15 idėjų Tauragei. Kurias išsirinksite?
Įkelta:
2023-03-31
Nuotrauka
stagute
Nuotraukos autorius:
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Aprašymas

2021 m didelės vertės projektas „Stragutės pastogė“ jau įgyvendintas

 

informacija@taurageszinios.lt
A
A

Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas,  skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Šiais metais gyventojai pateikė 16 paraiškų – tai yra 5 daugiau nei pernai ir 2 daugiau nei pirmaisiais dalyvaujamojo biudžeto starto metais. Projektams keliamus reikalavimus atitiko 15 paraiškų, už jas ir bus galima balsuoti. Savivaldybė kviečia susipažinti su pateiktais gyventojų siūlymais ir atiduoti savo balsą labiausiai patikusiems. Balsuoti galima iki balandžio 14 dienos.

Iniciatyvos suskirstytos į 3 kategorijas: didelės apimties, mažos apimties projektus Tauragėje ir kaimiškosiose rajono seniūnijose, visose – po penkis projektus. Mažos vertės projektų, įgyvendinamų per metus, bendra įgyvendinimo vertė neturi viršyti 20 tūkst. eurų. Tauragės rajone per dvejus metus įgyvendinamo nekomercinės paskirties infrastruktūrinio projekto įgyvendinimo vertė negali viršyti 60 tūkst. eurų.

Didelės vertės projektai

Didelės vertės projektų kategorijoje pateikti 6 projektai, tačiau 1 iš jų buvo atmestas dėl per didelės projekto sąmatos.

„Ekstremalaus bėgimo su kliūtimis kompleksas“. Projekto tikslas – Vytauto stadione įrengti ekstremalaus bėgimo su kliūtimis kompleksą miesto ir rajono gyventojams, miesto svečiams. Sprendžiama problema – Tauragėje yra stiprių bėgikų, kuriems tenka vykti treniruotis į kitą miestą, ir ši sporto šaka populiarėja. Turėdami šį kliūčių kompleksą mūsų mieste padidintume jaunimo ir suaugusiųjų užimtumą. Ateityje būtų galima rengti varžybas.

„Sporto klubas po atviru dangumi“. Mažonų gyvenvietė būtų pirma Tauragės rajone, turinti „sporto klubą“ su profesionaliais treniruokliais po atviru dangumi. Jis būtų įrengtas kaimo Parko gatvėje. Treniruokliai yra įspūdingo dizaino, tad itin papuoštų parko erdvę. Sporto stadione yra krepšinio, futbolo aikštynai ir yra apie 0,15 ha laisvo ploto, kuriame būtų įrengtas sporto klubas. Galbūt ateityje gimtų idėjos rengti įvairias varžybas, rungtis viso rajono mastu. Visam rajonui tai kurtų pridėtinę vertę, pritrauktų ne tik miesto gyventojus, bet ir turistus. Treniruotis būtų  galima bet kuriuo paros metu ištisus metus. Naudojimasis visu treniruoklių kompleksu būtų nemokamas.

„Skaudvilė – šeimos laisvalaikio oazė“. Skaudvilėje būtų įrengta išskirtinė atvira laisvalaikio zona, skirta visiems bendruomenės nariams, kurioje būtų šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė, lauko batutas, lauko treniruokliai, pojūčių takas, išmanusis suolelis, teniso stalas, šachmatų aikštelė, knygų namelis, dviračių remonto stotelė, išplėstas diskogolfo parkas. Ši erdvė galėtų būti ir ugdymo programos dalis, nes bus galimybė užsiėmimus vesti lauke. Nėra abejonių, kad ir mokytojams, darželinukams, ikimokyklinukams ir mokiniams patiks tai, kad judriuosius užsiėmimus bus galima vesti už klasės ribų.

„Jaunimo paplūdimio sporto aikštynas“. Jis būtų įrengtas Jaunimo parke prie „Bastilijos“ sporto komplekso. Taip būtų įveiklinta šiuo metu apleista Jaunimo parko teritorija. Įrengus parke dvi paplūdimio rankiniui ar futbolui pritaikytas aikšteles (matmenys 27×18) jomis galėtų naudotis visų sporto šakų atstovai, erdvėse galėtų vykti įvairių sporto šakų treniruotės bei varžybos, parke galėtų vykti visų sporto šakų vasaros stovyklos. Šalia sporto aikštelių atnaujinus suolelius ir kitą aplinką parkas taptų patrauklus ir šeimoms su vaikais, kadangi šalia yra Keramikos tvenkiniai, kur žmonės dažnai leidžia laiką vasarą. 

„Oficina“. Taip pavadinta idėja Tauragės Dvaro g. 22B karkasiniame namelyje įkurti Tauragės Dvaro kaimo bendruomenės namus. Patalpose vyktų bendruomenės susirinkimai, įvairios edukacijos, vakaronės, organizuojami užsiėmimai Tauragės Dvaro kaimo senjorams ir jaunimui.

Mažos vertės projektai Tauragės miesto seniūnijoje

„Žaisk diskgolfą bet kokiu oru“. Šiuo projektu Tauragės turizmo informacijos centras (TIC) siekia prisidėti prie poilsio ir rekreacijos infrastruktūros gerinimo Tauragėje. Didinant lauko žaidimų pasiūlą Kartų parke būtų įrengta diskgolfo aikštelė. Šis žaidimas ne tik skatina judėti ir sportuoti, bet ir suteikia teigiamų emocijų, nes galima žaisti tiek vienam, tiek ir su draugų kompanija. Būtų galima sportuoti ne tik mėgėjams ar profesionalams, bet ir organizuoti vietinės reikšmės varžybas. 

Žalioji edukacija“. Žalgirių gimnazijos vidiniame kiemelyje būtų sukurta alternatyvi mokymosi aplinka, kiemelis pritaikytas bendruomenės reikmėms užpildant tuščią erdvę želdiniais, sveikatingumo takais, netradicinėmis klasėmis ir darbo erdvėmis, skirtomis mokytis, kurti, sportuoti ir ilsėtis.

Mažos vertės projektai Tauragės rajone

„Jaunas ir sveikas“. Tikslas –  įrengti vaikų lauko žaidimų ir sporto aikštelę visiems kaimo  vaikams bei  svečiams Eidintų kaimo Santakų gatvėje. 

„Geras poilsis, gera sveikata“. Baltrušaičių tvenkinio pakrantėje būtų sukurta viešoji poilsio ir laisvalaikio erdvė kaimelio centre. Ji būtų pritaikyta aktyviam, pozityviam ir turiningam gyventojų poilsiui ir sveikatinimui. Didinat kaimo bendruomenės užimtumo lygį ir tarpusavio bendravimą įrengti vietos gyventojų laisvalaikio ir aktyvaus poilsio zoną – paplūdimį ir prieigą prie jo.

„Beržės upelio slėnio pritaikymas poilsiui ir pažinimui“. Būtų sutvarkyta Beržės upelio slėnio aplinka, pasodinta medžių, įrengti pasivaikščiojimo takai, tiltelis per upelį, pastatytas vandens malūno ratas, informacinės lentos, įrengti mažosios infrastruktūros elementai (suolai, stalai, saulės elementų apšvietimas ir kt.). Būtų sutvarkyta ir Beržės upelio pakrantė, pagerėtų teritorijos ekologinė būklė.

„Muzikos parko įrengimas Mažonuose“. Bendruomenės susirinkimo metu nutarta įrengti muzikos parką prie bendruomenės namų. Planuojama įrengti linksmų bei ryškiai šviečiančių plytelių taką link instrumentų, kurios skleidžia muzikos garsus bei kiek leis finansinės galimybės įsigyti lauko muzikos instrumentų.

„Gilus šulinėlis – skaidrus vandenėlis“ kartu su „Atokvėpio stotele“. Pagrindinis tikslas – į Stragutės kaimo bendruomenės namus įvesti vandenį. Antroji projekto dalis – „Atokvėpio stotelė“. Tai stotelė, orientuota ne tik į pravažiuojančius dviratininkus, bet ir į bendruomenės žmones. 

Balsavimas

Vienas gyventojas gali balsuoti tik vieną kartą, tačiau visose trijose projektų kategorijose. Galimybę balsuoti turi ne jaunesni nei 16 metų, Tauragės rajone gyvenamąją vietą deklaravę, gyventojai. Balsavimas vyksta internetu, adresu www.idejatauragei.lt Tam skirtos dvi savaitės.

Balsuoti galima internetu suvedus savo asmens duomenis svetainėje www.idejatauragei.lt arba prisijungus per e.valdžios vartus. Gyventojai, kuriems reikia pagalbos balsuojant internetu, gali balsuoti bibliotekose. Neturintys galimybės balsuoti naudojantis elektroninėmis ryšio priemonėmis kviečiami atvykti į artimiausią bibliotekos filialą, kur bibliotekų darbuotojos įves jūsų balsą, į elektroninę balsavimo sistemą.

Daugiausiai gyventojų palaikymo sulaukusius mažos apimties projektus Tauragės rajono savivaldybė planuoja įgyvendinti per vienerius, didelės – per dvejus metus.

Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
prieš 14 minučių
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.
Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!
Nuotrauka
aikštynas
Įkelta:
prieš 1 dieną
Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Susipažinti su projektais ir atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas gyventojai galės iki balandžio 8 dienos, internetinėje svetainėje.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-25
Kovo 29 d. penktadienį nuo 11 iki 16 valandos prie Tauragės pilies bus renkama parama Ukrainos kariams .
Nuotrauka
a
Įkelta:
2024-03-21
Žvelgdami į mums artimus senjorus – tėvus ar senelius – neretai pamirštame, kad ir jie kažkada buvo jauni, ištroškę nuotykių ir kupini svajonių, o šiandien daugelį patirtų istorijų tyliai saugoja savo prisiminimuose. Pokalbiai tarp skirtingų kartų gali leisti geriau pažinti vieni kitus bei atrasti, kad su brandaus amžiaus žmonėmis, kiekvienas iš mūsų turi daugiau bendrumų nei skirtumų.
Nuotrauka
šiluma
Įkelta:
2024-03-21
Kaip informuoja Tauragės šilumos tinklai, šilumos kaina Tauragėje kovo mėnesį išliko žemesnė už vidutinę šilumos kainą Lietuvoje. Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikoma 6,70 ct/kWh (be PVM) kaina. 2023 metais Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikyta 8,12 ct/kWh (be PVM) kaina, 2022 m. – 5,90 ct/kWh (be PVM).
Nuotrauka
Pratybos
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Kaip informuoja Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, kovo 23–24 dienomis Sakalinės miškuose (Jūravos girininkija) planuojamos sprogdinimo darbų pratybos.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-19
Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi sumokėti minimalią privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmoką – 6,98 proc. nuo minimalios mėnesio algos (MMA). To reikia tam, kad prireikus žmonės galėtų pasinaudoti sveikatos priežiūros paslaugomis, gauti kompensuojamuosius vaistus ir kitas paslaugas.
Nuotrauka
klimato
Įkelta:
2024-03-19
Tauragės misija tapti klimatui neutraliu ir išmaniu miestu įgauna pagreitį. Praeitą savaitę, kovo 14 dieną įvyko pirmasis susitikimas su bendruomene. Renginio tikslas - supažindinti susirinkusius gyventojus, verslo ir įstaigų atstovus bei suinteresuotus asmenis su misija ir vykstančiu procesu, bei pakviesti diskusijai.
Nuotrauka
caritas
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 15 d. Tauragėje, atidarytas Užimtumo tarnybos regioninis karjeros centras.  Taip pat atidarytos naujos socialinės dirbtuvės žmonėms su negalia – Tauragės Švč. Trejybės parapijos Carito socialinės dirbtuvės „Draugų kiemelis“. Šių visuomenei svarbių įstaigų atidaryme  dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 
Nuotrauka
Maisto bankas
Įkelta:
2024-03-14
Jau šį penktadienį ir šeštadienį visoje Lietuvoje vyks tradicinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu daugelyje šalies parduotuvių budės savanoriai, kviesiantys stokojantiems paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų. Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks 74 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse, akcijoje dalyvaus 256 skirtingos nevyriausybinės organizacijos, prie „Maisto banko“ akcijos šį pavasarį jungiasi rekordinis daugiau nei 7400 savanorių būrys. Labiausiai prašoma aukoti aliejaus, taip pat mėsos ar žuvies konservų.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Daugiau nei 120 tūkstančių senatvės pensijos ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjų toliau dirba, o dirbdami kaupia stažą ir pensijų apskaitos vienetus. Dėl to daugumai jų pensijos kasmet padidėja. 2023 metais dirbusiems pensijų gavėjams šiemet atnaujintos pensijos pradedamos mokėti nuo kovo. Dalį gavėjų jos pasieks jau šį mėnesį, kitus – vėlesniais mėnesiais. Visos dirbančiųjų pensijų gavėjų pensijos bus perskaičiuotos iki liepos.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Tauragės rajono savivaldybės administracija informuoja, kad 2024 m. kovo 18 d., pirmadienį, valstybinio lygio civilinės saugos kompleksinių pratybų metu vyks gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos (GPIS) patikrinimas.
Nuotrauka
vyskupai
Įkelta:
2024-03-14
2024 m. kovo 13 dieną įvyko tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais – merais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai.
Nuotrauka
masina
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad netrukus beveik 260 gyventojų ir 100 įmonių, dėl kurių automobilių pardavimo kainos realumo kyla klausimų, pasieks informaciniai pranešimai. Pranešimus gavę asmenys raginami įvertinti įformintą pardavimo kainą, ir jei ji neatitinka realybės – deklaracijose deklaruoti tikrąją transporto priemonių pardavimo kainą.
Nuotrauka
aplinkosauga
Įkelta:
2024-03-13
Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Administracinių nusižengimų kodekso ir Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma baudas diferencijuoti pagal pažeidimo mastą, daromą neigiamą poveikį aplinkai, griežtinti baudas fiziniams asmenims ir nustatyti atsakomybę juridiniams asmenims už pažeidimus gyvosios gamtos srityje, ūkinės ir kitos veiklos vykdymą nesilaikant aplinkosauginių reikalavimų.