Atsisveikinta su kadenciją baigiančia savivaldybės taryba
Įkelta:
2023-04-24
Nuotrauka
rakauskiene raulinavicius
Nuotraukos autorius:
Raimondos Alysienės nuotrauka
Aprašymas

Iš pareigų atleisti administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir jos pavaduotojas Tomas Raulinavičius 

 

,
Nuotrauka
taryba
Nuotraukos autorius:
Raimondos Alysienės nuotrauka
Aprašymas

Į paskutinį posėdį susirinko 2019–2023 m. kadencijos taryba

 

,
Nuotrauka
eiciene
Nuotraukos autorius:
Raimondos Alysienės nuotrauka
Aprašymas

Pareigų neteks mero pavaduotoja Virginija Eičienė, jai dėkojo meras Dovydas Kaminskas

 

Trečiadienį į paskutinį posėdį rinkosi 2019–2023 m. kadencijos savivaldybės taryba. Tarp 40 priimtų sprendimų – patvirtintos mokyklų veiklos ataskaitos, su nuo balandžio 1-osios įsigaliojusio naujos redakcijos Vietos savivaldos įstatymu susiję savivaldybės administracijos nuostatų ir struktūros pakeitimai ir kiti klausimai. Iš pareigų atleisti savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir jos pavaduotojas Tomas Raulinavičius. O meras Dovydas Kaminskas, dėkodamas už bendrą darbą politikams ir administracijos darbuotojams, linkėjo meilės savo kraštui, žmogui, optimizmo mintyse ir nebijoti pokyčių.

Balandžio 19-ąją savivaldybės taryba rinkosi į paskutinį šios kadencijos posėdį, kuriame svarstė 40 klausimų, kai kurie jų susiję su naująja Vietos savivaldos įstatymo redakcija, kuri įtvirtina naują vietos savivaldos modelį, tad pakeisti savivaldybės administracijos nuostatai, patvirtinta nauja administracijos struktūra. Šie sprendimai įsigalios naujai išrinktai savivaldybės tarybai balandžio 26-ąją susirinkus į pirmąjį posėdį.

Paskutiniame šios kadencijos tarybos posėdyje patvirtintos švietimo įstaigų veiklos ataskaitos, nevyriausybinių organizacijų tarybos nuostatai, pritarta ligoninės pastato rekonstrukcijai. Svarstyti ir keli klausimai, susiję su savivaldybės turtu, – nupirktas socialinis būstas ir kt.

Prisieks kaip tarybos narė

Iš pareigų atleistai administracijos direktorei G. Rakauskienei nuspręsta išmokėti priklausantį darbo užmokestį, vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką ir kompensaciją už 22 nepanaudotas atostogų dienas. 

Meras dėkojo kadencijos viduryje pareigas pradėjusiai eiti G. Rakauskienei: 

– Iššūkių direktorei buvo daug. Ir pareigas ji vykdė tikrai nuoširdžiai, atsakingai, – prieš įteikdamas simbolinę dovaną kalbėjo meras.

 G. Rakauskienė tribūnoje kalbėjo, kad darbas buvo konstruktyvus:

– Noriu padėkoti tarybos nariams už kartu nuveiktus darbus ir tikiu, kad jų bus dar daug. Kiekvienas tarybos narys turi savo kompetencijų, įžvalgų, kurios skatina dirbti  geriau, sąžiningiau.

Po tarybos posėdžio kalbinta į naująją tarybą su Liberalų sąjūdžiu patekusi G. Rakauskienė netolimos ateities planų detalių neatskleidė.

– Balandžio 26-ąją planuoju prisiekti kaip tarybos narė, o tada bus mero prerogatyva pateikti pasiūlymą eiti administracijos direktorės pareigas. Kai meras pateiks pasiūlymą, tada ir svarstysiu, ar eiti direktorės pareigas, – komentavo G. Rakauskienė.  

Į tarybą nepateko 

Pasibaigus į pareigas priėmusios savivaldybės tarybos įgaliojimų laikui, iš pareigų atleistas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas T. Raulinavičius. Šios pareigybės naujojoje administracijos struktūroje nebelieka. Praėjus mėnesiui nuo atleidimo iš pareigų jam bus išmokėta vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka ir kompensacija už 49 dienas nepanaudotų atostogų. Aiškinamajame rašte informuojama, kad jeigu asmuo per mėnesį pradės eiti valstybės tarnautojo pareigas ar bus priimtas į darbą valstybės ar savivaldybės įstaigoje, valstybės ar savivaldybės įmonėje, išeitinė išmoka mokama bus tik už laikotarpį iki įsidarbinant. Meras padėkojo direktorės pavaduotojui už bendrą darbą, nuoseklumą, per karantiną įveiktus iššūkius ir meilę Tauragei. 

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partiją savivaldos rinkimuose vedęs T. Raulinavičius į naująją tarybą nepateko. Apie ateities planus su juo pasikalbėti nepavyko – nors žadėjo  perskambinti, iki publikacija buvo atiduota spaudai T. Raulinavičius taip ir nepaskambino. 

Kadencijai teko daug iššūkių

Posėdžio pabaigoje meras už patarimus, pamokymus, darbą su bendruomenėmis, šeimomis dėkojo ir tris kadencijas taryboje dirbusiai savo pavaduotojai Virginijai Eičienei. 

– Ši kadencija pažymėta išskirtiniais pasaulio įvykiais. Jei 2019 m. nuotolinis posėdis atrodė tabu, tai 2020 m. per dieną tai tapo norma. Jei iki praėjusių metų vasario 24-osios galvojome apie pandemijos iššūkius, tai nuo tos dienosprasidėjo kiti visą pasaulį palietę iššūkiai, – kalbėjo meras. – Bet pokyčiai yra pats nuosekliausias ir pastoviausias dalykas gyvenime. Džiaugiuosi, jog šios kadencijos taryba suprato, kad pokyčiai yra svarbu. Mes esame per maži, kad būtume lėti, ir turime būti pirmieji tų pokyčių nešėjai, kai matome, kad reikia tų pokyčių. Aišku, nepamiršdami ir gerbdami praeitį.  

D. Kaminskas pasidžiaugė rajono politiniu pastovumu, kuris leido daug padaryti dėl Tauragės, o esant skirtingoms nuomonėms buvo ieškoma kompromiso.  

– Svarbiausia, kad rajonas eitų pirmyn. Žinoma, klystame ir ateityje klysime, mokomės, bet stiprybė ir yra tame, kad geriau daugiau padaryti nei galvoti, kaip tobulai padaryti. Linkiu visiems meilės savo kraštui, žmogui, optimizmo mintyse, – apibendrindamas sakė D. Kaminskas, prisipažindamas, kad susirgo nepagydoma ilgo kalbėjimo liga.

Nuotrauka
gintare jav
Įkelta:
2024-01-25
Sausio 24 dieną, Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus „Open World“ programos „Regional and Municipal Leaders and Climate Change“ projekte, skirtame regionų ir savivaldybių lyderiams, aktyviai dirbantiems aplinkos apsaugos bei klimato kaitos srityse.
Nuotrauka
savivalda
Įkelta:
2024-01-15
 Lietuvos Respublikos Seimo priimtas ir Prezidento patvirtintas 2024 m. šalies biudžetas. Kyla minimali alga iki 924 Eur taip pat keičiasi ir biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai, didėja pensininkų pajamos, neapmokestinamo pajamų dydis kyla 20 procentų ir pasiekia 747 Eurus. Taip pat didėja socialinės išmokos, vaiko pinigai ir dar daug kitų pasikeitimų laukia. O kaip gyvensime Tauragėje šiais 2024 – aisiais ir koks mūsų savivaldybės biudžeto projektas? Į pateiktus klausimus atsakė savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Ignas Kymantas ir savivaldybės Administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė.
Nuotrauka
giedre
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Vakar darbą Tauragės rajono savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės (pakaitinės vyriausiosios specialistės) pareigose pradėjo eiti Giedrė Kaveckienė.
Nuotrauka
darbuotoja
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-16
Šią savaitę kalbos tvarkytojos pareigas Tauragės rajono savivaldybės administracijoje pradėjo eiti Deimantė Račiūnienė.
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-08-02
Rajono mero potvarkiu patvirtintos ir paskirstytos lėšos antrojo pusmečio kultūros projektams. Iš viso išdalinta 32 111,65 euro. Didžiausia suma atiteko Tauragės kultūros centro teiktiems projektams finansuoti.
Nuotrauka
nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-07-26
Liepos 24 dieną Tauragės rajono savivaldybės administracijos komandą papildė du nauji darbuotojai – Bendrojo ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistės (mero referentės) pareigas pradėjo eiti Viktorija Pociūtė, o Viešųjų pirkimų skyrių papildė specialistė – Agnė Gendrolienė.
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-06-26
Seimas patvirtino Vietos savivaldos įstatymo pakeitimą, pagal kurį atsisakyta vadinamųjų kanceliarinių išmokų, o savivaldybių tarybų nariams bus mokamas darbo užmokestis. Jis sieks 20 proc. savivaldybės merų algos, kuri priklauso nuo savivaldybių gyventojų skaičiaus. Tauragės politikai gaus per 650 eurų.
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka 
Įkelta:
2023-05-23
Savivaldybių tarybų narių finansų skaidrinimo projektas „Skaidrinam 2023“ šalyje sukėlė tikrą audrą – žurnalistui ir visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kaip savivaldybių tarybų politikai leidžia biudžeto lėšas savo veiklai vykdyti, pasipiktinimo dėl galimai neskaidriai naudojamų lėšų neslepia visuomenė, tyrimų ėmėsi ir specialiosios tarnybos. Nagrinėjamas ir Tauragės savivaldybės vadinamųjų kanceliarinių lėšų panaudojimas – tarybos narių veiklai skirtų lėšų pagrindimo dokumentų projektui „Skaidrinam“ mūsų savivaldybė dar nepateikė, o trečiadienį pranešta, kad Klaipėdos prokuratūroje bus aiškinamasi dėl Tauragės rajono savivaldybės tarybos narių lėšų panaudojimo.   
Nuotrauka
sveikatos remimas
Tauragės visuomenės sveikatos biuro nuotrauka
Įkelta:
2023-05-03
Paskutiniajame senosios kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikai patvirtino visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2023 metų priemones. Joms įgyvendinti skirta per 70 tūkst. eurų. 
Nuotrauka
darbuotojai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-02
Nuo šiandien Tauragės rajono savivaldybės administracijos komandą papildė du nauji darbuotojai – statybos skyriaus specialistas Ramūnas Mockus ir Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus pakaitinė vyriausioji specialistė Rasa Kavaliauskė. 
Nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Trečiadienį į iškilmingą posėdį rinkosi naujoji savivaldybės taryba, dirbsianti ateinančius ketverius metus. Prisiekė 24 tarybos nariai ir antrajai kadencijai išrinktas rajono meras Dovydas Kaminskas. Dar vienas išrinktasis tarybos narys posėdyje nedalyvavo, apie priežastis neskelbiama.  
Nuotrauka
mero komanda
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-28
Pirmasis sprendimas, kurį priėmė trečiadienį prisiekusi naujoji savivaldybės taryba, – mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo  valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus patvirtinimas. Komandoje – 8 pareigybės. Ketvirtadienį meras pasirašė potvarkius ir įvardijo pirmąsias komandos narių pavardes. 
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-26
Tauragės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Tadas Pauparis skelbia sušaukiantis pirmąjį išrinktos 2023–2027 m. kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdį. 
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-25
Tauragės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Tadas Pauparis skelbia sušaukiantis pirmąjį išrinktos 2023–2027 m. kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdį. 
Nuotrauka
reglamentas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-04
Kadenciją baigianti savivaldybės taryba trečiadienį patvirtino naująjį veiklos reglamentą, pagal kurį dirbs balandžio 26-ąją į pirmąjį posėdį susirinksianti kovo 5-ąją išrinkta taryba. Nuo balandžio 1-osios įsigalioja naujasis savivaldos įstatymas, tad ir rajono politikams teks dirbti pagal naująjį reglamentą, kuriame numatyta nemažai naujovių. Viena jų – prievolė kartą per metus atsiskaityti gyventojams.