Gyventojus siutina sąskaitos „už orą“
Įkelta:
2018-01-30
Nuotrauka

Aistros dėl daugiabučių namų administratoriaus pasirinkimo nerimsta. Trečiadienį į „Tauragės žinių“ redakciją Tauragės dvaro g. 36 namo gyventojos atnešė sąskaitą, kurią namo butų savininkams pateikė UAB „Tauragės būstas“, priklausantis įmonių grupei „Mano būstas“. Moterys piktinosi, jog įmonė, kurios paslaugų sukilę gyventojai atsisakė, ne tik išrašė jiems sąskaitą už nesuteiktas paslaugas, bet joje nepasivargino pakeisti UAB Tauragės butų ūkis rekvizitų. Kol įmonės santykius aiškinasi teisme, šio ir dar kelių daugiabučių namų gyventojai atliko balsavimą raštu, kuriuo nusprendė administratoriumi pasirinkti Tauragės butų ūkį ir panaikinti jungtinės veiklos sutartis bei šį sprendimą įregistravo Registrų centre. Tačiau, panašu, UAB „Mano būstas“ taip lengvai atsisakyti rinkos dalies neketina – trečiadienį daugiabučio kieme gyventojos nufotografavo įmonės grupei priklausančios „Šilalės būstas“ tarnybinį automobilį. 

Sąskaitos „už orą“

Dvi Tauragės dvaro 36 namo gyventojos (vardai ir pavardės redakcijai žinomos, – red. past), atvykusios į laikraščio redakciją nešinos sąskaitomis, teigė, jog nebežino, kur daugiau kreiptis. Esą gyventojai sumišę – už 2017-ųjų gruodžio mėnesio daugiabučio administravimo paslaugas jie jau sumokėjo UAB Tauragės butų ūkiui, kurį laiko teisėtu namo administratoriumi. Gyventojų teigimu, nors Tauragės dvaro 36 namo gyventojų vardu registrų centre buvo įregistruota jungtinės veiklos sutartis, tai esą buvo padaryta susitarus kelioms kaimynėms ir be daugelio gyventojų žinios. Todėl jie dalyvavo savivaldybės surengtame balsavime raštu, kurio metu, butų savininkų daugumos balsais, nusprendė nutraukti jungtinės veiklos sutartį ir atsisakyti įmonės „Tauragės būstas“ administravimo paslaugų. Maža to, Tauragės butų ūkis yra pateikęs ieškinį teismui dėl jungtinės veiklos sutarčių paskelbimo negaliojančiomis, nes, įmonės atstovų nuomone, jos sudarytos pažeidžiant Civiliniame Kodekse nustatytus reikalavimus – nebuvo rengta visuotinių susirinkimų. Tačiau, vykstant ginčams, UAB „Tauragės būstas“ išsiuntinėjo gyventojams sąskaitas už gruodžio mėnesį suteiktas paslaugas. Gyventojos piktinasi, jog šios sąskaitos ne tik su klaidomis, bet ir neaišku už ką, kadangi jokių paslaugų „Tauragės būstas“ jiems nesuteikė.

– Vienas iš mokesčių – už šilumos punkto priežiūrą. Kokiu būdu jie galėjo prižiūrėti punktą, jeigu neturi nuo jo raktų? Ar už orą mes turim jiems mokėti, –  klausė moterys.

Priminsime, jog „Tauragės žinios“ rašė, kaip UAB „Tauragės būstas“ ketino nupjauti šilumos punktų spynas trijuose namuose, kurių administravimą buvo perėmę jungtinės veiklos sutartimis, tarp jų ir Tauragės dvaro 36 name. Tačiau spyną nupjovė tik Vytauto g. 75. Į Tauragės dvaro 36 namo šilumos punktą įmonės atstovai taip ir nebuvo patekę, taip pat neturėjo ir jokių namo dokumentų – UAB Tauragės butų ūkis atsisakė juos perduoti, vietoje to padavė įmonę į teismą.

Nepakeitė rekvizitų

Už gruodžio mėnesį pateiktoje sąskaitoje įrašytas tik neaišku kam priklausančios sąskaitos numeris, o įmonės kodas ir PVM mokėtojo kodas priklauso įmonei UAB Tauragės butų ūkis. Tačiau, gyventojų pasipiktinimui, pateikti skolų išieškojimo bendrovės kontaktai su grasinimu, jog į ją bus kreipiamasi, jei gyventojai neapmokės sąskaitų. Vėliau gyventojai gavo antrąją sąskaitą su pataisytais rekvizitais ir atsiprašymu pažymint, kad dėl klaidos gyventojams už sausį nebus skaičiuojamas administravimo mokestis. Tačiau ir šioje sąskaitoje nurodomas klaidingas įmonės registracijos adresas. Rekvizitai.lt duomenimis, UAB „Tauragės būstas“ yra registruota Vilniuje, Medeinos g. 8 A, o sąskaitoje registracijos adresas nurodomas Tauragėje.

Trečiadienį moterys nufotografavo į jų kiemą atvykusį įmonių grupei „Mano būstas“ priklausančio „Šilalės būsto“ tarnybinį automobilį, kuriuo, jų nuomone, įmonės atstovai atvyko pas jų kaimynę Daivą Liaudaitytę, kuri, anot gyventojų, organizavo jungtinės veiklos sutarčių sudarymą ir įgaliotinės Andželos Klymantienės paskyrimą, gyventojams už akių.

Turim pilną teisę

„Tauragės būsto“ vadovas Kęstutis Petkus, paprašytas pakomentuoti situaciją, teigė, jog mano, kad sąskaitas gyventojams išsiuntė teisėtai. Tiesa, vyras teigė neįsivaizduojantis, ką įmonių grupei priklausančio „Šilalės būsto“ autobusiukas veikė Tauragėje.

– Nei vakar, nei kada nors jokio autobusiuko niekur nesiunčiau. Be to, „Tauragės būstas“ net neturi savo logotipais pažymėto transporto. O sąskaitos išrašytos už gruodžio mėnesį, tuo metu jungtinės veiklos sutartis buvo įregistruota ir paslaugas mes teikėm – elektrą perdavinėjom, tvarkėm, žiūrėjom, todėl turim pilną teisę rašyti (sąskaitas, – red. past.), – ketvirtadienį sakė K. Petkus.  

Paklaustas, kaip „Tauragės būstas“ prižiūrėjo šilumos punktą, neturėdamas nuo jo raktų, K. Petkus atsakė, jog Tauragės butų ūkis jų neperdavė neteisėtai, o pagal sutartį „Tauragės būstas“ privalo prižiūrėti punktą, todėl ir sąskaitą išrašė. Taip pat pažymėjo, jog tuo metu, kai buvo išrašytos sąskaitos, nieko nežinojo apie gyventojų sprendimą grįžti Tauragės butų ūkio globon. Esą, kol vyksta teisminiai procesai „Tauragės būstas“ laiko, kad pasirašyta jungtinės veiklos sutartis yra galiojanti. Į pastabas dėl klaidų sąskaitose L. Petkus teigė atsižvelgsiantis bei lakoniškai tarstelėjo: „kas nedirba, tas neklysta“.

Ryšių neturi

Paklausėme K. Petkaus ir apie tai, ar „Tauragės būstas“ turi kokių nors ryšių su pasipiktinusių gyventojų linksniuojama kaimyne Daiva Liaudaityte, kuri, jų teigimu, proteguoja

 įmonės veiklą Tauragės dvaro gatvės daugiabučių administravimo klausimais. Vyras teigė, jog asmeniškai D. Liaudaitytės nepažįsta, esą žinąs tik tiek, kad ši moteris organizavo pirmąjį gyventojų susirinkimą dėl jungtinės veiklos sutarties.

Sutapimas ar ne, tačiau praėjus 10 minučių po žurnalistės pokalbio su K. Petkumi, į redakciją paskambino pati D. Liaudaitytė. Moteris žinojo, jog rengiama publikacija „apie ją“ bei tai, kad redakcija turi „Šilalės būsto“ autobusiuko nuotrauką Tauragės dvaro g. 36 namo kieme ir suskubo aiškinti situaciją:

– Noriu pasakyti, kad nėra jokio mano vaidmens, ar jos matė, kad aš kokius nors lapelius nešioju? Sakyti ir matyti – du skirtingi dalykai. Nepakenčiu tokio šmeižto, galima žmogų bet kuo apkaltinti. Visas mano vaidmuo, kad dariau apklausą gyventojų, su gyventojais pasitarėm, kai Butų ūkis pasiskelbė apie pardavimą. Neturiu nieko prieš tą Butų ūkį ir su niekuo aš nesusijusi, – teigė moteris.

Taip pat sakė, kad „Šilalės būstas“ atvyko pas ją atsiųstas draudimo bendrovės, nes esą bute įvyko draudiminis įvykis. O apie „Tauragės žinių“ rengiamą straipsnį ji sužinojusi iš tų pačių kaimynių.

Gyventojai pasirinko

Tauragės butų ūkio vadybininkės namų priežiūrai Gintarės Rakauskienės teigimu, sausio 16 d. balsų dauguma gyventojai pasirinko administratoriumi Butų ūkį. Įmonė išplatino pranešimą apie tai, šis faktas įregistruotas registrų centre.

– Taigi ieškinys kaip ir netenka prasmės. Mes jį teikėm, kad būtų panaikinta jungtinė veikla, bet žmonės ir patys susiorganizavo, kad ji būtų panaikinta, kai tik sužinojo, kad ji yra sudaryta.

Dėl to ir yra reikalingos Civilinio Kodekso numatytos procedūros, kad visi gyventojai nuspręstų. Tada galima kalbėti, kad vienas kitas nežinojo. O dabar viskas buvo slepiama, gyventojai masiškai piktinasi ir raštu išreiškė savo valią. O dėl tokių kvailų klaidų sąskaitose, tai gal reikėtų visgi pagailėti tų gyventojų, ką kalbėti apie teisinę bazę ir sąskaitų teisėtumą. Kaip jie gali išrašyti sąskaitas, jeigu faktiškai neteikė paslaugų, mes kaip prižiūrėjom kiemus, taip ir prižiūrim, kaip tvarkėm, taip ir tvarkom. Be to, ar etiška išrašinėti sąskaitas, kai vyksta teisminiai procesai, jokie dokumentai nėra perduoti, nežinau, už kokias menamas paslaugas jie tas sąskaitas išrašė, – „Tauragės žinioms“ sakė G. Rakauskienė.

Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
prieš 7 valandas
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
prieš 1 dieną
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
prieš 1 dieną
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.
Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-26
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!
Nuotrauka
aikštynas
Įkelta:
2024-03-26
Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Susipažinti su projektais ir atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas gyventojai galės iki balandžio 8 dienos, internetinėje svetainėje.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-25
Kovo 29 d. penktadienį nuo 11 iki 16 valandos prie Tauragės pilies bus renkama parama Ukrainos kariams .