dėl to niekada nesutarėm. Neaišku iš kur pas ją nauji automobiliai ir pinigai, ir kaip ji su tuo vaikinu gyvena, kad po užsienius laksto su kitais, – sakė Irena.

„Tauragės žinios“ bandė susisiekti su Kashif brolio žmona Rasa, gyvenančia Belgijoje, tačiau ši į telefono skambučius neatsakė.

 

Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
prieš 18 valandų
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
prieš 1 dieną
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
prieš 1 dieną
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.
Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-26
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!
Nuotrauka
aikštynas
Įkelta:
2024-03-26
Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Susipažinti su projektais ir atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas gyventojai galės iki balandžio 8 dienos, internetinėje svetainėje.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-25
Kovo 29 d. penktadienį nuo 11 iki 16 valandos prie Tauragės pilies bus renkama parama Ukrainos kariams .