Posėdžių salė kaito nuo politinių rietenų
Įkelta:
2016-05-27
Nuotrauka
Aprašymas

Autorės nuotraukos.

,
Nuotrauka
Aprašymas

Juridinio ir personalo skyriaus vedėjos Redutės Masolienės likimas – savivaldybės administracijos direktoriaus Modesto Petraičio rankose. Autorės nuotrauka.

Tauragės rajono savivaldybės Taryba užvakar vykusiame posėdyje išklausė ir priėmė pusšimtį rajonui ir jo gyventojams svarbių sprendimų. Patvirtintos Tauragės rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų 2015 metų ataskaitos, gydymo įstaigų siektinos veiklos užduotys. Tačiau iki pradedant svarstyti sprendimų projektus politikai spėjo susikivirčyti – ginčai kilo sprendžiant, ar iš darbotvarkės išbraukti klausimą dėl komisijos sudarymo siekiant ištirti susidariusią konfliktinę situaciją tarp kolektyvo narių ir Juridinio ir personalo skyriaus vedėjos Redutės Masolienės. 

Sprogusį sopulį malšins administracijos direktorius

Karštos diskusijos, ginčai ir kaltinimai vieni kitiems politikavimu virto valandą trukusiomis rietenomis. Galop buvo nuspręsta dešimtmetį trukusią problemą – konfliktą tarp kolektyvo narių ir Juridinio ir personalo skyriaus vedėjos Redutės Masolienės patikėti išspręsti savivaldybės administracijos direktoriui Modestui Petraičiui, o ne sudaryti laikinąją komisiją iš Tarybos narių. Į tarybos posėdį buvo atvykę profsąjungų atstovai pasisakė už tokios komisijos sudarymą, tačiau meras Sigitas Mičiulis įsitikinęs, kad ši problema politizuota, siekiama išardyti koaliciją. Tarybos narė Iveta Skurvydienė sakė suprantanti, kad problemą reikia išspręsti, tačiau tai reikia daryti vadovaujantis įstatymais.  

Nuotrauka

Medicinos įstaigos numatė veiklos užduotis 

Pradėję nagrinėti esminius klausimus, politiniai oponentai išliko kandūs vieni kitiems. Dėl gausybės klausimų ir nepaliaujamų diskusijų posėdis užtruko apie keturias valandas. Taryba patvirtino ne tik ugdymo įstaigų bei savivaldybės kontroliuojamų įstaigų praėjusių metų veiklos ataskaitas, bet ir  rajono medicinos įstaigų siektinas veiklos užduotis, pagal kurias bus vertinami jų veiklos rezultatai. Tauragės ligoninė numatė ilgiausią tikslų sąrašą. Numatyta siekti, kad išlaidos valdymui neviršytų 4 procentų, taip pat pradėti Vidaus ligų skyriaus remontą. Užsibrėžta, kad pacientų skundai neviršytų dešimties per vienerius metus, o teisminių bylų būtų ne daugiau kaip trys. Taip pat numatyta, kad ne mažiau kaip 5 procentai visų įstaigos darbuotojų keltų kvalifikaciją, tobulintų pacientų aptarnavimą. 

Ligoninės planuose modernizuoti vidaus šildymo sistemas, įrengti alternatyvios energijos šaltinius – saulės kolektorius, fotoelektrinę jėgainę, kadangi pasirašyta sutartis su Šveicarijos paramos fondu. 

Tauragės PSPC numatė atlikti pacientų apklausą dėl pasitenkinimo teikiamomis paslaugomis, pritraukti papildomus finansavimo šaltinius, gerinti iš privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto finansuojamų prevencinių programą vykdymą, tobulinti  darbuotojų kvalifikaciją, gerinti įstaigos įvaizdį ir darbuotojų darbo sąlygas.  
Skaudvilės palaikomosios gydymo ir slaugos ligoninės sieks kelti pacientų pasitenkinimo įstaigos teikiamomis paslaugomis lygį bei mažinti pacientų skundų, taip pat, kad būtų kuo kokybiškiau atliekamos klinikinės procedūros. Tiksluose – ir tai, kad būtų kuo mažesnė darbuotojų kaita.

Visos medicinos įmonės nusimatė vykdyti korupcijos prevencijos programos įgyvendinimo priemones. 

Gaminsis elektrą savo reikmėms

Vietos politikai pritarė savivaldybės paraiškų teikimui dėl finansavimo fotovoltinėms elektrinėms įrengti. Kaip paaiškino Plėtros, investicijų  ir turto valdymo skyriaus vedėja Genovaitė Pukelytė, pagal Klimato kaitos specialiosios programos priemonę, ant kai kurių, tarybos sprendimu numatytų, įstaigų pastatų atsiras fotovoltinės elektrinės, kurios gamins elektrą. Šios priemonės įgyvendinimui galima gauti 90 procentų finansavimo. Fotovoltinės elektrines numatoma statyti ant rajono savivaldybės administracijos, Lauksargių  globos namų, Tauragės ,,Šaltinio“ progimnazijos, ,,Versmės“, Žygaičių, Žalgirių, Skaudvilės gimnazijų, Tauragės lopšelių-darželių ,,Ąžuoliukas“ ir ,,Žvaigždutė“, Jovarų pagrindinės mokyklos ir viešųjų įstaigų – Tauragės pirminės sveikatos priežiūros centro, Skaudvilės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės stogų.  

Jovarams skyrė mokyklinį autobusiuką

Nuspręsta iš Švietimo ir mokslo ministerijos gautą geltonąjį mokyklinį autobusą „Volkswagen Crafter“ skirti Jovarų pagrindinei mokyklai. Pastarojo vertė apie 36 tūkstančiai eurų. Kaip „Tauragės žinioms“ sakė Švietimo skyriaus vedėjas Egidijus Šteimantas, ši mokykla geltonojo autobusiuko neturėjo. Mokyklinių autobusiukų taip pat neturi M. Mažvydo progimnazija ir Aušros pagrindinė mokykla, Žalgiriai yra atsisakę, nes jiems nereikia.  

Padidino socialinių darbuotojų etatų skaičių

Tauragės rajono savivaldybės taryba padidino Žygaičių, Batakių ir Lauksargių seniūnijų darbuotojų, dirbančių su socialinės rizikos šeimomis, etatų skaičių. Žygaičiuose vietoje vieno etato bus įsteigta 1,25, Batakiuose vietoje  0,75 – 1, o Lauksargiuose vietoje 0,5 bus 1 etatas. 

Taryba nepatvirtino naujo Tauragės autobusų parko maršruto Tauragė–Šilutė, dėl kurio prašymą pasirašė trys dešimtys Skiržemės, Trumpininkų, Sartininkų gyventojų, tačiau laikinai, situacijos įvertinimui, autobusas Tauragė–Ž. Naumiestis–Šilutė (per Sartininkus) vyks sekmadieniais 6.50 ir 14.50 valandomis. Per pirmuosius tris eksperimentinius maršrutus surinkta po 10, 11 ir 30 eurų. Tauragės autobusų parko direktorius Rimantas Martinavičius informavo, kad maršrutas į Šilutę ir atgal per metus atsieitų apie 14000–16000 eurų ir yra nuostolingas. Dėl šio maršruto finansavimo Tauragės rajono savivaldybė dar ketina derėtis su Šilutės rajono savivaldybe.  

Nuotrauka
gintare jav
Įkelta:
2024-01-25
Sausio 24 dieną, Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus „Open World“ programos „Regional and Municipal Leaders and Climate Change“ projekte, skirtame regionų ir savivaldybių lyderiams, aktyviai dirbantiems aplinkos apsaugos bei klimato kaitos srityse.
Nuotrauka
savivalda
Įkelta:
2024-01-15
 Lietuvos Respublikos Seimo priimtas ir Prezidento patvirtintas 2024 m. šalies biudžetas. Kyla minimali alga iki 924 Eur taip pat keičiasi ir biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai, didėja pensininkų pajamos, neapmokestinamo pajamų dydis kyla 20 procentų ir pasiekia 747 Eurus. Taip pat didėja socialinės išmokos, vaiko pinigai ir dar daug kitų pasikeitimų laukia. O kaip gyvensime Tauragėje šiais 2024 – aisiais ir koks mūsų savivaldybės biudžeto projektas? Į pateiktus klausimus atsakė savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Ignas Kymantas ir savivaldybės Administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė.
Nuotrauka
giedre
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Vakar darbą Tauragės rajono savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės (pakaitinės vyriausiosios specialistės) pareigose pradėjo eiti Giedrė Kaveckienė.
Nuotrauka
darbuotoja
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-16
Šią savaitę kalbos tvarkytojos pareigas Tauragės rajono savivaldybės administracijoje pradėjo eiti Deimantė Račiūnienė.
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-08-02
Rajono mero potvarkiu patvirtintos ir paskirstytos lėšos antrojo pusmečio kultūros projektams. Iš viso išdalinta 32 111,65 euro. Didžiausia suma atiteko Tauragės kultūros centro teiktiems projektams finansuoti.
Nuotrauka
nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-07-26
Liepos 24 dieną Tauragės rajono savivaldybės administracijos komandą papildė du nauji darbuotojai – Bendrojo ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistės (mero referentės) pareigas pradėjo eiti Viktorija Pociūtė, o Viešųjų pirkimų skyrių papildė specialistė – Agnė Gendrolienė.
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-06-26
Seimas patvirtino Vietos savivaldos įstatymo pakeitimą, pagal kurį atsisakyta vadinamųjų kanceliarinių išmokų, o savivaldybių tarybų nariams bus mokamas darbo užmokestis. Jis sieks 20 proc. savivaldybės merų algos, kuri priklauso nuo savivaldybių gyventojų skaičiaus. Tauragės politikai gaus per 650 eurų.
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka 
Įkelta:
2023-05-23
Savivaldybių tarybų narių finansų skaidrinimo projektas „Skaidrinam 2023“ šalyje sukėlė tikrą audrą – žurnalistui ir visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kaip savivaldybių tarybų politikai leidžia biudžeto lėšas savo veiklai vykdyti, pasipiktinimo dėl galimai neskaidriai naudojamų lėšų neslepia visuomenė, tyrimų ėmėsi ir specialiosios tarnybos. Nagrinėjamas ir Tauragės savivaldybės vadinamųjų kanceliarinių lėšų panaudojimas – tarybos narių veiklai skirtų lėšų pagrindimo dokumentų projektui „Skaidrinam“ mūsų savivaldybė dar nepateikė, o trečiadienį pranešta, kad Klaipėdos prokuratūroje bus aiškinamasi dėl Tauragės rajono savivaldybės tarybos narių lėšų panaudojimo.   
Nuotrauka
sveikatos remimas
Tauragės visuomenės sveikatos biuro nuotrauka
Įkelta:
2023-05-03
Paskutiniajame senosios kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikai patvirtino visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2023 metų priemones. Joms įgyvendinti skirta per 70 tūkst. eurų. 
Nuotrauka
darbuotojai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-02
Nuo šiandien Tauragės rajono savivaldybės administracijos komandą papildė du nauji darbuotojai – statybos skyriaus specialistas Ramūnas Mockus ir Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus pakaitinė vyriausioji specialistė Rasa Kavaliauskė. 
Nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Trečiadienį į iškilmingą posėdį rinkosi naujoji savivaldybės taryba, dirbsianti ateinančius ketverius metus. Prisiekė 24 tarybos nariai ir antrajai kadencijai išrinktas rajono meras Dovydas Kaminskas. Dar vienas išrinktasis tarybos narys posėdyje nedalyvavo, apie priežastis neskelbiama.  
Nuotrauka
mero komanda
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-28
Pirmasis sprendimas, kurį priėmė trečiadienį prisiekusi naujoji savivaldybės taryba, – mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo  valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus patvirtinimas. Komandoje – 8 pareigybės. Ketvirtadienį meras pasirašė potvarkius ir įvardijo pirmąsias komandos narių pavardes. 
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-26
Tauragės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Tadas Pauparis skelbia sušaukiantis pirmąjį išrinktos 2023–2027 m. kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdį. 
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-25
Tauragės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Tadas Pauparis skelbia sušaukiantis pirmąjį išrinktos 2023–2027 m. kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdį. 
Nuotrauka
rakauskiene raulinavicius
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-24
Trečiadienį į paskutinį posėdį rinkosi 2019–2023 m. kadencijos savivaldybės taryba. Tarp 40 priimtų sprendimų – patvirtintos mokyklų veiklos ataskaitos, su nuo balandžio 1-osios įsigaliojusio naujos redakcijos Vietos savivaldos įstatymu susiję savivaldybės administracijos nuostatų ir struktūros pakeitimai ir kiti klausimai. Iš pareigų atleisti savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir jos pavaduotojas Tomas Raulinavičius. O meras Dovydas Kaminskas, dėkodamas už bendrą darbą politikams ir administracijos darbuotojams, linkėjo meilės savo kraštui, žmogui, optimizmo mintyse ir nebijoti pokyčių.