Kova dėl mero regalijų prasidėjo
Įkelta:
2018-03-05
Nuotrauka
Aprašymas

„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka

,
Nuotrauka
Aprašymas

Pranas Petrošius sieks būti išrinktas meru

,
Nuotrauka
Aprašymas

Liberalų gretose minimos kelios pavardės, tačiau kas kandidatuos į merus, skyrius dar nesvarstė

Nors iki savivaldybių merų tiesioginių rinkimų liko dar visi metai, partijos jau svarsto galimas kandidatūras. Pirmieji kandidatą į merus paskelbė socialdemokratai – partijos konferencijoje atstovauti mero rinkimuose slaptu balsavimu vienbalsiai išrinktas Tauragės skyriaus pirmininkas Pranas Petrošius. Dabartinis Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis tokį ankstyvą kandidato į merus deklaravimą vadina politikavimu, kuris nieko gero nežada. Kitų partijų lyderiai atskleisti kortų neskuba – žvalgosi vieni į kitus. Kokie kandidatai varžysis dėl mero regalijų 2019-ųjų kovą, aiškinosi „Tauragės žinios“.

Pasiskelbė pirmieji

Praėjusią savaitę Tauragės socialdemokratų partijos skyrius paskelbė išsirinkę kandidatą kitų metų pavasarį vyksiantiems mero rinkimams. Juo tapo ilgametis partijos lyderis Pranas Petrošius. Pasak jo, toks ankstyvas žingsnis buvo žengtas, nes centrinė partijos valdyba buvo įpareigojusi rajonų skyrius išsirinkti kandidatus iki kovo 1 dienos. Šiuo metu terminas esą nukeltas iki balandžio mėn., tačiau kandidatus jau yra paskelbę 8 socialdemokratų partijos rajonų skyriai. Tauragėje tai pirmasis oficialiai iškeltas kandidatas. Apie tai, ką deleguos į mero rinkimus, dar nėra paskelbę nei valdančiųjų koalicijai priklausantys liberalai, konservatoriai ir valstiečiai-žalieji, nei „tvarkiečiai“, nei „darbiečiai“.

„Tauragės žinių“ kalbintas P. Petrošius teigė, jog iš pradžių su juo dėl teisės kandidatuoti į mero postą ketino varžytis 6 partiečiai, tarp kurių rajono tarybos narė Rita Grigalienė, Orestas Kliunka, buvusi savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus darbuotoja – teisininkė Lilija Tranelienė, penkerius metus Tauragės šilumos tinklams vadovavęs Vaclovas Karbauskis, Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Tačiau, atėjus ataskaitiniam susirinkimui, visi kandidatai, išskyrus Liliją Tranelienę, savanoriškai sudėjo ginklus. Pasak P. Petrošiaus, teigė patys supratę, kad iki mero posto dar „nepriaugo“, o gal pabijojo partijos pirmininko autoriteto.

Griebia už rankos

Paklaustas, kaip vertina savo šansus artėjančiuose mero rinkimuose, turint galvoje, jog praeitos kadencijos rinkimuose pralaimėjo tuo metu politikos naujokui liberalui Sigitui Mičiuliui, P. Petrošius į prognozes nesileido, tačiau nepraleido progos pasigirti, jog tarp rajono žmonių turi stiprų autoritetą, o jo reitingai labai geri. Esą gatvėje jį žmonės „griebia už rankos“ sakydami, jog suklydo balsuodami praėjusiuose rinkimuose. Anot politiko, nors turi gerus reitingus, jo sūnus, buvęs Seimo narys Darius Petrošius į politiką grįžti artimiausiu metu nesiruošia, mat nori pasirūpinti verslu ir turi sveikatos problemų.

– Vertinti bendrą vaizdą man asmeniškai būtų labai sunku, bet neabejotinai turiu stiprų autoritetą, turiu patirties, išmanymo, pasiruošimą, ir visos aplinkybės man leidžia labai stipriai dalyvauti rinkimuose, – teigė P. Petrošius, pridūręs, jog sveikata, nepaisant savo amžiaus (gegužę politikui sueis 67-eri, – red. past.), nesiskundžia. – Esu gyvesnis už kai kuriuos jaunus, nors daug kam gal tai ir nepatinka, – sakė su pertrauka 12 metų rajono meru buvęs P. Petrošius.

Nuotrauka

Į klausimą, kokius oponentus mato artėjančiuose mero rinkimuose, politikas atsakė, jog visi kandidatai yra rimti iki pat rinkimų pabaigos. Esą niekada negalima tiksliai pasakyti, kaip paskutiniu momentu apsispręs rinkėjas.

S. Mičiulis: politikavimas gero nežada

Šią savaitę atostogaujantis rajono meras Sigitas Mičiulis, iki kurio kadencijos pabaigos liko daugiau nei metai, į plačius komentarus nesileido. Mero nuomone, didžioji politika vyksta Vilniuje, Briuselyje ir kitų valstybių sostinėse, o savivaldoje reikėtų mažiau politikuoti, daugiau dirbti.

– Kol kas apie ateinančius mero rinkimus tikrai negalvoju, dabar galvoju tik apie tai, ką reikia dirbti toliau.  Aišku, skyrius neužilgo iškels kandidatą, tikrai yra kam, turime daug jaunų gabių žmonių, tačiau šiuo metu tam tikrai dar per anksti. Ir noriu dar kartą pasakyti politikams, arba, tiksliau tiems, kurie save laiko politikais – politikavimas niekam nieko gero nežada. Čia, rajonuose, reikia dirbti kasdienius darbus, – teigė S. Mičiulis.

Lietuvos liberalų sąjūdžio Tauragės skyriaus pirmininkas Darius Stankus „Tauragės žinioms“ įvardijo bent keletą kandidatų, kurie galėtų dalyvauti mero rinkimuose, tačiau, kada skyrius priims galutinį sprendimą, neatskleidė.

Nuotrauka

– Tauragės LR liberalų sąjūdžio skyriaus nariai ir taryba yra svarsčiusi ne vieną alternatyvą, kas galėtų būti kandidatu užimti Tauragės rajono savivaldybės mero pareigas: Sigitas Mičiulis, Dovydas Kaminskas, Iveta Skurvydienė, Modestas Petraitis, Darius Stankus. Kol kas diskutuojame, kurie žmonės kandidatuos ir, kas bus liberalų sąjūdžio kandidatu Tauragės rajono savivaldybės mero pareigoms užimti, spręsime vėliau, – teigė politikas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Tauragės skyriaus pirmininkė Giedrė Stulginskienė teigė, jog konservatoriai renkasi iš trijų galimų kandidatų, kurių sąrašas jau yra patvirtintas. Tačiau, kas šie kandidatai, skyriaus pirmininkė neatskleidė. „Tauragės žinių“ duomenimis, kandidato rinkimuose dalyvaus pati skyriaus pirmininkė Giedrė Stulginskienė, Tarybos narys Tomas Raulinavičius ir savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėja Genovaitė Pukelytė.

– Tauragės skyriaus Tarybos sprendimu buvo nuspręsta kandidatą tvirtinti visuotinio skyriaus susirinkimo metu iš maksimaliai galimo skaičiaus. Galutinis skyriaus sprendimas bus priimtas balandžio mėnesį. Kaip minėjau, pirminis 3 kandidatų sąrašas yra patvirtintas Prezidiumo posėdyje, tačiau telieka kol kas partiečių sprendimui, – sakė G. Stulginskienė.

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Tauragės skyriaus pirmininke,  Aušrine Norkiene žurnalistei susisiekti nepavyko – Seimo narė viešėjo Varšuvoje. Jos bendrapartietė, vicemerė Virginija Eičienė teigė, jog skyrius dar nėra nusprendęs, ką deleguos į mero rinkimus.

S. Statkus: kortų neatskleisim

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos Tauragės skyriaus pirmininkas Silverijus Statkus nudžiugo išgirdęs klausimą apie mero rinkimus, tačiau planų atskleisti neskubėjo.

– Nenoriu dar atskleisti kortų, turim įvairių pamąstymų, variantų, tačiau turim pagalvoti ir pažiūrėti, kokius kandidatus kiti išsikels, tada matysim, kokį mums reikia kelti. Čia kaip lošimas – per anksti atskleidęs kortas gali pralošti, – sakė S. Statkus, kuris taip pat neneigė, jog svarsto ir pats kelti kandidatūrą.

Planų neatskleidė ir Darbo partijos Tauragės skyriaus pirmininkas Viktoras Globys:

Nuotrauka

– Kol partija neišsirinko pirmininko, neaiški partijos strategija, todėl rajonų skyriai kandidatų dar nekelia. Kaip žinia, partijai vadovauti grįžta Viktoras Uspaskichas, yra norinčių ir buvusių narių sugrįžti, kurie yra nusivylę ankstesne politika. Sunku dabar ką pasakyti, rinkimuose, aišku dalyvausim, tik reikia aktyvaus starto, aiškios strategijos.

Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
prieš 8 valandas
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.