Desertų kvapai antradienį sklido iš „Šaltinio“ progimnazijojeįrengtos „VMG“ kulinarinės klasės. Ją du metus pagal „Virtuvės mitų griovėjų“ inicijuotą projektą „VMG mokykla“ kūrė mokyklos bendruomenė. Į šiuolaikiškos kulinarinės klasės, primenančios modernią namų virtuvę, atidarymą atvyko projekto iniciatorius, „Virtuvės mitų griovėjas“ Alfas Ivanauskas.
– Svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti, – tai tik vienas iš projekto „VMG mokykla“ autoriaus Alfo Ivanausko patarimų Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos moksleiviams.
Lengvai ir su humoru, apie maisto gaminimo ypatybes su moksleiviais begamindamas desertą iš maskarponės, vanilės ir aviečių uogų naujoje virtuvėje kalbėjo „Virtuvės mitų griovėjas“.
– Smagu, kad projektas taip sparčiai juda į priekį. Mūsų tikslas, kad visi šalies moksleiviai turėtų tinkamas sąlygas mokytis sveikos gyvensenos pagrindų, prie kulinarijos mokslų prisileistų gamindami maistą. Esame dėkingi įmonėms, žmonėms, kurie prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo jūsų mieste. Pažadu, kad nesustosime ir toliau dirbsime tol, kol visi moksleiviai turės galimybę lavinti savo kūrybiškumą ir mokytis visavertės mitybos tokiose klasėse, – „Tauragės žinioms“ sakė A. Ivanauskas.
Tai jau septintoji projekto iniciatyva įrengta kulinarijos klasė šalies mokyklose. Po vieną tokią klasę įrengta Vilniuje, Klaipėdoje, Molėtuose, Pabradėje, Alytuje, Karmėlavoje,o dabar ir Tauragėje. „Šaltinio“ progimnazijos kulinarinė klasė erdvi – net 74kv.metrų, su modernia buitine technika: šaldytuvu,indaplove, dviem orkaitėmis, dviem viryklėmis, net 16 mokymosi vietų, kulinarijos biblioteka, kurią papildė A.Ivanausko dovanotos kulinarijos knygos.
Atsisveikindamas su moksleiviais A.Ivanauskas palinkėjo, kad virtuvėje gimtų patys skaniausi ir išradingiausi patiekalai ir pažadėjo, kad tai pirmas, tačiau tikrai nepaskutinis jų susitikimas.
Kulinarinės klasės „šeimininkė“, technologijų mokytoja Audra Paulauskienė atskleidė, kad maisto gaminimo paslapčių šioje klasėje mokinsis 5–8 klasių mokiniai.
– Vaikai labai laukia maisto gaminimo pamokų. Turime viziją, kad ateityje ši virtuvė taps sveikos mitybos kultūros dalimi ir taps savotiška laisvalaikio zona, kurioje vaikai galės išssipausti vaisių sulčių, susiplakti kokteilį, – ateities planais pasidalijo A. Paulauskienė.